Posztárvíz-post

Most, hogy az Árvíz végre levonult a Fővárosról, a Pocakos Főlegény meg a gátakról, tulajdonképpen nincs is mit írni erről az egész, egy hetes eseménysorról. Ennek ellenére én megkockáztatnék egy “utánlövést”!

Mert ez most tulajdonképpen tényleg az: utánlövés, azaz “posztárvíz-post“. Hiszen amit erről meg lehetett írni, azt az elmúlt egy hét alatt már mindenki és mindenütt megtette. Az ellenzéki sajtó és bloggerkollégáim alaposan körberöhögték a Modern Wesselényit, a Tokás-totyakos Főelhárítót, amint településről településre, gátról gátra (felemás felcsúti gumicsízmában – legalább leázott róla az évtizedes disznószar!) rohangálva, tökéletes szimattal találta meg minden esetben a “véletlenül” éppen ott tartózkodó televíziós stábokat, meg az általuk, amúgy “biztos-ami-biztos”-alapon felállított mikrofonállványokat, s olvasta be szinte óránként az aktuális vízállási adatokat, tett fel a tökéletesen “helyénvaló” kérdéseket, avagy adott ki szakértői (muhaha!) utasításokat. Azon is csupán az első két napon dühöngtünk kissé, hogy az alaposan lötyögősre szabott Miniszterelnöki Zakó tulajdonosa saját “mentőkörülményei”-ről nem átallott olyan “magánvideók”-at közzé tetetni a Faszbúkon, melyek messziről bűzlöttek a Propaganda-pacsulitól. Miután megnézhettük a második opust is, már inkább a görcsös nevetéstől, mint sem a hányingertől volt vörös-könnyes a szemünk, hiszen azokból egyre jobban kiordított a parvenüktől már évszázadok óta megszokott giccsesség.

Osztán persze azon is elmorfondírozgattunk kissé (és teljes joggal), hogy ha egy árvízi védekezés viszonylag sikeres lebonyolításához is a miniszterelnök személyes jelenléte szükségeltetik Idös Hazánkban, akkor ugyan mijafaszér’ tartjuk drága adóforintokon a Béminisztert, meg annak katasztrófaelhárítási Főigazgatóját? De aztán efölött is napirendre tértünk, s szokásunkhoz híven megtaláltuk az Orbán opera tragikumában a komikumot. (Különösen jó szórakozást jelentett a “Partraszállási kísérlet Visegrádon” című orbáni hadművelet, amely aztán majd a “Dunántúli Dieppe” néven fog bevonulni Magyarország történelmének “felejthető eseményeinek sorába!) 

Mert azért valljuk be őszintén: tényleg nem lehetett nevetés nélkül végignézni, hogyan igyekszik ízzadva-lihegve a Főnök árnyékába húzódni Hende Hadvezér, miként próbál délcegen és higgadtan hozzáértői pofákat vágni Bak(okt)ondi nertárs, s miféle produkciókat kísérelt meg bemutatni Pintér caporegime! S mindezt úgy, hogy valamennyien tisztában voltak a ténnyel: Orbán ellopja tőlük a “show”-t, melyben így valamennyien ugyanúgy biodíszletek voltak pusztán, mint a gátakat erősíteni igyekvő hivatásos és önkéntes melósok (bár utóbbiakkal ellentétben az előbbiek sok pénzt vághatnak zsebre ezért!).

Nem is csoda hát, hogy a fentebb látható, meg az ehhez hasonló jelenetek nem csak blogpostok és cikkek százait, de “meme“-k tucatjait is ihlették. Így osztán szinte természetes, hogy kedves Barátunk és Köztársunk, az én állandó Szerző- és Tettestársam, emigrant is csatlakozott tegnap a “Képi Megjelenítők” táborához, s bár ő nem egy klasszikusnak mondható mémet szült meg, csupán egy “asszociációt”, de ismerjük be, hogy “képzete” tökéletesen illeszkedik a fotóhoz (elnézést a kép- és szövegmezők közötti eltérések miatt, a gépem nem jól futtatja a PowerPointot!):

Ámde most térjünk vissza a Jelenhez! Azon aktualitáshoz, hogy ahogyan a Dunai Ár eltűnt a Főváros területéről, úgy tűnt el OVitéz is a gátakról. Nem mint ha hiányolnám délcegnek kevéssé mondható termetét, csupán megjegyzem: az árhullám még nem hagyta el Magyarországot, s ha eddig (állítólag) szükség volt a személyes jelenlétére, akkor talán még most is. Nemde?! Persze lehet, hogy elfáradt szegény. Biztos, hogy ez lehet a magyarázat, mert azt még feltételezni sem merem(?) róla, hogy a Duna folyásiránya szerinti Alsó-Magyarországot O. (Nulladik)Viktor egyszerűen csak leszarná … mint oly’ sok minden mást és másokat!

