… mi meg csak “trafikálunk”!

A minap legkisebb fiam (már majdnem kilenc! esztendős, az “általános akadémia” második osztályának színjeles! tanulója) büszkén hozott haza egy oklevelet, miszerint ő egy “Drogkapitány“, aki esküt tett arra, hogy soha nem fog kábítószerekkel élni és ezt másoknak sem hagyja. Megdícsértem érte, de aztán arra gondoltam, hogy a folyamatos sikerélmény is lehet egyfajta “drog”. No, erről jutottak eszembe az alábbiak.

Az elmúlt huszonegy hónapban, mióta itt tanyázom a WordPress-en, s közel négyszáz blogpost formájában rakás-szám dűtöm-borítom a hülyeségeimet Kedves Olvasóimra (azaz: Barátaimra és Köztársaimra), többször is megvádoltam már Istent, hogy “szereti a hülyéket” (azért csinált belőlük olyan sokat!) sőt, azzal is, hogy különösen imádhatja az olyan amorális pszicho- és szociopatákat, mint a Mi Fényességes Boldogságunk, és az Ő Gyülevész Hordája! Tettem mindezt azért, mert amióta a nertársak abban a “szerencsében” részesítenek engem és honfitársaimat, hogy áldozatos munkájukkal elvezessenek bennünket a szakadékba Szebb Jövőbe, mindíg akadt valamilyen “Esemény“, mely sikeresen elterelte figyelmünket a “Lényeg“-ről, azaz hogy miként lopnak meg minket (hol anyagiakban, hol szabadságjogainkban) nap-napután, s egyre pofátlanabb mértékben (Hja, kérem! Tevés közben jön meg a bírvágy.).

Osztán rájöttem, hogy a Teremtőnek vajmi kevés köze van ezekhez a dolgokhoz. Sokkal inkább a Habonyárpira is erősen hasonlító Lucifrekó szőrös patája lépett közbe egy-egy jól kimódolt és tökéletesen időzített propaganda-botrány formájában. Emlékezzünk csak vissza a fél esztendővel ezelőtti esetre: mikor is vélte időszerűnek Gyöngyösi képviselőizéke a kormány és a parlament zsidajainak kilistáztatását?! Hát ippeg pont akkor, amikor az Ezerharmad átgyömöszölte önmagán (a szokásosan “alapos megfontolás” után, tehát egyetlen nap alatt!) a Választójogi Törvény legújabb, “testreszabott” módosítását! Miközben az ellenzéki sajtó és a blogoszféra kapacitásainak javarészét az kötötte le, hogy ezzel a Kicsi, Büdös, Náci Petével foglalkozzon, a Felcsúton Micsurinolt Pondróink gyönyörűen “bepikkelyezték” (© “Don Fülig di St. James” – ld: Rejtő Jenő: “Piszkos Fred, a kapitány!) a maguk törvényes leválthatatlanságának legújabb paragrafusait.

Sajnos azonban egy balhé átlagos “kihordási ideje” nem több, mint egy hét, így Gyöngyösi Izéke szíves közreműködését már nem lehetett felhasználni a felvételi keretszámok drasztikus megnyírbálásának elfedésére. No, de ahol a legnagyobb a Szükség, ott legközelebb a Habonyárpi Segítség: ha újabb skandallum köll, hát “van mááásik“!

Amikor például az “Ország (tehát személyesen OVitéz) “egyhangúlag követelni kezdte” a speciálisan a Fidesz számára gyártott “RW“(“rewritable“)-típusú Gránittömb immáron negyedik(!), néhány (majdnem az összes!) pontban való újravésését, s emiatt az “Ország”-ot (tehát személyesen a Csámpás Csatárt) az EB szakbiztosa “basztatni” kezdte, már meg is indult az újabb botránykavarás. A (habony)árpád-házi uralkodó osztály nyílvánosságra hozta: Reding asszonynak nincs is jogi diplomája, tehát tudatlanul pofázik bele abba a Tökélytákolmányba, melyben az olyan országszerte nemzetközi szaktekintélynek elismert jurátusok is, mint például Budai Gyula, vagy Papcsák Ferenc sem találtak semmi kivetni valót, s melyet az olyan, kizárólag “A Nemzetért munkálkodó” képviselő urak is megszavaztak, mint mondjuk Balog József – aki annak ellenére is szeretettel táplálja és istápolja vak komondorát, hogy az nemrégiben izzé-porrá zúzta “Terikét” (pedig akár le is injekcióztathatta volna! – nem a “Terikét”!) – , vagy mondjuk a veretesen szkíta-hun-magyar (hun meg libanoni!) nevet viselő Dahle Pierre – aki miskolci kórházigazgató-főorvosként mindössze egyetlen pofont kent le a hepciáskodó paciensnőnek (pedig akár a TEK-et is ráuszíthatta volna! – és akkor sokkal rosszabbul jár a minden bizonnyal ballib spiné!).

