Olvastam valamit …

… illetve két valamit. Az egyik a “Bajai Példa” okán oktatná cigány honfitársainak (a nyomor nem gondolatot szül!), a másik pedig minket szeretne szembesíteni egy-két nyílvánvaló összefüggéssel! Hát lássuk, olvassuk!

Krémer Ferenc:

Cigányöntudat

A Fidesz politikusai úgy kereskednek a cigányokkal, mint hajdan a rabszolgakereskedők. Ahogyan a 18. században az afrikai törzsfők, a mai magyar romavezetők is üveggyöngyökért adják el a saját embereiket. Két köbméter tűzifáért, egy kis krumpliért és némi készpénzért, azaz a pillanatnyi életben maradásért, eladják a maguk és gyermekeik jövőjét. Pontosabban belegyeznek abba, hogy továbbra is nyomorban éljenek. A Fideszre szavaznak, hogy a gyermekeiket elkülönítsék az iskolákban, hogy a vállalkozók ezentúl se vegyék fel a cigány jelentkezőket, hogy büntetlenül genetikai szemétnek nevezhesse őket bármely (szélső)jobboldali bunkó. Amikor a Fidesz arról beszél, hogy a cigányságban lehetőséget lát, akkor – mint most már egyértelművé lett – arra gondol, hogy a kiszolgáltatott, megfélemlített, a helyi Fidesz-vezérek jóindulatától függő romákat politikai céljai érdekében bármikor fel- és kihasználhatja.

A rendszerváltás után létrejött hivatalos romaszervezetek a romák rabszolgaságának előidézői és haszonélvezői, vezetőiknek még harminc ezüst sem kell, sokkal kevesebbért is eladják a népüket. A cigány vállalkozók meg vajdát játszanak, és összevesznek azon, ki legyen a sohasem létezett országos vajda, vagy mi. Amennyiben volt vajda, az nem a cigányokat, hanem a rajtuk uralkodók hatalmat szolgálta. Nagyon úgy tűnik, hogy a politizáló (ha ezt annak tekinthetjük) és a vállalkozó cigányok nagyobbik része azt hiszi, ha meggazdagodik, ha a hatalom uraihoz dörgölődzik, akkor többé nem fogják cigánynak tekinteni. Megalázkodásuk azonban nyilvánvaló bizonyítéka annak, hogy csak szolgáknak valók, semmi másnak, és a „magyar” urak így is tekintenek rájuk. A romák szolgasága és nyomora azonban mindannyiunkat kiszolgáltatottá és nyomorulttá tesz, bármikor egymás ellen fordíthatnak minket lelkiismeretlen politikusok, és belőlük aztán tényleg rengeteg van ebben az országban.

A hvg.hu által közzétett videó részlete
A hvg.hu által közzétett videó részlete

Itt az ideje, hogy a romák megszabaduljanak a szolgatudattól, és ne csak abban reménykedjenek, hogy valaki lesz olyan kegyes és megengedi nekik, hogy fűtsenek télen (lásd a megvesztegetésként ígért tűzifát), hogy egy politikai bűncselekmény elkövetéséért néhány fillért ígér majd nekik. Senki sem – a Fidesz végképp nem – fogja megadni nekik magától, ami minden magyarnak, így nekik is jár, ha nem követelik, ha nem tekintik magukat ugyanolyan polgárnak, mint bárki más. De sohasem fognak öntudatra ébredni, ha nem kergetik el a velük kereskedő cigányvezetőket és politikusokat. Mindaddig, amíg alázatosan könyörögnek az életben maradásért, meg fogják vetni őket. El kell hinniük, az élet nekik is éppúgy jár, mint mindenkinek. El kell hinniük, hogy nem alázhatják meg magukat, és őket sem alázhatja meg senki. És aki megpróbálja, az járjon rosszul, ahogy minden bűnözőnek úgy kell járnia, bárhonnan érkezik is.

A cigányok öntudatra ébredése a magyarországi demokrácia feltétele, nélküle soha nem lesz stabil, önfenntartó demokráciánk, soha nem lesz prosperáló gazdaságunk és soha sem lesz társadalmi béke.

