Igen. És?

Konck out“” című posztomban a Vezérhez intézett levelemre – ha nem is postafordultával, de – megérkezett A Válasz! Don Vittorio cinikusan őszinte és “feltáró jellegű” vallomását ezúttal is emigrant Köztársunk jegyezte le. Köszönet érte!

Kedves Barátom és Tavaresem, Szendam!

Elgondolkodva (tudok úgy is csinálni, ilyenkor fél könyékre támaszkodva bámulok bambán a semmibe) olvastam újabb leveledet. Amiket leírsz benne, megfelelnek a tényeknek. Igen. És?

Értsd meg, ezeknek ez kell! Belehazudni a képükbe, minél nagyobbat, annál boldogabbak. Mások meg azért hiszik el, mert nem tudják elképzelni, hogy létezik ekkora hazugság. Ugyanez vonatkozik a lopásra is. Ha elcsensz valamit, és közben félsz, hogy esetleg lebukhatsz, az a legrosszabb.

Einstand! Törvényessé kell tenni a rablást, akkor nincs kockázat! Aki az úszómedencébe sunnyogva ereszti ki vizeletét, legkésőbb akkor bukik le, amikor a víz teljesen kicserélődött pisire. Ez a zemeszpé-zeszdéesz módszere volt. Az embereknek elegük lett a langyos pocsolyából, leszavazták őket. Én a trambulinról vizelek egyenest a fejükre. A víz hideg, örülnek egy kis melegségnek. Akinek nem tetszik, az meg keres másik uszodát, szavazni se jön haza. A maradék meg titkon mind azt reméli, egyszer neki is lesz egy saját kis medencéje, ahol ő hugyozhat nyilvánosan a többiek fejére. Ezek mind rám fognak szavazni! Ha még szotyolával (nálatok naprával, Miskolcon makukával) is megköpködöm őket, attól teljesen önkívületi állapotba kerülnek, s ez hoz fejenként még egy szavazatot! Ez az egyszerű kis lélektani mechanizmus működteti a rendszerünket.

De mi működteti a demokráciát? Ha mindenki a trambulinon áll, akkor leszakad a deszka, no és nincs kinek a fejére pisálni. Abban meg mi a jó? A demokráciában az alkalmasok kerülnek vezető pozíciókba, egyáltalán mindenféle pozícióba. Ez frusztrálja az embereket. Hol van ebben a szabadság szédítő érzete? Nálam a hülyék is elérhetnek bármilyen pozíciót, feltéve ha mellé még hűségesek (értsd: szolgalelkűek) és eléggé gerinctelenek is. Mivel pedig sok a gerinctelen hülye és kevés a pozíció, természetes, hogy az alkalmasok kiszorulnak a vezetésből. Aki meg nem, elmegy magától, mert besokall a hülyeségtől.

Ez működik, ez bevált, nézd csak meg a kormányom és apparátusom tagjait főosztályvezetőig bezárólag! Vagy nézz szét a járási vezetők között! Akinek van diplomája, az is a józsefvárosi piacon vette. Ez a korlátlan lehetőségek hazája. Ez az igazi szabadság! Ahol egy némethnéből gazdasági miniszter, egy eltolcsygyuriból (tudom ám én, hogy így hívjátok, bevallom neked, hogy mi otthon csak „kis pöcsnek”) nemzeti bank elnök, zsótiból miniszterelnökhelyettes (csak tudnám mit takarhat ez a munkakör, mindegy ezt találta ki magának), a súlyosan cezaromániás illétlenzolikából államtitkár, az a korlátlan lehetőségek hazája.

Azért ez nem most kezdődött ám, én csak tökélyre fejlesztettem! A klinghammer pl. ezelőtt is egyetemi tanár és rektor lehetett ezzel az ésszel és erkölccsel. Most államtitkár, vagy valami ilyesmi, keverem ezeket a titulusokat, a lényeg, hogy nem főispán. Az Alkotmánybíróság a kedvencem. Egyetlen jogérzékkel bíró ember maradt közöttük, a nevét nem árulom el (Kiss László), mégis működik. A talárt sokszor fordítva veszik fel, de nagyon komolyan tudnak pislogni, amíg a főnökük kihirdeti az éppen esedékes sunyi és gyáva „ítéletüket”. Én csak tudom, miféle népek ezek, hiszen azért tettem őket oda!

