Viktor viktorvidéket fejleszt

Tisztességes embernek a bele fordul ki attól, amit Idehaza a Vezér és Gyülevész Hadai művelnek. Az orcátlanság odáig fokozódott, hogy a Kertitörpe már kisvasutat építtet magának a mi pénzünkből! … És még csak le sem tagadják!

Gondoltam, ihol a hétvége, van egy csomó szabad időm, s miközben a sütőben készül a hízlalt oldalas (hagymával, fokhagymával és “mutsu” almával, … sörben párolva!), írok egy keményen karcos posztot a Kiöregedett és Elpocakosodott Úttörő 600 állami milliót felemésztő magánvasútjáról. Ámde ahogyan böngésztem a netet, kénytelen voltam megállapítani, hogy erről biza’ alaposan lemaradtam, ugyanis Molnár Richárd, a nepszava.hu oldalán már megelőzött. Mivel alaposan lusta ember vagyok, úgy döntöttem, hogy eme kitűnő írást egyszerűen utánközlöm, kiegészítve azt azokkal a mémekkel, melyeket Fabius kollégától “schmitteltem”. Lássuk hát a végterméket!

Én, a felcsúti

Építek egy hipermodern mintakórházat Felcsútra, hogy lássák a tb-járulékfizetők, van még remény a húgyszagú kórtermek, a rozsdás röntgengépek és a következő évtizedre előjegyzett protézisműtétek világának meghaladására? Építek végre egy olyan aszfaltutat a közért és a templom között, amely nem kerül annyiba, mint a teljes transzszibériai vasút újrasínezése, és mínusz három fok alatt sem terem rajta kátyúrózsa? Szociális szövetkezetet alapítok, megélhetést, szállást adok a Pestről deportált hajléktalanoknak? Földet, sertést, vetőmagot, szerszámokat, traktort adok a segélyből és közmunkabérből tengődő cigányoknak, és még meg is taníttatom őket gazdálkodni?

Á, dehogy. Miniszterelnök vagyok, oda szórom az euróesőt, ahová akarom, de az ingyenpénzből még véletlenül sem teremtek végre valami használhatót, működőt, előremutatót, fontosat a falumnak. Nem mutatom meg a világnak, hogy legalább egy 1800 lelkes települést fel tudok virágoztatni, hogy igenis van bennem ízlés, mértéktartás és társadalmi küldetéstudat. Teszek rátok! Nekem saját kisvasút kell Felcsútra, hogy majd legyen mivel ideszállítani a napsütéses napokon legalább hatszáz fős Videoton-keménymagot a 3000 fős stadionomba. Persze közben szép komótosan szétrohad, illetve három milliméter hótól megbénul a komplett vasúthálózatunk. Persze közben megvetetik a gyorsvonati pótjegyet (ízlelgessük együtt a szóösszetételt: Gyors. Vonat.), miközben a Normafától szánkóval hamarabb leérek Siófokra, mint az Intercity.

orbán felcsút.jpg

A földemet már saját pénzből veszem, közöd, mi hozzá? Nem vetek bele búzát, hanem hotelt húzok fel rá, mert ha jön edzeni a Puskás Akadémiára felváltva a Real Madrid és a Manchester United ificsapata (márpedig miért ne jönne, ez is Európa, csak kisebb a rezsi), akkor mégse lakhatnak a kertemben. Ja, nem említettem volna, hogy a kertből rálátok a stadionomra? Ami “magánadományokból” épült. Azt a koszos hárommilliárdot összedobták azok a cégek, akik éppen ennyivel kevesebb adót fizettek be a költségvetésbe, vagyis éppen ennyivel fizettek többet adóként, kamatként a Magyarok. Mert a foci jó, a foci különleges. Milyen piszok jó is volt az ötvenes években, amikor a világ csúcsán voltunk Bozsikékkal! A Magyar Embereknek dicsőség, remény és önbizalom kell. Ez pedig forintban kifejezhetetlen érték.

orbán felcsút2.jpg

Szép lesz a falum. Virágoskertek, szökőkutak, a Mészáros-családé… – bocsánat – a Magyar Családoké a trafik, a nonprofit a villanyszámla, fogdában a hajléktalan, sárgamellényes cigányok a parlagfű-mezőn, rendőr az iskolában, KDNP-sek a hálószobában, a beszédem az alkotmányban, a fogorvosom a kormányban, én pedig a meccsen köpködöm a szotyit a hárommilliárdos gyepemre. Imára görbül a szám a gyönyörűségtől.

Lehet ehhöz még valamit hozzáfűzni? Lehetne, de fölösleges!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s