Tiborc panasza

Mielőtt még bárki elkattintana, szeretném megjegyezni, hogy ez a bizonyos “Tiborc” nem cézével írja a nevét és semmi köze nincs az Orbán családba beházasodott, állami pénzekkel alaposan kitömött,  birtokegyesítő famíliához. … Sőt!

Ez a bizonyos “Tiborc egy régi ismerősöm, kire az Isten hosszan tartó és nehezen viselhető betegséget rótt ki, hogy cipelgesse azt, amíg bírja. Ebben nagy segítségére lehetne egy jól szervezett egészségügyi rendszer, ámde ilyesmi gyakorlatilag soha nem volt kies Hazánkban. A mostansági (a Führer által a napokban letagadott) Falka/Fülkeforradalom Abszurdisztánjában pedig végképp nem!

Hogy lássuk, kikkel és mikkel, valamint miként vagyon körülvéve egy ma 74 esztendős, a betegségét közel harminc esztendeje “böcsülettel cipelő” honfitársunk, közzé tenném e-mailjét, melyet tegnap este küldött nekem:

“Sajnos beteges vagyok. Jó harminc esztendeje állandó “vendége” a kórházaknak, orvosi rendelőknek. Három havonta járok kontrollra, ami manapság valóságos téboly. Hónapra, napra pontosan be vagyok osztva immáron évtizedek óta, de manapság – úgy harmadik esztendeje – mégsem fogadnak akkor, amikor kellene. Hiába van az orvossal egyeztetett előjegyzésem, az illetékes kórháznak és rendelőintézetnek ez nem jelent semmit, mert ők más ‘szabályokat’ alkalmaznak. Az orvos által leegyeztetett időpontot ők semmibe veszik, így nekem kell újabbat kérnem, amivel így további három-négy héttel tolódik ki az a vizsgálat, melyet három havonta kéne elvégezni rajtam. Havonta van szükségem vérvételre, de erre négy héttel korábban kell időpontot kérnem attól a rendelőintézettől, amelyben manapság már csak lézengenek a betegek. De az orvosok is! Nemrég voltan tanúja annak az esetnek, hogy egy ‘időpontos kezelésre’ érkező sorstársam azért nem kapta meg az ellátását, mert az egész intézetben nem akadt egyetlen szakorvos sem, aki azt elvégezni lett volna képes? … elvileg hivatott! A recepción, hosszas fejvakarás után adtak a betegnek egy újabb időpontot … két hónappal későbbre! … mert addigra TALÁN sikerül pótolni a szakorvos hiányát!
Nekem igazából ‘szerencsém’ van. A belgyógyászati és szemészeti szakrendelésen csak három-négy beteg szokta várni a ‘behívóparancsot’. Így aztán nem is kell sokáig ücsörögnöm ahhoz, hogy én is sorra kerüljek.

Én még a nyolcvanas években megszoktam, hogy a kórházakban és a rendelőkben vannak bizonyos VIP-paciensek. Ezek többsége az akkori korszak jelentősebb művészeiből, illetve kisebb jelentőségű, azaz helyi párttitkáraiból álltak.
Ámde most?!
A lányom a Honvédkórházban dolgozik. Azt mondja, hogy tele vannak ‘Fejesekkel’, akiknek minden soron kívül jár: külön orvos, négyfogásos, fatányéros, kórházi koszt. Az egyszemélyes szobáikban lapostévé és légkondi is jár, olyan vízágyakon pihenik ki a matyóhímzéses sebvarrataikat, hogy én erről még álmodni sem merek. A nővérkék jégkockával hűtött vízzel adják be nekik a napi gyógyszereiket!

A lányom szerint 2009-ben még csak 175 fő volt jogosult erre a luxusra. Ezek száma idénre már 311-re dagadt, kikhez még hozzá kell számlálni a családtagokat is! A “szegények pártján” álló Orbán-ormány ezekért az emberekért – függetlenül, hogy kezelésben részesültek-e, avagy sem – évi 10 milliót fizet a kórháznak! Annak, ami ugye már megint a csőd szélén áll! … Tavaly 235-en, idén, eleddig meg 400-an részesültek már ilyen ellátásban … persze soron kívül!

Ezek az Elitbetegek mágneskártyákat kapnak a kórháztól, hogy azonosíthatóak és azonnaliak lehessenek. Mondanom sem kell: közöttük egyetlen ‘baloldali’ sincs!

Beteg és beteg között is van jobboldali és baloldali az új egészségügyi törvény szerint?

S ha netán a ‘baloldalinak’ elhúzódna az operációja, mert (neki!) nincsen orvos, akkor neki ott a ‘nemzeti temetés’? És ezzel minden meg van oldva?”

Igen! Szerintük igen!

… és ezt …

szendamondja!


One Comment on “Tiborc panasza”

 1. gondolkodo szerint:

  “Beteg és beteg között is van jobboldali és baloldali az új egészségügyi törvény szerint?”
  .
  Ha a törvény szerint kimondottan nincs is, a “törvény szelleme” szerint igenis van!
  .
  Jobboldali beteg (ráadásul, ha testi-lelki Fidesz párti):
  – gyógyulásáért mindent meg kell tenni, hiszen hazáját szerető, Pártja hatalmon maradásáért mindent megtévő emberről van szó, akinek testi egészségére feltétlen szükség van! (Mentális egészségről szó se essék, hiszen arról szó sem lehet, hiszen az előbb leírott feltétel totálisan kizárja!)
  .
  Baloldali beteg:
  – gyógyítására semmit, vagy csak a minimálist szabad költeni, ugyanis a “sárgaföld” nevű, minden betegséget megszüntető “gyógyír” alkalmazásának több előnye is van:
  — egészségesebb társadalom;
  — egy rendszerellenessel kevesebb;
  — több pénz marad (ugyanannyiból!) a jobboldali betegek gyógyítására.
  Ráadásul: örüljön, hogy hazaárulásért nincs meghurcolva, hiszen csupán azért nem táltossal, vagy az EzoTV kézrátevőivel gyógyíttatja magát, hogy ezzel is gyengítse az amúgy is pénzhiánnyal küszködő eü. rendszert!)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s