“Kedves Nertársak!”

Miközben tegnap a Nertitörpe két, mázsás (gánti) dolomitkockával verte elzsírosult melleit az Országgyűlés Üléstermében, Dicső Kormányunk könyékig kotorászik a költségvetés tartalék-kasszájában, hogy kifizethesse belőle például azt a “horribilis fizetésemelést”, amelyet egyébként “az ország termelt ki” pedagógusai számára. A nagytudású és “tekintélyes” Költségvetési Tanács pedig mindehhöz alapos megfontolás és hosszas szakmai elemzés után, amúgy Bánk bán-módra bólogat.

Kedves Nertársak! Nagy szeretettel … tel … tel(i), köszöntöm … töm … töm(öm), a Nerkormány sikereinek eme újabb ünnepén … pén … pén(zt) Önmagamat … mat … mat (…matt!)!“. … Mielőtt még bárki menekülőre fogná a dolgot, szeretném helyreigazítani önmagamat: Orbán Viktor tegnap a parlamentben nem így kezdte az őszi ülésszakot indító, napirend előtti felszólalását, csak majdnem! Lényege azonban ez volt, ami viszont – valljuk be – nem szokatlan tőle, így hírértéke se nagyon van. Ennek ellenére érdemes rövid címmondatokban áttekinteni, mire is olyan “szerény” ez a … khm … illető:

– “Hosszú és férfias küzdelem után kiszabadítottuk Magyarországot az uniós túlzottdeficit-eljárásból.”
– “Kiszabadítottuk az országot a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szorításából, az utolsó centig visszafizette Magyarország az IMF-hitelt.”
– “A londoni elemzők a szovjet tudósok modern megfelelői, mi óvatosabbak vagyunk náluk, 2 százalékos gazdasági növekedéssel számolunk a jövő évre.”
– “Még soha nem álltunk ilyen biztos lábakon.”
– “Csökkent a munkanélküliség és nőtt a foglalkoztatottak száma, a kormány pedig megalapozott, ésszerű béremeléseket hajt végre, nem hitelből növeli az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok bérét. Hitelből nem szabad béreket emelnünk, a béremelések mögött növekedés és növekvő gazdasági teljesítmény kell álljon.”
– “A bankoknak és a monopolhelyzetben lévő nagyvállalatoknak hozzá kell szokniuk az új helyzethez: eddig ők voltak erősebbek, és eddig a szocialista kormányok meghajoltak az erejük előtt. Most viszont mi vagyunk erősebbek, és nekik kell alkalmazkodniuk a magyarokhoz, és nem a magyaroknak hozzájuk. Senki sem fog még egyszer extraprofitot szerezni a magyar emberek kárára Magyarországon.”
– “A devizahitelesek megsegítése és a rezsicsökkentés folytatása miatt további bírálatokra és támadásokra számíthatunk.”

Talán nagyon furcsának tűnik, hogy éppen én írom ezt, de a Führer ezúttal csak nagyon keveset hazudott! Ferdítései ugyanis elsősorban nem a kijelentéseiben voltak, hanem azokban, melyekről nem beszélt!

