Abba kéne hagyni már!

Ez az ország pesszimista és mazochista. Felvidítja, ha elbúsonghat saját (egyébként hősiessé “csinált”) múltján, s nyomban lelombozódik, ha esélyt kap a felemelkedésre (amit aztán vagy rögtön kihagy, vagy néhány esztendő alatt elpackázza!). … Most egy nemszeretem téma következik.

Minálunk – ahogyan a nóta is mondja – Soha sincs jó idő, mindig esik az eső!“. Aki megpróbálja ennek ellenkezőjét állítani, azt rögvest lehurrogják, lehülyézik pláne, ha még azt is hozzá merészeli tenni: ezt az “időjárást” bizony kizárólag mi csináljuk önmagunknak.

A “hivatásos meteorológusok”, azaz az “élvonal” újságírói, politológusai és bloggerei ezért igyekeznek mindenkoron olyan “előrejelzéseket” közzé tenni, amelyek a realitások helyett, az ippeg aktuális hangulatnak felelnek meg. Ebbe simán belefér az is, hogy ha mondjuk egy közvéleménykutatás alapján a Néplélek barométerének mutatója az egyik végletből a másikba látszik átaraszolni, akkor csuklás nélkül leírnak olyanokat is, melyek gyakran homlokegyenest ellenkeznek a talán csak pár nappal korábban is “nagyon komolyan” képviselt véleményeikkel.

Teszik mindezt azért, hogy mindenkoron a figyelem középpontjában maradhassanak, hogy ne csak megőrizzék, de fokozzák is az olvasottságot, a publicitást, a népszerűséget, a blogoldal “sidebar“-jára büszkén kitett napi/heti/havi látogatószámot, az egyes posztokra érkezett kommentek mennyiségét. Közben pedig nem is törődnek azzal, hogy ha valaki veszi magának a fáradságot és a saját oldaluk keresőjébe beüt egy témát, a kapott találatokat elolvasva, s azok tartalmát összevetve bizony érdekes következtetésekre juthat mondjuk a “szilárdan képviselt alapálláspont” és az “inga” közötti párhuzamot illetően. Az, hogy ez az analízis gyakorlatilag soha nem következik be véleményem szerint annak köszönhető, hogy mivel a hétköznapi “posztfogyasztó” pontosan azt kapja a bloggertől/szerzőtől, amit a saját, ingadozó közéleti pszichéje elvár tőle (Kereslet és Kínálat egymásra találása?!), önmagunkban meg ugye nem szokás hibát keresni, hát az esetek többségében boldogan dől hátra mondván: “Na ugye, hogy igazam van, hiszen ‘…’ is ugyanezt írta!” (Az aktuális blogger, illetve szerző neve a kipontozott helyre beillesztendő!)

Nem akarok sem “pálcát törni”, sem pedig személyeskedni. Ezért osztán most nem is fogok konkrét oldalakat megnevezve összehasonlító példákat felhozni, mindössze annyit kívánok megjegyezni: a blogger/szerző is csak emberből van, ugyanazon társadalmi és napi pszichés behatásoknak van kitéve, mint olvasói, s legalább annyira hiú is. Így nem várható el egyiktől sem, hogy “félszemű” legyen a “vakok” között, hogy ő mindenkoron sokkal jobban lássa úgy a Napi Események mögött meghúzódó Érdekeket és Folyamatokat, mint azt a Legvalószínűbb Ösvényt, mely a Jövőbe vezet. Ezt jó lenne tudomásul vennie minden blogolvasónak, de legfőképpen minden bloggernek/szerzőnek is! Utóbbiak közül különösen azoknak, akik esztendők kitartó posztolásaival sikeresen beverekedték magukat a “véleményformálók” táborába, akiknek írásait a mértékadóknak tekinthető hírportálok rendszeresen idézik, avagy jelentetik meg saját oldalaikon! Nekik ugyanis – ha tetszik, ha nem, ha vállalják, ha nem – immáron felelősségük van!

