Gucci-kalucsni

Két végtelen van a Világegyetemben: az Idő és az Emberi Ostobaság! … Habár ez az Időről még nem bizonyított.” – mondotta volt egykoron a Nagy Albert tökéletes precizitással, pedig ő akkor még csak nem is ismerhette sem Orbánt, sem pedig azt az emberszabású állatfajtát, melyet manapság “fideszes“-nek nevezünk. Ha ismerte volna, akkor valószínűleg nem az emberi Ostobaságról, hanem a Silányságról értekezik hasonló módon.

Igen, tudom! Az “illem” azt diktálná, hogy az alábbiakban egy alaposan karcos posztot tegyek közzé a Fidesz hétvégi kongresszusával kapcsolatosan. … De nem teszem! … Azért nem, mert … és most tegyük a kezünket a szívünkre: történt ott valami, bármi, ami meglepő, ami váratlan volt? Aligha!

Lehet, hogy tévedek, de szerintem semmi meglepő nem volt abban, hogy a Führert 99,999 százalékos többséggel Orbánviktorrá választották. Abban sem, hogy a manus ezek után dagadtra verte a saját vállát, majd azt mondta, hogy ha jövőre elveszítik a választásokat, az nem az ő selejtes, ócska és tenyérbemászó kormányzásának lesz a következménye, hanem a lébecoló párttagok lustaságáé. … Nincs ebben semmi nóvum, ezt mondta már 2002-ben is, igaz: csak a Bukta után.

Esetleg írjak arról, hogy Viktátor szerint a “komcsi” akkor is csak komcsi marad, ha “a pufajkáját öltönyre cseréli“? Mondjuk ebben tényleg igaza volt, s nem is meglepő, hogy ilyen helyes következtetésre jutott. Hiszen elegendő csak körülnéznie a saját háza táján, s máris láthatja a “felhozatalt” Pintértől Pozsgayig, Matolcsytól Martonyiig … hogy az MTVA élére pottyantott Böröcz Besúgónertársról már ne is beszéljek. Nem is forgott volna a gyomrom, ha netán hozzáteszi, hogy a műveletlen bunkó meg akkor is csak egy suttyó paraszt marad, ha a disznószaros gumicsízmájára Gucci-kalucsnit húz. … Ebben sem volt semmi nóvum, hiszen Kövér nertárs már évekkel korábban tett egy ehhöz hasonló megállapítást, amikor ő (az ex-MSZMP-s, a Párt Társadalompolitikai Intézetének egykori munkatársa!) kijelentette: “Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna!“.

De ha már Kövérnél tartunk, kezdjek arról értekezni, hogy a fidesznyikek legfőbb dolga ma az, hogy ne hagyják “… hogy az ország haramiák prédájává váljon!“? Írjam le azt, hogy a Házmester nyugodtan beszélhetett volna akár múltidőben is, hiszen mindez ippeg pont az Orbánpárt hatalomra jutásával történt meg? Hogy ippeg pont ők maguk, a simicskák, a nyergesek, a mészárosok, a tiborczok … meg a kövérek, az orbánok, a rogánok és a lázárok azok a bizonyos Haramiák? … Fölösleges, hiszen maga Bajuszkirály állított ki végtelenül lesújtó bizonyítványt a saját rendszerükről akkor, amikor ugyanott megjegyezte: “A kommunizmusban az a legrosszabb, ami utána következik“!

