Le a kalappal!

Akármilyen pocsékul is működik ez az ország, azért akad itten olyasmi is, ami tényleg “jobban teljesít“. … Hol egy cég-, hol egy miniszterelnök-féleség, kinek tevékenysége előtt (bizonyos szempontból) “le a kalappal“!

Az elmúlt bő egy hónapban alig múlt el úgy egyetlen hét, hogy legalább kétszer ne lehetett volna olvasni a feltörekvő(?) félben lévő új, nemzeti(?) légitársaságról(?). Arról fogalmam nincs, hogy ezt a céget miért pont “Sólyom Airlines“-nak híjják, amikor e madár honi neve külföldön egyszerűen kiejthetetlen. Ráadásul (és állítólag) a társaság főleg arab tőkéből szerveződik (gondolom azt, hogy az első gép neve “Álmos” legyen, személyesen az egyik olajemír találta ki … a hetedik masina meg majd a “Töhötöm” feliratot viseli a pilótafülkéje alatt!), így osztán az 1950-es évek “vegyesvállalatának” mintájára, választhatták volna inkább a “Marablet” (“Magyar-arab Légitársaság“) nevet is, jelképül pedig – ennek analógiájára – a Marabut (“Magyar-arab business“). Utóbbit már csak azért is, mert eme gólyával rokon madár, táplálkozási szokásai okán pont úgy bűzlik, mint ez az egész ügylet.

Hogy miért is szaglik nekem ez az egész röpködés, azt itt és most inkább nem fejteném ki. Aki olvasta az erről szóló különböző tudósításokat, és szakértői elemzéseket, pontosan tudja, miről van szó. Egészen pontosan és summázva arról, hogy ez az újmagyar légitársaság a talajszintnél magasabban ugyan a büdös életben nem fog repülni, de hogy a “kommunikációja” egyszerűen zseniális, hát az tagadhatatlan. A cég szócipelését is vállaló manus (neve felejtésre érdemes) még a nyári uborkaszezon előtt volt szíves belengetni a Nagy Semmit a honi sajtó tisztelt béresei előtt. Osztán hallgatott egy picinyt, majd időnként a “Nem nyilatkozom!” felkiáltással belekommunikálta a Nagymagyar Sajtósötétség Éterébe, hogy micsoda faszányos, “prémium kategóriás” légtársaság szerveződik itten, ami hamarost a Világ valamennyi fővárosát a légifölénye alá fogja vonni (ilyenkor némi nagymellényes felsorolás is következni szokott … Antarktisz kifelejtve, lévén annak nincs fővárosa!), s röpke két-három év múlva nagyobb árbevételt fog produkálni, mint a maffiaállamilag bedöntött Malév a legszebb időszakában.

Nos, arra még nem jöttem rá, hogy ez a Nemzeti Légikamuflázs pontosan kiknek, miként és hogyan szolgálja az érdekeit (tartok tőle: mindnyájan “hülyén halunk meg”), de az tagadhatatlan tény, hogy a honi cégtörténelem elmúlt, jó harminc esztendejében még nem volt olyan vállalkozás, amelyik ilyen gyakorisággal és ekkora példányszámban hírdethette volna önmagát … ingyen! Ezért osztán: “Le a kalappal!“. … /Cégről és hírdetésről jutott az eszembe: Korombéli, bő negyvenesek és az idősebbek talán még emlékeznek arra a híres reklámra, melyet az MTV-ben láthattunk az 1980-as esztendők közepén. Egy szakállas mandró lassan a kamera felé fordult, s ujjaival csettintve közölte, hogy “Müszi!“. Hónapokig találgatta mindenki, hogy vajon mi a fenéről lehet szó, mígnem kiderült, hogy valami “Mezőgazdasági Ügyvitel-szervezési” izét reklámoztak ezzel. Ámde addigra ez a “Müszi!”, a csettintéssel együtt össznépi kiszólás lett! … Azóta sem találkoztam ennyire ötletes és tökéletesen kivitelezett promócióval! Úgyhogy a kiagyalója előtt is “Le a kalappal!” … még ha “poszt tőzeg” is./

*

Nemzetünk Örökös MiniElnöke tegnap (júl. 26., péntek), több heti hallgatás után végre ismét talált egy üres órácskát arra, hogy a pártközszolgálati MR1 mikrofonja elé ülve megossza gondolatait és terveit a saját tulajdonú országának lakosaival. Ennek során elébb leközepesezte az ippeg pont általa jóváhagyott pontrendszer alapján egyetemi hallgatókká vált gyerekeinket, majd “Európa legigazságosabb adórendszeré“-nek “mégigazságosabbá” tétele céljából megpendítette a “luxusadó” bevezetését.

