És akkor a Laci …!

Vannak emberek, akik bármilyen magasra is kapaszkodnak fel az uborkafára, bármilyen hangzatos címet is biggyeszthetnek a nevük elé/után, akkor is csak sudribunkók maradnak, hiszen nem adhatnak mást, “…csak mi lényegük”. A “Magyar Országgyűlés” nevezetű nyílvános- és diliházban nyüzsögnek az ilyenek: folyosóin egymás sarkát tapossák a politikai kurvák és a közéleti elmebetegek. Ezek legszebb díszpéldánya pedig ott ücsörög az elnöki pulpituson.

Stanisław Lem, a sci-fi irodalom egyik legnagyobb alakja,Kiberiáda” című robot-mesegyűjteményében leírja azt az esetet, amikor Trurl, a zseniális csillagmérnök egyszer megépített egy nyolcemelet magas gondolkodó gépet. Miután bekapcsolta, feltette neki a tesztkérdést: “Mennyi kétszer kettő?“. A masina hosszas zakatolás után, mennydörgő hangon közölte a választ: “Hét!“. Miután szegény Trurl hosszas javítgatás és szerelés után sem tudta Tákolmányát lebeszélni ezen alapvető tévedéséről, mérgében rugdosni kezdte annak oldalát. Ámde a gépről kiderült, hogy nem csak az Ismert Világ egyik Legnagyobb Idiótája, de még sértődős sőt, bosszúálló is. Az őt ért inzultuson (rugdosás), valamint Alaptörvényének (“2×2=7“) csökönyös el nem ismerése okán felhorgadva, kiszakította magát betonágyazatából, s rátámadt alkotójára, valamint annak barátjára, Klapanciuszra.

Nos, ez az olvasmány-élményem azért jutott az eszembe, mert a Lem-mese “gondolkodó gépe” engem erősen emlékeztet a mai magyar politikai “elit” egyik emblematikus figurájára, Kövér László nertársra. Nevezett egyén ugyanis nem csak nyílvánvalóan buta, de még sértődős sőt, bosszúálló is. Ezen véleményem okadatolására természetesen példák tucatjait tudnám felhozni az “Emúthuszonháromév“-ből, de nem teszem, mert nem szeretnék holnap reggelig a gépem előtt ücsörögni. Ezt nem csak a velemszületett, “egészséges lustaság” diktálja nekem, hanem azon meggyőződésem is, hogy Tisztelt Olvasóim, tehát Barátaim és Köztársaim vannak annyira tájékozottak, hogy nem szorulnak rá az én részletes emlékeztetőmre. Ippeg ezért bőven elegendőnek vélem, ha csak a közelmúlt eseményeit tűzöm elektronikus tollam hegyére.

Szóval Kövér nertárs egy alapvetően buta, sértődős és bosszúálló alak. Egy felfuvalkodott hólyag, akit kizárólag az elvtelen vezérhűsége katapultát a magyar közjogi méltóságok második helyére. Aki Führerétől az iránta érzett és jószerint nem is titkolt, zokszó nélkül “beteges”-nek nevezhető “férfiszerelme” okán kapott ajándékba elképesztő hatalmat (meg egy komplett, szinte mindenre felhatalmazott magánhadsereget), amellyel ő szakmányban vissza is él.

Ugye mindnyájan tudjuk, hogy az Orbán-párt hatalomra jutásával nem csak a köztörvényes és szervezett bűnözés került be a törvényhozói, végrehajtói, bűnüldözői és igazságszolgáltatási ágak sáncai mögé, de a notorikus hazudozás “kultúrája” is állami szintre emelkedett. A fideszes “Újbeszél” szerint ugye az állandó adóemelések, a szociális, egészségügyi és oktatási költségek folyamatos lefaragása nem nevezhető “megszorítás”-nak. Nem jegyáremelés az, ha az általában koszlott, lepukkant és büdös, “három öl/miatyánk” sebességgel “közlekedő”, minden második-harmadik görbe fánál megálló, “sebes“-nek, illetve “gyors“-nak hazudozott vonatainkra május 15.-től mindenkinek kötelező pótjegyet váltania, miáltal az utiköltség, távolságtól függően 4-41(!) százalék között emelkedik. Nem minősülhet bolsevista szabadrablásnak az, ha a törvényhozói hatalommal visszaélve az állam gyakorlatilag kizsarolja három millió ember magán-nyugdíjmegtakarítását, s az ebből származó háromezer-milliárd forintnak egyetlen esztendőn belül a seggére vág (s ráadásul még úgy, hogy ennek bő tíz százalékának elköltéséről még csak be sem tud számolni! – nem is akar!), mert az ugye nem más, mint a nyugdíjak “megvédése”. És aljas rágalom hatalmi mutyizgatásnak minősíteni azt, hogy a “jobbkonz” politika jegyében kártalanítás nélkül államosítják  …