Írjak netán arról, hogy immáron Ellenség az Egész Világ? Hogy a “Szokásosokon” (EU, IMF, multik, bankok) kívül immáron a Rezsidémon a legfőbb ellenség és nem az a bizonyos “Államdósság“, amely ellen (Elkúrcsy szíves közlése szerint) az “utolsó töltényig és forintig” vívott “szabadságharcunkat” szokás szerint voltak szívesek alaposan elveszíteni? Hogy ippeg ezért lett 2014. a “gyarapodás” helyett a “rezsiharc” éve? Hogy mindez nyílt beismerése a totális csődnek, hogy ez az egész a logikai sorrend legprimitívebb és legátlátszóbb megfordítása, azaz hogy nem a költségeink túlzottan magasak, hanem a mindössze másfél esztendő alatt teljesen szétvert és lerohasztott gazdaság miatt a jövedelmeink elképesztően alacsonyak? Ellentétben a nemáthárított extra-adókkal és a nemtandíjakkal? … Ugyan minek? Hiszen az előbbiről Bod Péter már szombaton közzé tett egy kitűnő és alapos elemzést (érdemes elolvasni!), amit mi, (a Nácibarbie szíves közlése szerint) a “Magukfajták” úgy is tudunk, az utóbbit meg a Vakhitű Vezérimádók annak ellenére sem hisznek el, hogy elsöprő többségük pont úgy nyomorog, mint bárki más!

Netalán arról kezdjek értekezni, hogy a handabandázás, az ököl- és rongyrázás ellenére mennyire konfliktuskerülő és bolondbiztos volt az egész kongresszus? Hogy mennyire nem bízik a pártvezetés még a gondosan és személyesen kiválogatott küldöttekben sem? Hogy csak kijelölt rétorok juthattak szóhoz, s az érdemi vitának még a látszatát is kerülni igyekeztek? Hogy még annyi demokratikus köntörrel sem falazták körbe a pártban is dúló totális diktatúrát, hogy legalább egyetlen vezetői posztra is kettős-jelöléssel éljenek? Hogy ennek ellenére akadt 236 sötétben bújkáló fülke-ellenforradalmár, aki nem volt hajlandó megszavazni az emberi silányság, a magánakkapari bunkóság, a felkapaszkodott seggnyalás és seggetnyalatás legemblematikusabb figuráját, Lázár Jánost, aki mindezt olyan pofával vette tudomásul, mintha egy csupor szart köllött volna lenyelnie? … Nincs értelme, hiszen ez folyik már esztendők óta a Maffiapárton belül, a Lázárhoz hasonló férgeknek meg ugyi természetes közegük a fekália: az élteti, s hízlalja őket Kövérré!

Avagy mondjuk írjak arról, hogy micsoda sztálinista hangulata volt az egész kongresszusnak? Hogy a küldöttek nem csak eltűrték, de örömmel tapsikolva vették tudomásul, hogy mindössze biodíszletek ők és nem pedig a párt belső viszonyainak, vezetőinek meghatározására tagságilag felhatalmazott döntéshozók? Hogy micsoda gerinctelen emberek ezek, akik talán még meg is köszönték, hogy a Vezér és Bandája nem csak leköpte őket, de még beléjük is törölte a mutyiszaros cipőjét? … Fölösleges ezzel fárasztanom magam, lévén ezt a nálam sokkal jobb tollal rendelkező Molnár Richárd már leírta a nepszava.hu mai kiadásában:

Magyarországon a Fidesz-párttagság ma az elvtelen törtetés és a bigott, büszke ostobaság szinonímája a köznyelvben. Furcsa madárnak tartjuk azt, aki fekete “szolgálati” Audi helyett képes mondjuk a saját pénzén elmenni biodíszletnek egy pártrendezvényre, elvekről és ideológiákról hadoválni a munkahelyén, sőt, még be is fizetni a pártkasszába azért, hogy a Nagy Család tagja legyen, ezáltal fontosnak és jelentőségteljesnek érezze hitvány hétköznapjait. Ha az illető nem vágyik politikai karrierre, úgy tekintünk rá, mint a kedves szektás nénire, aki legalább elfoglalja magát a világvége-várással és a szórólapozással. Az, hogy ma az amatőr és a profi politizálás sem sikk, hanem a többség szemében visszataszító, alantas foglalkozás, nem csak a politikai elit bűne. Ha nem bűn gátlástalan törtetőkre és egybites idiótákra szűkíteni azok körét, akikből kiválaszthatjuk a demokrácia Grál-lovagjait, akkor nem tudom, mi az.

