A Bajai Csata

Míg az elmúlt napokban elektronikus szempontból “nomád”, tehát “nettelen” életmódot folytattam, sok minden történt kicsiny hazánkban, Abszurdisztánban. Csak néhány példát kiragadva: Baján felvonult az Ellenzék nehéztüzérsége, de végül csak bakot lőtt; az Orbán Család fájának legfrissebb, (Tiborcz-féle) hajtásáról pedig kiderült: nem csak tolvaj, s olykor pitiáner, de ráadásul még ügyetlen is.

Hatalmas ütközet zajlott le Baja városában az elmúlt hetek során. A tét látszólag az volt, hogy melyik pártalakulat képes megszerezni egy megüresedett, önkormányzati képviselői helyet, de valójában az egész arról szólt, hogy melyik, egymással antagonisztikus ellentétben álló Gyülekezet tudja bebizonyítani a maga Igazát: az Orbán Egyház azt, hogy a Többség az ő tanait követi, azaz Pápája  tévedhetetlen, s így leválthatatlan is, avagy az Ellenzéki Eklézsia azt, hogy ugyanezen Többség igenis Reformációt kíván, s Pápamentes életet akar élni.

Kétségtelen, hogy ezúttal is az Ellenzéknek volt nehezebb dolga. Baja ugyanis nem csak a halászlé, de (a rendszerváltás óta) a mára Maffia-párttá “szelídült” Klerikális Reakció (FideSS-Kádéjenpé) egyik fővárosa is. Ezért osztán most igyekeztek nem elbénázni a dolgot, s nem csak egy meglehetőst szemrevaló jelöltet sikerült állítaniuk, …

… de még arra is képesek voltak, hogy eme “bács-kiskuni Jean d’Arc” mögött felsorakoztassák a gyakorta egymással is kisebb ütközeteket vívó tartományi csapatokat (MSZP, E-PM, DK). A hadakat vezénylő Tábornokoknak így már komoly esélyük volt a győzelemre, különös tekintettel arra, hogy nagyon komoly segítségeket is kaptak az ellenfelüktől! A Pápista Hadsereg Hátországa ugyanis egyre-másra adta fel azt a bizonyos “magaslabdát”, amit a “Reformátusoknak” csak le köllött csapkodniuk, s tisztesség ne essék szólván: meg is tették serényen, csak olyan kevés volt ezekben az erő, hogy a lasztikat sajnos nem sikerült a Közöny Hálóján (avagy Ingerküszöbén) túlra juttatniuk.

Kezdődött az egész azzal, hogy az ország egyik legharapósabb “Őrkutyája” (“Watchdog“), az oknyomozó újságírás példaképe, Ferenczi Krisztina a nol.hu oldalán bebizonyította, hogy az elhíresült Felcsúti Falopás tettese bizony-bizony az a família volt, amely István nevű gyermekén keresztül nemrég beházasodott a Pápai Családba.

Az ügy lényege az, hogy még az esztendő elején hírek kezdtek szállingózni arról, hogy a Pisti nővérkéje, Tiborcz Eszterke által sikeresen megpályázott, 157 hektárnyi állami szánó két tagját egymástól elválasztó, 1,6 hektáros területen “valakik” illegális fakitermelést folytatnak, amiről nem csak az illetékes hatóság, de még maguk a tulajdonosok sem tudnak! Nosza ki is szállt oda Krisztina, s megállapította, hogy a “Natura 2000“-es, tehát védett! erdő csúnyán le vagyon tarolva, ráadásul a helyszínen megtalálta azt a “Massey Fergusson” traktort is, amely a kitermelt akácrönköket (ismeretlen helyre) elszállította. A vontató szélvédője mögött csálén díszlő rendszámtábla alapján pedig nem volt nehéz kideríteni, hogy a gép bizony a Tiborcz család birtokában álló “ES Hungary Kft.” tulajdona! …

Persze innentől minden ment a maga “szokásos” módján: a területileg illetékes kormányhivatal megállapította a kárt, majd leállította a vizsgálatot; a területileg ugyancsak illetékes bűnüldöző szervek (megyei és városi rendőrkapitányságok) egymásnak lökdösték az oligarcha-kakival teli fapelenkát. … Az ő igyekezetüket teljes mértékben megértem, hiszen ki az a hülye aki ne tudná: széllel szemben nem érdemes. Ámde azt már egyáltalán nem értem, hogy miért lop/lopat fát egy olyan család, amelyik mindössze két esztendő alatt az ország legnagyobb földbirtokosainak egyikévé vált, s az így megszerezhető EU- és állami támogatásokból évente több százmillió forintos jövedelemre tesz szert; amely család cége mindössze három esztendő alatt 3,2 milliárdos állami megrendeléseket kapott? Egyáltalán: mi szüksége lehet egy ilyen családnak bő ezer köbméternyi akácfára (ők fogják gyártani a “szociális” temetések “nemzeti fejfáit”? – Tiborcz apuka egyébként korábban temetkezési vállalkozó is volt! – hehehe! … röhögnék, ha lenne min!), s ha már igen, akkor miért pont egy védett területről szerzik azt be? Nincs elég pénzük (ahogyan a magánútjuk felújítására se volt), másutt nincs legálisan kivágható akácos? …

Kattintson a bezáráshoz!