Az elmúlt néhány hét vezető témája az MSZP és az E-PM közötti, a jövő évi választásokra vonatkozó egyeztetések voltak. Mivel ez sajnálatos módon időben egybe esett a “Goldenblog“-szavazással, “piacvezető kollégáim” olyan poszt-tüzijátékot rendeztek, melyre csak ritkán akadt példa, de arra már sok is, ahogyan azt csinálták! Ezeket próbálom most az alábbiakban “ömlesztve”, titkolni nem is szándékozott gúnyossággal összefoglalni (elnézést az olykor “triviális” kifejezésekért!):

  • Megkezdődnek a tárgyalások: “Csak most?! Eddig mégis mit csináltatok Baszkikáim?! Nyakatokon már a Kampány meg a Választás is és ti még csak itt tartatok? Már régen ki köllött volna osztani az egyéni kerületeket, meg a Közös Lista helyeit, amelyeken ha meglátok akár egyetlen szocit/bajnaistát is, hát akkor fogok én/mi rászavazni, ha Viktor lebontatja a Felcsúti Emlékművet. Vegyétek tudomásul, itt nincsen helye az egyéni érdeknek és ízlésnek, csakis a Haza, a Demokrácia és a Köztársaság számít, meg az, hogy én/mi hányni tudunk a szociktól/bajnaistáktól, a paktálásból hál’ Istennek méltatlanul kihagyott Gyurcsányról nem is beszélve. Aki ennek keresztbe mer tenni, az egy fideszbérenc, aki Vityu kán alá ácsolja a trónemelvényt! Egyébként sincs semmi értelme az egésznek, mert a nép hülye, bekajálta a Rezsicsökkentést, az egész választási rendszer egy tömény csalás és aki ennek ellenére elindul, az csak a Maffiakormány kivédhetetlen győzelmét fogja legitimálni! … Viktor berendezkedhet legalább két évtizedre!
  • Elakadnak a tárgyalások a miniszterelnök-jelölt személye miatt:Hát ezeknek vagy elment az eszük, vagy nem is akarnak nyerni, tehát Viktorbérencek! A Közös Érdeket félre dobni azért, mert nem tudnak kiegyezni a Húsosfazék hozzáférhetőségének ügyében? Hát mijafaszt akar ez a Mesterházy/Bajnai? Ő akar miniszterelnök-jelölt lenni, amikor az egész pártja csupa elaggot mutyista apparatcsikból/vérhülye, sterilszagú, exeszdéeszes liberósból áll? Micsoda fantasztikusan okos/hülye ötlet ez az előválasztásos/közvéleménykutatásos miniszterelnök-kiválasztás! Mégis kijafaszeza Mesterházy/Bajnai? Pártpénztárnokok/doktríner közgazdászok jólfésült kirakati babái. … Na ebből sem lesz semmi! Viktor berendezkedhet még húsz évre!
  • Bajnai és Mesterházy átvágják a “Gordiuszi csomót”:Ez egyszerűen nem igaz! Hát ezek tényleg nem értik, hogy Közös Lista és Miniszterelnök-jelölt nélkül nem lehet legyőzni Viktort?! A tömbösödött Maffiajobboldal ellen csatára kiállni úgy, hogy nincs Egységes Hadsereg és Egyetlen Vezér, amelyből egyébként itten már mindenkinek kurvára elege van?! Oké, hogy az egyénikben nem állítanak egymással szemben jelölteket. Így könnyebb lesz összeboronálni az ellenzéki szavazatokat … kivéve az enyémet/miénket, mert én/mi osztán nem fogunk beikszelni egy szoci/bajnaista jelöltre az tuti, mert nekünk egyetlen szoci/bajnaista aspiráns köll! Meg persze a Közös Lista is (amitől én/mi osztán csak hányni tudok/tudunk!), hiszen így a Vidéki Szavazó – aki egyébként nem én/mi vagyok/vagyunk és ki nem állhatom/juk Mesterházyt/Bajnait – nem fogja “eltéveszteni/elpazarolni” az antiviktoriánus voksát! Mert a Zemberek ám nem hüjjék! Pontosan tudják, hogy a Közös Lista egy közös felelősségvállalás Vityka kirúgása céljából, illetve egy nagy átbaszás annak érdekében, hogy lejárt szavatosságú szocista/bajnaista politikusok egymás hegyin-hátán kapaszkodjanak vissza a Hatalomba, különösen ha abban ott van/nincs ott a Gyurcsány! … Ebből sem lesz semmi! Viktor berendezkedhet legalább húsz esztendőre!