A Fidesz, mint pártszerű képződmény, tökéletes példája az emberi lealjasodásnak, a méltóság önkéntes feladásának. Mert nem az a felháborító, hogy a liberális kollégista srácok klubjából egyszemélyes, machiavellista tömegpárt lett, ahová beléphet, és vállvetve csinálhat karriert minden fél-analfabéta, munkaundorban szenvedő újnáci vagy exkommunista. Az igazán felháborító a buta talpasok közössége, akik elnézik az egyenes arányban pocakosodó és hülyülő kolesz-brigádnak az összes hazugságot, és azok ellenkezőjét is. Mert amikor Orbán azt mondja ennek a pártkongresszuson összegyűlt, magukat minden bizonnyal politikai tényezőnek tartó nyomorultaknak, hogy ha 25 év harc után 2014-ben újra veszítünk, és a Ti hibátok lesz (márpedig kinek a hibája lenne?), jöttök nekem még 25 évvel. És akkor nem áll fel egyik sem, aki megszédült az ingyensörtől, és nem vágja az arcába a szavazólapot, hanem néz maga elé értetlenül, aztán újra megválasztja pártelnöknek.

És ezek tényleg elhiszik, hogy nem Orbán tehet majd a vereségről, hanem ők. Pedig csak a töredéküknek jutott trafik, állás, megrendelés. Pedig nekik tartozik majd Orbán az újabb kudarcért. Az országnak pedig a négyévnyi rablásért.

Nos, hát ezért nem írok én semmit a Fidesz-MPSZ XXV. Kongresszusáról! Legfeljebb csak annyit, hogy ezeknek az Evolúciós Zsákutcáknak, akik ott ünnepelték a Semmit, akik ott ünnepeltették önnön silányságukat a még náluknál is selejtesebbekkel, azoknak a Nagy Albert nem a nyelvét öltötte volna ki!

… és ezt …

szendamondja!

P.S.: Orbán Viktorrá választására pont annyi (1240) szavazat érkezett, mint amennyit egy földmutyistának köll fizetnie évente egy aranykoronányi terület bérletéért, meg a bő 60 ezer forintos állami támogatásért cserébe. Tudom, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz, de azért érdekes a párhuzam. Nemde?


7 hozzászólás on “Gucci-kalucsni”

 1. valaki szerint:

  Kedves Köztársam!

  Van valami infód vagy átvett infód arról, hogy Varga Miska miért nem indult újra az alelnöki sügérségért?
  Üdv: valaki , így kisbetűvel mint nemecsek

 2. valaki szerint:

  … jó az írás

 3. valaki szerint:

  Föntről lefelé: Első kép.
  – Belép a bonviván és szívére tett kézzel előadja a “Szép város Kolozsvár” című műgyantát
  Sereg forog, azonban már a cigánykerekekre nem futja a szuflából. Ezért bájosan vigyorog a megértő közönségre.
  Második kép:
  Csendélet bajuszos férfival, agancsokkal( Ismeretlen művész XXI. századi alkotása)
  Harmadik kép:
  A tökéletes férfi arcmása (Ismert, de nevét eltitkolni szándékozó fotóriporter műve)

 4. bonhomme szerint:

  A belső pokol

  Viktor, téged tényleg űznek a démonok?
  Nem gondoltad még, hogy akad rá számos ok?
  Mi van a fejedben: csend-é vagy zűrzavar?
  Vagy az észkerékből hiányzik egy csavar?

  Nemigen szeretnék a helyedben lenni!
  Kínzó démonjaiddal birokra kelni,
  akik éjjel-nappal uralják az elméd,
  s maguk közt vihognak: – Szadizzuk őkelmét!…

  Amíg úgy nem táncol, ahogy mi fütyülünk,
  mi meg jókedvünkben lazán hátradűlünk,
  és röhögve nézzük az őrült zűrzavart,
  amit miattunk e bomlott elme kavart…!