***

Nagy Szilvia:

Heti Abszurd: A véletlen műve

Tudták, hogy a Keresztapa-trilógiában a narancs kulcsmotívum? És hogy a filmek egyik legtöbbet idézett mondata Don Vito Corleonétól származik? „Az én ajánlatomat nem fogja visszautasítani” – mondta a keresztfiának Johnny Fontane-nak, aki egy elszállt filmszerepen kesergett.

Luca Brasi: Don Corleone, nagy megtiszteltetés, hogy engem is meghívtál a házadba a lányod esküvőjének napján. Remélem, hogy az első gyermekük fiúgyermeknek fog születni. (Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke Indiában a mobiljával fotózza Orbán Viktort. Forrás: Orbán Viktor, Facebook)

A meglopott tulajdonosokat kötelezték a fák újratelepítésre Csabdi-Tükörpusztán, ahol Orbán Viktor vejének családja 50-100 köbméter akácost vágott ki jogtalanul, védett területen – közölte a Népszabadság. Az ügyben igencsak akadozott a rendőrségi vizsgálat, a természetvédelmi eljárást a környezetvédelmi hatóság pedig lezárta azzal, hogy a madaraknak nem okozott jelentős kárt a fairtás. A 3200 négyzetméteres területre, ahonnan lényegében kiirtották az akácállományt, visszatelepítési kötelezettséget írt elő a Pest Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága. A terület áron aluli eladásához csinálhat kedvet ez az újratelepítési kötelezettség. Tiborczék már felkeresték a tulajdonosokat, és a Népszabadság szerint „nevetséges összegű vételi ajánlatot tettek”.

Egy másik idézet Michael Corleonétól: „Ez nem személyes. Ez szigorúan üzlet.”

Közel 200 millió forinttal ajánlott többet a HunGast Dél-Magyarország Kft. a pécsi étkeztetésért, mint amennyivel tavaly a drágaságra hivatkozva visszautasították a pályázatát – értesült a Világgazdaság. Míg 2011-ben évi 1,3 milliárd forintot sokallt a rendkívüli eladósodottsággal küzdő város önkormányzata az iskolák és a szociális otthonok ételeinek tízéves biztosításáért, idén 76 millióval ki is egészítették az erre szánt keretet, hogy a HunGast majdnem 1,5 milliárdos ajánlatát ki tudják fizetni. Mindezt úgy, hogy a vesztes Mecsekhús ajánlata jó 200 millióval olcsóbb volt. A 2008-ban alakított sok (fideszes) önkormányzati pályázatot elnyerő cégben közvetlen fideszes szálakat nem lehet találni, de az S-Food Kft. (amely összefogja a különböző, HunGast néven működő cégeket) tulajdonosa az a György Tamás, aki korábban érdekelt volt a több városban fürdőt építő Aquaplus Kft.-ben. Ez utóbbi cég alapította az Aquaholdingot, melynek 2010-ig résztulajdonos volt Bánki Erik fideszes EP-képviselő is.

Ne feledkezzünk meg a konkurens családokról sem. A híres Las Vegas-i gengszter kellemetlenné vált a Corleone-klán számára: „Én Moe Greene vagyok! Én már akkor is ebben az üzletágban voltam, amikor te még az ágyba pisáltál!”

A rezsicsökkentéssel szembeni aljas támadásnak tartja Papcsák Ferenc azt a hangfelvételt, amelyen 100 millió forintos nagyságrendű kenőpénz beszedésével gyanúsították meg őt és egyik bizalmi emberét – írta az Index. A Népszava 3 hete közölte a felvételt, amelyen Zugló fideszes alpolgármesterének, Ferdinandy Istvánnak egy helyi vállalkozó arról panaszkodik, hogy az önkormányzati közbeszerzésén elnyert építési munka értékének 20 százalékát vissza kellett fizetnie. A vállalkozó szerint a pénzről tudnia kellett a polgármesternek is. Papcsák szerint bosszúhadjárat folyik ellene, mert kiszorította Zuglóból a baloldali gazdasági érdekcsoportokat. Papcsák nem magyarázza meg, hogy Ferdinandynak mi köze van a baloldali gazdasági csoportokhoz, csak lehazugozza.

Don Corleone: „Egy napon, ami talán el sem jön soha, majd én is kérek tőled valamit. Addig is ez a kis szívesség a nászajándékom a lányom lakodalmáról.”

