Ózd, a Micsodák csodája

Ma Magyarországon (amely – mint tudjuk – “jobban teljesít“!) hárommillió ember(!) “él” koldusbotra támaszkodva, mélyszegénységben, s közülük 350 ezer a gyerek. … Szomorú!  … A “keresztény” és “demokrata” kormányzat szerint fölösleges rájuk pazarolni az egyébként is szűkös, költségvetési erőforrásokat, mert rajtuk “úgy sem lehet segíteni“. … Elképesztő! … Ha tagadjuk, ha nem, de tény: a kabinet ezen hozzáállása a Társadalom jelentős többségének “oldalfüggetlen” egyetértésével találkozik. … Borzasztó! … Így osztán nem csoda, hogy Ózd lett a Micsodák “nemzetközileg elismert” csodája!

Azt mondja Király Gábor,

… a Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke, a vele készült népszavás interjúban, hogy az általános elszegényedés, a “lecsúszás” ma már a társadalom mintegy 80 százalékát érinti, a mindennapos éhezés pedig bő hárommillió honfitársunk, közöttük pedig körülbelül 350 ezer gyermek osztályrészévé vált. Ehhöz képest a kormányzat részéről semmiféle, a probléma pozitív irányú megoldására törekvő erőfeszítés nem tapasztalható. Sőt, éppen ellenkezőleg! Egyrészről egy “társadalomtudós” …

… (a havi milláért Orbahnführernek tanácsokat osztogató Hegedüs Zsuzsa) által kiagyalt tudománytalan segélyprogramokra (a H.Zs.-féle “Minden gyerek lakjon jól!” nevű alapítvány vetőmag/naposcsibe/malac- és ki tudja még miféle ostobaságokat osztogató akciói) pazarolja az egyébként is nagyon szűk marokkal mért adóforintokat, másrészt primitív és demagóg hangulatkeltéssel a Nincstelenekre uszítják a lassan Elnincstelenedőket úgy, hogy a szegénységet, az éhezést “családtervezési” és “életvezetési hibának”, deviáns, társadalomellenes magatartásnak állítják be. … Előbbivel kapcsolatosan az elnök kitűnően fogalmazva meg is jegyzi: “Nem is tudom, milyen filozófiai, politikai rendszernek nevezzem azt, amelyik bele akar szólni abba, hogy egy család hány gyereket vállaljon. … Nem tudom minősíteni, nincsenek szavak arra, hogy állami, vagy önkormányzati szintre akarják emelni a családtervezést. … Menjen a fenébe, aki így gondolkodik.

Márpedig vannak itten számosan, akik el mehetnének a fenébe! Somfai Péter például, a nepszava.hu oldalán ma napvilágot látott jegyzetében megemlít egy közelmúlt béli esetet, melyet a szegénységet, mint társadalmi problémát már évtizedek óta kutató Ferge Zsuzsa professzor-asszonytól hallott. …

… Állítólag az egyik kormányközeli politikus szerint a szegényekkel úgy köll “eljárni”, mint “egy katasztrófa áldozataival”, azaz ” a ‘menthetetlenekre’ nem szabad elpazarolni“(!) a rendelkezésre álló “keveset”. Ennek a Szubhumán Mandrónak persze egyetlen arcvonása sem jelezte, hogy tudatában van-e annak: hárommilliónyi ember- és honfitársáról beszél, s ezzel úgy 350 ezernyi gyerekről (is!) jelentette ki kvázi azt, hogy le köll őket dobni eme Modern Taigetos-ról, amelyet “Munkaalapú Társadalom“-nak merészel úton-útfélen nevezni (többek között) az Ország Eltartottja és Ápoltja, kinek saját tulajdonú kormánya a rászorulóknak “Segély helyett Munkát” ad – szó szerint!

Az meg mégperszébb, hogy egyetlen mukkal sem óhajtotta megindokolni: vajh’ miért is oly’ kevés az a “Kevés“, amikor az állampárti/pártállami propagandisták szerint e Honban az Egész Világ (sőt, az Ismert Világegyetem!) Legsikeresebb Gazdaságpolitikája érvényesül?! … Mert ugye ha ez igaz, akkor vagy “Bőven“-nek kéne lennie annak a “Kevés”-nek, avagy egyáltalán nem köllene szegényeknek, éhezőknek lenniük!

Hát nincsenek is! Legalább is abban a Magánállamban, Privát Univerzumban, Csinált Valóságban, melyben az Örökös MiniElnök, az általa mesterségesen kitenyészett, a szegények kiolvasztott/kipréselt zsírján felhízlalt “Középosztály” felkapaszkodott és bunkó Parvenüinek kábé kétszázezerje, meg a hithű, mindenféle tekintélyelvű, diktatórikus rendszer iránt beteges vonzalmat tanúsító Szubhumán Alattvalók úgy másfélmilliója létezik.