  Aztán ha eluntuk, fokozzuk a nyomást,
  amíg el nem érjük a teljes pusztulást,
  s ha veled végeztünk, nézünk új diktátort,
  kiben elplántáljuk a hatalmi mámort,

  s kezdődhet elölről az őrült körforgás:
  hatalom utáni kínzó vágyakozás,
  csekélyebb elméknek hozzád hajlítása,
  a béna ellenzék leszalámizása,

  az új garnitúra vad ámokfutása,
  és aztán végül az ország pusztulása.

 5. talalom szerint:

  Kedves Szendam! Ezt a népszavás cikket én is olvastam (minden reggel elolvasom a lapot), és éppen ez a bekezdés volt, amitől elhúztam a számat. “Az igazán felháborító a buta talpasok közössége, akik elnézik az egyenes arányban pocakosodó és hülyülő kolesz-brigádnak az összes hazugságot, és azok ellenkezőjét is.” Innen egészen a végéig. Mert ha egyik oldalon folyamatosan ekézzük a “fotelforradalmárokat”, akik nem mennek ingyen és önként tüntetni, szórólapozni stb., akkor a másik oldal aktivistáit se “buta talpasozzuk” le. Nem azért, mert nincsenek közöttük ilyenek – a mi oldalunkon is vannak -, hanem azért, mert buzgón erősítjük azt a kártékony közhelyet, hogy mindenki, aki aktívan részt vesz a közéletben, tulajdonképpen megvezetett senki. Magamra is vettem, pedig még a fideszes párom is röhögött rajtam, amikor -12 fokban toporogtam a Kossuth téren a sajtószabadságért, amikor sárban topogva vittem egy nekem ismeretlen vidéki város postaládáiba a jelöltünk szórólapját. Arról meg nem is tud, hogy miért tart nekem egy hétvégi bevásárlás reggel nyolctól délig – mert éppen “kitelepülésen” biztatgatom a járókelőket, viselem el, hogy lek-zzanak (itt két k hanggal kezdődő szó is játszik). Azt sem kötöm az orrára, hogy egy évben nagyjából a félhavi nyugdíjamat költöm szolidaritási koncertjegyekre, tagsági díjakra, lapok támogatására, a helyi szervezetre. Nem sokra mennek vele, a nyugdíjam alig több, mint a minimálbér nettója. Akkor én is “buta talpas” vagyok?
  Az idézett szöveg annak a hamis, szörnyű “értelmiségi” sumákolásnak a jele, amelyik finnyásan elhúzódik minden tett közeléből, kényesen kritizál mindent és mindenkit – miközben nem veszi észre, hogy az egyik jelentős oka az általa szintén gyakran ostorozott közéleti apátiának.
  Jó példa volt erre a Szolidaritás akciója. Hogy mit finnyáztak össze! Miközben egyetlen szavuk sem volt arra, amikor pár héttel ezelőtt egy volt miniszterelnököt nem szoborformában, hanem valóságosan bántalmaztak. Sokszor érzem úgy, hogy idegen vagyok ebben a társaságban – talán azért, mert sokkal közelebb érzem magamhoz még a Szolidaritás ba’megezőit is, mint azokat a “szabad” széplelkeket, akik csak gúnyosan tudják említeni, hogy “a kommunizmusban” nem kerülhettek egyenesen egyetemre, ezért valamilyen szakmát kellett szerezniük! Ő fenséges nekijüknek valóságos papírjuk van arról, hogy értenek valamihez! Ilyenkor kitör belőlem a volt vasas, és legszívesebben áthúznám a Dunára az Aurórát.

 6. talalom szerint:

  Ez csak düh, emigrant. Aztán rájövök, hogy van itt nekünk egy Leninünk. Éppen most valósítja meg a Mi a teendő? című mű útmutatásait. Sajnos a fijjugg vagy lustaságból, vagy ellenállásiból nem tanulták meg a “tudszocot” az egyetemen, így azután kénytelenek vagyunk velük ismételni.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s