… bő 40 ezer kisvállalkozó üzletét, s azt egy-kétezer csókos kezére játszák úgy, hogy a kedvezményezetteknek tulajdonképpen még arról sincsen fogalmuk, hogy mit is kezdjenek az ölükbe pottyantott trafik-morzsákkal. Tudjuk azt is, hogy ha valaki bírálni merészeli a kormány, tehát a miniszterelnök intézkedéseit és politikáját, illetve a Kétharmad törvényeit, akkor tulajdonképpen “A Magyar Népet“, illetve “Magyarországot” támadja/alázza.

Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy dícséretesen “nemzeti politizálás” az, ha világbotrányt kavarva szabadlábra helyeznek egy azeri baltásgyilkost és az erkölcsiség magasiskolája, ha egy havi 400 ezerrel fizetett, mázsás bérgyilkost uszítanak rá egy elébb “házi”-nak hazudott süteménnyel megkínált, majd “agresszív székházfoglalónak” titulált, mindössze ötven kilós bölcsészhallgató leányra, …

… akit osztán még a rendőrséggel is alaposan meghurcibáltatnak! Az, hogy folyamatosan hazudoznak az ország szövetségeseinek (pl.: EU), tekintélyes, nemzetközi szervezetek roppant befolyásos vezetőit szakmányban és bunkó módra sértegetnek, természetesen nem más, mint üdvözlendő “szabadságharc“. Az pediglen, hogy a magyar parlamentben minden létező bel- és külföldi tiltakozás ellenére, mindössze 72 óra alatt lehet a pillanatnyi hatalmi-üzleti érdek diktálta, súlyosan jogcsorbító törvényeket hozni, hogy ugyanezen testület kétharmados többsége szinte futószalagon gyártja a köztörvényes bűncselekményeket legalizáló jogszabályokat az, hogy a T. Ház falain belül elnöki segédlettel(!) lehet önfeledten zsidózni és obszcén beszólásokkal illetni az ellenzéket, majd ezt az ellenzéket elnökileg súlyos bűntetésben részesíteni azért, mert mindezeket nem tűri szó nélkül és még demonstrál is ellenük, …

… maga a “legtökéletesebb demokrácia“, illetve az Országgyűlés “tekintélyének védelme“!

Rendben, elhiszem. Te, én már olyan régóta élek ebben az országban, hogy mindent elhiszek! – mondotta volt A GÉZA még valamikor a ’80-as esztendők elején, az akkori(!) Pártállam egyik kirívóan ostoba nyilatkozatát bírálva. Én is így vagyok vele. Rendben, én is megértem, hogy Kövér Lászlónak van két “szent tehene“. Az egyik az Orbán iránt érzett kritikátlan imádata, a másik pediglen a Jobbik felé tanúsított “atyai szeretete“, illetve az ezen párt által képviselt “eszmék” iránti vonzalma. Ippeg ezért megértem, hogy az LMP-ből kivált Karácsony képviselőt 50, társát pedig bő 180 ezres bírsággal illette, mert az Ülésteremben merészeltek tüntetni a trafikmutyizás ellen. Azt is megértem, hogy bajsza se rezzent, mikoron kedvenc jobbikosai Szanyi Tibort felszólalása közben folyamatosan vegzálták, de azon már rögtön felhorgadt, hogy Szanyi ezt egy “nemzetközi jelzéssel” honorálta. Ő is megkapta ezért a maga szintén 180 ezres büntiét.

No de az, hogy az Országgyűlés elnöke már odáig merészkedik, hogy ugyanezen képviselő egy tegnapi felszólalását cenzúrázza, s annak elmondását még be is tíltsa, s ezért egy megválasztott országgyűlési képviselő néma demonstrációra szoruljon …

…. már mindennek a teteje!

