A Turulfiók (?)

A tömörségükről híres latinok bármiféle politikai történés esetén kérdést tettek föl: “Kinek az érdeke?“. Mi, Orbánon és mutyikon edződött magyarok sem maradunk el a rómaiak mögött: bármiféle kormányintézkedés esetén rögtön felmerül bennünk a kérdés, hogy “Na, most melyik fideszes akar már megint lopni?“. … Ezúttal azonban mintha ennél bonyolultabb lenne a dolog.

Most olvasom a hírt, hogy a Vityumutyi Maffiakormány úgy döntött, hogy az uniós pénzek elosztogatása fölött bábáskodó Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) felügyeletét elveszik a szaktárcától, s azt a Miniszterelnökség (MEH), azon belül pedig Lázár János miniszterelnökségi államtitkár veszi át. Ez természetesen egy újabb lépés afelé, hogy “…a MEH egyfajta Kormányon belüli kormánnyá alakuljon át” – vélik egyesek. Van is benne valami, ámde ha jobban megnézzük a dolgot, azt tapasztalhatjuk, hogy ez a “Koronatanács” nem minden területen veszi át a kabinet szerepét, hanem “csupán” (a személyi és) a pénzügyi döntésekben – ld.: hétfőtől Szíjjártó Péter MEH-államtitkár kezében a teljes magyar külkereskedelem irányítása!

Aki tisztában van a magyar kormány legalapvetőbb “matematikai” összefüggésével, nevezetesen azzal, hogy “Miniszterelnökség = Orbán Viktor“, az most megnyugodva hátra dől, s az NFÜ irányításának MEH alá helyezését legyintve azzal intézi el: “Semmi különös, a Nagyvezír ezt is a maga segge alá tolta!“. Tulajdonképpen ezt az álláspontot képviseli a “168 Órá“-ban publikáló Lengyel L. László is, ámde ő “kicsinyt” azért tovább lát az orránál, s bővebb összefüggéseket vél felfedezni.

Az újságíró cikkében rámutat arra, hogy az idei esztendővel záruló uniós, költségvetési korszakban Magyarország számára biztosított fejlesztési keretből 1.500 milliárd forintnyi összeg annak ellenére van beragadva, hogy júliusig 650 milliárdot már kifizettek. Márpedig, ha a fenmaradóról nem születik döntés még december 31. előtt, akkor ezt a tengernyi pénzt gyakoralitlag lehúzták a vécén. Ámde az orbáni inverz logika által megfordított mondás szerint valami “Inkább vesszék pocsékba, mint kárba!“, ezért osztán a Führer azzal akarja most felgyorsítani a pályázati döntések folyamatát, hogy a saját szentséges kezeibe veszi ezt a gyeplőt is. Igen ám, de a hírek szerint egyszerűen nincs annyi csókosprojekt (az ország számára valóban hasznosak természetesen szóba sem jöhetnek!), amennyi betakarná ezt az 1.500 milliárdot, amelyekre ezt a keretet el lehetne pocsékolni, azaz a kézből etetett Új Arisztokrácia kistaffírozására el lehetne lopni. A “felgyorsítás” tehát ebben az esetben pusztán “járulékos haszon“, a valódi cél az osztogatási mechanizmus teljes központosítása és még nagyobb homályba burkolása lehet, ami pediglen nem egy, az idénre, hanem inkább a jövendőre vonatkozó elképzelés!

Lengyel, ezen véleményét alátámasztandó emlékeztet arra, hogy tavaly már volt egy terv az uniós pénzek osztogatási módjának átalakítására. Az akkori elképzelés az volt, hogy a forrásokat szétosztják a különböző szaktárcák között: döntsék el azok, hogy mit (kiket!) tartanak finanszírozásra méltóaknak, de az egymilliárd fölötti igényekről a végső szót egy Orbán által vezetett, négytagú grémium (Némethné, Varga, Lázár) mondta volna ki. Ámde a Fideszben (mögött) megbúvó, egyre gyakrabban, s egymás rovására lobbizó/mutyizó érdekcsoportok azonban képtelenk voltak kegyezni egymással, s a Vezér – lassan megsüketülve a hangzavartól – úgy döntött: “Enyém a vár, tiétek a lekvár!“. … Kézből etetni, a kegyre és közpénzekre ácsingózó Parazitákat egymásra uszítani a Despoták egyik legkedvencebb szórakozása, az “élvezeti rangsorban” közvetlenül a gőgös pöffeszkedés és a népnyúzás után áll! Lengyel L. Lászlónak tehát akár még igaza is lehet, de van mód ezt az eseményt más szemüvegen át is nézni! … Következzék tehát az én kis, magamgyártotta konteóm!

