Jobban teljesít?

Kudarc Keleten, kudarc a Tengeren Túl, kudarc Európában, kudarc (és mutyi) Idehaza – így lehet röviden és tömören összefoglalni azt, amit az Állampárt/Pártállam propagandája úgy minősít, hogy “Magyarország jobban teljesít!“.

Kartellbe tömörült ma Magyarország szinte valamennyi, vezető hírportálja. No nem pénzügyibe, csupán hírszolgáltatásiba. Bármelyikükre kattintottam ugyanis reggel, a kínálat elsőprő többsége a magyar kül- és belgazdaság, a költségvetés és az államháztartás állapotjaival foglalkozott (nem linkelném őket, könnyű rájuk találni!). Ezen tudósítások és elemzések egyike-másikának elolvasása után bontakozik ki az a kép, melyet posztom “lead”-jének első mondatával leírtam.

Kiemelkedő, mert emblematikus ezek közül az a tudósítás, mely a nepszava.hu oldalán jelent meg Varga Misu, állítólagos nemzetgazdasági miniszterről annak okán, hogy a pasi tegnap beszámolót adott ki a magyar külgazdasági szakdiplomatáknak a honi exportról. Ebből feketén-fehéren kiderül, hogy az a bizonyos “Keleti Nyitás Politikája” nem volt más, mint a szokásos orbáni szélhámoskodás, a “Keleti Szél” pedig nem egy “gazdaságmeteorológiai jelenség“, hanem az elmebajos Elkúrcsy beteg “emésztésének” következménye. Az adatokból ugyanis az világlik ki, hogy a különböző (és gyakran obskúrus) diktátoroknak való szakmányos és gerinctelen benyalintások ellenére az Ázsiával folytatott külkereskedelem mértéke tavaly 15 százalékkal csökkent (bár Kínával sikerült egy lepkefingnyit javítani)!

No, ezért osztán “érdemes” volt a különutaskodással (meg az azeri “baltakereskedelemmel”) magunkra haragítani úgy Amerikát, mint azt az EU-t, mellyel a 80 milliárd eurós export háromnegyedét bonyolítjuk (szó szerint!). … És mi erre Ocsmány Vigyor “kormányának” válasza? No nem az, hogy térjünk csak vissza az “EU-kályhához“, hanem az, hogy a külgazdasági szakdiplomaták irányítását (s ezzel immáron a teljes magyar külkereskedelem felügyeletét) Szíjjártó Petykához, mint a Miniszterelnökség külgazdasági szak(hehehe)államtitkárához teszi át! … Mit mondjak: a siker elmaradása garantált!

A másik, megjegyzésre érdemes elemzés a 168ora.hu oldalán jelent meg. Ebben Lengyel L. László a belgazdaság, az államháztartás, a költségvetés tényeit veti össze az Állampárt “osztogatási ígéreteivel“, s felteszi a jogos kérdést: “Kit csapnak be Orbánék?“. A honi helyzet ugyanis az, hogy a Törpegigász, amit csak lehetett ellopott, elcseszett, tönkre tett, galyra vágott … és még azt is, amit nem! A “Rezsicsökkentés” című népbutítás okán ugyanis nem csak az infláció, de így az állam bevételei is elmaradnak a tervezettől. Ezzel szemben a kiadások 5,5 százalékkal magasabbak, mint tavaly, s így a hiány jelenleg a GDP 3,8 százalékára rúg Ezzel pedig újabb 120 milliárdra taksálható lék keletkezett a “Gyorsnaszád” fenéklemezein! Betömni ezt pedig csak újabb adók kivetésével, illetve a régiek emelésével lehet, azaz: augusztusban újabb “pekidzs“-re számíthatunk. Lengyel szerint azért (is) pont ekkor, mert Orbánék nyílvánvalóan választási osztogatásra készülnek, melynek egyik eleme a pedagógusok béremelése (forrás eddig sehol!) és a többi közszolga, 2016-ig kifutó fizetésjavítása (forrás ugyancsak sehol!), s mindezt úgy, hogy az EU-nak küldött “konvergencia jelentésben” ennek pont az ellenkezőjét(!), azaz a közféra jövedelmeinek 2016-ig szóló befagyasztását ígérték (nem ez lenne az első pávatáncos hazugságuk!).

