Módszerek

Most, hogy az Új-MSZMP-vel kapcsolatos tapasztalataink kezdenek letisztulni, fokozatosan beérkeznek a válaszok az Állampárt cselekedeteivel összefüggésben lévő “Miért?“-ekre. Az mára már nyílvánvaló, hogy “kommunikációjának” három alapeleme a ködösítés, a nyílt hazudozás és a mély hallgatás.

Ködösítés

Magyarországon utóljára több, mint hat évtizede folyt Kémper vezető állami tisztviselők, illetve politikusok ellen. Akkor, a Rajk László és társai ellen konstruált eljárásban Jugoszlávia (s “rajta” keresztül az Imperializmus) volt a nevezettek által folytatott hazaárulás kedvezményezettje, s szó esett különböző, határszéli csőszkunyhókról, meg talán még az ürgebőrbe varrt búvárokról is. Most, bő hatvan esztendővel később a módszerek ugyan semmit nem változtak, de követve a technikai fejlődést, immáron üzenetközvetítő békaemberek helyett digitális adathordozókról és elektronikus információkról, csőszkunyhó helyett pediglen fedővállalkozásként működő kft.-ről szól a meglehetősen összecsapott és baromira hamisan zengő rágalom-ária.

A Szilvásy-Galambos-Laborc-féle kémügyben eljáró nemzetileg(?) elkötelezett(!) debreceni hadbíró a minap első fokon szigorú ítéleteket szabott ki. Galambos Lajosra, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatójára, kémkedésért 2 év 10 hónap letöltendő szabadságvesztést rótt, s ugyanennyivel “jutalmazta” a volt titokminisztert, Szilvásy Györgyöt is, mint felbújtót. Laborc Sándor (Galambos hivatali utóda) ennél enyhébb megítélés alá esett, mint bűnpártoló egy év börtönt kapott, két esztendőre felfüggesztve. A negyedik vádlottat, P. Lászlót, a “Zömök Kft.” nevű biztonságtechnikai cég tulajdonosát a bíróság felmentette.

Eddig talán rendben is lenne a dolog. A rendőrség csípje nyakon a bűnelkövetőket, az ügyészség a konkrét bizonyítékokra alapozva vádolja meg őket, a bíróság pedig ezek mérlegelése után ítéljen igazságosan de szigorúan, pláne egy olyan ügyben, ahol a hazaárulás minősített esetéről van szó! De vajon erről van szó? Nem tudni, ugyanis az NBH szervezeti utódját, az Új-MSZMP által kézivezérelt Alkotmány(?!)védelmi Hivatalt (AH) főigazgató Göbölös dandártábornok úr (teljesen érthető módon) volt szíves az egész ügyet 2041-ig az államtitok ködébe burkolni, s azokba még a C-típusú ellenőrzésen átesett országgyűlési képviselők, a parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának tagjai sem tekinthetnek be!

Nem úgy a “Magyar Nemzet címmel megjelenő nyomdaipari termék, melynek szerkesztői előtt semmiféle secretum nem maradhat rejtve! Pláne nem államtitkok, lévén az orgánum valamennyi munkatársa átesett a “C-típusú” nemzetbiztonságinál jóval szigorúbb, “D-típusú” pártbiztonsági ellenőrzésen … ugyi?! Az alcímében a teljesen indokolatlan “Polgári napilap” megjelölést viselő pártközlöny, kielégítendő a zemberek elszörnyedési és információ-éhségét, a korabeli “Szabad Nép“-et megszégyenítő tehetséggel feltárta, hogy Azemútnyócév eme emblematikus gazfickói mit is követtek el. A redakció által összerittyentett “tényfeltáró” konteó szerint az történt, hogy az NBH-val szerződéses viszonyban álló Zömök Kft. (micsoda hülye név ez?!) Galambos engedélyével (így lett ő “kém”) és Szilvásy jóváhagyásával (így lett ő “felbújtó”) a magyar titkosszolgálat szempontjából rendkívül “érzékeny” adatokhoz jutott hozzá, melyeket a mögötte álló bolgár(!) kémszervezet útján, az a mögött álló orosz hírszerzéshez továbbított. Laborc meg úgy lett bűnpártoló, hogy amikor beült Galambos megüresedett székébe, s tudomására jutott a kissé zömök bolgár-orosz titkosszolgálat beépülése, ahelyett hogy riadóztatott volna, inkább hallgatásba burkolódzott.

Nos, azon egyáltalán nem csodálkozom, hogy ezt a túlbonyolított és erősen hónaljszagú sztorit a Szabadmagyar Népnemzet szimpla-gondolkodású és erősen náthás olvasói simán bekajálták (ennél sokkal átlátszóbb és butább mesékkel is sikerrel birkóztak már meg!). Ámde azon már igen, hogy sem az ellenzéki politikusok, sem az ellenzéki újságírók (nyilvánvalóan) nem vették maguknak a fáradságot, hogy összevessék az MN konteója által tálalt “tényeket” az elsőfokú ítélettel. Ugyanis, ha alapnak vesszük a lap sztoriát, az effektív kémkedést a Zömök Kft. követte el! Galambost és Szilvásyt így “csak” kötelességmulasztással, avagy legfeljebb bűnsegédlettel lehetett volna megvádolni csakúgy, mint Laborcot. No ehhöz képest a hadbíró úr volt szíves a tényleges kémet felmenteni, a többieket pedig elítélni! … Hát mit mondjak? Úgy látszik, a nyúlós narancsköd nem csak a Hívők szürkeállományára ragadt rá!