Bocsánat a fenti kakofóniáért, de Isten látja lelkemet: én tényleg csupán összefoglaltam és ömlesztve közöltem azon “piacvezető” blogger-véleményeket, melyek a fentebbi témákban alig pár nap alatt megszülettek és webnyilvánosságra kerültek. Vannak persze (a sok dühítő mellett) üdítő kivételek is, mint pl. Greenbrain kolléga, aki ugyan ritkán ír, de akkor megalapozottan, s nyilvánvalóan magasról szarja le a látogatottsági statisztikáját (alig olvassa őt valaki, pedig megérné még akkor is, ha olykor nem értünk vele egyet!). A többség azonban sajna tényleg nem néz mást, mint azt a bizonyos publicitás-mutatót, s ha a kedden írt posztja nem talált kellő mennyiségű lájkolóra, hát csütörtökre ír egy ellenkezőt, amely ha tetszik a többségnek, hát a keddi dolog az amnézia kukájába kerül.

Én már régóta letettem arról, hogy bloggereket kommenteljek, ezért osztán itt és most, “hazai terepen” tennék fel néhány, talán jogos kérdést!

  1. Valóban olyan nagy baj, hogy nincsen Közös Lista? Aki ezt állítja, az tényleg nem figyelt oda sem a saját, korábban is leírt szövegeire, sem pedig akkor, amikor az össze-vissza testre szabdalt orbanista választási törvényt az olyan hozzáértő szakemberek, mint pl. Tóth Zoltán “tanították”! Tóth számos írásában kifejtette már, hogy a jelenlegi szabályrendszerben ugyan valóban hasznos lenne az ellenzék tömbösödése az országos listán is, de a választásokat elsősorban az egyéni körzetekben (106) lehet megnyerni. Ezekben ugyanis az viszi majd el a pálmát, aki a leadott szavazatok jelöltenkénti számításának “matematikai győztese“, azaz öt induló esetében akár a voksok 20 százaléka+1 “iksz”. Ráadásul jövőre a korábbi szisztémával ellentétben (melyben az egyéni körzetekben leadott, de mandátumot nem eredményező szavazatok kerültek fel az országos listára) a győztest indító pártlajstrom is “kompenzációt” kap, tehát a vesztest/veszteseket támogatók voksai gyakorlatilag “nullaszor“, a győzteséi pedig legalább kétszer számítanak! Ennek fényében tehát az MSZP-EPM-megállapodás szerintem kielégíti a győzelemhez szükséges legalapvetőbb követelményeket, s A Cél, tehát a Maffiadiktatúra elzavarása, illetve a Jog és az Általános Társadalmi Érdek, tehát a Köztársaság Uralmának (vissza-?, helyre-? … nem!) a törvényhozói és kormányzati tevékenység középpontjába állítása végre esélyt kaphat.
  2. Amikor mi kaszárnya-stílusú, ótvarosan vezérelvű, nyílt antidemokratizmusnak tituláltuk a Führer azon szövegét, miszerint “Egy a tábor, egy a zászló!“, akkor ippeg pont mi lennénk azok, akik ezen jogos minősítés alól most (csakis egyszer?) felmentést adnánk önmagunknak? Ráadásul úgy, hogy közben azt szajkózzuk: Orbánbérenc minden olyan ellenzéki politikus, aki A Cél érdekében nem képes lemondani saját és pártja érdekeiről, ámde mi meg Demokraták és Köztársaság-pártiak vagyunk, ha kijelentjük: “X”, vagy “Y” párt “V”, avagy “Z” személyiségének neve láttán nem vagyunk hajlandóak a szavazatunkat adni rá?! Annak a bizonyos “X”, avagy “Y” párt “V”, avagy “Z” politikusának ugyanerre nincs joga? Csakis Nekünk? Akik kijelentjük, hogy nekünk nem Orbán/Maffia-váltás, hanem Valódi és Igazi Rendszerváltás kell? Igaz, valóban erre lenne szükségünk! Arra, hogy ne az Orbánhoz vezető Régi Módszerekbe beleszokott Mutyisták vehessék át itten ismét a hatalmat egy belberki alkudozás, egy rossz szájízzel kiszenvedett Közös Miniszterelnök-jelölttel az élen. A különálló országos listák ippeg pont erre adják meg a lehetőséget: az ízlés szerinti, tehát plurális választás esélyét. Azt, hogy mi dönthessük el: Mesterházy legyen(lehessen) a miniszterelnök, s vele a sokak által megkérdőjelezett (mások által pedig “kipróbáltan megnyugtatónak” tekintett) MSZP-szemlélet jusson érvényre a posztorbáni korszakban, avagy Bajnai, aki és akinek csapata vélhetőleg még nincs annyira “bedrótozva” azon oligarchákhoz, akik számára rossz üzletnek bizonyult Orbán korabeli hatalomra emelése. Így nyílik lehetőségünk arra, hogy legalább a listás szavazatainkat ne “orrbefogva” adjuk le.
