Story 4 felvonásban

Hihetetlen, hogy időnként még mindig képes vagyok elcsodálkozni két olyan dolgon, ami egyébként unásig megszokott már! Az egyik az, hogy az Állampárt micsoda pofátlansággal képes rávetni magát kiszemelt Áldozatára, a másik pedig az, hogy a “Célpont” ezt általában micsoda birkatürelemmel viseli és milyen elképesztő ügyetlenséggel próbálja kivédeni. … Konkrét esetünkben az utóbbi azért is érthetetlen, mert most egy elvileg profi, kommunikációs és marketing cég került a fideszes pitbullok agyarai közé.

Mivel egyik kedvenc Olvasóm (Köz- és Kvaterkatársam), kinek véleményére nagyon adok, tegnap lebaszarintott picinyt annak okán, hogy posztjaim mondatszerkesztései gyakorta a “Bartus-barokk” stílusjegyeit viselik (lásd pl. a most olvasottat!), s ezért elvész bennük a Lényeg, hát most igyekszem nagyon tömör lenni!

Az elektronikus tollam hegyére ezúttal tűzött történet tehát a következő: 1.)Valaki” fogott egy “Lábtörlőt” és azt “Floki kutya” elé vetette; 2.) Floki ráharapott és vígan cincálni kezdte; 3.) A Lábtörlő erre ijedten felvisított, annak “Tulajdonosa” pedig ahelyett, hogy egy jól irányzott, lendületes lábmozdulattal arrébb tessékelte volna az “inzultőr” ebet, igyekezett alázatosan bocsánatot kérni tőle; 4.) Floki erre méginkább bevadult, s immáron hörögve-nyáladzva folytatta a marcangolást. (Szövegmagyarázat: “Valaki“=”Magyar Nemzet“, “Lábtörlő“=”Szabó György, vezérigazgató“; “Floki“=”a Fidesz egyik éppen aktuális Szócipelője“; “Tulajdonos“=”Sanoma Média Budapest Zrt.“)

No ennyi lenne a “Story 4 lépésben”, tömören elmesélve, megfűszerezve néhány szavas, magvas kommentemmel! Mindenki érti a Lényeget? … Igen?! … Akkor jó! … Ennek ellenére azért néhány mondat erejéig tovább gyötörném a klaviatúrámat.

Unásig ismert koreográfia már, hogy ha az Állampárt valakit le akar karaktergyilkolászni (avagy valamit lenyúlni), akkor elébb kiagyaltat egy összeesküvés-elméletet a minden létező ténytől teljesen független “Agyarnemzés“-sel. A Pártközlöny legutóbb a múlt hónap végén szolgált egy ilyen konteóval, mely arra az alapra épült, hogy a “Story4” nevű, a “Sanoma” által birtokolt tévécsatorna állítólag elhatározta: augusztus 20.-tól hírblokkot épít be régi, de népszerű sorozatai, tévéfilmjei közé. A Nemzés szerint a tervezett hírműsor természetesen “kormányellenes” (ejnye-bejnye és pfuj!) lesz, s ennek tervét bizonyos (ürgebőrbe varrt, “könnyűbulvár”?) “médiamogulok” még június végén, egy budai luxusétteremben (és mi van a “csőszkunyhóval”?) tartott, persze szupertitkos találkozójukon agyalták ki, amelyen a “remek baloldali kapcsolatokkal rendelkező” Szabó György, Sanoma-igazgató vitte a szót.

Ugyanezen “provinciális bilderbergezésen döntés született arról is, hogy a tervezett reklámadó bevezetése miatti felhorgadásuk okán ezek a “piacvezető reklámcégek”, a jövőben mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a kormányközeli médiumok egyetlen négyzetmilliméternyi hírdetéshez se juthassanak, s így e hiteles tömegtájékoztatás Hős Vitéz(y?)ei anyagilag ellehetetlenüljenek. … Azt persze, hogy ezt az infókupacot ki és honnan vasvellázta össze, nem tudni, lévén a “szerző”, halált megvető bátorsággal, “elfelejtette” cikke alá biggyeszteni a nevét.