Nyílt hazudozás

A minap kiállt a kamerák és diktafonok elé az Állampárt szőke, nemére nézvést női szócipelője, s a tőle megszokott bájos mosolyával (amitől a gyerekek megállnak a fejlődésben, a bányarém pedig kimenekül az aknából!) közzé tette a folytonosan változó NER-igazság egyik gránitba vésett alapvetését: Magyarországon mindenki tudja, hogy az államadósság csökken, s aki mást állít, az hazudik! A (félre)tájékoztatón megjelent zsurnaliszták köpni-nyelni nem tudtak eme kagylófüleik által tapasztalt, legújabb szóvivői bravúrtól.

A Kiflicsücski Szoláriumpatkány által verbálisan megpocsékolt tények ugyanis a következőek: az idei első negyedév (tehát március) végén a teljes adósságállomány forintban kifejezett összege 23.340 Mlrd. volt, ami a Nemzeti Össztermék (GDP) 82,4%-át jelenti. Ugyanez a tavalyi első negyedév végén még 79,9% volt, azaz egyetlen esztendő alatt 2,5 százalékos “csökkenő-növekedés” mutatkozik. Ezt ugyan meg lehetne azzal magyarázni, hogy gyengült a forint, de nem vezetne sikerre, lévén ez nem igaz! Már csak azért sem, mert a teljes hitelállományon belül a devizás rész erősen csökkent, míg a forintosé elérte a 60 százalékot, tehát az árfolyamromlásra való hivatkozás nem más, mint nyílt színi hazudozás!

Azon egyáltalán nem csodálkozom, hogy a Megvédés-ügyi Szennyatorina mindenféle erkölcs skrupulust (hol van az már?!) mellőzve, csuklás nélkül képes bármiféle ordas hazugságot beleböfögni a Köznek Orcájába. Hiszen Főnöke, vitéz lipótmezei Szökevény ennél sokkal felháborítóbb és undormányosabb interjút adott nemrégiben a WSJ-Europe-nak, nyúlósan gusztustalan önfényezés kíséretében. Azon sem csodálkozom, hogy a Szőke Anticiklont, a retrográd személyiségfejlődés eme díszpéldányát, a “tájékoztatóján” senki nem óhajtotta vehemensebben szembesíteni az adatokkal, avagy azzal a ténnyel, hogy az általa megjelölt, “Magyarországon-mindenki-tudja“-halmazból csupán a saját Pártállama hivatalos szerveit felejtette ki. Az általam fentebb idézett adatok forrásai ugyanis a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Központi Statisztikai Hivatal! … Persze, ha ESGÉ ezen szövegével burkoltan azt akarta közzé tenni, hogy a nevezett intézmények élén hozzá hasonló, notorikus hazudozók állnak, akkor csakis a legteljesebb egyetértésemről tudom őt biztosítani!

Mély hallgatás

Aligha tévedek, ha azt mondom: véleményem szerint az Újmagyar Diktatúra egyik legféltettebb, legszenzitívebb (párt)államtitka a miniszterelnök vagyoni helyzete! Ezen belül pediglen mégféltettebbek és mégszenzitívebbek a “szerzés” módjai és forrásai, s az, aki ezekről lerántaná a leplet, az nem úszná meg néhány esztendőnyi elzárással, hanem egy elhagyatott vidék bányatavában, életfogytig és betoncsízmában!

Azzal mindenki tisztában van (? … sejti!), hogy igen jelentős és sok-sok milliárdra rúgó összegről van szó, de annak valós méretéről csupán találgatások léteznek. Ezen egyáltalán nem csodálkozom, hiszen a Népbutító Maffia-rendszer egyik ideológiai alapja a “nép-szerűség“, ezen belül pedig OVitéz plebejussága, nagycsaládos és szerény életvitele. Ezt a látszatot egy irgalmatlanul nagy és hatalmas (köz)pénzekkel finanszírozott kampánygépezet igyekszik minél jobban megőrizni, s hogy ezt milyen sikerrel teszi, arra jó példa, hogy még a “ballib” oldal közembereinek jelentős része is készséggel elhiszi: Gyurcsány pl. sokkal gazdagabb, mint a Szeretett Vezető! (Hát akkor mit várjunk a Hívektől?!) Én, egy úgy két héttel ezelőtt közzé tett posztomban, szavazásra is bocsátottam a kérdést, melyből az derült ki, hogy Olvasóim kb. hat tizede 10 Mlrd. forint fölé, három tizede 5-10 Mlrd. közé, tizede pedig 1-5 Mlrd. környékére taksálja ezt. Magam ezt a “mennyi-az-annyi“-t jóval 50 milliárd fölé taksálnám, hiszen ha csak az “Alterego(Simicska – érdekes, hogy ezt az alapvető összefüggést milyen készséggel hagyja figyelmen kívül szinte mindenki, annak ellenére, hogy köztudott!) által birtokolt cégek (No.1.: “Közgép“), meg a különböző strómanok “tulajdonában” álló földek piaci/üzleti értékét számolom, minimum ennyi a végeredmény, s akkor még figyelembe sem vettem a különböző off-shore cégek külhoni számláin pihegő “resztli”-t!