Nem is lenne ezzel semmi bajom, ha ez úgy működne, ahogyan normális országokban szokásos, azaz: az átlagosnál nagyobb vagyonokat, vagyontárgyakat felhalmozókat fokozottabban vonná be a közteherviselésbe –  különös tekintettel arra, hogy a 2011 óta bevezetett “Egységes és Igazságos, Egykulcsos” okán pont ez a réteg vonhatta ki magát az adókötelezettség jelentős része alól. Igaz ugyan, hogy erre az Emútnyócév Antikrisztusai (Gyurcsány és Bajnai) tettek már egy gyenge (a szocik által a fidesznyikekkel karöltve kiherélt) kísérletet, s ezt ippeg pont Vikimouse kormánya vonta vissza, rögtön a hatalomra jutása után (aki azt addig befizette, az “úgy” járt – bocsika! – , aki meg nem, hát az “mégúgyabb” … köszi Viktor!). Ámde kiderült, hogy a viktoriánus elképzelés még nyomokban sem akar közösködni a 2010 előtti Ántivilággal, s nem a már megszerzett, hanem a jövőben megvásárlandó luxust óhajtja megsarcolni, ráadásul azt is csak akkor, ha a beszerzés forrása a Vezér saját tulajdonú országán belüli. Ennek módja pediglen az lenne, hogy a Nép Egyszerű Fia és Vezére által “luxuscikk”-nek tekintett dolgokra 30, avagy inkább 35 százalékos áfát vetnének ki.

A “bajom” ezzel mindössze annyi, hogy ez az “Igazságosság” jegyében megfogant adóötletből hamarost a szokásos módon (tehát mérlegelés és ész nélkül) megszavazandó törvény alól, ippegpont azok tudnak majd kibújni, akikre azt a szokásosan kancsal és hazug propaganda szerint kivetni igyekszenek! Új motorcsónak köll (mondjuk Kósahúszszázaléknak)? Megvesszük majd az Adria partján – a frissen EU-tag Horvátország köszöni szépen a magyar forrásból származó adóbevételt! Luxusautóra van szükség (mondjuk Hódmezőlázárhely Örökös Urának)? Máris leadjuk a megrendelést a pozsonyi-kassai kereskedőnél – Szlovákia köszöni szépen a magyar forrásból származó adóbevételt! Egyedi stílbútorra van szükség (mondjuk a pacsirtavadász Tömjén Excellenciásnak)? Unghureanu, az erdélyi magyar kettősállampolgár már pácolja is a fát – Románia köszöni szépen a magyar forrásból származó adóbevételt!

Persze tudom, a fentiek leírásával én csupán azt bizonyítottam be magamról, hogy nem csak nemzetellenes és populista, de még xenofób is vagyok. Nemzetellenes azért, mert nem vagyok hajlandó tudomásul venni, hogy Magyarország már olyan jól teljesít, hogy bőven van ereje támogatni a környező országok iparát és kereskedőit. Populista azért vagyok, mert a magyar új- és régi gazdagok már meglévő vagyonát adóztatnám meg, idegengyűlölő pedig azért, mert azt a pár nyomorult euromilliót sajnálom a Magyar Korona Egykori Országaitól! … Hát, ha valaki így akarja magyarázni a posztomban eddig leírtakat, elismerem vétkemet … mea culpa!