… És ha már valaki lop, akkor hogy lehet olyan hülye, hogy a “corpus delicti“-t, azaz a traktort “ottfelejti” a tett színhelyén, … ha már ottfelejti, akkor miért hagyja benne a rendszámtáblát is és ha már benne felejtette, akkor hogy lehet valaki akkora barom, hogy ugyanezen traktoron fotóztatja magát az Ifiasszonnyal, s a felvételt még köznyilvánossá is teteti egy olyan pletykamagazin (“Story“) által, amelynek tulajdonosával (“Sanoma Media Budapest Zrt.“) egyébként az Após “hadban áll“?! … Arról már nem is beszélve, hogy ugyan miféle apa az, aki a lányát egy olyan családba hagyja beházasodni, amelyet köztörvényes bűncselekményen kaptak?! … Az ember esze megáll és csak ácsorog!

De ha már az Apósnál tartunk! Hát ő sem volt rest megadni minden segítséget az Ellenzéknek. A fatolvajokat lebuktató Ferenczi-cikk megjelenésének napján (2013. szept. 20.), a “szokásos pénteki rádióinterjújában” a Felcsúti Cipolla ismételten kegyeskedett elmondania a maga “őszödi beszédét“. A hatalomtól és egyéb agylágyító szerektől szétpüffedt arcú (és elméjű) Vezér …

… minden további nélkül beismerte: kormányának eddigi teljesítménye egy nagy büdös Zéró, ezért osztán jövő tavasszal nem is ezzel, hanem a már 2010-ben is megszokott Néphülyítés felturbózott változatával óhajt kampányolni! Rá fogja majd kenni a homályos, tehát számon kérhetetlen ígéretek, meg a Rezsicsökkentés mézét az Ordas Hazugságok manila(duma)kenderéből font, karvastagságú “madzagjára”, s teszi mindezt azért, mert ő az, aki valóban(!) érti a magyar nép gondolkodásmódját (“A remény fontosabb a magyar választópolgár számára, mint a tény; ez egy döntő eleme a magyar népléleknek.“). Ezért osztán “…csak olyan választási programmal érdemes előállni, amely nem arról szól, mit tett a politika, hanem hogy mi az a lehetőség, amelyet fel tud kínálni az embereknek, akik ezt ki tudják használni, ha ügyesek.“, azaz ezért “sokkal inkább a reményről, a jövőről és az emberekről kell szólnia ennek a választásnak“.

Az ember azt hinné, hogy miután ott áll a Führer és annak egész díszes Famíliája letolt gatyával, picsánrúgásra váró rózsaszín, törvényes(sé tett) és köztörvényes bűncselekményeken felhízott, rezgően lágy farpofákkal Ország és Világ előtt, az erre vasárnap alkalmat kapó bajaiak ki is használják a kínálkozó lehetőséget. De nem! A Kubatov-listás mozgósításnak köszönhetően a “Vak(hit)komondor” – ha csak hat százalékkal, azaz 61 szavazattal is, de – erősebbnek bizonyult a “Reményhal“-nál.

Ámde mielőtt bárki túlzottan örömködni, avagy búsongani kezdene, szeretném megjegyezni: a Bajai Csata legfőbb “nyertese” bizony a “Szarokrája” volt! A jogosultaknak ugyanis mindössze 34 százaléka volt hajlandó részt venni ezen, valljuk be őszintén, semmit el nem döntő, legfeljebb üzenet-értékű szavazáson, ami azt jelenti: 66 százalékukról nem tudni, valójában mit gondolnak Orbanoabszurdisztánról. Nem tudni, hogy amikor valóban fontos lesz a dolog, mit fognak tenni, képesek lesznek-e jövő tavasszal végre megmozdulni, s azt vajh’ melyik irányban.

A hezitálók figyelmébe ajánlanám a következő mondatokat:

“Az Alaptörvény lezárja a közelmúlt fájdalmas és igazságtalanságokkal terhes szakaszát…. A jövőnek szól a jelenen keresztül. Ma még a felnőttek….élnek és dolgoznak értetek az Alaptörvény által biztosított szabadságban és demokráciában, de holnap már ti fogtok aszerint élni és dolgozni!”

Ezt Hárauzsika nénin keresztül üzente a Führer az egyébként totál tönkre tett és lerohasztott általános iskoláink diákjainak! … Nem tudom, ki hogy van vele, de én kifejezetten utálom, ha fenyegetik a gyermekeimet, ha Jövőjüket az uborkafára felkapaszkodott, Gerinctelen Csúszómászók és Köztörvényes Bűnözők akarják meghatározni!

Hamarosan el köll majd döntenünk, hogy miből készüljön az Ország Halászleve: Szarokrájából, avagy Reményhalból; s azt is: Mi együk-e meg, avagy a Vakkomondor!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

One Comment on “A Bajai Csata”

  1. hisztís mirtyll szerint:

    Kedves Szendam!

    Mint autodidakta hadtörténésznek annyi a véleményem/ a traktor most hagyjuk,meg a töpörtyüt is/hogyha választani lehet Kutuzov,Mackensen vagy Lawrence között ,én az utóbbi mellet szavaznék.Ezen válasza miatt:
    -Mégis mit szeret a sivatagban Sir Lawrence?
    -Azt,hogy tiszta.Piszkosul tiszta.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s