Konklúzió: a gazdaság romba döntésével, a zemberek utolsó csepp vérének/forintjának kipréselésével járó nemmegszorításokkal elért eredmény, a túlzottdeficit-eljárás alól való kikerülés igazából azt szolgálta, hogy a választási évre Vtyu kán és Hordája szabadabb kézzel fosztogathassa a költségvetést, s ha ezzel sikerül jövőre nyerniük, akkor “majd lesz valahogy“, ha meg nem, hát “bajlódjon vele az utód“! … Így, ilyen “elvek” szerint “működik” egy magát “nemzetileg elkötelezett“-nek hazudozó kormány!

Közben pedig idehaza csúcsra jár a Mutyimasina! A cigaretta- és dohánycsempészetnek meleg ágyat vető (s így az állami bevételt tovább szikkasztó) Trafikozás után már gőzerővel megy a takarékpénztári vagyon lenyúlása, a fiókhálózat “nerizálása“. Előkészületben van a gyógyszertárakNemzeti Patikusok” kezébe adása és még ki tudja miféle piacújraelosztó ötlet van a teljesen elszemtelenedett ner-oligarchia tarsolyában?

A kasszát meg tömik, ahogy tudják. Például azzal, hogy csődbe döntik a fuvarozó vállalkozások jelentős részét, a rohanvást bevezetett, kipróbálatlan és ezért állandóan bedöglő, túl- és indokolatlanul számlázó, ráadásul előre(!)fizetős “E-útdíj“-rendszerrel, amely ugyan Völner NGM-szak(hehehe)államtitkár szerint “kisebb hibákkal, de jól működik“, s mindössze kilenc nap alatt 3 milliárdnyi elosztogatható (ellopható) forinthoz juttatta a Maffiaállamot. Nem is csoda, hiszen egész Európában csupán egyetlen államban köll a fuvarosoknak ennél többet fizetniük, de egyikben sem ennyire szándékoltan lenyúlós a szisztéma! … Az, hogy ez elébb-utóbb a fuvardíjakon keresztül alaposan meg fogja emelni az alapvető élelmiszerek árait, az őket egyáltalán nem érdekli.

Annál inkább például azokat a családokat, akik a krónikusan beteg gyerekük miatt eleddig emelt összegű pótlékot kaptak! De, mint írtam, csak “eleddig“, mert a gyermeknevelést és a családokat “kiemelten támogatóVityumutyi kormány úgy határozott, hogy kiszűri” közülük a “szimulánsokat!

A döntés értelmében ugyanis a jövőben nem jár ez az “emelt” (és 2008 óta változatlan!) pótlék azon familiáknak, melyekben a krónikusan beteg kölök kezelése odahaza és gyógyszeresen is (általában, az esetek többségében, avagy néha-néha) megoldható! Ennek “elbírálása” természetesen “egyénileg”(!) és a “kezelőorvos” személyes(!) megítélése alapján történik! … Nem mondom, hogy e határozatnak ne lenne közvetlen és közvetett “haszna” is! Az előbbi az, hogy a “humánus” Állam így megtakaríthat úgy 0,5 milliárdot (ami ugye “horribilis” a közel 14 ezer milliárdos, éves állami költségvetési keretösszeghez, meg ahhoz képest is, hogy ennyi pénzből már fel lehetne építeni a Felcsúti Stadion egy teljes hatodát!). Az utóbbi pedig az, hogy így keresletet lehet generálni a papír- és írószer boltokban, hiszen az érintett szülők szakmányban fognak bejárni azokba borítékokat vásárolni, melyekbe az apukák/anyukák bele tehetik az “ítészdoktor“-nak szánt, a matolcsysta Nemzeti Bank által “papíralapon” kibocsájtott “döntéselőkészítő segédeszközt“! (A paraszolvencia tavaly óta már úgy is “legalizálva” vagyon, s ha nagyon megugrana a papírboltok forgalma, akkor majd azokat is “állami koncesszióba” veszik, azaz nerizálják! … Ugyi?!)