Az Állampárt profi kommunikátorai eme nemzetes Hírcefrét nyolc napig hagyták érlelődni, majd (aug. 5.) megtöltötték az üstöt, alágyújtottak, s az Ostobaság kipárolgó Pálinkájával Kocsis “Nyócker” Máté, …

… pártkommunikációs igazgató kínálta meg a “Leleplezett Baller Összeesküvések” zamatát mindenkoron élvezni vágyó, esztendők óta hótrészeg  Jobbkonz Fogyasztókat. E piáltatás során Nyóckermáté, miután hangot adott nemzetesen visszafogott felháborodásának, rögvest felszólította a szanomás igazgatót, hogy “tisztázza magát“!

A “Fidesz Floki” agyarai közé került Szabó “Lábtörlő” György ezzel nem is maradt adós, s személyes megtámadtatása okán kiadott egy alázatos exkuzációval megspékelt nyilatkozatot: “A Sanoma Media Budapest tevékenységét kizárólag üzleti célok, és az üzleti hatékonyság vezérli … A vállalat portfóliójába tartozó termékek szórakoztató jellegük miatt alkalmatlanok is arra, hogy  azokban politikailag elfogult tartalmak jelenhessenek meg.“.

De ha azt hitte, hogy ezzel ez a mondvacsinált, koteós műbalhé le van zárva, akkor nagyot tévedett! A Fidesz egyik Floki-helyettese, a bármikor és bármire hajlandó Zsigó Róbert

… nyomban megérezte a “félelem-szagot”, s görcsbe rándult állkapocsizmokkal tovább cincálta a Lábtörlőt:

“A Fidesz méltányolja a Sanoma Media Budapest Zrt. reakcióját, ám a kérdések címzettje Szabó György vezérigazgató volt, aki továbbra is adós maradt az egyenes válaszokkal – jelentette ki Zsigó Róbert, a nagyobbik kormánypárt szóvivője pénteken, az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írta: méltányolják, hogy a több tucat magyar magazint kiadó és internetes portált működtető Sanoma fontosnak tartja a „politikai szereplőktől való távolságtartás” elvét. Ugyanakkor azt kérdezte: miként fordulhat elő, hogy „olyan személy ül a vezérigazgatói székben, aki a hírek szerint nyíltan kormányellenes, torzított híradásra buzdítja a magyar médiapiac többi szereplőjét?”
A szóvivő szerint valótlan Szabó György azon kijelentése, miszerint a Sanoma termékek alkalmatlanok arra, hogy azokban politikailag elfogult tartalmak jelenjenek meg, hiszen számos termékükben rendszeres a szórakoztató, könnyed stílusú politikai tartalom.
Ameddig Szabó György nem cáfolja egyértelműen, hogy kormányellenes összefogásra buzdította a magyar médiapiac egyes szereplőit, a Sanoma által kiadott nyomtatott és elektronikus magazinoktól az emberek a legcsekélyebb mértékben sem várhatják az objektív tájékoztatást, hiszen ezek a termékek, olyan ember kezében vannak, aki „a bukott baloldal egyik legelkötelezettebb szolgája” – zárult Zsigó Róbert közleménye. (kiemelések tőlem! – szendam)

Nos, ha én lettem volna a “Lábtörlő”, akkor rögtön a konteós cikk megjelenésének másnapján akkora sajtó- és rágalmazási pert akasztok a Nemzés nyakába, hogy belefeketedjen! Ezzel párhuzamosan és ugyanazon a napon pedig közzé tettem volna egy nyilatkozatot, melyben a kreativ.hu cikkére hivatkozva felhomályosítok mindenkit arról, hogy igazából kik is azok a bizonyos “Médiamogulok“!

… Később ugyanezen infografikát nyomtam volna Nyóckermáté orra alá, amikor azt akarta “tisztáztatni” velem: miként lehetséges az, hogy a Médiasekrestye Sovány Egerei, rá akarnak támadni a Reklámkatedrális Elhízott Elefántjaira?! Legkésőbb tegnap pedig fel tettem volna a nyilvános kérdést Zsigócának: “Melyik az az Ezerharmad által megszavazott Alap-, avagy egyéb törvény, amely kötelezi valamennyi, Magyarországon bejegyzett cég (bel-, avagy külföldi) tulajdonosát, hogy vállalkozásainak vezető tisztviselőit csakis az Állampárt egyetértésével nevezheti ki?!” Ha pediglen ilyen törvényhelyet idézni nem tud, akkor takarodjon a jóbüdös QA-ba!

