Szódagasztók

Hivatalosan még be sem indult a 2014-es választási kampány, de az Állampárt már pánikban van! Annyira félnek Bajnaitól, hogy szódagasztói, amibe csak lehet (meg abba is, amibe nem) belegyúrják, belegyömöszölik a volt (leendő?) miniszterelnök nevét a lehető legnegatívabb kontextusban. … Atyavilág! Mi lesz itt jövő tavasszal?!

Azt írja az újság, hogy csütörtökön, amikor Bajnai Gordon Szigetvárra látogatott, ellene tüntető, felháborodott helyi lakosokkal találta magát szemben. No meg a város fidesznyik polgármesterével, Kolovics Jánossal, aki egy 1,65 milliárd forintról kiállítot “csekket” akart átnyújtani az E14-PM vezetőjének, így emlékeztetvén őt Szigetvár korábbi csődjére.

Kétségtelen tény, hogy a Szigetvárral kapcsolatos, sajnálatos esemény valóban bekövetkezett, s ennek pontosan 1,65 milliárdnyi “oka” volt: a “kissé túlméretezett” és természetesen deviza alapú hitelfelvételek, pontosabban azok megnövekedett törlesztőrészletei okán, a városka fizetésképtelenné vált. De mi köze ehhez Bajnainak? Ő volt tán az, aki “településfejlesztés” címén tokától bokáig eladósította Szigetvárt? Természetesen nem, hanem az akkor regnáló és magától érthetően fidesznyik városvezetés! No de akkor miért pont Bajnai a hibás, miért pont neki köllene kifizetnie azt a “csekket”, melyet Kolovics pémester az orra alá dugott?

Nos a bakugró fideszes logika szerint azért, mert a csődhöz vezető folyamat (forintgyengülés) elindulása idején Bajnai volt a miniszterelnök, akinek ugyi az lett vóna a kötelessége, hogy a “közeli” cégeknek átsíbolt, agyonpótmunkáztatott beruházásokkal elbokázott pénzt a település helyett, a Nagy Közösből kifizesse (mint most a Drága Miniszterelnök Úr)! Mivel nem tette a Beste Libása, hát persze, hogy ő a hibás, s most, ha csak jelképesen is, de fizessen! Közben pedig viselje el az emiatt teljesen felháborodott, spontán összegyűlt helyi lakosok haragos tiltakozását (“Még ide mer jönni azok után …!“).

“Kisebb” probléma azonban, hogy Szigetvár fidesznyikei a nagy logikacsavaró szódagasztásukban, meg a “Közfelhorgadást” demonstrálni igyekvő szorgoskodásukban, hirtelenjében nem találtak kellő számú Felháborodottat, s a kínos emberhiányt helyi közmunkásokkal igyekeztek kipótolni! …

… Ezzel sem lett volna nagyobb baj, ha ki nem derül. De kiderült, s utána már hiába próbálták úgy dagasztani a szót, hogy a zemberek ottan kéremszépen “önkéntesen és szabadidejükben“, a netre kitett videó (lásd fentebb!) ékesen szólt ez ellen! … Javaslom az illetékeseknek, hogy elkerülendő a szigetvári blamázs kiváltotta harsogó közkuncogást, a következő településen, emtéis hírgyártón kívül egyetlen kamerás embert ne engedjenek a “Spontánok” közelébe!

*

Ugyancsak újsághír szól arról, hogy az Állampárt egyik szócipelője, Hoppéter Pál (vagy valami ilyesmi), tegnap ismételt sikerrel “buktatta le” Bajnait. Ez a “lelepleződés” azzal kezdődött, hogy idén július 17-24.-én ismét (hatodjára!) megrendezik a Velencei-tó partján az úgynevezett “Zöld Nyári Egyetem“-et, amelyen – a zöldpárti eszméknek megfelelően – nem csak a természettel harmóniában álló, fenntartható fejlődésről, hanem az általános emberi és politikai szabadságjogokról is szó esik. Ez talán még nem is keltette volna fel az állampárti sasszemek figyelmét, hiszen e rendezvényen 2008 óta több “zöldes színben játszó” fő- és alfidesznyik is megjelent, de a “Magyar Nemzet” címmel naponta megjelenő pártközlöny, hatalmas hejehuja kíséretében “kiderítette”, hogy a nyári egyetem anyagi támogatói között bizony ott van az Aktuális Főgonosz, név szerint Rui Tavares, a hírhedt Jelentéstevő!