No, de mi van akkor, ha a “jobban teljesítés” okán felhorgadt, jogaikban, jövedelmükben és vagyonukban alaposan megkurtított választópolgárok jövő májusban a “nem megfelelő” négyzetbe teszik majd azt a bizonyos ikszet, s a Nemzeti Maffiózókat az adófizetők által finanszírozott egyik intézmény(ek)ből egy másik, ugyancsak az adófizetők által finanszírozott, de “zártabb” intézmény(ek)be irányítják át? Nos úgy tűnik, ezen esetlegességtől sem köll a Zuraknak különösebben tartaniuk, hiszen a választásokra vonatkozó jogszabályokat akkor (akár a voksolás előtti napon is!) és úgy írhatják át, ahogyan csak akarják! Ilyesmi folyik most is, pedig még ki sem tört az igazi Pánik, max. csak annak “auráját” érzhetik! … Ha pediglen emiatt mégis kitörne egy Rebellió (a szokásos létszámban: 2-3 ezer fő!), majd legfeljebb jön a TEK, meg Anikó asszony (az “Apjok” nem ér rá! … meccsre ment!) és fél óra alatt lerendezi az egészet!

Magyarország tényleg “jobban teljesít“? Hát ezt legkésőbb jövő május végén meglátjuk!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

25 hozzászólás on “Jobban teljesít?”

 1. asher alexander szerint:

  kitiltottak engem a magyar nepszava oldalrol “gyulolkodes,gyalazas” cimmel!
  termeszetesen az olyanokat akik az 1944-es dunabalovesekre ugy reagaltak hogy-“ti is ugy vegzitek majd mint a tobbi,anno…”-nem!!a zsidozokat sem,es a ciganyozokat sem!!
  demokracia mi??

  • Klári szerint:

   Kedves alex!
   Nem olvastam az esetet, sőt a Népszavát sem olvasom egy ideje. Egyet mondj meg nekem. Ha netán azt írnám le, hogy mélységesen megvetem és elítélem Izrael Állam politikáját és vezetését az arab őslakosok elleni népirtás miatt, zsidózó lennék e szerinted?

   • asher alexander szerint:

    klari!
    az eremnek ket oldala van!!!!!
    mi zsidok soha nem mentunk be gazaba-(mashova sem)-buszokat,ettermeket felrobbantani bombaovvel a derekunkon!!pancelelharito raketat se lottunk ki iskolabuszra!!

  • szendam szerint:

   Lieber Chaver!
   A helyzet az (és gondolom, ezzel Te is tisztában vagy), hogy Orbenito Cenzúra Hivatala nem azért szokta megbírságolni a különböző hírportálokat (így a Népszavát is), mert ott náci disznók röfögnek, hanem azért, ha a kommentelők keresetlen szavakkal fejezik ki mélyen lesújtó véleményüket a Maffiaállamról és annak maffiózóiról! Lásd pl. Papcsák zugügyvéd/képviselő/polgármester esetét a nepszava.hu, a hir24.hu és a 168ora.hu kommenteseivel! … A nertárs “becsület”( 🙄 )sértési feljelentése nyomán az ügyészség és a rendőrség hírtelen hyperaktívvá vált!
   Egyébként meg az a legegyszerűbb, hogy bejelentkezel egy újabb nicknéven és folytatod tovább a kommentelést. Ha kitiltanak, kezded az egészet előről!
   Üdvözlettel: szendam!

   • asher alexander szerint:

    hat ez az!!
    eppen a kommentelesbol tiltottak ki!!!megy is a mocskolodo zsidozas azota!!gondolom a legjobban zsidozokat ki is tuntetik!!

 2. Klári szerint:

  Ha az a rettenetesen sajnálatos esemény következne be jövő tavasszal, akkor ajánlanám a delikvensnek, hogy nézegesse ezt a filmet…És okuljon belőle…Carradin helyett majd az Árpi oktatja, habár az Árpi elég gyáva fickó lehet…Aki öregasszonyokat rugdos és fenyeget, az általában gyáva szarházi…https://www.youtube.com/watch?v=2lhM_og3aFU

 3. Klári szerint:

  alexander!
  Az éremnek valóban két oldala van…Az is meglepő, hogy egyáltalán válaszoltál, általában nem szoktak a magukat zsidónak valló emberek erre a szerintem egyáltalán nem provokáló kérdésemre válaszolni…Az a helyzet, hogy ezt a kérdést egyre több ember teszi fel, akik nem rasszisták, nem antiszemiták. Ez a válasz nem elég. Nem elég, mert egy olyan nép teszi ezt, aki elszenvedte a holokausztot…Ne válaszolj, részemről befejeztem.