Azzal is mindenki tisztában van (ha nem is tudatosulva), hogy az eme hatalmas vagyonon terjedelmes tokát-pocakot eresztő, a kényszerré fajult nettó hazudozások és a hatalmi pozíciókba kapaszkodó görcsei okán fellépett pszichopátiáit kszanakszpálesz-koktéllal “kezelő”, szétfolyt arcú, véreres szemű Örökös MiniElnök nem azzal szerezte dáriusi kincseit, hogy a maga által hozott és invesztált tőkéjéből, egy kitűnő üzleti ötletre, annak megvalósítására alapított magáncégét a piaci verseny körülményei között sikerre vitte. … Bár ha saját-tőkének tekintjük a bizantikus, mindenkit hátba szúró, leszalámizó, korrupt “politizálást”, “kitűnő üzleti ötlet”-nek a hazudozó, populista népbutítást és “saját cég”-nek (az!) a “Fidesz” nevű, állítólagos pártot, akkor a kritikám nem állja meg a helyét! … Mindenki tudja róla, hogy immáron huszonnegyedik esztendeje abból él, hogy ő “politikus”, azt megelőzően legfeljebb rendszer-kedvezményezett vidéki suttyó (aki “jobb híján” az ország legelitebb egyetemének legelitebb szakára jutott be!), belügyminiszteri vejkó (ma alkotmánybíró a szentem!) által védelmezett “ellenzéki” (és talán még besúgó is) volt, s minden pénze/vagyona a Köz Kasszájából származik! Ennek ellenére, valamiféle idióta kényszeresség okán ezen tényeket senki nem hajlandó tudomásul venni róla!

Azt még megértem, hogy az idült ostobaság szintjén tartott Hívei készséggel elhiszik róla a kvázi vagyontalanságot … Magyarország kis ország, nekünk csak egy, hülye szövegekkel kilóra megvehető Csőcselékre telik! Azt is megértem, hogy a szándékosan szegénységben tartott társadalom “ballibás” oldala (is) csak a hatodik nulláig (millió) képes felfogni egy összeg/vagyon jelentőségét, míg a kilencedik nulla (milliárd) fölöttiekről már fogalma nincs (nem is véletlen, hogy 2006-ban a Fidesz-molinó azzal kampányolt Gyurcsány ellen, hogy “Idén is 90 milliót kerestem!“). Az azonban már megdöbbentő, hogy a teljes, miniszterelnöki vagyon mértékét és szerzésének hogyanját eleddig senki nem akarta igazából kideríteni! Pedig volna mit! Lehetne ottan találni némi befolyással való üzérkedést, hatalommal való visszaélést, nettó korrupciót és közpénztolvajlást! … De nem! … Az elmúlt évtizedben minderre csupán egyszer történt kísérlet: szegény Keller László bele is ragadt az oligarchia pucha mocsarába, s a végén még neki köllött bíróságokra járnia … mint vádlott!

***

Ma reggel olvastam a különböző hírportálokon, hogy Csányi nertárs végre megszólalt, s ennek során lekisfiúzta/lehülyézte Lázár nertársat a “trafikügylet” úgymond “kitűnő” lebonyolítása miatt. Az egészségügyi okokból való visszavonulását híresztelő (kormánypárti) orgánumok mögött álló tulajdonosokat pedig lebetegezte, s nekik javasolta a “visszavonulást”, hasonló okokból. Ezzel kapcsolatosan Dési János megeresztett egy jegyzetet, melyben arról ír: tapasztalatok szerint nem jó összeveszni a Csányidemjánokkal!

Jézusom és Máriám! Hát már itt tartunk?! Hogy a demokratikus ellenzék egyik kitűnő újságírója is azért drukkol, hogy a Pofátlan Oligarcha legyűrhesse a Mégpofátlanabb Mégoligarchábbakat?! … Katasztrófa!

… és ezt …

szendamondja!


4 hozzászólás on “Módszerek”

  1. bonhomme szerint:

    Szerintem téves a cikk címe.
    Mószerek és mószerelők – így találóbb lenne. 😀

  2. […] már legalább hatvan esztendeje nem folyt Kémper vezető beosztású politikusok, illetve magas rangú állami tisztviselőkkel szemben. A méltán […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s