Mi van akkor, ha ez az egész tulajdonképpen egy Palotaforradalom kezdete, amelynek célja Orbán eltávolítása? Az, hogy a Főnök megzakkant, nem lehet vita tárgya! Még hagyján, hogy kedden, egy parlamenti sajtótájékoztatón arra nem volt képes, hogy nyugodtan kivárja Borkai Zsolt, MOB-elnök mindössze 3 perces beszédét: (via: Fabius)                                 orbán bilux.gif

… ilyen jelenetnek már lehettünk tanúi a tavalyi Kossuth-díj osztogatása során is! Ezt még el lehetett intézni úgy, hogy ezt a 3’15”-ig tartó videorészletet egyszerűen kicenzúrázzák a kormany.hu weblapjáról (megtették!), elfedve ezzel a nyílvánvalót. Ámde azt már nagyon nehéz a titok homályába burkolni, hogy Orbán már nem csak ilyen téren veszítette el az önkontrollját!

Gondolom, nincs olyan Olvasóm, aki szerint a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség bizonyos alapvető és klasszikus elvek mentén, konkrét programok alapján szerveződő politikai párt lenne. Gondolom azt is, hogy egyetlen Olvasóm sem vitatja azt a tapasztalati tényeken alapuló megállapításomat, hogy a nevezett F-MPSZ tulajdonképpen egy politikai pártnak álcázott üzleti vállalkozás, egyfajta holding, melyet szervezett bűnözők befolyásos csoportjai alkottak/hoztak létre a törvényhozói, végrehajtói és jogkikényszerítési hatalom megszerzésére, az alkotmányos és demokratikus köztársaság megdöntésére, a jogállamiság eltörlésére, egy kleptokratikus és nepotista, álparlamentáris diktatúra összetákolása céljából. Mégpontosabban azon érdektől hajtva, hogy az ország valamennyi gazdasági és pénzügyi erőforrását egy rendkívül szűk társadalmi réteg kizárólagos szolgálatába állítsák. Ezen 8+4 esztendeig tartó, közvetett és közvetlen korrumpálásra, karaktergyilkosságokra és a demokratikus, jogállami köztársaságba vetett hit aláásására alapozott tevékenységük a 2010-es választások eredményeivel megkoronáztattak … akárcsak az az általuk trónra emelt félművelt, felkapaszkodott és pénzéhes (ippeg ezért kilóra megvásárolható), de a bizantikus politizálásra (egykor) roppant tehetséges személy, aki ma Magyarország miniszterelnökének székében ül. … /Aki úgy gondolja, hogy eddigi megállapításaim megalapozatlanok, az innentől ne olvassa tovább!/

Ez a “párt” azonban olyan csoportosulások konglomerátuma, melyeknek szándék-közössége, kohéziója igazából csakis addig állt fenn, míg a kitűzött cét el nem érték. Azóta (2010. május) állandó harcban állnak egymással annak eldöntése végett, hogy a megszerzett (társadalmi/gazdasági) erőforrások fölött melyikük és milyen mértékben diszponáljon. A nyílt, leszámolós harc kitörését azonban a miniszterelnök egy ideig sikerrel akadályozta meg azzal, hogy hol ezt, hol azt a csoportot játszotta ki a másik ellen, hol ennek, hol annak lökött pár(száz) milliárdot. Ámde a Főnök már addig is létező elmeegészségügyi problémái (megalo-, cezaro- és üldözési mánia, narcizmus, kisebbségi- és istenkomplexus, szociopátia), a kimerítő egyensúlyozás, valamint az állandó hazudozások, illetve államférfi-mímelések okán olyannyira elhatalmasodtak rajta, hogy már nem csak a kiszipolyazandó állam teljes gazdasági és társadalmi rendszerét döntötte romokba, de a Bűnszövetkezeten belüli egyensúlyt is. Előbbivel elérte (mindössze egyetlen esztendő alatt!), hogy a Maffia egyetlen pénzügyi forrása pont az az EU lett, melyet a fakardjával hadonászó, nyiszlett bajszát meresztgető Gumicsízmás Kandúr magára haragított, utóbbival pedig azt, hogy ma már a Simicska-gang egészségtelen túlhatalomra tett szert (ld.: tavaly a Fellegi-féle helyett a Simicska-klán kaparintotta meg az NGM-et /Zsuzsika nénje!/, a komoly erőkkel rendelkező Csányit a bankadókkal meggyöngítették /ismét csak a Simicska-gang haszonélvezetével/, most pedig Demján oligarcha lesz kénytelen lemondani gazdasági hatalma egy részéről /TakarékBank/ ismét csak a Simicska-kör javára!). … Ez pedig már senkinek nem jó biznisz, különösen annak fényében, hogy a Pszichotikus Pocakos ma már ott tart, hogy kiléptetné az országot az Európai Unióból … a lopható pénzek egyetlen forrásából! Tenni köll tehát valamit, méghozzá gyorsan! … /Aki nem tud, vagy akar követni, innentől ne olvassa tovább!/