  • asher alexander szerint:

   klari!
   de valaszolok mert a vad amit kimondasz hamis!!!
   ugyanis a mi haderonk kizarolag vedekezik a terrorakciok ellen!!
   tsvai haganah l’israel-(tsahal)=israel defense force!!
   defense=vedelem=-(heberul)-haganah!!
   israel a teljes tortenelme soran NEM tamadott ra semelyik szomszedjara!!
   nem ugy mint liban,surya,yordan kingdom,egypt tamadott tobb izben is izrael allamra!!
   vedekezni,a nepunket vedeni barmely erovel-eszkozzel jogunk van!!ez van!!ha nem tetszik el lehet tolni a biciklit innet!!senki sem tart vissza senkit!!

 4. asher alexander szerint:

  kimaradt!!
  te sem antiszemita vagy hanem csak suket es vak!!!
  gondolom az al jazira es az al manar tv-k a hirforrasaid!!meg se lepne!!mindketto terrorista ado!!az elso a hamas-e,a hisb’allah tv-je

 5. szendam szerint:

  Kedves Klári és Asher!
  Igazán nem akarok beleszólni a vitátokba, mert nem sok értelmét látom. Két dolgot azért megjegyeznék:
  – jól szétoffoltátok ezt a posztot (nem baj);
  – igazi “magyaros” a vitátok: egyik sem figyel a másikra, csak a magáét hajtogatja (ez baj!)
  Ennyi!
  Üdvözlettel: szendam

  • Klári szerint:

   Kedves szendam!
   Nem voltál Te mindig ilyen kényes, ha “szétoffoltak” egy témát… Megértem, hogy itt ez a téma tiltva van, viszont én szeretek olyan témákat feszegetni ami tiltva van…Hát majd valahol máshol…Köszönöm, hogy eddig itt lehettem, minden jót.

 6. szendam szerint:

  Szolgálati közlemény!
  Kedves Klári és Asher!
  Megmondom őszintén, most már nagyon elegem van a parttalan vitátokból! Abból meg pláne, hogy egymást minősítgetitek (Asher legutóbbi kommentjét ezért töröltem is! – Bocs’ Lieber Chaver, de ilyesmi nálam már nem megy! Ha haragszol, ha nem!) és most már én is megkaptam a magamét (Kláritól), mert a saját blogomon ki mertem mondani a véleményemet egy szerintem teljesen buta, egészen pontosan értelmetlen, mert egymás érveit nyílvánvalóan el sem olvasó kommentvitáról!
  Kedves Klári!
  Légy máskor igazságosabb hozzám! Én soha semmilyen témát nem tiltottam ki a szendamondjáról, még akkor sem, ha a kommenteknek semmi köze nem volt az adott poszt témájához, tehát szét lett offolva! Ezt Magad is tapasztalhattad! Ámde olyan itt még nem volt, hogy eleve a témától független ügyben induljon el egy olyan párbaj, melynek vége egymás és az én legorombításom lett – holott én mindössze annyit tettem, hogy a vita parttalanságára tettem egy megjegyzést … a SAJÁT blogoldalam kommentszájtján! … Bocsi, de ezt nem tűröm! A legorombítást pedig indokolatlannak és jogtalannak, kiérdemeletlennek tartom! Ha haragszol, ha nem!
  Kedves Asher!
  Abban igazad van, hogy a Klári által kikeresett youtube-videókhoz hasonlatosat bármikor lehetne találni izraeli részről is, melyben palesztin(?) merénylők, rakétavetősök és aknagránát-lövöldözők által legyilkolt gyerekeket, felnőtteket lehet látni! Abban is igazad van, hogy ezt, 1947-ben igazából nem a zsidók kezdték. Ámde abban nincs igazad, hogy “Izrael soha nem támadott” és abban sem, hogy a békét, a normális viszonyokat a kiegyezést akaró zsidó politikusok csakis “megélhetésiek és ateisták” lehetnek.
  Szerintem pont fordítva van: az a megélhetési és ateista politikus (mind a két oldalon!), aki a Normális Létezésre vágyó Köznépet Isten/Allah parancsa ellenére, a saját hatalma megőrzése érdekében egymás ellen háborúba uszítja! … Ha haragszol, ha nem: nekem akkor is ez a véleményem, s erről szól a Világ teljes történelme!
  Baráti üdvözlettel Mindkettőtöknek: szendam!