Van itt vita? Van itt elégedetlenség? Van itt sztrájk, tüntetés, polgári engedetlenség? Ne is válaszolj!

Bárkiből lehet bármi, csak szeresse, hogy a fejére vizelnek!

Látod, így működik a világ, drága Szendamom!

Azt mondod, hogy azért ezt sokan nem fogják bírni, és elmenekülnek a zországból? Csak tegyék! Ki nem szarja, akarom mondani, ki nem vizeli le őket? Több marad nekünk! Aki marad, nem kérdez, nem pofázik, húzza az igát, még örül is, hogy nem született zsidónak, négernek, vagy tótnak, a tót örül, hogy nem cigány, a cigány, hogy nem oláh cigány. Az oláh cigányok meg kevesen vannak, ki törődik velük? Ha elfogy a munkaerő, majd jönnek máshonnan. A föld megműveléséhez nem kell munkáskéz, csak egy könyvelő kell, aki kitölti a támogatást igénylő űrlapot. Minden egyéb tevékenység tiszta ráfizetés. Az ellenőrök a markunkban vannak, ne aggódj!

A lényeg, hogy a hülyék legyenek többségben! Azok a mi biztos szavazóink. A többi nem számít. Nem lehet olyan szegény egy ország, hogy néhány ezer ember ne tudjon jól élni belőle.

Vegyük például a fogyasztást. Mi kell a szegény embernek? Audi, vagy cigaretta? Operaház, vagy kannás bor? Akkor melyikben van az üzlet? Egy ismerősöm egyszer szódásüzemet nyitott a faluban. Úgy magyarázta, hogy erre két indítéka volt. Egyrészt utálta, hogy ásványvízzel készítik a fröccsöt a kocsmában. Másrészt úgy gondolta, két forintja mindig lesz az embereknek. (Akkor annyiba került egy palack szódavíz.) Én ezt megjegyeztem magamnak, és ezt tettem gazdaságpolitikánk (=családi üzleti terv) alapjává. A legelemibb szolgáltatásokat kell kézben tartani, arra muszáj lesz mindig költeni. Kapiskálod már, hapsikám? A cigarettában van a nagy dohány! Hehe, ez meg még vicces is…

Szendamkám!

Hát a rezsicsökkentéshez meg mit szólsz? Az egyszerűek örülnek neki, a szolgáltatók meg előbbutóbb lehúzzák a rolót, és akkor jövünk mi. Előbb az állam veszi át a boltot,  én meg kinevezek oda mindenféle hozzá nem értő hülyét –  ahogy szoktam! Ettől az meg annyira tönkremegy, hogy a nép maga fogja követelni a privatizációt. Akkor megvesszük ketten a Lajossal az egészet, felemeljük az árakat és mienk lett a bevétel. Kit érdekel a demokrácia, jogállamiság, meg ilyen hülyeségek? A népek bekajálják, meglesz a szavazat. Az üzleti világ kemény, férfias dolog, nem a széplelkek sportja. A legközelebbi választásra meg majd kitalálunk valami egyéb parasztvakítást. Ne aggódj!

Az egész egyébként is csak a látszat miatt kell (tudod, a zuniós pénzek végett), a szavazatokat úgy is mi számoljuk össze, és már meg is vannak az eredmények! Az ilyesmit nem jó a vakvéletlenre és mindenféle hülyék szavazataira bízni – olyanokéra, akik azt is beveszik, hogy a nemzetközi baloldalt a finánctőke uszítja Magyarország ellen a rezsicsökkentés miatt. A hagyományosan bérből és fizetésből élő jobboldal meg megvéd minket… Na ugye!

Különben se kell mindig mindent túlspilázni.