A Megoldás pedig a következő: keressük meg azt a “személyt“, aki rettenetesen éhes úgy a hatalomra, mint a pénzre, morális “evolúciója” szempontjából pedig nem csak retardált, de még retrográd is, s akiben (ippeg ezért) a Zakkant Főnök szinte vakon megbízik! Legyen ez mondjuk ő:

… Tereljük az összes lenyúlható EU-pénzt egyetlen csatornába (biztosítva így a megélhetést!), s annak felügyeletét adjuk ennek a Pasasnak a kezébe. Közben hitessük el a Buggyanttal, hogy ezzel az ő személyes hatalma növekszik, az Amorálissal pedig ugyanezt sőt, azt hogy hamarosan ő lehet az Utód, lévén a Nemzeti Oligarchia immáron benne látja a Jövő Reménységét, őt tekinti Dunaparte Napoleon trónörökösének, a Sasfióknakizé  a “Turulfiók”-nak, s ha el jön Csízmácska (Caligula!) hátba döfésének ideje, minimum ne akadályozza a kivitelezést. … Természetesen ez az Alak, akinek “lopási horizontja” csupán a Trafikmutyiig terjed és az ország egyik legszarabb dohányipari cégének (Continental) Sánta főnöke az “üzlettársa” egyáltalán nem alkalmas, hogy a Nagy Családok országos méretű üzleti ügyeit intézze. Ezért osztán keresni köll a Belberkeken belül valakit, akiben mindenki megbízik, aki képes arra, hogy kellő bölcsességgel irányítsa az egész Országot, azaz a “Cosa Nostrá“-t. … Amíg pedig őt meg nem találjuk, egymás között ki nem egyezünk, hát legyen ez a Hülye a Főnök, s rövid ideig fürödjön csak az általunk fizetett Dicsőségében!

No, ennyi lenne az én kis konteóm. Akinek más a véleménye, írja le a kommentoldalra, ahol náculáson kívül bármi közzé tehető!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

10 hozzászólás on “A Turulfiók (?)”

 1. emigrant szerint:

  Kedves Köztársam és Tavaresem!
  Megint túl optimistának tetszik lenni. Én úgy látom, még nem jött el a hosszú kések éjszakájának az ő ideje. Ami az úniós pénzekkel zajlik, az közönséges kapkodás, avagy, ahogy mifelénk mondják kapdoskodás. Ezeket nem olyan könnyű ám lehívogatni, különösen azzal a szándékkal, hogy ellopják, mert a projekteket (ez a leggyakoribb magyar és német szó) árgus szemekkel ellenőrzik a zúnióban, és minimum az ötven százalékos szabályt be kell tartani. (Ti., hogy a felét ellopják, a másik feléből meg valami kárt csinálnak.) Az urak viszont maradéktalanul szeretnék ellopni az egészet, vagy legalábbis a nyolcvan százalékát, s ez nem megy. Egyszerűen nincs rá kapacitásuk. A hülyeség nem termelőerő. Különösen a gazdaságfejlesztési, munkahelyteremtési pályázatokkal vannak bajban, mert piac nélkül elég nehéz üzleti teveket fabrikálni. Az meg különösen nem segít, hogy három évre lefékezték a megnyert pályázatok végrehajtását és kifizetését, mert közben tönkrementek a pályázók, vagy egyszerűen elment a kedvük az egésztől. Én tehát a dolog mögött a tehetetlenséget látom megnyilvánulni, nem beszélve az irigységről, ami azt mondatja fideSSékkel, hogy ha nem lehet a miénk a lóvé, ne legyen másé se. Az gondolom belátható, hogy a magyar gazdaságot, mint olyat magasról székelik le, egyáltalán nem fontos nekik se egyensúly, se növekedés, se megélhetés, jelszavuk: élni, és nem hagyni másokat élni. Ez mindenben megnyilvánul, lásd még kultúrharc. Az egésszel csak azt akartam mondani, hogy szerintem ne legyenek illúzióink, ezek nem segítenek eltakarítani saját magukat, a feladat a radikális baloldali mozgalmakra marad. Ha lesznek ilyenek…