  • Való igaz ugyanis, hogy az Ország “kiszabadult” a túlzottdeficit-eljárás alól, s az is, hogy az “utolsó fillérig visszafizette” az IMF-hitelt. Csakhogy az előbbi nem egy “férfias küzdelem”volt, hanem a honpolgárok mintegy négymilliójának nyomorba taszítása árán megvalósult (átmeneti!) állapot, az utóbbit pedig olyan hitelek finanszírozták, melyek kamatai kétszeresen haladják meg a Valutaalap kölcsönét! Megállapítható tehát, hogy ezzel nem az Ország, hanem csupán a kormányzat “nyert”: az előbbinek néhány esztendőn belül meg köll kezdenie kiszenvedni ezen refinanszírozási hitelek visszafizetését csakis és kizárólag azért, hogy az Orbán adminisztráció szabadon tovább fosztogathassa az államkasszát, tehát a “Zembereket”, tevékenységének minden létező belföldi kontroll-lehetősége után a külhonit is minimalizálja!
  • Való igaz, hogy “Magyarországon csökkent a munkanélküliség és nőtt a foglalkoztatottak száma”, de csak abban az esetben, ha a KSH elsődleges adatait vesszük figyelembe, mely számokat a Hivatal a 2011 óta bevezetett, “kreatív” módszerei alapján generált! Ezek alapján ugyanis manapság nem számít munkanélkülinek az, aki kiesik a mindössze három hónapra zsugorított “álláskeresési támogatásból”, viszont automatikusan foglalkoztatottnak tekintendőek a Nyugatra “kitántorgott” honfitársaink, s minden olyan közmunkás is (“darabra”!), aki az adott naptári évben akár egyetlen óráig is ezen módon munkát kapott! Azt nem állítom, hogy a statisztikai hivatal tulajdonképpen folyamatosan hazudik, mert ha valaki hajlandó (a többség szinte soha!) végignézni a részletezett kimutatásokat, azokból rögtön rájöhet a “Főszámok” kalkulálásának stiklijére, no de itten a “kirakat” a lényeg és nem a “raktár”!
  • Teljesen egyetértek Ovitézzel abban, hogy nem szabad “hitelekből finanszírozni” a béremeléseket, azokat a gazdasági növekedésnek köll alátámasztania, legyen szó akár az egészségügyről, akár az oktatásról, s készséggel aláírom: a kormány nem is teszi ezt! Csakhogy a helyzet az, hogy lényegében egyik területen sem történt valódi béremelés! A pedagógusok esetében például a majd’ harmadával megemelt munkavégzési kötelezettséget mindössze 4-5 ezer forintos havi nettó jövedelemnövekmény “kompenzálja”, s ők még a “szerencsésekhez” tartoznak, lévén több ezrüknél (ugyancsak havi nettó) 10-15 ezres, egyes esetekben pedig még ennél is nagyobb mínusz jelentkezik. Ráadásul mindezt a kabinet a tartalékkasszából finanszírozza, nem pediglen a növekvő gazdaságból származó nagyobb adóbevételekkel, mert az a bizonyos GDP bizony minden létező vudus/sámános ráolvasás ellenére sem akar emelkedni!
  • Tökéletesen egyetértek a miniszterelnökkel abban, hogy egyes “londoni elemzők a szovjet tudósok modern megfelelői”, hiszen vannak közöttük olyanok is (pl.: a Merrill Lynch), akik 2,7 százalékra taksálják az ország jövő évi növekedését … szerintem is megalapozatlanul. Ámde ha ez a cég megérdemelte a “szovjet tudós” dehonesztálónak szánt jelzőjét, akkor vajon hogyan lehetne minősíteni azt a Matolcsy Györgyöt, aki a tavalyi költségvetést például 2,5 százalékos emelkedésre “számolta ki” a ténylegesen megvalósult 1,7 százalékos csökkenés helyett?! Joggal merül fel tehát a kérdés: az ilyen ordas hibát elkövető miniszter-e a hülye, avagy az, aki őt ide-oda kinevezte?!
  • Egyetlen percig nem kételkedem benne, hogy Orbánnak igaza volt akkor, amikor kijelentette: (például) “… a rezsicsökkentés folytatása miatt további bírálatokra és támadásokra számíthatunk”. Hiszen akinek itt csupán parányi esze, minimális matematikai és közgazdasági képzettsége vagyon az tudja, ez az egész csupán a “Nermagyar Népmesék” kategóriájába tartozó nettó parasztvakítás, amelynek anyagi hatásait nem a szegények, tehát a rászorulók érzik meg (igazából még a gazdagok sem – milliós jövedelmeknél havi 10-15 ezer forint tulajdonképpen láthatatlan!), hanem maga az államkassza, amelyik majd kevesebb adóbevételhez jut a veszteségbe hajszolt szolgáltatóktól, az azoktól karbantartási és egyéb megrendelések nélkül maradó, s ezért tönkre menő alvállalkozóitól, viszont növekvő kiadásokra az így utcára kerülő alkalmazottak okán!

Ámde nagyon úgy néz ki, hogy ezen végtelenül egyszerű összefüggéseket sokan képtelenek felismerni. Azon egyáltalán nem csodálkozom, hogy e Tudatlanok Táborát főként az Orbánegyház köznapi hívei alkotják. Nekik csupán az számít, hogy legyen Egy Vezér, aki állandóan Erőt és Határozottságot mutat, s folyamatos elnyomorodásuk, egzisztenciális lecsúszásuk “indoklásaként” mindenkoron kijelöli számukra az Éppen Aktuális Ellenséget (pl.: multik, bankok, közszolgáltatók, EU, IMF). Azon sem lepődöm meg, hogy ezek a “Zemberek” hálás szívvel fogadják az olyan vezéri szózatokat, miszerint most Nekik (tehát a multik, a bankok, … stb.) kell “alkalmazkodniuk a magyarokhoz” és “Senki nem fog még egyszer extraprofitot szerezni a magyar emberek kárára”. Azért nem, mert ezeknek az Egybiteseknek még csak eszükbe sem jut a gondolkodás, ezen belül pedig Vezérük és Főpapjuk beszédeinek szemantikai elemzésének lehetősége (pláne, hogy azt se tudják, mi az!).