Nos, az igaz ugyan, hogy ez a “nincsisdiplomája”-szöveg kicsit “necces” volt az ország két legbutább és legmegélhetésibb “politikusa” (Skiccplagi és Tömjénzsóti) közhírhedt esetei után, de a Nemzeti Köz(g)ép Kormányának propaganda-apparátusa joggal bízhatott abban, hogy ÁtlagJuci/Józsi ezúttal is nagylelkűen, az esztendők óta számára számolatlanul osztogatott, szokásos amnézia-amnesztiában fogja részesíteni. … És lőn! Átlagjucijózsi ezúttal is nagyvonalú (azaz feledékeny) vót, s hogy (legalább) erről a “jószokásáról” el ne feledkezzék, hát megkínálták még néhány (gumi)cukorkával!

Mivel a tavaly nyárvégi, Sárváron megrendezett frakcióértekezleten Őomni(in)potenciája bejelentette, hogy a kabinet mostantól “átáll” az eddigi “szakmai”(?) helyett a “politikai” kormányzásra, maga az Állampárt pedig a legkeményebb “kampány-üzemmód”-ra, hát némi fáziskéssésel ugyan, de bejelentették a Rezsicsökkentést. Teljes sikerrel!

Nagyonszegény Lojzi néni nem tudott hová lenni az örömtől, hogy az így “megtakarított” usque kétszáz forintjából eggyel többször vehet két (sovány)csirke-farhátat, miáltal havi élelmezési színvonala kerek százszázalékkal emlekedik! Abba persze bele sem gondolt, hogy az “Emútháromév” sorozatos adó- és közüzemidíj-emelései okán jelenleg kétezer(!) forintos havi vilanyszámlája fillérre azonos azzal a kedvezménnyel, melyet a tőle alig pár kilométerrel arrébb lakó Nagyongazdag Lajos kap a medencéjének fűtésére használt, havi húszezres áramszámlájából!

De ha esetleg még bele is gondolna a dologba, akkor sürgősen emlékeztetni köll őt arra, hogy kitől is kell nekije rettegnie! Természetesen aszocikról és abajnairól van szó. Az előbbiekről előbányászták (és kreatívan kisatírozgatták) a még 2008-ból (tehát: Viktor Után 6-ból, illetve Viktor Előtt 2-ből) datálódott Portik-Laborcz-dossziét, amiből Lojzi néninek azt kelletett megtudnia, hogy pfujj!, mikre készültek ezek a Piszkosok ÉdesViktor és Pártja ellen (meg hogy milyen “tökalsók”, mert nem is lett belőle semmi!). Az utóbbiról pedig a 2003-as (tehát V.U. 1-es, lletve V.E. 7-es) esztendőben történt Hajdú-Bét-ügyet, amelyből Lojzi néninek meg azt köllötött megtudnia, hogy pfujj!, ez a Gazbajnai öngyilkosok pénzéből finanszírozza a maga választási, meg az Édes Viktort és Pártját (no meg persze Azországot) lejáratni akaró bel- és külföldi kampányát! Teljes sikerrel, illetve …

Ámde “Négy lába van a lónak, mégis megbotlik“! Sok-sok lába van a fideszes kampányonak, sokáig lehet sikeres is, de ha a folyamatos triumfálás túladagolása miatt megrészegedik, még a Vérprofi Píárpárt győztes paripája, “OVerdose” is hasra eshet! Ennek oka pediglen pontosan az a bizonyos “üzemmód-váltás” volt, melyet a Legfőbb Kegyúr (Al- és Felcsút, valamint a Része(g)k Örökös Ura) még Sárváron bejelentett, majd ennek következményeként kancellária-miniszternek nevezte ki a hódmezővásárhelyi Lázár Boldizsár apukáját. Boldika faterja ugyan úgy néz ki, mint egy jólfésült, olasz dzsigoló bonviván, de valójában csak egy sudribunkó paraszt, akiben annyi közéleti kultúráltság sincs, hogy a saját pöffeszkedő újgazdagságát legalább véka alá rejtse (“… annyit is ér“!), illetve a magyar “politikusoktól” Magyarországon megszokott(!) lopásait és korrupcióit minimum ne a kirakatba űlve intézze. Az még hagyján, hogy a saját haverjával írattattta meg (mindkettejüknek) a törvényt, osztán meg a (közpénzki)választókerületi fidesznyikekkel bíráltatta el a “pályázatokat”, de utána még azt is merészelte mondani, hogy nincsen abban semmi kivetni való, ha a “helyi vezetés” úgymond “megbeszéli”: ki is légyen náluk a “nemzeti trafikos”. No, ez volt osztán a lehető legnagyobb orcátlanság: nyíltan beismerni a törvény- és tákolmánysértést?! És mindezt egy amolyan “oszt’ jónapot”-os vállonogatással?! Mert ő/ők ezt is megteheti/k?! …