  3. Ámde köll-e az egyéni körzetekben “gázálarcban” szavaznunk? Sokak szerint igen, hiszen azok, akik az MSZP-ben látják a Megváltás Lehetőségét, s szentül hiszik, hogy az E-PM tulajdonképpen a “reinkarnálódott SZDSZ“, nem szívesen fogják tudomásul venni a “(li)bajnaista” jelölt adta egyetlen lehetőséget. Ugyanez a helyzet a “másik oldalon” is: a belső párterővonalak mentén “orbitáló”, orbitálisan lejáratódott MSZP-s jelöltekre csupán a legteljesebb gyomorforgással tudnának “ikszelni”. … Ha tudnának, mert pl. Fabius kollégának már a gondolatától is hideg verejtéke támad, hogy lakóhelyén arra az emeszpés Tóth Csabára köllene adnia a voksát, aki “tagbeléptetési botrányok” sorozataival ágálta be magát a párt vezetőségébe, mai napig is ő az MSZP egyik “valakije”, s már nem egyszer paktált le a “tisztességes polgár” ethoszától fényévekre járó, fideszes zugügyvéddel, Papcsák Ferenccel. Ő joggal kurvaanyázik annak hallatán, hogy Zugló az osztogatás során emeszpés körzet lett, s így tisztességes antiorbanistának nincs más választása, mint bele lépni az egyébként valóban undorító szagokat magából kipárolgó TóCsába. Ámde olyanokat írni, hogy “akkor-inkább-otthon-maradok“! Mi van, ha ezt sokan követendő magatartásnak fogják fel, tényleg otthon maradnak, … Zuglóban meg a Papcsák, az Országban meg az Orbán? … Akkor majd Fabius kolléga ír egy posztot, hogy “Basszátokmeg, ilyen hülyék vagytok tik!“? … Nem akarok tanácsokat osztogatni (ugyan kijafasz az a “szendam”?), de én valami olyasmit írnék, hogy “Rendben van Szocik! Ha ekkora faszok vagytok, hogy a TóCsánál jobbat nem is akartatok találni, akkor ugyan megszavazom, de ‘shame on you’ és amint helyre álltak a normális viszonyok, úgy foglak/fogunk picsán rúgni titeket, hogy a Holdig repültök!” … Talán hat. Talán ha sokan írnak ilyesmiket a “szocik”-nak, akkor esetleg összeszedik magukat, meg a portájukról a szemetet. Akkor talán még helyben sem köll majd orrbefogva szavazni.

Mert itten sajna arról van szó, hogy mostan a “Normális Körülmények” helyreállítására köll pazarolnunk a szavazatainkat. Nem pediglen arra, hogy szerintünk melyik párt/politikus a legmegfelelőbb számunkra abból a szempontból, hogy a további fejlődést és felemelkedést melyikük látszik jobban szolgálni (ilyesmivel csak a “Haldokló Nyugat félrekezelt válságába és jólétébe belegárgyult” polgárainak van idejük bíbelődni!). Mert itten most a Degenerációt köll valahogyan megállítanunk, “Magyarország-bolygót” kéne kibillentenünk a retrográd pályáról ahhoz, hogy talán Gyermekeink (amikor már maguk is szülők lesznek) normális viszonyok között élhessenek!

Abba kéne hagyni már ezt az állandó “észosztást”, a pillanatnyi hangulatot kiszolgálni akaró, csakis a publicitást szem előtt tartó skribálgatást, s ha már az Isten tehetséget és lehetőséget adott, szolgálni a Közt! … Nekünk már “annyi”. A kölkeinknek még nem! … Ha csak szét nem írjuk, el nem baszarintjuk (pl. ezzel) az Ő Jövőjüket is!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s