Mielőtt még a hvg.hu-val levetetnék a kövérileg betíltott Szanyi-beszédet, gyorsan közzé is tenném. Nem azért, mert annyira imádom Szanyit (finoman szólva: sosem volt a kedvencem), de nem árt maradandó emléket állítani arról, mennyire gyáva ez a muszklimutogató Ezerharmad!

 “Tisztelt Miniszter Asszony! Lett a nemzetnek pár ezer trafikosa. Övék a dohány java, egész pontosan a Fidesz haverjaié és csókosaié. A maffia-kormánynak mit se számít, hogy több tízezer benzinkutastól, élelmiszerboltostól, újságostól, avagy tényleg trafikostól vette el a megélhetés lehetőségét. A kereskedőknek a dohányon eddig se volt jelentősebb hasznuk, konkrétan 4 %. Ez rendszerint kitett annyit, hogy talán fedezte a bolt rezsijét, habár a bérleti díjakat, a dolgozók bérét nyilván e felett kellett kigazdálkodni. Az igazi hasznot persze eddig is az állam kaszálta be a jövedéki adó és az áfa révén.

Mi történt most? Nagyjából minden húsz eddigi bolton lehúzhatják a rolót, s húsz-húsz bolt helyett nyílik egyetlen trafik. Ezt úgy is érthetjük, hogy húsz-húsz eddigi bolt haszna fog egy-egybe összpontosulni. Ám a most elrendelt, de már jobbára a csókosoknak járó 10 %-os, illetve a hírek szerint 12 %-os haszon révén az a helyzet áll elő, hogy egy-egy nemzeti trafik az eddig megszokott, boltonkénti dohányhaszon ötven-hatvanszorosára számíthat. Sokszoros jövedelem a haveroknak és a csókosoknak. Ez ám a vérbő disznóság!

A trafikengedélyek ügye Európában szinte mindenütt a korlátozott munkaképességűek privilégiuma szokott lenni. Miért? Hát azért, mert ez a munka igényli a legkevesebb mobilitást, helyhez kötött dolog, és nem túl bonyolult. A kormány ezt a hagyományt rúgja fel azzal, hogy magyar kisvállalkozók tízezreit teszi földönfutóvá, s helyükben a dagadt hasú csókosainak ad szinte minden lehetőséget, akik immár tetszőlegesen válogathatnak a frissen kisemmizett nyomorultak közül, strómannak, éhbérért alkalmazottnak.

A kormány hazugságtrösztje közben ontja a hamis igét. Ám hiába hazudoznak, a tízezrével tönkrementeket nem fogják megtéveszteni, sem a családtagjaikat. De tovább megyek. Hovatovább élő ember nincs ebben az országban, aki bevenné az Önök álnok szövegeit. Még Önök saját maguk se, hiszen pontosan tudják, hogy törvényt hoznak, hogy rabolhassanak. Önök most igazi magyar munkahelyek tízezreit áldozták be, hogy szabadon garázdálkodhassanak az állami monopóliummal. Ebben az Önök Magyarországa valóban minden más rezsimnél “jobban” teljesít.

Kérdezem hát Miniszter Asszonyt: nem sül le a bőr a képükről? Ám ha lesül a bőr a képükről, akkor vajon tervezik-e a hatalomból való távozást és az illő elbujdoklást, avagy immár teljesen arcbőr nélkül, tehát – az önök szóhasználatával élve – “pofátlanul” akarják-e folytatni az ország fosztogatását? Várom magyarázkodását.”

A poszt elején ismertetett Lem-mesében Trurl (és Klapanciusz) végül úgy menekül meg az őt meggyilkolni akaró saját Alkotmányától, hogy az szó szerint önnön ostobaságának dugájába dől. Ez lesz a sorsa az Orbanokráciának is: buta, bunkó, sértődős, bosszúálló, egybites biodroidjainak ostobaságába fog belebukni. Nem a csak magával foglalkozó ellenzék, nem a genetikusan szolgalelkű magyar választópolgár dönti meg majd a rendszert, hanem a saját, gyógyszerezés és korlátozás híján való elmebaja!

Huszonhárom év alatt butaságunkban alkottunk Magunknak egy “Kétharmademeletes”, önálló életre kelt, Mireánk rátámadott Gépet. Gratulálok mindnyájunknak!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

8 hozzászólás on “És akkor a Laci …!”