Ideje lenne már, hogy mindenki (cégtulaj, cégvezető, politikus és mezei választó) tudomásul vegye: ezzel a Bandával kizárólag karakánul, az Erő Nyelvén lehet “tárgyalni”! Feltéve, ha nem akar alattvaló lenni.

… és ezt …

szendamondja!


27 hozzászólás on “Story 4 felvonásban”

 1. asher alexander szerint:

  csak annyit fuzok hozza!!tomorre irva!
  egyre jobban buzlik a dohos-pohos pokhalos nemesi -(korsag)-kutyabor a fideSS portakon……………asszem ez mindent ustollest megmond!!!!

  • szendam szerint:

   Meg!
   Kellemes hétvégét Neked!
   Üdv: szendam!

   • asher alexander szerint:

    az omagyar mariasiralom szovegezese utan szabadon……-(irtak vala somogyvaron naz 1090-es evekben a bencesrendi atyak az szent egyed klastromban melyet St Laszlo kiraly alapitott vala 1094-ben)-
    igy hangzek az eredeti szoveg -(mar ha en a zsido jol emlekszem),;
    “latjatuc feleim sumutukel mik vogymuk isa por es homu vogymuk..”
    ——————————————————————–
    most ez utan szabadon iram,;
    -“es boldog vala az juszag mely nem szulete ebnek vala hogy boreibol nem csinalnak oklevelet…”-

 2. öregszeder szerint:

  “…egy alázatos exkuzációval …” fordulat kapcsán eszembe jutott apám története, amikor a párttaggyűlésen a titkár úgy fogalmazott, hogy “.. nem akarom exhumálni magam, de…” Eddig ez volt a jó példám arra, hogy vigyázni kell az idegen szavak használatával de aki ilyen vérszegény módon reagál ezekre a sejthalmazokra, az hamar exhumálni fogja magát.

  • szendam szerint:

   Kedves “öreg” Szeder Köztársam!
   Véleményem szerint én nem használtam helytelenül az “exkuzácó” szót! Ha tévedtem volna, akkor tévedett a NET is: http://www.kislexikon.hu/exkuzal_a.html !
   Ha mégse lenne igazam, akkor ígérem: exhumálni sőt, extrahálni fogom magam a saját bolgomból! 😉
   Köztársi üdvözlettel: szendam!

   • öregszeder szerint:

    Szendam teljesen félreértettél! Persze, hogy nem használtad rosszul, nekem csak egy apropó volt ez a kifejezés a történet elmondására. Hú de ciki, magyaráznom kell a poént!

   • szendam szerint:

    Akkor még is jól értettem (a poent is!) … első nekifutásra! … Osztán beagylágyult nálam az itten még mindíg 40˙C!
    Bocsika érte!
    Üdv: szendam!

 3. öregszeder szerint:

  Egyébként gyerekkoromban a napejban és az isiben az ilyen genyákat, mint ez a két fideszes szócipelő, úgy elvertük közösségileg, mint a tavaszi zápor a friss libaszart( ez még pupunak is tetszene).

 4. talalom szerint:

  A Sanoma Zrt. finn illetőségű, valószínűleg többnemzetiségű tulajdonosokkal, de az írott sajtóban mindenképpen a legnagyobb példányszámmal. A Story, meg a mutánsa a Best 400 ezernél több példányban fogy, de a portfóliójában a Nők Lapja a “legkomolyabb” lap. (A Figyelőt 2 éve eladták, mert veszteséges volt.) Az írott médiában ott a legjobbak a fizetések és a legkorrektebbek a szerződések. Pár éve nyitottak a tévés-piac felé – akkor változtatták meg a nevüket is Sanoma Budapest-ről Sanoma Média-ra. Nem lennék meglepve, ha az ábrán szereplő valamelyik magyarmogul (Liszkayra tippelek) megkívánta volna a bulvárlapok többszázezres közönségét, és persze bevételét – ezért indulhatott a hajsza. A Ringier (ami a Magyar Hírlapot adta el, és a népszabis részétől is meg akar válni) gyakorlatilag már szinte kivonult, az Axel még tartja magát (főképp a megyei lapjainak köszönhetően), a Pannon Lapok Társasága (3 megyei -Vas, Zala, Veszprém) fő tulajdonosa a FAZ, – teljesen takarékra állította magát. Ha jövőre nem sikerül megállítani ezt az ámokfutót, nemcsak az írott sajtóból, hanem a tévé-üzletből is pánikszerű menekülés lesz. Aztán nézhetjük mind a 100 kanálisunkon a KV beszédeit, megszakítva egy-egy misével. A Mercedes meg a Suzuki egyelőre nem tudja 2 perc alatt a hátára venni az üzemeit.