Abban persze igaza volt, hogy nem csak fideszesek nyertek trafik-jogot! A nepszava.hu mai értesülése szerint Esztergom környékén nem csak a (Fidesz- és Mol-) “közeli” Sóron-család nyúlhatott le magának tíz boltocskát, hanem egy Retkes János nevezetű illető is, aki neve ellenére hótiszta erkölcsű (tehát nemszoci és) jómagyar ámbör! Kicsiny probléma vele, hogy sajna nem tartósan munkanélküli, nem rokkant és még csak nem is magyar állampolgár (bár lehet, hogy “kettős”)! Pasikám ugyanis a szlovákiai Párkány polgármestere, az ottani (fideszista, s ezért már második ciklus óta a szlovák parlamentből kibukott) Magyar Közösség Pártja oszlopos (nem Simeon!) tagja, aki Pilismaróton, Táton és Esztergomban trafikozhat júliustól. … No ezek után nyugodtan kiabálhatott “ezerrel” az Állampárt Pöszke Nője (made in: turbo solarium), hogy ugyan tessenek mán’ a Mi Bábszinházunkat nézni (rendező: Divényi, producer: Kálomista, főszereplők: Portik, Laborcz, Gyurcsány és Bajnai), de ez már csakis azokat (nem)érdekli, akik kizárólag az ilyesmikről még csak be sem számoló (párt)közszolgálati és (párt)sajtót figyelik!

Ámde, miközben mi csak “tarfikálunk”, s könnyesre röhögjük magunkat azon, hogy a sztratoszféráig bűzlik a nertársak ízzadság- és kozmaszaga, a HabonyárpiLucifer máris a maga javára fordítja még ezt a kudarcot is! Meg sem nagyon kísérli leplezni ezt az egész disznóságot, hiszen addig sem arra figyelünk, hogy mondjuk Varga pótmatolcsy ippeg most húzott le rólunk cirka 90 milliárdot (a tökéletes költségvetés teljesen fölösleges kiigazítása okán), hogy 3,8 milliárdért épülget a kisvasúttal (régi vágya Viktorkának, csakhogy a súlyoskezű, pártitkár-kőbányász apuka…!) is ellátandó felcsúti stadion, meg hogy a Nemsovány Házmester már szakmányban cenzúrázgatja a képviselői interpellációkat, bírságolgatja őket és egy csinos, alig ötven kilós szoci csajt (elnökségi tag) kicipeltetett még az Ülésterem páholyából is (örüljön a szemét ballib spiné, hogy nem a komondorral találkozott!)!

Szóval miközben mi itten csak trafikálgatunk, épül-szépül Nerisztán! Esetleg, netán-tán, néhanapján – két gumicsontrágás között – oda is figyelhetnénk a háttérben történő dolgokra is! Határozottan érdemes!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

7 hozzászólás on “… mi meg csak “trafikálunk”!”

 1. Anna Mayer szerint:

  Kedves Szenda. Nagyszerű kár hogy igaz. De a JÓHÍR az, hogy 1x minden sötétségre FÉNY derül. és ezt m.anna mondja (bocs )

  • szendam szerint:

   Kedves Anna!
   Üdv a blogomon!
   Örülök, hogy ilyen optimista vagy. Kár, hogy a magyar történelem tanúbizonysága szerint erre csak kevés okunk lehet!
   Üdv! szendam

  • szendam szerint:

   Kedves bonhomme Köztársam!
   Köszi a linket. Rákattintottam, elolvastam. Kicsit terjedelmes és döcögősen fogalmazott, de azért “szemléletes”!
   Üdv! szendam

 2. rupcsi szerint:

  Fenomális!!!

 3. pannon szerint:

  én szeretem orbán viktort. kérek egy trafikot is. ha kapok, belépek a fideszbe. ha nem, haragudni fogok. mivel ellen hang pár bloggolón kívül ebben az országban nincs, az egyetlen befutó csak a fidesz lehet. már fenik a fogukat a tv2 re is, bár igaz, eddig sem szíveltem ezt az adót, tőlem vihetik, legyenek vele boldogok, de azért mégis…nyomni fogják a MO. jobban teljesít dumát ezerrel és a nép kajolni fogja. az ellenzék esélye már most is nulla, később sem lesz jobb, így aztán ha boldogulni akarsz az országban, kénytelen leszel belépni az ördög sátrába. HAJRÁ VIKTOR. ÉN VELED VAGYOK, de azért egy trafikot dobj hozzám.

 4. Dzsa szerint:

  Retkes sosem volt Parkany polgarmestere es amig egy kis jo izles uralkodik a Parkanyiakban, addig nem is lesz!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s