 1. öregszeder szerint:

  Érdemes megemlíteni még azt is, hogy az ÁFA 27%-ra emelése az nem adóemelés a fidesz szerint.
  Ami pedig a Szanyi kicenzúrázását illeti, felvetődik a kérdés, hogy az mszp meddig legitimálja ezek után még parlamenti jelenlétével ezt a bolhacirkuszt? Mikor borítanak végre bilit és mondják ki, hogy a fidesz alkotmányellenesen kizárólagos hatalomra tör, hiszen az ellenzék a parlamentben már fel sem szólalhat, hiába nincs jelentősége az ottani hablatyolásának? Mikor fordulnak már mindenféle alkotmány- és nemzetközi jogi szervezetekhez emiatt és mikor kezdik megszervezni a törvényes ellenállást ez ellen az alkotmányellenes kormány ellen? Nem alkotmányosnak látszó választásra kéne ezek után készülni, hanem a törvény és az alkotmány (Alaptörvény) ellenes kormány és parlament alkotmányos elzavarására.

 2. emigrant szerint:

  öregszeder Köztársam! De mennyire igazad van!

 3. Klári szerint:

  Valamikor régesrég azt gondoltam Házmester Laciról, hogy ő szeretett volna lenni az “orbánviktor”, csak hát a hebegő-habogó beszédmódja nem tette lehetővé, hogy ő álljon a hordóra…Így megmaradt szürke eminenciásnak, de szerintem ez lehet az egyik oka a gyűlölködő természetének. Vagy így született. Vagy sokat bántották a komenisták…))

 4. chackal85 szerint:

  Vagy szimplán csak hülye.

 5. emigrant szerint:

  Én az egyik legszebb férfiúi erénynek a bátorságot tartom. A képen látható törékeny lányka ebből mutatott példát az erősebb nemnek. (Mi meg itten álnéven nagyoskodunk.) Tíz pont a Griffendélnek!

 6. bonhomme szerint:

  Keine Panik, szendam!
  Annyira maradandó a beszéd, hogy már a femina.hu is leközölte. 🙂
  Kiirthatatlan a netről.

 7. bonhomme szerint:

  Mutyifilter Zrt.

  Mutyifiltert szív az ország nemsokára,
  Nem számít, hogy kinek mennyi lesz a kára;
  Hány állás lesz oda és mennyi fizetés…
  Morcos Bajusz flegmán csak vállat von: – Na és?

  Nincs is tán jobb annál széles e hazában:
  Nemzetárulónak lenni fideSStánban!
  Dől a lé, hatalom, a gengszterek klubja…
  Pedig már felsejlik a kárhozat útja.

  Egyre nehezebb már azon gondolkozni,
  Az országban kikkel nem kúrtatok még ki.
  A meg nem született is vallhatja kárát,
  Ha mi fizetjük majd országlástok árát.

  Ha csak rajtam múlna, tudnám, mi a hála:
  A Parlament köré ezer szalmabála!
  Aztán reávetni a lángoló üszköt:
  Kiérdemeltétek! Szívjátok a füstöt!

  Osztán ha ezzel nem szívtatok eleget,
  Gondoljátok át az újabb ötletemet,
  Mivel lehet újabb milliókat nyerni:
  A szeszipart en bloc fideSS-kézbe venni.

  És ez még mind semmi! Tudom még fokozni!
  A mi Viktorkánknak örömet okozni:
  Gondoljatok a napi propagandára!
  Akármennyit loptok, azért csak van ára!

  Promotálva lesz a Legfőbb Oligarcha:
  A címkékre kerül Orbán Viktor arca!
  Egy Lacrima Vikki, egy Sangria Vikki…
  Tucatjával olcsóbb, s garantáltam üt ki!

  Olcsó kocsisbornak ott a Felcsút Réme!
  (Erre egy másnapos Viktor-képmás kéne)
  A hölgyeknek likőr, rajta a Dajcs Tompi:
  “Cuki fideSS-csődör!” “Hogy ez milyen pompi!…”

  Volna még pár tippem, egy vele a gondom:
  Hogy ti nem akartok osztozni a koncon.
  Így aztán nem adok több ötletet mára,
  Ezekért is várom a lét a számlámra. :)))))

  • szendam szerint:

   Kedves Bonhomme!
   Tudtam! Tudtam, hogy Te sem vagy különb “emigrant” köztársunknál! …
   … Tényleg nem vagy különb! 😉 😀
   Üdv!
   szendam


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s