Becsempészett egy félmondatot a Fidesz egy törvénytervezetbe, hogy felmentse a parlamenti képviselőket az egyik összeférhetetlenségi szabály alól – derítette ki a hvg.hu. Egyesen a parlamentből ülhetne át legalább két képviselő a havi 498 ezer (az elnök esetében 797 ezer) fixet biztosító Független Rendészeti Panasztestületbe. Ezzel akarnak újabb menekülési útvonalat biztosítani az országos politikából kiszoruló képviselők számára.

„És a barátja milyen szívességet tenne cserébe Mr. Woltznak?” – teszi fel a kérdést a producer Don Corleone consigliere-jének. Tom Hagen válasza: „Ha bármilyen baja támadna, az ügyfelem elsimítja.”

A Fővárosi Település Tisztasági és Környezetvédelmi Kft.-t (FTSZV) illegális iszaptemető üzemeltetése miatt szeptember végén felmentett igazgatója a Fővárosi Vízművekhez került mérnökként, és korábbi bérével megegyező fizetést kap – tudta meg a nol.hu. Wohner Zsolt közös megegyezéssel és többhavi fizetéssel a távozott; visszamenőleg is megkapta jutalmait. Közben lejárt az iszaptemető kármentesítésére szabott határidő, és bár azóta valóban elszállítottak 500 köbméter szennyezett földet, az évek alatt odatemetett 8,2 tonna veszélyes hulladék túlnyomó része ott maradt.

Végül a kedvenc idézetünk a Keresztapából, a már Don Michael Corleonétól: „Egész életemben arra törekedtem, hogy feljebb emelkedjem. Oda, ahol minden törvényes, egyenes… De minél feljebb van, annál korruptabb. Hol van ennek a vége?”

Reklámok

2 hozzászólás on “Olvastam valamit …”

 1. asher alexander szerint:

  -en nem hinnem hogy hamis lenne a video vagy eljatszott!!
  lasd a jobboldali roma gesztikulalasat!!ezt eljatszani………………….nem lehet!!
  szerintem inkabb arrol van szo hogy az egyik eltesebbik-(nem mind hulye meg ha sokan szeretnek igy beallitani is oket!!!)-egyszeruen lefilmezte hogy nyoma legyen ha ezuttal is csak atvernek oket a szavazataik araval!!
  lasd a szovegben,;-“ajanlottak otvenezret……………..es mit kaptunk,?tiz-tizezret!!nem azert a penzert de……”
  ez persze csak az en szemelyes velemenyem az ugyrol,de nem hinnem hogy messze lennek a valosagtol!!

 2. bonhomme szerint:

  Komisszárok végnapjai

  Zsigó “Zserbó” Robi, szorul már a hurok;
  beletört a bicskád Bajába, te tulok!
  Ennyi kihívásnak sem tudsz megfelelni?
  Nem tudsz egy választást jól levezényelni?

  Számold a napokat, hogy kedvenc Führered
  mikor küldi el a selyemzsinórt neked!
  Persze, nem te vagy ám ott az egyedüli:
  lesz még sok, ki sorsát “igen keserüli”!

  Büdös bunkók vagytok! Ez a szint felétek!
  Két percig állnátok, legyökereznétek!
  És ilyen csürhére van bízva az ország…!
  Csoda, mily jámboran tűri, hogy kifosszák!

  “Lassú víz partot mos”; nem dakota mondás!
  Nemsoká ráfarag a Felcsúti Kondás!
  El lesz takarítva a fideSS-zsiványság;
  bizony, véget ér a pünkösdi királyság!

  Rázzátok csak szépen tovább a pofonfát,
  s nyakatokba hullik az egész “rokonság”:
  saller, koki, tockos, amit érdemeltek;
  szerintem jobb lesz, ha még ma útra keltek!

  Dél-Amerikában tán akad még oly’ hely,
  hol szívesen látott a sok senki, korhely,
  nyúlszaros életét mentő ex-fasiszta;
  bár ha engem kérdel, jöttök ti még vissza,

  igaz, hogy nem önként, hanem vasra verve,
  mert felelnetek kell a hágai perbe’.
  “Fő- és jószágvesztés!” Ezt várja az ország;
  ti sem kerülitek el Eichmann sorsát.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s