Ezért osztán revideálva magamat kijelentem: “Le a kalappal Orbán Viktor előtt!“. Nem volt Magyarországon olyan miniszterelnök még, aki annyit tett volna az Elszakított Országrészek gazdasági felemelkedéséért, mint Ő, nem sajnálva az “Anyaország” erőforrásait! Amikor a Vezér és Kancellár a Manyupok után nekirontott a hazai bankoknak különadókkal és egyéb sarcokkal, az ország polgárainak és cégeinek ezrei “rándultak át” a magyar-szlovák EU-határon a Felvidéken számlát nyitni (a tótok ezt még csak meg sem köszönték nekije!). De nem csak bankszámlát nyitottak ottan, hanem még cégeket is alapítottak, hogy az “SK” rendszámú autóikat olcsóbban vásárolhassák meg és tarthassák fenn (ld.: Bayer Zs., dunajská sredái “vállalkozását”, mely a “Magyar Hírlap“-tól szerzett jövedelmének adóját a Fico/Slota-féle magyarelnyomóknak fizeti be szorgalmasan és már esztendők óta!). Most pediglen majd az lesz, hogy a kecskeméti Mercedeseket ugyanezen figurák majd például Révkomáromban, Kassán, Rozsnyóban, avagy Pozsonyban fogják megvásárolni – Tótország köszöni majd szépen a magyarországi forrásokból származó adóbevételt!

Ugye, hogy milyen jól teljesít a magyar sajtó és a kormány? … Le a kalappal!

… és ezt …

szendamondja!

 

Reklámok

5 hozzászólás on “Le a kalappal!”

 1. asher alexander szerint:

  csak a joistenke a tudoja miert,de valamifele kisordog itt azt sugdossa uton-utfelen hogy ez az egesz erosen-remesen emlekeztet az anno bemutatott mozifilm-re,;” TITANIA – TITANIA !”
  asszem a Bodrogi Gyula volt a Fo-Titan benne!!
  aki eddig nem latta nezze meg okvetlenul!!ra fog ismerni az orbanfuhrer elvre!!

  • szendam szerint:

   Kedves Asher!
   Igen, jól emlékszel. A címe az volt, hogy “Titánia, avagy a dublőrök éjszakája”, Bodrogi volt a főszereplő és a Ceausescu-rezsimet akarták azzal kigúnyolni. … Ettől függetlenül persze bármelyik eszement diktátor kifigurázására tökéletesen alkalmas az opus, amit magam is megtekintésre ajánlok (a maga nemében majdnem olyan jó, mint “A Tanu”!).
   Üdv: szendam!

 2. talalom szerint:

  Mióta néhány napja kiderült, hogy az általam holtbiztosnak tudott tényeket jócskán összekevertem (a magyar korona visszaadásáról volt szó: ki, mikor stb.), azóta szerényen inkább így kezdem.
  Úgy emlékszem, hogy a Müszi nevű számítástechnikai cég Széles Gáboré volt, és abból élt, hogy a COCOM-lista idején állami segítséggel lopott be az országba tiltott eszközöket, és azokat lemásolva érte el “sikereit”. Tönkre is ment a cég, amint megszűnt a COCOM-lista, konvertibilis lett a forint, és megszűntek az európai határok. Széles úr tehát joggal utálja a “komenistákat”, hogy beengedték az országba a szabad kereskedelmet, a szabad versenyt. Meg is tesz mindent a protekcionista, állam vezérelte gazdaság visszaállításáért a tévéjében, lapjában, meg a birkamenet élén.

 3. Avi szerint:

  Szerintem pedig a luxus adót nem a hajókra hanem az üttörőkolbászra, a szalámira, a marhahúsra, disznóhúsra a szárnyasokra fogja kivetni mert aki ezen luxustermékeket meg tudja venni az más a rohadtkapitalistaburzsujtuddjukkik táborába tartozik. Esetleg a farhát maradhat a kedvező 27%-os ÁFA alá, hogy lássák milyen gondoskodó a magyarok szeretett vezetője. Persze a paradicsomot ezentúl csak a TEK engedélyével és csak a kivételezetteknek szabad majd vásárolni.

  • szendam szerint:

   Kedves Avi!
   Az angol nyelvterületen az ilyesmire azt mondják, hogy “… will see!”, azaz: “meglátjuk!”
   Nos, mi is meg fogjuk látni … azt, hogy MI mennyit fizetünk, s azt, hogy ŐK miért nem! … Ahogyan szokásos itten, Maffialandban! … Ugyi?! 👿
   Üdv: szendam!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s