Ismét…

… olvastam valamit. Valamit, ami annyira tetszik, hogy G.B. Show(?) híres kiszólásával élve: “Mostantól ezt én írtam!“.

Trógerkormány

A tolvaj kilopja a szemed, aztán elszalad vele. A tróger elkéri a szemed – ha nem adod, ellopja és utólag elkéri -, aztán nem adja vissza, de nem fut sehová. Ott marad a közeledben, kiröhög a hátad mögött, amiért nem mered nyakon vágni és visszaszerezni tőle a látásod. Aztán elkéri a másik szemed is. A tolvajnak legalább közmondásos becsülete van. A trógernek még az sem. Tróger az, aki kér tőled egy cigit, és mosolyogva elvesz kettő szálat a dobozból, későbbre, apunak, anyunak, sör mellé, aztán kiderül, hogy árva és antialkoholista. Tróger az, aki szívrohamra vagy elütött kutyára hivatkozva elkéri a mobilod, aztán a nőjével lebeszéli a kártyádról a megmaradt pénzt. Utána meg is köszönöd, hogy visszaadja a telefonod. Ennyivel megúsztad.

De nem úszod meg, ha az országod kormánya van dugig trógerokkal. A tolvaj és a tróger közötti vaskos minőségi különbség éppen akkor látszik a legjobban, ha szemek helyett komplett megyéket, nemzetgazdasági ágazatokat és társadalmi alrendszereket lopnak szét, illetve züllesztenek bangladesi színvonalra. A tolvaj fegyvert fog rád, kiüríti a zsebeidet vagy aláíratja veled az átruházási nyilatkozatot, aztán szétveri a berendezést, hogy tudd, hol a helyed. A tróger viszont úgy lop meg, hogy elhiheti veled: minden a tiéd maradt, vagy eleve semmi sem volt a tiéd.

Néhány jellemző példa: 9,5 millió embernek nem lehet termőföldje, de a föld a Magyar Családi Gazdaságoké; csak pár ezer csókos árulhat cigit, de azok Magyar Családi Kisvállalkozók; volt, nincs magánnyugdíj-megtakarításod, de az nem is volt a Te Nyugdíjad. A tróger nem adóztat meg, hanem rommá adóztatja a bankod, a péked, a benzined, emeli az áfát a protéziseden vagy a gyereked nyalókáján.

A minisztériumban ülő tróger azt mondja a pedagógusnak, 60 százalékát kapja meg annak a béremelésnek, amelyért 2010 óta gombostűvé húzta össze magát az iskolában, aztán kiderül, hogy okosban számolva a 60 az 50, az átlagban 34 százalékkal nagyobb fizut pedig valaki olyan kapja, akit hírből sem ismer senki. A másik tárcás tróger pedig azzal ment fel egy törvénytelenségre buzdító államtitkárt, hogy az nem az én tróger-véleményemet ecsetelte körlevélben, hanem egy másik tárcás tróger véleményét. A tróger ugyanis a trógerság elhazudásában mutathatja meg igazi profizmusát. Amikor meg kell magyarázni, hogy nem a szar jött föl a küszöbig, hanem a küszöb ment le a szarhoz.

Ha a Főtróger jövőre a történelem szemétdombjára távozik, az általa felnevelt kistrógerek velünk maradnak. Remélem addigra még valami marad az országból, hogy legyen betevő eltrógerkodnivalójuk.

Molnár Richárd molnarr@nepszava.hu /

2 hozzászólás on “Ismét…”

 1. bonhomme szerint:

  Kedves szendam, ismét megleplek egy bonhomme-izmussal:

  Nerisztáni éltkép

  A DohányGate
  végre ismét megmutatta:
  Orbánisztán
  A fideSS-klán uradalma.
  Nem számít most,
  a fasizmust minek hívja;
  Az a lényeg,
  hogy a véred miként szívja.
  Padlót foghatsz,
  éhenhalhatsz, megdögölhetsz;
  “Zapatá”-nak
  s csapatának csak egy jó hecc.
  Hulláinkon
  át az “Ikon” vívja harcát,
  Napról napra
  megmutatva durva arcát.
  És ha már a
  diktatúra meghalasztott,
  Elkaparnak –
  már ha kapnak extra hasznot.
  Ha nincs pénzed,
  nem úgy végzed, mint a gazdag:
  Parcelládból
  vagy urnádból kitagadnak.
  Tetemedet
  temetheted potom áron; (Temetődbe temetődj be potom áron)
  Anyafölddel
  anya földel el a nyáron.

 2. bubu64 szerint:

  Sajnos velünk maradnak.:( kb.500000 trógert+ másfél milliót, akik támogatják a butaságuk miatt, nem lehet falhoz állítani.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s