Rekordhömpöly, “Csarnok első”-re

Sok víz folyik le addig még a Dunán!“- hangzik az elkövetkező napokban rendkívül aktuális mondás, lévén az elmúlt két évszázad legnagyobb hömpölye közeledik Magyarországhoz sőt, már itt is van! Ámde semmi gond: a kormány fel vagyon készülve, tiltakozók sem hömpölyögnek az utcákon, hiszen “Magyarország jobban teljesít!“.

Passauban azt mondják, hogy félezer esztendeje nem volt ennyi víz a Dunában. Minálunk csak két évszázadra visszamenőlegesen vannak adatok, de ezek szerint is Rekordhömpöly fog hamarost beállni – “Csarnok első“-re. Az internet népének elvetemült része persze máris nekiállt produkálnia magát, s rosszmájú viccek gyártásába fogott. Például: “Kapaszkodjon fájába! Ha az árvíz alámosná, s ezért kidőlne, ússzon át egy másikra!” (Most megtapogattam a májamat, ugyanis ez “saját termés”volt.). Ezzel persze arra kívánnak utalni ezek a Nemzetellenes Gazok, hogy minő “sikerrel kezelte” a NER-kormány a Márciusi Hóshow-t, nyílvánvalóan semmibe véve a feddhetetlen előéletéről és szerény életviteléről híres Pintér béminiszter erről kiadott, s a legteljesebb mértékben tárgyszerű jelentését. (Szegénykémnek sokáig volt liláskék a válla az “önveregetéstől”.)

Oké, elismerem: március idusán valóban történtek korlátozott jelentőségű hibák. No de ezek – mint a Béminiszter beszámolójából mindenki tudhassa! – többsége a “fegyelmezetlen autósok” miatt következtek be, akik még arra sem voltak képesek, hogy kitalálják, vajh’ miről is nem tájékoztatta őket a Közszolgálati Média, meg hogy mire is gondolt a kormány (nem az autóé!). Az okhalmaz kisebbik része  pediglen az volt – ezt már nem a béminiszteri jelentésből tudhassuk! – , hogy a Vezérürü(leak) “közfeladataiból eredő halaszthatatlan elfoglaltsága miatt” ippeg nem tartózkodott a Birtokon (Brüsszelben gyűjtögette be szorgalmasan a kokikat és a sallerokat, majd a fájdalomcsillapítás és az egorekreáció céljából kissé túladagolt “Kszanakszpálesz“-koktél hatása csak másnap délelőttre múlt el!), így osztán majd’ húsz órán át nem volt képes arra, hogy az ugrásra készen várakozó katasztrófaelhárító csapatok számára elsüsse a startpisztolyt. (Ami osztán még is elsült, az a Habonyárpi propaganda-agya volt. Ennek lett köszönhető, hogy Hősies és Rátermett Miniszterelnökünk alig negyvennyolc óra alatt sikeresen megtalálta nem csak az Azonnali Megoldást, de még a Székely Kamionost, meg annak – kissé “balkézi” – Feleségét is!)

Ámde mostan ilyesmiről szó nem lehet! A Führer idehaza van és nem a Felcsúti Uradalom hátsó kertjének végén – természetesen “magánpénzekből” – épülő Stadion munkálatait, hanem hivatali kötelezettségeinek megfelelően az áradó  Dumát … Dunát személte meg még tegnap. S mivel az, az Ő Szigorú, Ámde Igazságos Tekintetétől megátalkodott módon nem akart azonnal visszahúzódni, a Szeretett Vezető rögvest és személyesen hírdette ki a “Vészhelyzet“-et.