Utóbbiak igényeit könnyű sőt, kifejezetten olcsó kielégíteni. Ölég nekik egy-két Horthy-szobor, néhány Tormay Cécileszbika-elmléktábla (mielőtt még a jobberek “megdobálnának”: semmi bajom a nem-heteroszexuálisokkal … ellentétben velük!), pár darab (Alaptantervbe emelt!) Wa(ffen-)ss Albert- és Nyírócska-kötet, nem is beszélve az ők alapjogait is minimálisra korlátozóAlaptörvény” dísz- és egyéb-kötéses példányairól, melyek előállítási költségeit az ippeg pont általuk elvárt (hehehe!) “Társadalmi Igazságosság” (az ózdi pémester szerint pl. “igazságtalan“, hogy a vezetékes vízszolgáltatással el nem látott településrészeken – ahol ippeg ezért nem fizethetnek víz- és csatornadíjat –  kötelezően fenntartandó közkutakból “egyesek ingyé’ veszik/lopják?!” a vizet  –  muhaha!) jegyében, a Reinkarnált (és Retardált) Mátyás király a “deviáns”, s ezért “törvényesen” üldözött nélkülözőktől elvont adóforintokból fedez!

Előbbiek azonban már nem érik be a “Látványpékség termékeivel“, a kerényiimrék és bayerzsoltok által rendezett autodafékkal, a különböző békategóriás, betanított politikai segédmunkások szócipelő hazudozásaival. Nekik valódi “Zsé”, elkölthető forint köll (persze) a Közkasszából, “Közbe’ szerzéssel” még akkor is, ha azoknak csupán a töredékét tarthatják meg maguknak, lévén ők cégeik “élén” csupán kirakati figurái “csendestársuknak”, az egyébként Ordító VikiMouse-nak.

Róluk emlékezett meg tegnap egyik kedvenc publicistám, Dési János, kinek írásából schwarz-um-weiss kiderül: aljas rágalom, hogy minden közbeszerzési pályázatot csakis Simicska(orbán) Lajos nyerhet el. Nő még ezen a réten másoknak is virág! Így például (vitéz strohmanházi) Mészáros Lőrincnek is, …

… akinek saját(?) tulajdonú cége tavaly 4,6 milliárd forintnyi árbevételt volt képes elérni, melyből bő 800 milliót tudott nyereségként kiosztani (kiknek/kinek és?). No az igaz, hogy a felcsúti polgármester (és fociakadémia-elnök) az összes, minimálbér-közeli melósának egész évben pusztán ötödét osztotta ki fizetés gyanánt, no de a “takarékos gazdálkodás elvárható magatartása“, pláne az ilyen “nemmegszorításokkal” leküzdött, “Sosemvoltválság”-ot követő időszakban olyan alapvető, cégvezetői(?) kötelesség, melytől eltekinteni még akkor sem lehet, ha “Magyarország jobban teljesít!“. … Ezért jut Lőrinc nertársnak (?) a (takarékoskodó) közpénzes megrendelőitől csupán 30 százalék közeli nyereség, A felcsúti Pémester-strohmann alkalmazottjainak csak minimálbéres fizetés, a három milliónyi nincstelennek (közöttük 350 ezernyi éhező kölöknek) meg “A Semmi“! … Elképesztő?

Lehet, hogy az ép erkölcsi érzékkel rendelkező Köztársaimnak az! De vegyük (elképedt szomorúsággal) tudomásul, hogy bizony Mi Vagyunk A Kisebbség! Ahogyan azt nemrégiben Németországból haza látogatott Barátom is mondta: a magyar társadalom annyira atomizálódott már, hogy szűk csoport- és családi érdekein kívül semmit nem hajlandó észre venni. Azt például, hogy ha az őket is kizsigerelő Hatalomnak zokszó nélkül (sőt, azzal egyetértve) megengedik a legelesettebb társadalmi rétegek jogfosztását, kriminalizálását, akkor (talán még rövidtávon belül is) a saját jogaikról mondanak le, utat nyitva önmaguk lecsúszásához, elszegényedéséhez, s ez által “bűnözőkké” nyílvánításához! …  Azaz a mai, “politikusoknak” becézgetett Micsodák feudalisztikus “jogszerzéseihez”, amely bármikor vezethet ahhoz, hogy bárkinek a településén, az általa is megválasztott képviselők, polgármesterek, a “jobbkonz Micsodácskák” simán elvegyék tőle azt a minimális közszolgáltatást is, melyet “iható folyóvíz“-nek neveznek! … Ahogyan ezt tették Ózdon, s aztán lehet majd csodálkozni! … Mindezt pedig csakis azért, mert a saját nyomorukat a mégnyomorultabbaktól féltve inkább rábólogatnak leendő önmaguk(!) társadalomból való kirekesztésére is, csakhogy egy-két percet/évet még eltölthessenek a Fejőstehenek Karámjában! … Van néhány(?) hithű “baller” ismerősöm, akik ugyan “nem rasszisták“, de kifejezetten helyeslik a munkanélküliek (jellemzően a cigányok) jog- és munkalehetőség-fosztását, miközben bele sem gondolnak abba, hogy néhányan hamarost ebbe a kategóriába fognak tartozni, … sokuk pedig már legalább egy esztendeje “A Klub” tagja! … Ez előbbiek azért nem adakoznak, mert “ki tudja kire/mire (netán cigányokra?!) használják azt a pízt“, az utóbbiak azért, mert “nincs és nekem sem ad senki!“.