  • szendam szerint:

   Kedves talalom!
   Kommented lényegével egyet tudok érteni, lévén ez az egész agyarnemzéses konteózás, meg az ezen való fideszes rugózás valóban a “Simicska-recept” szerint megy: elébb tedd tönkre, utána vedd meg! Pont erről posztolt az “Örülünk, Vincent?”-en “Kettes” kolléga is (http://orulunkvincent.blog.hu/2013/08/10/kuss_en_igy_vasarolok ).
   Ámde most már kénytelen vagyok szóvá tenni néhány “értesülésedet”!
   Legutóbb sikeresen keverted össze a (nemszéleses) “Müszi”-t a “Műszertechniká”-val, azt meg a (széleses) “Hiradástechniká”-val, meg az ahhoz köze nincs “COCOM-listá”-val! Most meg a svájci “Ringier”-t kavarod népszabadság-eladásba, holott ez a tervről már januárban lemondott (http://index.hu/kultur/media/2013/01/23/osszekoltozik_a_nepszabadsag_es_a_ringier/ )!
   Ami pedig a Pannon Lapok Társaságát illeti, az nem az FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung), hanem a szintén német WAZ (Westdeutsche Allgemeine Zeitung), azon belül pedig a “Funke Mediagroup” tulajdona (http://www.plt.hu/hu/company/waz/ ).
   Tudod az a helyzet, hogy a Google használata időnként csodákat képes művelni!
   Ennek ellenére továbbra is várom kommentjeidet (ha nem sértődtél meg), észrevételeidet!
   Köztársi üdvözlettel: szendam!

 5. emigrant szerint:

  Na ezt már én is értettem. A Szabó Györgyöt is értem. Nyilván fél, hogy felvették valamilyen beszélgetését, amit nem szeretne, hogy nyilvánosságra kerüljön. (Mondjuk aljas szemét náci férgeknek nevezte az aljas szemét náci férgeket.) És nyilván fél, mert gyáva. Valamint ki tudja, nem áll-e kifelé a szekere rúdja a cégtől. Hát bizony nem ártana, ha megszólalna és exclamálná magát.

 6. talalom szerint:

  Kedves Szendam! Dehogy sértődtem meg, sőt, köszi, és ez tanulság nekem is, hogy nézzek utána, jól műkszik-e az emlékezetem. (A FAZ-WAZ keverés menthetetlen.) De. A Híradástechnikai ügyben mégis kételkedem – másutt is utánanézek majd. Egyelőre mégis a gyarló emlékezet: a MÜSZI (MŰszer és Számítástechnikai Intézet rövidítése volt, a Híradástechnikai Szövetkezet épp akkortájt – ’80-as évek közepe, ’90-es évek eleje – ment tönkre.
  Bocs, és köszi.

  • emigrant szerint:

   Kedves Köztársaim! A MÜSZI a Mezőgazdasági Ügyvitelszervezési Intézet hivatalos rövidítése volt, és őket reklámozta az elhíresült figura, a keménykalapos Bazsó Csongor, aki állítólag maga volt az intézet vezetője. A memóriámat természetesen én is a világhálón tartom.

   • talalom szerint:

    Köszi emigrant! Jó tanulság volt, hogy ne hagyatkozzam a gyarlóra!