Márpedig innentől kezdve Rosszindulatú Nerkötő, Fizetett Huhogó és Bérrettegő Rémhírterjesztő az, aki nem hiszi el, hogy a Duma … izé … a Duna “akár mederben is tartható” … “ha minden jól megy“! Meg is aszonta ezt még maga a Kormányszóvivő is, aki azt is közölte, hogy a védekezéshez pénz, paripa és posztó rogyásig rendelkezésre áll! Az én közismert optimizmusom és a jelenlegi kormányzatba vetett tántoríthatatlan bizodalmam akkor rezzent meg kissé. amikor ezt a “ha” szócskát elolvastam, meg akkor, amikor a pár rongyos közmilliárddal alaposan kitömött Girnyószász mindehhöz hozzá fűzte: “akárcsak márciusban“. (No de ez legyen az én hibám, hiszen jómagam a Dunától nagyon messze vagyok, összegyűjtött vagyonkámból, meg a felépített egzisztenciámból nem a folyó, hanem a Duma mos ki szépen lassan, immáron negyedik esztendeje!)

Mert kéremszépen itten az a helyzet, hogy “Magyarország jobban teljesít“! Nem csak az oktatás, a szociális biztonság, az egészségügy és a kultúra területén, de a katasztrófaelhárításban is. Meg sem említve a Gazdaságot, amely most – az EU által félrekezelt válság okán – ugyan átmenetileg “negatív növekedést” mutat, de nem az ilyesmivel köll törődni, hanem azzal, hogy a Magyar Zemberek – élükön a Történelem Nemzetileg Legelkötelezettebb Pártjával – , valamint a Földkerekség  Legtisztábbkezűbb, Legtehetségesebb Kormánya – élén az Ismert Univerzum Legzseniálisabb Államférfiújával – immáron negyedik esztendeje sikert sikerre halmoz. Legelébb is ugyi sikeresen kirabolták … megvédték a Manyup-tagokat a minden pénzt eltőzsdéző pénztáraktól. Osztán megnyerték az Államadósság Elleni Csatát, annak mértékét 78-ról 81 százalékra csökkentve, s végül a Deficit Duellumot is, kirántva az országot abból a szégyenteljes brüsszeli eljárásból, melybe a Nemzetellenesek tasztajtották azt. Akik pediglen a NER eme megcáfolhatatlan abszurdumait … abszolutumait nem tudják (az itt-ott tüntetők), avagy egyszerűen nem akarják (a tüntetők mögött álló balliberális Gyurcsánybajnaik) felfogni, megérteni, azok vegyék mán észre úgy magukat, mint azt, hogy egyedül vannak!

Tessenek csak megnézni, hogy a legutóbbi, úgynevezett “tömegmegmozduláson” ugyan hány tanár tüntetett a kormány ellen?! Néhány százan! És miért? Mert a többiek (majd’ 120 ezren!) tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy “Magyarország jobban teljesít”, s a legteljesebb mértékben elégedettek a helyzetükkel! Persze lehet mostan azzal hepciáskodni, hogy az a bruttó 3.333 forint (nettó 2.000!!!), amit a KLIK élén terpeszkedő Aktatologatóné, Dr. Dagadt Diktátorszolga  az oktatókért éjt nappallá téve szorgoskodó Vezetőnő Pedagógus Nap alkalmából nagylelkűen kiutalni engedélyezett, az a Nemzet Napszámosainak megalázó szembe köpése. De ugyan a fentebbi példa nem arról tanúskodik, hogy a szamaraktanarak … tanárok elsöprő többsége azért ezt a csekélyke figyelmességet is hálás szívvel zsebre vágta?! (… ahelyett, hogy magukból kikelve a kiutaló szélesen vigyorgó pofájába!)

