Van itt pénz! Nemszááámííít!

Diktatúrában mindíg csak arra nincsen pénz, amire fordítani nem akarnak. Ám ha valamire igen (általában az önfényezésre), akkor jut ott “della” és persze számolatlanul. A Hungarodiktatúra azonban erősen “takarékos”: a notorikus lopások elfedésére sem fordítanak elegendő adóforintokat! … mert akkor nem jutna a Lényegre sem!

Azt olvasom a “Hajdú-Bihari Napló” című megyei napilap onilne oldalán, hogy bizonyos helyiérdekeltségű, országgyűlési képviselő-nertársak, bizonyos “Tasó” és “Pósán” nevezetű fehérjehalmazok bejelentették, hogy a 10 (azaz TÍZ!) esztendővel ezelőtt bekövetkezett Hajdú-Bét-csőd károsultjait a szolnoki Nyerges-maffia fizetett ügyintézője (Fazekas “véem-miniszter”), mint a “captured state” egyik emblematikus figurája döntése értelmében most 2-2,5 milliós kártérítésben részesítik. Mindössze 100 (azaz SZÁZ!) érintettet, összesen max. 250 (azaz KÉTSZÁZÖTVEN!) millió adóforintból abból az állítólag 500 (azaz ÖTSZÁZ!) családot és számos kkv.-t érintő csőd kárvallottjaiból, melynek teljes összege (a bebuktázottakat állítólag “képviselő” Ónodiné Demeter Éva szíves közlése szerint) 10 (azaz TÍZ!) MILLIÁRD forint. Amikor a Bejelentésen részt vevő sajtóskríblerek megkérdezték a táti szájukban lévő, csontmentes izom- és ízlelőszervüket ippeg akkor nem közvetlenül nerseggnyalásra használó képviselőféleségeket, hogy ugyan monnyákmánmeg: miér’ ippeg most jutott eszükben ez a népszerűségi ötlet, akkor “Tasó” fehérjezacskó azt merészelte válaszolni, hogy mer’ az ó’szág “most került ebbe a gazdasági helyzetbe“!

Ahha! … Most és pont ebbe?!

No én mostan nem szeretnék beléje menni az egész Wallis-HajdúBét-ügy kitárgyalásába. Aki akarja, kellő mennyiségű linket találhat a Mindentudó Neten az egész cirkumstanciáról. Arról is, hogy vajh’ mi a lényegi különbözőség a “hízlalat” és a “máj”-liba között, miféle szakértelmet kíván az előbbi és az utóbbi tartása/nevelése, miféle piaci és ezzel együtt bevételi különbözőség van a két árucikk között. Arról is, hogy az a bizonyos debreceni HajdúBét miért is és hogyan is ment tönkre.

Amit lényegesnek vélek az az, hogy a HajdúBét-nek önálló menedzsmentje volt és csak a főtulajdonosa volt a Wallis. Mely nem mellesleg olyan “masszivan baloldali” vezérigazgatót is az élén tudhatott (időrendben Bajnai után!), mint Gansperger Gyula, aki az MDF pártpénztárnokaként Simicska nerárssal együtt vezényelte le a híres “Székház-botrányt” (Ők voltak azok a bizonyos “Simpergerek“!). Nos ma az a nagybüdös helyzet van, hogy ezen önálló, debreceni menedzsmentnek egyik avatott tagja (annak egykori vezérigazgatója), Boros Attila egy olyan offshore-cég “képviselője“, mely a hírhedt “letelepedési kötvények” árúsításával foglalkozik. … No, vajon kik lehetnek ezen “partonkívüli firma” jövedelemszerzői?

Szóval itten arról van nagyba’szó, hogy miközben egy állítólag 10 milliárdos összkárt akar a sokezer milliárdos összkárt okozó kormányzat úgymond a helyér igazítani, igazából csak max. 250 (nem saját!) milliót szán az egészre, lévén az ennyiért megszerezhető reklámkampány sokkal olcsóbb, mint egy kedvezményes Simicska-plakát … államilag rendelve! Mindezt pedig az a “Véem” óhajtja “rendezni”, mely földművelő kisegzisztenciák ezreit tette tönkre a hírhedt földbérleti pályázatok “alkalmas” pontozásával. Szóval arról van itten nagyba’szó, hogy miközben Vityu kán szerint belerokkan a költségvetés a közmunkások eltartásába, meg “Tasó” fehérjetasak szerint mostan került abba a helyzetbe a gazdaság, hogy kárpótolgatni kezdje a Bajnai-balhésokat, hát biztos-ami-biztos: Vargalázatos miniszter újabb “nemmegszorításokat” jelentett be!

Van itten “píz” MINDENRE, amire a nertársak kőteni akarnak. Anti-bajnai kampány?! Kiszúrjuk a szemit egy pár “károsultnak” (amit esetleg megkaphatnak!). Felsőoktatás, szociális kiadások, oktatás? … Hát az legyen “önfenntartó“! … Mi meg tartsuk fenn önmagunktól ezt a … szóval ŐKET!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

One Comment on “Van itt pénz! Nemszááámííít!”

  1. Dimitru1 szerint:

    :))
    ” azt merészelte válaszolni, hogy mer’ az ó’szág “most került ebbe a gazdasági helyzetbe“! ”

    Erről a “gazdasági helyzetbe“kerülésről a Varga még biztosan nem tud. Merakkoraza “92,9 Milliárdos” mekkszorítás biztosan nemis kéne nekik belőlünk…


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s