Szendam kérdi

A “FideSS” nevű, pártként bejegyzett, maffia-típusú üzleti vállalkozás elcsalta a bajai önkormányzat egyik képviselő testületi tagjának időközi választását. … Magától értetődik! … Mindezt cigány honfitársaink segítségével, kiket az Orbán-rezsim egyébként rabszolgáknak, illetve a Vezér által kitalált és megalkotott Szélsőjobb (Jobbik, Gárda) onániáinak libidófokozó tárgyaiként “alkalmaz”.

Íme az első cikk, mely e (szokásosan “polgári-jobboldali”) disznóságról beszámolt:

A bajai “elnök úr” mesteri láncszavazásról mesélt

Egyszer már bevallott egy választási csalást a bajai időközi választás fideszes jelöltjét segítő Lungo Drom-os Ajtai Tibor. A kiskunfélegyházi jegyzővel folytatott beszélgetésben – egy nyilvánosságra került hangfelvétel szerint – azt állította, hogy mesteri láncszavazást hajtottak végre a 2010-es önkormányzati választáson, és a fideszes Kapus Krisztián támogatóit hordták 11 autóval. Baján Ajtait videózták le a többitől jelentős mértékben eltérő eredményt produkáló és a választást gyakorlatilag megfordító szavazókör előtt, ahogy segítőjét instruálja.

Vasárnap este Zsigó Róbert bajai fideszes polgármester személyesen gratulált a vasárnapi időközi képviselőválasztás győztesnek, Kovács Csabának. A szavazatok összeszámlálása után tartott sajtóeseményről készült Hír tv-s felvételen jól látható, hogy a polgármester után másodikként Ajtai Tibor, Lungo Drom-os politikus, a Fidesz Bács-Kiskun megyei választmányának tagja szorítja meg a fideszes jelölt kezét, aki 467 szavazatot kapott, míg az ellenzék közös jelöltje, Teket Melinda 406-ot.

Az Együtt-PM hétfőn bejelentette, megóvja a választást, mert szerintük az eredményt lényegesen befolyásoló törvénytelenségek történtek a szavazáson. Bizonyítékként éppen egy Ajtairól készült videót mutattak be.

Az időközi választáson az öt szavazókör egyikében kirívóan nagyarányú fideszes győzelem született, jóllehet a többi négy körben szoros volt a verseny, sőt háromban az ellenzéki jelölt kapta a több szavazatot. Bajnai Gordon pártja szerint az eltérés a szavazók szervezett szállítása miatt alakulhatott ki.

Ajtairól a nagy eltérést mutató szavazókör előtt készült a felvétel, és az hallható rajta, hogy a Lungo Drom-os „elnök úr” egy gépkocsis férfit igazít el, hogy nem baj, ha többször jön, jöhet akár ötvenszer is. Az eligazított férfi egy másik felvételen viszont maga mondja el, hogy autójával idős embereket szállít a szavazókörbe, de szerinte ez nem törvénytelen.
 Elcsalta a Fidesz a bajai választást
 Ajtai körül nem most merültek fel furcsaságok. Az év elején nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen ő mesél részletesen arról, hogyan hajtottak végre korábban – a láncszavazás módszerével – választási csalást a Fidesz-KDNP kiskunfélegyházi polgármesterjelöltje, Kapus Krisztián javára. A kiskunfélegyházi jegyző irodájában készült 45 perces felvételen Ajtai elmondta, hogy csaknem háromszáz embert mozgattak, tizenegy autóval vitték őket szavazni, de aztán megbánta az egészet, mert a fideszes vezetők nem tartották meg ígéretüket.

A felvétel nyilvánosságra kerülése után Ajtai elismerte ugyan, hogy a felvételen ő beszél, de azt állította, hogy a csalásos sztori csak átverés volt. Az akkor szorult helyzetbe került, ügyészségi vizsgálat alatt álló Kapus ellenfelei, helyi fidelitasosok kérték meg arra, hogy kenjen a polgármesterre egy törvénytelenséget, amivel később megzsarolhatják. Csölle Yvette jegyző – akit Kapus Krisztián január elején elbocsátott állásából – az Atv.hu-nak cáfolta Ajtai magyarázatát, és leszögezte, a láncszavazásról szóló beszámoló nem egy puccshoz készült próbafelvétel eredménye volt, hanem az ő irodájában készült egy „hétköznapi” beszélgetésen.

A kiskunfélegyházi történések miatt az MSZP az év elején feljelentést tett a rendőrségen. Harangozó Tamás az Indexnek elmondta, hogy utoljára hónapokkal ezelőtt kaptak információt az ügyről, akkor arról értesítette őket a rendőrség, hogy összeférhetetlenség miatt a nyomozást áttették Tolna megyébe.

Természetesen ebből feljelentés lett … amit természetesen a Bevádoltak fognak elbírálni! … amiből természetesen nem lesz majd semmi! … Csak az a bizonyos: “Oszt’ jónapot!“.

Egy belső-szabolcsi ismerősöm szerint a cigányok szavazatainak megvásárlása “régi hagyomány“, melyet nem csak a FideSS, de a Szocik is rendszeresen alkalmaznak. Az ilyen “nyír-“, “szabolcs-” és “beregi” választókerületekben az éppen aktuális “kifizetőképesség” dönti el az egyéni, országgyűlési mandátumot és nem pedig a “választói akarat”. “Ezért is undorodom a ‘cigóktól’, mert van szavazati joguk és annak adják EL, aki többet fizet, illetve ígér érte!

Lehet, hogy az ismerősömnek igaza van. Ámde érdekelne Olvasóim véleménye arról, hogy …

Nekem nincsen semmi bajom sem a honi cigánysággal, sem a “határonkívüli” magyarokkal. Mindössze elvárnám, hogy időnként és netalántán gondoljanak már bele, hogy mecsoda felelősséggel tartoznak! … Nem csak Nekünk! … tudom, ezt általában mindenki leszarja! … hanem Önmaguknak is!

Túlzott elvárásaim lennének?

… és ezt …

szendamkérdi!

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s