Álljon itten ennek legszebb példájául egy debreceni eset! Az egyik iskola igazgatója az intézményben már harminc esztendeje tanító kollegínáját jutalomban óhajtotta részesíteni, s ezért felterjesztette őt a megyeileg illetékes nertársnőhöz. Utóbbi, aki életében utóljára belülről, működő iskolát vagy tucatesztendeje látott … mást sem tett, mint az oktatásügyért dolgozott, ezt jóságos szívvel elbírálta majd engedélyezte, s mégmajdabb küldött is a tanárnőnek egy elismerő oklevelet! Az igaz ugyan, hogy a fénymásolt (de laminált!) dokumentumra elfelejtették ráírni az így kitüntetett nevét, no de ugyi csak az nem hibázik, aki nem dolgozik (mánpedig a megyei központban güzümód megy a meló: minden héten kedden és csütörtökön csakis a rájuk bízott tanintézmények dógaival foglalkoznak!). És ezek után mit is tett ez a hivatástudatába beleőszült asszony? Netán eme elhanyagolható technikai hibácska okán, gyurcsányosan dülledt szemekkel bajnaista botrányt okozott?! Ugyan! Pillái alól csöndesen kitörölte eme elképesztően aljas megaláztatása okán keserű … felejthetetlen megtisztelése miatti édes könnyeit, s a dühtől remegve … hálatelt szívvel megállapította, hogy a NER-kormány le sem szarja … milyen szépen megköszönte neki három évtizedes erőfeszítéseit.

Szóval erről vagyon itten nagyba’ szó! Vegyen csak mindenki példát erről a debreceni pedagógusról! Mert ha mondjuk az árvízi védekezés során véletlenül bekövetkezne, az a bizonyos “ha” (mint idén márciusban is), hát akkor sem a kormányt köll ám szídni! Hanem az összefogásra képtelen zembereket, a gyurcsánybajnaiakat, meg persze a hanyatló Európát, amely a válsága után még az árvizét is képes volt a mi nyakunkba zúdítani!

Mert honnan, melyik égtáj felől is lép be országunkba a Duna? Nyugatról?! Na ugye!

… és ezt (nem) …

szendamondja!


4 hozzászólás on “Rekordhömpöly, “Csarnok első”-re”

 1. kidon szerint:

  Hát, na ugye igaza van ennek a ner bajnoknak? Há’ még a Duna is a nemzetrontó nyugatot majmolja. Nem? Hászen’ onnan jő az áldás, és pont ugyanúgy ahogy ottan is!:-/

 2. bonhomme szerint:

  Kedves szendam!
  A Duna ugyan csak érintőlegesen szerepel az eredeti versben, ettől függetlenül megleplek ezzel a “2 in 1” átirattal:

  Petőfi Sándor – bonhomme:

  Senyved a magyar, mert…

  Senyved a magyar, mert
  Már mindent elkúrtál.
  Szenved a lelkem, mert
  Teljesen felhúztál,
  Teljesen felhúztál,
  Pöttöm kis Mihályka,
  Nagy-Magyarországnak
  Önjelölt királya!

  Szádban sok a duma,
  Olykor ki is fakad.
  Szívedben is folyton
  Fortyog az indulat.
  Verjem most a nyálam?
  Mondjam, hogy leverlek?
  Apád ugyan nálam
  Jobban nem nevelt meg.

  Látszatbéke honolt
  Édes hazám felett;
  Demokrácia volt,
  Immár fasizmus lett.
  Minderről te tehetsz,
  Az isten verjen meg!
  Ha tovább mesterkedsz,
  Méltóképp lakolsz meg!

  (alternatív változat)

  Leshet a botor, mert…

  Leshet a botor, mert
  Viktor kaszál ott már.
  Tesped a beste, mert
  Degeszre lakott már.
  Degeszre lakott már
  Pöttöm kis Mihályka,
  Ennek a világnak
  Legnagyobb svihákja.

  Teli van a tököm!
  Szétvet az indulat!
  Bicskám beléd bököm!
  (Tényleg jó gondolat!)
  Kedves mákvirágom,
  Mondtam, hogy gebedj meg?
  Kívánom s kivárom,
  Hogyan lesz neked nyekk.

  Mikor meggyet loptunk,
  Emlékszem, nevettél.
  Már akkor nagy szád volt,
  S hogy Vezérré lettél,
  Minket már nem szeretsz..
  Az isten verjen meg!
  Ha tovább mesterkedsz,
  Ezerszer bánod meg!

  Ehelyt, 2013. június 06. éjfél után


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Követem

Értesítést küldünk minden új bejegyzésről a megadott e-mail címre.

Csatlakozz a 114 követőhöz