  • szendam szerint:

   Kedves Barátom és Köztársam!
   Megállapításod szerint szíveskedtem ismét “optimista lenni”. … Bakker 😦 … Hát nem lebuktam már megint?! grrrr …. 👿
   Közt.üdv: a lebukás okán meggyötört szendam!

 2. asher alexander szerint:

  orbanbaba mozgo elvezkedos-(van min ugytunik)-kepe excellent!!el is mentettem!!

 3. asher alexander szerint:

  valamelyik nap itten nezegettem fotokat magyarorszagrol-(urambocsass ORBANIA-rol)-
  ott volt par kissebb-nagyobb un “turul” is!!
  egy-egy kollegam csodalkozva kerdezte,miert allitanak szobrokat a magyarok egy-egy dogkeselyunek??
  ezek szerint nem csak en latom annak??!!upsz

 4. bubu64 szerint:

  Kedves Szendam!
  Én is úgy látom, ahogy Te. A magyar milliárdosoknak már annyi pénze van, hogy az űk-űk unokáknak is biztosított a jövője. Egyszerű vetélkedés folyik közöttük. Én a magam részéről igyekszem bojkottálni őket. Pl.CBA-ba nem megyek, Mizó terméket nem fogyasztok. Sajnos néha nem lehet kikerülni őket, de mindent megteszek. És igen, közreműködök az adócsalásban, mert a feketén árusító idős nénitől, aki saját kezűleg dolgozik meg vele, veszem a gyümölcsöt.

  • szendam szerint:

   Kedves bubu!
   Szerintem is, ámde ezek a “magyar milliárdosok” pont úgy fognak járni, mint az 1988-90 közötti “privatizátorok”: többségük ’92-re tönkre ment, mert kirúgták alóluk az államsámlit, ők meg nem értettek a bizniszhez! … Hát ezek sem!
   Jót fogunk röhögni azon, hogyan fognak tönkre menni, de vihogásunk könnyes lesz, mert kénytelenek vagyunk azt is számba venni: mennyi (köz)pénzünkbe, de főleg mennyi elpazarolt eszetnőnkbe kerültek nekünk ők?! 😦
   Baráti üdvözlettel, kellemes hétvégét kívánva: szendam!

 5. bonhomme szerint:

  Hm… Nem túl sok a Don – vagy a Donjelölt – egy ilyen kispályás, északbalkán-felsői maffiában?
  És mikor is következik majd be, hogy a farkasok egymás torkának esnek?

  • bonhomme szerint:

   Úgy is fogalmazhattam volna, hogy a (Falka)foradalom előbb-utóbb felfalja saját gyermekeit.

  • szendam szerint:

   Kedves bonhomme Köztársam!
   Persze, hogy sok! A “szabadversenyes feudalizmus” (török előtti … és főleg utáni) idején itten annyi “nemes”, “báró”, “gróf” és “herceg” volt, akiket a korabeli Zembereknek el köllött tartaniuk, aminek csodájára járt a Világ (nem csak a létszám, hanem a Zemberek birkatermészete miatt is). Minálunk az akkori társadalom (becslések szerint) 8 százaléka volt az eltartott (ma is majdnem így van!). Az 1789-be belebukott, minálunk jóval népesebb Francia Királyságban ugyanez a szám (ismét csak cca.!) 2 százalék körül volt. Ott egy idő után rögvest lefejezték a Parazitákat, Itt meg (egy idő után) még szobrokat is emelgettek nekik! … Ennyit az észak-balkáni “donjelöltek” túlzott létszámáról.
   Hogy mikor fognak a Farkasok egymás torkának ugrani? … Majd akkor, amikor az a SzemétEU odamutatja nekik az öklét, melynek középső ujját kimereszti … pénz helyett! … No akkor fog majd kitörni itten a palotaforradalmi láz! … Meg a “Zország iránti felelősségérzet” heveny indulata!
   “Will see!” … ahogy az angol mondani szokta.
   Üdv: szendam!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s