Legyünk tehát jóindulatúak, s maradjunk meg a “fáradtság”, illetve az “egyéb fontos elfoglaltságok” magyarázat-változatainál! Előbbi esetében nézzük el neki, hogy a Habonyárpi által kieszelt “Vízenjárás“-jelenet elmaradt, de dícsérjük meg azért, hogy az árvíz ötödik napjára már szinte hibátlanul tudta kiejteni az “öbölzet” szót! Utóbbinál pedig vegyük figyelembe, hogy ippeg most köll (ötödjére) módosítani a Tákolmányt, no meg azt, hogy a hátra lévő tizenegy(?) hónapban még oly’ sok tenni(lopni)való vár rá!

Akit pedig nem elégített ki emigrantVak vezet…” című képi asszociációja, s akar egy igazán jó, utánlövős posztot olvasni, kattintson ide! Az “Örülünk, Vincent?“-en publikáló “jotunder” kolléga egyszerűen remekelt!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

10 hozzászólás on “Posztárvíz-post”

 1. emigrant szerint:

  Kedves Köztársak!
  Én sajnos nem látom a képeket. Nem vagyok egy nagy informata,ezért ppt-t kreáltam a két képből, és úgy küldtem el Szendam köztársamnak, szegénynek. Most viszont idemásolom a két eredeti hivatkozást, és akkor mindenki láthassa… láthati… egyszóval itt vannak: az első id. Pieter Bruegel egyik híres festménye, amely eszembe jutott a második képet látván:

  és a másik: http://m.cdn.blog.hu/eg/egyenlito/image/Orb%C3%A1n%20Viktor%20a%20g%C3%A1ton.jpg
  Ezeket bemásolja a zember, vagy a zállampolgár a kereső felső üres csíkjába, üt egy entert (ez a nagy billentyű jobbra a Shift feliratú fölött), és akkor megjelennek a képek neki. (Utóbbit csak a hozzám hasonló nagy informisztikusoknak írtam, a többiektől kérek szapora elnézéseket.
  Köztársaságot és jó szórakozást: emigrant

 2. emigrant szerint:

  Most látom, hogy elég csak reája kattintani. Hiába, a szovjet technika csodákra képes!

 3. Klári szerint:

  Kedves szendam!
  Az a bibi az uborkafára felkapaszkodott parvenükkel, hogy a fertelmes giccsparádéjukat barokkos pompának látják…Lásd a Nemzeti Színház ocsmány épületét…

  • szendam szerint:

   Kedves Klári Köztársam!
   Hát ugyan mit is válaszolhatnék eme kommentedre? … Esetleg azt, hogy totál egyetértek? 😉 … 🙂 … és 👿
   Közt. üdv! szendam

   • Klári szerint:

    Nem is volt ez egy “rendes” komment…Csak egy mellékgondolat ahogy olvastam a posztodat..

  • Klári szerint:

   Fenti képről ez jutott eszembe:
   Főnök, ezt a gátat most hagyjuk ki, az a hatodik szál kolbász egy kicsit megnyomta a hasamat, inkább ledőlnék egy kicsit…:))

 4. dasa szerint:

  Bruegel pemzlije megihletett és asszociáltam / Jerome Bosch La triche c. eredeti nevén Der taschenspieler /de röhejes ezt hozzákapcsolni ahhoz,amiről itt szó folyik. Olyan monumentálisan szép a mi Budapestünk és monumentálisan félelmetes volt a Duna.
  Szerintem az ideillő esetleg Pampalini itt-Pampalini ott-Pampalini mindenhol.

  Ha mondhatok ilyet.
  Üdv Hisztis Myrtill


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s