Mi az a jogállam? Aszongya az alaptörvény: Magyarország jogállam. Tehát az a jogállam, ami éppen (szendamosan: ippeg) Magyarország akkor, amikor kérdezik. Olyan nincs, hogy Magyarországon “sérül” a jogállamiság, hiszen Magyarország definíciószerűen jogállam! Nem is lehet más, hiszen beleírtuk a zalaptörvénybe, mégpedig jó előre, hogy könnyű legyen megtalálni. Na! És ezt nem érti Ruiz elvtárs (portugálul Tavares Ruiz) ott a junióban. Nálam ennyi ésszel (ti. túl sok) még trafikos se lehetne, nemhogy műkörmös! Ha aztat írjuk a zalaptörvénybe, hogy Magyarország maga a Kánaán, esetleg, hogy „Csonkamagyarország nem ország, Nagymagyarország mennyország”, hát akkor az úgy is lesz, erre mérget vehetsz, drága Szendamom! … Legközelebb persze még nem ez jön, hanem az, hogy minden állami megrendelést a Közgépnek kell megnyerni. Onnantól nincs pofázás holmi jogsértésről, meg demokratikus normákról. Magyarország demokratikus jogállam, benne van a zalaptörvénybe, tehát ami még benne van, az ezzel koherens, és minden úgy helyes, ahogy történik! A Szánalmánybíróság pedig nem vitathatja, amit a zalaptörvény tartalmaz. … „Négy láb jó, két láb jobb!” – ha érted, mire akarok célozni. (Remélem, te is láttad a rajzfilmet! Állítólag utána megjelent könyvalakban is, de én nem hiszem, hogy ki merték adni…)

Na ez látod működik! Ti meg mire mentetek a demokráciátokkal? Hát nem az Orbán-kormány lett a vége? Ha meg úgyis ide vezet a demokrácia, akkor nem egyszerűbb örökre berendezkednem?

Erről jut eszembe, egyszer még boldogult ifjúkoromban olvastam egy könyvet, valami regényféleség lehetett, Afrikában játszódott, és a végén volt egy büntetőtábor, ahol a rabok egy része titokban átvette a hatalmat. Valami vasutat kellett volna építeni az elítélteknek, de az új főnökök elsikkasztották a pénzt, a raboknak a pénz egy kis részéből paradicsomi életkörülményeket teremtettek, a vasutat meg csak látszólag építették, afféle Potemkin-falu módjára, hogy messziről valóságosnak tűnjön. Már nem emlékszem a címére, meg a szerzőjére sem, régen, volt, de a módszer megragadt bennem. Sokáig gondolkodtam, hogy lehetne a módszert tökéletesíteni. Rájöttem, hogy azt a kis pénzt se kell szétosztani a rabok között. Minek a látszat? Ide a pénzt, oszt keksz!

Na! Mit szólsz, mekkora ötlet? És működik? Működik, csak még egy trambulin kellett hozzá…

Drága Szendamom!

Amint látod, egyáltalán nem vagyok elkeseredve, elszomorodva, vagy akár elszontyolodva. Megvan mindenem: kormányom, elegendő gyógyszerem a nachtkaszliban, jó kis melegen tartott parlamenti kétharmadom, rosszul szabott zakóim és trampli cipőim, sok gyerek, bátor feleségem, aki legutóbb is átvette tőlem miniszterelnöki teendőim egy részét és a tüntetők petícióját. Néha-néha kiosztok egy-egy sallert és kokit a júniónak, hetente új nyakkendőt kötök, kéthetente inget váltok, mi kell még egy embernek a boldogsághoz?!

Távozásomat nem tervezem, tehát az általad vázolt sajnálatos események nem következhetnek be. Csak az a nyomorult tériszonyom ne lenne, amikor ki kell állnom a trambulin szélére…

Szeretettel üdvözül barátod és tavaresed:

 O. (Nulladik) Viktor

 Igori, 2013. július 5.

Reklámok

One Comment on “Igen. És?”

  1. bubu64 szerint:

    Nagyon jó írás. Mindjárt sírva fakadok a tehetetlenségtől és a dühtől.
    “Az egyszerűek örülnek neki,”
    ” Az egész egyébként is csak a látszat miatt kell (tudod, a zuniós pénzek végett), a szavazatokat úgy is mi számoljuk össze, és már meg is vannak az eredmények!” Teljesen egyet értek az előző két mondattal.
    “A hagyományosan bérből és fizetésből élő jobboldal meg megvéd minket… Na ugye!” Ezeket az embereket nem értem. Fel nem fogom a logikájukat. Mit hisznek? Attól, hogy egy magát jobboldalinak nevező kormányt támogatnak, már ők urak lesznek?


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s