  • asher alexander szerint:

   szendam!!
   tudom mire celzol azzal hogy “izrael tamadott”!!
   arra nevezetesen hogy az Egyptom-i legierot tonkrevertuk meg a sajat reptereiken !
   csakhogy!!!!
   elotte mar Nasser MEGTAMADTA Israelt a Sinai felol es Yordania felol is ahol a Yordan erok Egyptom-i katonai vezetes alatt behatoltak Kelet Yirusalaim-ba!!
   tudom a story-t mert reszt vettem benne tartalekoskent!!upsz!!
   igy en elsokezbol mondom azt amit!!
   mig a “klari”………………..-de hagyjuk ugysincsen ertelme!

   • szendam szerint:

    Lieber Chaver!
    Én elhiszem, hogy Te átélted és elhiszed! Azt is tudom, hogy az 1947-56-67-73-as, meg az összes többi (libanoni/szír és egyéb) háborúk hogyan zajlottak le. … Lehet, hogy a forrásaim nem igazak, elfogultak! … Elismerem, hogy Izrael általában csak védekezett. Ámde … olyasmik is történtek ott (tagadni felesleges), amikért Nürnbergben, meg az ahhoz kapcsolódó egyéb perekben embereket akasztottak fel! … Igaz, a Másik Részről is van sok ilyen, pláne ha azt nézzük, hogy terror-merényleteket csakis arab/palesztinok követtek el! … Ettől függetlenül a megtorlás/megelőzés címén folytatott, válogatás nélküli gyilkolás, az erre megélhetési okokból uszító “vallásos” politikusok dumái, kampánybeszédei … minden vallás szempontjából, az alapvető humánum szempontjából ELÍTÉLENDŐEK! … És mielőtt még kineveznél engem nácinak, szeretném megjegyezni: az általam leírtak A VILÁG BÁRMELYIK NEMZETÉRE vontkoznak!
    Shalom, lieber Chaver!
    szendam

 7. bubu64 szerint:

  Kedves Szendam!
  Tökéletesen igazad van. Ilyen dolgok miatt nem kommentelek a KMH-nál, és kezd elmenni a kedvem az AN-től is. Pedig az írások jók.

  • szendam szerint:

   Kedves bubu!
   Ilyesmi itten eddig még nem volt! És nem is lesz! Ezért léptem közbe!
   Szóval nyugodtan kattintgathatsz rám ezután is!
   Üdv: szendam!

 8. bonhomme szerint:

  Jaj, kedves szendam, ne fanyalogj már annyira! 🙂
  Matolcsy óta tudjuk, hogy “a negatív növekedés is növekedés”, sót, új kifejezésekkel is gazdagodott a magyar nyelv, lásd “felcsökkent államadósság.”
  Inkább szervezz egy szimpátiatüntetést unsere Führer mellett, és jutalmul az első sorban viheted majd a táblát: “Télen se rozsdásodjék a csorbíthatatlan azeri-magyar balta!” :DDD

  • szendam szerint:

   Kedves bonhomme Köztárs!
   Úgy tapasztalom, hogy a szendamondja törzskommentesei meglehetősen heterogén társaságot alkotnak!
   Az egyik (emigrant) megvádol engem az “optimizmus“-sal, a másik (Te) pedig szinte ugyanazon témában a “fanyalgás“-sal!
   Hát Rajtatok igazodjon ki a mezei blogger!
   … és ezt …
   szendamondja! 😉

   • bonhomme szerint:

    Fő a változatosság! No meg a fejünk! (Különösen ebben a kánikulában 😀 )
    És akkor a lecsót még nem is említettem…

   • szendam szerint:

    Tényleg ez a Fő!
    Nálunk meg a húsleves és a citromos-tejszínes csirkemell! … Tyűha! Isteni az illata! … Rohanok “nerizálni” legalább egy, de bő adagot! 🙂
    Közt. üdv: szendam!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s