No, több sem kellett a Szódagasztóknak, s addig taposták/erőltették egyetlen dumatésztába az össze nem tartozó tényeket, míg a fentebb már említett és nagyon jellemző nevű “szóvivő” (hopp!) felugorhatott a pulpitusra, s ott a hátsó lábaira ágaskodva belelehelhette a mikrofonba: “Bajnai-Tavares fesztivál készülődik a jövő hétre a Velencei-tónál“! De ez még hagyján! Mivel a Pártállam szerint ez a nyári egyetem “Európa liberális politikai erőinek legnagyobb találkozója“, nyílvánvaló, hogy itten az történik valójában, hogy a nemzetközi és a magyar balliberálisok a “Magyarország lejáratását célzó Tavares-jelentés megünneplésére” gyűlnek össze, s süllyednek ezáltal erkölcsileg “még mélyebbre“! (Ajjaj! “Erkölcsi süllyedés“-t emlegetni Fideszéknél? … necces a téma!)

“Ámde miként “bukott le” ezzel Bajnai?” – merül fel a jogos kérdés. “Hát úgy, kéremszépen,” – gyúrja/gyömöszöli tovább a blablamasszát a  szódagasztó Hoppmester – “hogy egyrészt az eseményt az E14-PM honlapján is hírdetik, másrészt az egyetem szervezői között feltűnnek azok a személyek, akik Fidesz-székház elleni ‘erőszakos demonstrációt‘ megrendezték, s innentől kezdve Bajnai lebukott, mert nem tagadhatja tovább, hogy köze volt A Párt idős dolgozóit halálra rémítő akcióhoz!”.

Mielőtt könnytörölgetős/térdcsapkodós röhögésbe fognánk, álljunk meg egy pillanatra és tisztelettel vegyük le a kalapunkat! Elismeréséül annak a logikai zagyválmánynak, gongorista szódagasztásnak, melyre az egész világon csakis és kizárólag a magyar Állampárt habonyista módszerek alapján szerveződő Propaganda-műhelye képes! Ilyen “tehetséggel” összemosni az Ökopolitika “zöld” elveit, az ezektől több ponton is jelentősen eltérő Liberalizmussal, ráadásul mindezt úgy, hogy az Állampárt – a haszonelvűség alapján – időnként maga is “zöldben színjátszik” (ld.: a kicsitnagyon cezaromán Illés Zoltán!), az egy egészen nem hétköznapi bravúr!

Ámde miután letöröltük könnyeinket, kifújtuk orrainkat és még a bordaközi izmaink is megnyugodtak, kattintsunk rá az inkriminált Zöldegyetem honlapjára, amelyből kiderül: a Két Fősátán (Bajnai és Tavares) még csak ott sem lesz a rendezvényen! Ellentétben számos jobboldali konzervatívval, akik persze nem annyira “műveltek” a demokrácia terén mint mondjuk Lakner Dávid, aki szerint az, ami ma Magyarországon van ugyan virtigli demokrácia, “…csak éppen nem a liberális értékek kerülnek előtérbe“! (Hehehe! – röhögnék, ha lenne min!)

*

Emberek! Káder Orbánszolga még ki sem írta a választásokat, de már ezerrel pörög a szódagasztó, dumatészta-gyúró Gépezet! Ha már most minden egyes hírecskébe beleerőltetik Bajnai karaktergyilkolászását, akkor mi lesz itt jövő tavasszal?! A meteorológia úgy ad majd előrejelzést, hogy “Egész májusban hideg, csapadékos idő várható, de nem annyira, mint a Gyurcsány-Bajnai korszakban!“? Avagy az intimbetét reklámja azt fogja harsogni, hogy “Az elmúlt négy év fejlesztései okán ez a betét már nem szivárog! … Ellentétben a Bajnai-kormány idején kaphatóakkal!“?

Jövő tavaszig (meg akkor is) sokat fogunk még röhögni! … Csak nehogy sírás legyen a vége!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

10 hozzászólás on “Szódagasztók”

 1. bonhomme szerint:

  Eegen, ez a közismert ördög-tömjénfüst összefüggés.
  Már csak arra lennék kíváncsi, hogy kitől fossák fideSS-ék púposabbra a gatyájukat: Gyurcsánytól vagy Bajnaitól?

  • szendam szerint:

   Kedves bonhomme!
   Én úgy látom, hogy inkább a “Kapus”-tól. Ezt abból gondolom, hogy a “szalon-liberális” kávéházi Ellenzék önfelkent váteszei Őt utasítják el a legkevésbbé és Vele “foglalkozik” a legtöbbet az Állampárt propagandagépezete, illetve a Pártállam “kasszája”. Utóbbira jó példa, hogy 10(!) esztendő után végre “kárpótolták” a Hajdú-Bét károsultjait. No, de hogyan? Az előirányzott 300 millióból (legújabb mértékegység szerint: 0,01 simicska) mindössze alig 200 millát fordítottak erre (azér’ takarékoskodni is köll, hiszen adni muszáj a BM-államtitkár mezőkövesdi focicsapatának is 400 millát a “rendkívüli” alapból!), s azt is EU-pénzből! … szerintem az “igényfelmérés”-re, meg a sajtópropagandára ennek többszörösét költötték! … megjegyzem, ez egy poszt témája lehetne, s ha el nem tespedek a kajától, délután még meg is írom! (ne vedd ígéretnek!)
   További kellemes vasárnapot kívánva: szendam!