   • szendam szerint:

    Csatlakozom emigrant Köztársunk bejegyzéséhez!
    Pont így aposztrofáltam én is az inkriminált posztomban azt a bizonyos “Müszi”-t!
    Köztársi üdvözlettel: szendam!

 7. bubu64 szerint:

  Miért kell reagálni minden sz@rságukra? Levegőnek kell nézni őket.

  • szendam szerint:

   Kedves bubu!
   Azért köll reagálni minden szarságukra (nálam nyugodtan kiírhatod azt, amit szeretnél – a WordPress amerikai, ottani szerverről működik! – így Hozzánk el nem érhet az orbanista Diktatúra Médiahatósága!), ugyanis NEM LEVEGŐBŐL vannak! Bő három esztendővel ezelőtt “jó” 2,7 milliónyian voltak, amely tábor mára is és minden tapasztalati tény dacára csak cca. 1,7 millióra csökkent! “EZEKKEL” valahogy még is kommunikálni kéne annak érdekében, hogy 2014 tavaszán ne ÚJRA és VÉGLEGESEN baszarintsák el az elvileg közös Hazánkat … annak Jövőjét!
   Ugye?
   Köztársi üdvözlettel: szendam!

   • bubu64 szerint:

    Kedves Szendam!
    Ha mindenre reagálnak, akkor a lényeges dolgok elsikkadnak, ez a Story sztori is ilyen. Magyarázkodni kezdenek olyanért, amihez semmi köze Orbánéknak. Ha nem reagáltak volna, akkor se történt volna semmi. Mindig bepróbálkoznak és az ellenzék állandóan csak magyarázkodik. Nagyon rossz ez a kommunikáció. Csak a nagyon fontos dolgokat kell kommentálni és a jövőre koncentrálni, akkor legalább úgy néz ki, hogy van tervük. Minél kevesebbszer belemenni a Fidesz játékaiba. A DK honlapján most volt egy írás a parlagfűírtásról. Ez a lényeg most? Komolyan? Az az 1millió arra kíváncsi mit akar csinálni az ellenzék, ha kormányra kerül. A munkatörvénykönyvvel,a megadóztatott nyugdíjakkal, a közmunkások hadával, a családi adózással, segélyekkel. Őszintén, hogy nem lehet adni sok mindent majd, de, amit lehet azt lehet. El kell mondai, hogy a Fidesz sok mindent ígér, de ne higgyenek nekik, mert ugyanúgy becsapják őket, mint 3 éve egyfolytában. Ez hosszú lett. Szóval csak a lényegre kell koncentrálni. Észrevetted, hogy a Fideszesek soha nem magyarázkodnak, hanem támadnak?

 8. emigrant szerint:

  Kedves bubu64 Köztársam!
  Ezért nem látogatom a DK honlapját. Van elég dolog, ami idegesít. Egyébként csak egy dologról nincs fogalmuk (na, a másik másfél baloldali programgyártó gyülekezetnek se!), hogy pontosan és konkrétan mit is kellene csinálni. (Na és hogy állunk a parlagfű elleni ideológiai küzdelemmel? Fokozódik a helyzet?)

  • bubu64 szerint:

   Kedves Emigrant!
   Bizony a helyzet fokozódik.Keleten nagyon is, mint a Románia- Jobbik meccs mutatja.A parlagfű ellen is. A szervezet túlzottan reagál mindenre, ebbe akár bele is pusztulhat.

 9. szendam szerint:

  Köztársaim és Barátaim!
  Ihol a válasz arra, miért rontott rá FideszFloki, a kaffogó és nyáladzó pitbull a Sanomára: http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=668936 !
  A lényeges infó a cikk középső harmadában olvasható.
  “Nihil novum sub Sole!” … remélem jól írtam!
  Üdv Mindenkinek: szendam!

 10. […] amelynek tulajdonosával (“Sanoma Media Budapest Zrt.“) egyébként az Após “hadban áll“?! … Arról már nem is beszélve, hogy ugyan miféle apa az, aki a lányát egy olyan […]

 11. […] magyarországi portfólióját nemrég vásárolta fel egy fidesznyik stróman, némi szokásos, maffiás kényszerítés után!) volt, amelyet osztán követett elébb az elnökök (Hankiss és Gombár) kirúgdalása, a […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s