Király Gábor, a posztom elején már említett alapítványi elnök, az (ugyanott linkelt) interjújában rendkívül találó hasonlattal élve kijelenti:

“Az emberek éhezése 7000 évvel ezelőtt is nagyon súlyos politikai kérdés volt. Nem véletlen, hogy hatalmas állami gabonaraktárakat tartott fönn Egyiptom. Egy állam, annak vezetői nem engedhetik meg maguknak, hogy tömegével éhezzenek az alattvalói. Az alattvaló kifejezés persze attól függ, hogy melyik évszázadban vagyunk. Most éppen nem tudom, hogy melyikben, ezért használtam általánosságban ezt a fogalmat.”

Hát, igazából én sem tudom mindíg, hogy melyik évszázadban (? … évezredben!) van időnként ez az Önsorsrontó Ország? Valószínűleg ez is eklektikus: egy kicsiny(?) ősközösségi Ököljog és Cserekereskedelem, egy kis(?) ókori Rabszolgatartás, néminemű(?) modernizált középkori Feudalizmus, ötvözve az (államilag engedélyezett) újkori Szabadversenyes Monopol-kapitalizmussal, melyeket a modrenkori “jobbkonz kereszténydemokráciával” felturbózott “(Közpénz)Proletárdiktatúra” segítségével erőltettek rá a nyílvánvalóan ennek (sem) ellenállni nem hajlandó Birkanépre!

A Gyermekétkeztetési Alapítvány ma már az Egyesült Államokban igyekszik adományokat fellelni. Azért, mert az elnök tapasztalatai szerint: “Jobb a gyűjtést olyan helyen folytatni, ahol az emberek jelentős többségének tudatában a rasszizmus egy elmebeteg ocsmány disznóság.“!

… és ezt nem csak …

szendamondja!

P.S.: Nem tudom miért jutott ez az eszembe, de még a Kádár-korszak utolsó dekádjában volt egy kitűnő vicc, ami szerint: “Miért a Szocializmus a Világ Legfejlettebb Társadalmi rendszere? … Azért, mert ötvözi az addigi Korok valamennyi vívmányait! Így például az Ősközösségből a ‘technikai fejlettséget’, a Rabszolgatartó Korszakból az ‘egyéni érdekeltséget’, a Feudalizmusból a ‘kiskirályokat’, a Kapitalizmusból pedig a ‘rothadást’ …!” 😉  😀

Reklámok

3 hozzászólás on “Ózd, a Micsodák csodája”

  1. emigrant szerint:

    Szegény Hegedűs Zsuzsa! Elég rosszul néz ki. Meg még hülye is. De legalább jól megél belőle.

  2. Janos Varga szerint:

    Király Gábor Úr megindító szavaihoz: nem kívánják a családtervezést semmilyen szintre emelni. Ennél sokkal cinikusabb emberekről beszélünk. Ezek az emberek tudják, hogy ha problémákat okoznak nekünk, akkor mi ezekkel a problémákkal fogunk foglalkozni, nem mással. Mindössze ez a céljuk: egyik problémát a másikba ölteni, vég nélkül foglalkoztatni minket, és olyan komplikált helyzetet előidézni a lelkünkben, amiből már senki sem tud kitalálni. Nem akarnak mást, csak bevezetni minket az erdőbe, és ott hagyni, mint a mesében. Semmit sem tehetünk a szerencsétlen emberekért, ha a kormányzattal együtt képzeljük el a cselekvést, és alig tehetünk valamit a kormányzat, az állam nélkül. De elindulhatunk a saját utunkon, s ha ezt elég sokan megtesszük, valaki közülünk célba ér, és a FIDESZ elmehet a… Ezt kell tennünk. Soha többé semmit a magyar államtól! A magyar állam nem a mi államunk. De fogunk helyette csinálni egy valódi államot, ami a mienk lesz. Mi lesz addig a szegényekkel? Szenvedni fognak, ahogy eddig is. De ha nem indulunk el, akkor 100 év múlva sem változik meg semmi, csak a nyomor lesz egyre nagyobb.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s