 2. bonhomme szerint:

  Kedves szendam,
  nemtom, olvastad-hallottad-e, Klubrádiós agymenés , 13-i:
  http://fotolexikon.tumblr.com/post/55420716576/remalom-orbannal

  • szendam szerint:

   Kedves bonhomme Köztárs!
   No a link-ajánlóid közül ez volt a legjobb! Annyira jó, hogy G.B. Show-val szólva: “Innentől ezt én írtam!” 😉
   De nem én voltam, ezért csak száz-számra küldetm tovább, minden érdeklődőnek!
   Köszönet érte Neked!
   Közt. üdv: szendam!

  • szendam szerint:

   No ez sem rossz, bár a Tótavékhez hasonlatos, ész- és morálosztó, szalon-liberálisokkal nekem komoly vitáim vannak (ld.: “Mitisír a hogyishíjják?“, ill. az “Öt” c. posztomat!). Szerintem nem csak a Hithű Fidesznyikeknek, hanem a Tótavékhez hasonlatosoknak is köllene némi felvilágosítás, hogy ne mondjam “oktatás” arról: hogyan is LEHET MEGTEREMTENI az Általuk elképzelt nyugatos és öntudatos Demokrácia ALAPJAIT! … kezdhetnék mondjuk önmagukkal, hiszen Bajnai (és Gyurcsány + estébé) állandó fumigálásaival, többek között IPPEG ŐK AZOK, akik megvetik az ágyat az újabb négy(?) esztendei Orbanizmusnak! … Kedvenc bloggerkollégám, Fabius ( http://varanus.blog.hu ) a mai (júl. 16.) posztjában leírtak szerint még mindíg ott tart, hogy nekije egyik tolvaj sem köll! … függetlenül attól, hogy a Tegnapi “csak” a közpénzeket nyúlta le, a Mai pedig – mindezeken túl – még az Alkotmányos Köztársaságot és a Jogállami Demokráciát IS! Persze ezzel nem azt akarom írni, hogy én Tolvaj és Tolvaj között szeretnék választani, de! … De a jelenlegi viszonyok szerint “hozott anyagból dolgozunk”! Nemde?! Véleményem szerint elébb a Jogainkat köll visszavennünk, s csak utána a pénzeinket/vagyonainkat! Lévén az utóbbira csakis akkor nyílik lehetőségünk, ha az előbbit már visszaszereztük! Az pediglen, hogy ezt Kik (mekkora tolvajok) megválasztásával szerezzük vissza … hát az engem baromira nem érdekel!
   Köztársi üdvözlettel: szendam!

   • Avi szerint:

    Látod kedves Szendam pont ezért hagytuk ott néhányan a Varanust.

   • bonhomme szerint:

    Engem is elkeserít ez a “ki kivel miért nem fog össze” című értelmiségi mentális petting.
    Pedig amúgy bírom Fabius humorát és blikkfangos megfogalmazásait.
    A ProgBlog jön még be, ott eléggé előremutató cikkeket írnak.
    Amúgy olvasok vagy tucatnyi ilyen oldalt, és mindig újabbak bukkannak fel.
    Szóval, mindenki teszi a dolgát, de jó volna, ha ezek a “részmunkák” végre egyszer már valahol összeérnének – mint mikor Bill Gateséknél elkészül a soros Windows -, és kialakulna egy sokszínű, de célját tekintve egységes, demokratikus… mi is? Ellenzék? Tömeg? Mozgalom?

 3. bonhomme szerint:

  Ez meg a facebookon terjed:

  • szendam szerint:

   Kedves bonhomme Köztárs!
   Bocsi a bő 24 órás válaszkésésért, de … így alakult!
   Ez a facebook-os link jó! Kiérződik belőle az általános (de mélyre fojott) közhangulat: a teljes jövőtlenség, elkeseredettség (egy-két kommentből is ez sugárzik). … Gondolom a Nemzeti Köz(gép)maffia ilyesmiket nem olvas. … Presze miért is tenné, hiszen a kognitív disszonancia egyik legelső ismérve a Valóságtól való teljes elzárkózás, amit a Kétharmados Kisebbség közpénzen finanszírozott sajtója oly’ híven kiszolgál! … Önmagának is.
   Közt. üdv: szendam!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s