Pedig nem lenne igazából nehéz dolguk, hiszen némi odafigyeléssel bárki megállapítható: a “magyarok”, a “magyar emberek” (és persze a “Zország”) tulajdonképpen egyenlőek a Vezérrel és az Ő Talpnyalóival, így osztán az extraprofit szerzésének tilalma rájuk nem vonatkozik. Nem vonatkozik például Simicska Lajos nertársra, …

… akinek cégei (legelső sorban a Közgép) még azt az állami beruházási pályázatot is megnyeri, melyen el sem indult, s így csupán tavaly 3 milliárdos osztalékot szerénykedett össze magának … persze nem “a magyar emberek kárára” sőt! Nem vonatkozik Mészáros Lőrinc Felcsút vármegye Főispánjára, …

… aki ugyan minimálbéren tartja a zselléreit, de a sokmilliárdos állami megrendelésekből, ugyancsak tavalyról 800 milliós nyereséget osztott ki magának és nejének. És nem vonatkozik Tiborcz Istvánra, …

Orbán Ráhel (immáron) asszony hites urára sem, aki ugyan az elmúlt három év alatt összesen 3200 millió forint közpénzt kapott (immáron) Apósától, de még arra sem képes, hogy a “tanyájára” vezető dűlőút járhatóvá tételének 1,7 millió forintos költségét a saját zsebéből finanszírozza.

Erő és Karizma, Hetvenkedés és Orcátlan Hazudozás! – ez köll a Népnek és nem pedig Demokrácia, meg a faék bonyolultságával rendelkező jogi és gazdasági összefüggések kibogozása, felismerése. Nem is csoda hát, hogy a jelenlegi kormányzat minden vagyon- és jogfosztó intézkedése akkora társadalmi (és törvényhozói!) ellenállásra talált, mint a forró kés a lágy vajban, s nem is csoda, hogy ma már az Országgyűlés Elnöke is …

… olyan kijelentésekre merészel vetemedni, miszerint a következő választások után érdemes lenne elgondolkodni a rendeleti kormányzás ismételt bevezetésén!

Kövér László szerint érdemes lenne hosszú távon megfontolni, nem lenne-e jó nagyobb mozgásteret adni a kormánynak arra, hogy a mindennapi kihívásokra reagáljon, és lazítsanak azon, hogy mindent, a legrészletesebb szabályokat is törvénybe akarják iktatni. Azt tartaná normálisnak, ha a parlament csak a legalapvetőbb, garanciális szabályok megalkotására tartana igényt. Arra, hogy ez egyfajta rendeleti kormányzás lenne-e, annak rossz íze nélkül, igennel válaszolt. Szerinte érdemesebb lenne az energiáikat nagyobb mértékben a végrehajtó hatalom ellenőrzésére fordítani. (forrás: 168ora.hu, a teljes cikk itt olvasható!)

Ilyen személyi körülmények között pedig már az sem csoda, hogy a “Költségvetési Tanács” (KT) nevű testület, mely elvileg (és a törvény szerint) arra hivatott, hogy véleményezze, s szükség esetén akár még meg is vétózza a közkasszát érintő intézkedéseket, ugyanúgy beáll a Seggnyalásra Odaadóan és Repeső Szívvel Várakozók libasorába, mint a Törvényhozói Testület tekintélyét egyébként kemény elnöki beszólásokkal és bírságokkal óvó Kövér László. A KT ugyanis a minap úgy bólintott rá a 400 milliárdos költségvetési tartalék felére apasztását célzó szakminiszteri (Varga – NGM) törvényjavaslatra, …

Kiköltekezik a kormány, figyelmeztet a KT

… hogy e lépés megtételétől már az esztendő legeleje óta óvta a kormányt, mert már akkor sem látta biztosítottnak a kitűzött hiánycél teljesíthetőségét (bezzeg most?!)! Ráadásul mindezt úgy, hogy pénteken kapta kézhez a tervezetet, azt szombaton meg is tárgyalta, majd rábólintott … mindezt pedig úgy, hogy a Tanács három tagja közül az egyik, a Mi Gyurcink, aznap délelőtt már ott bokázott a Főhercegnő templomi öskövőjén! …

… El tudom képzelni, milyen “elmélyült”, “alapos” és “megfontolt” lehetett a Tanács törvényelemző munkája. Fordíthattak rá legalább egy teljes(?) órát! Nemde?

No de hát mindenki abból főz, amilye vagyon! Ippeg ezért megfontolandó lenne jövőre Alapanyagot és Receptet cserélni!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

One Comment on ““Kedves Nertársak!””

  1. íves mondtam szerint:

    Ami kövér kijelentését illeti – ti. a rendeleti kormányzásról – az nem vicc. Figyeld meg, minden, a bevezetésekor felháborodást, de legalábbis csodálkozást kiváltó intézkedésüket megelőzött egy-egy valamilyen meglepő megjegyzés, vagy kijelentés, aztán hamarosan jött a fekete leves.
    Ilyen volt legutóbb a Lázár-Csányi csörte is; először néhány kemény kijelentés a egymásra, aztán már jött is a bankok ellen összehangolt még újabb totális támadás…


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s