Olvastam valamit, …

… egy nagyon jó posztot, az általam rendszeresen (naponta!) látogatott “Örülünk, Vincent?” blogger-közösség honlapján, melyet “Kettes” kollégám volt oly’ kedves “elkövetni”. Kommentet ugyan tudnék hozzáfűzni, de szerintem nincs ember, aki ezt ki tudná (érdemben) egészíteni. … Hja’, ha én is ilyen jó posztokat tudnék írni! De jó lenne!

A rezsim születésnapja és egyéb fontos események

A Hoppál Péter Trollakadémia közleménye:

Lelepleződött a Fidesz trafikmutyija! Nem elég, hogy a Fidesz több ezer magyar családot fosztott meg a megélhetését jelentő családi trafiktól, de a mutyiban kiosztott trafikkoncessziókkal fideszes polgármesterek pereputtyát juttatta kiváltságos helyzetbe. A Hoppál Péter Trollakadémia véleménye szerint Orbán Viktor magyarázattal tartozik a magyar emberek felé, hogy a halálkufárkodással szerzett dohánymilliárdokkal tankolja-e meg a kampánybuszát, vagy izé, dízellel.

Erős héten vagyunk túl. Sikító üveghangon pörög a Fidesz választási kampánya alig egy évvel a választások előtt. Beizzították Hoppál Pétert és Hoppál Pált, a két sziámi táncoskomikust, hogy a dadaista sajtóközleményeikkel undorba és halálvágyba fojtsák a választók maradék érdeklődését is. Rogán, Répássy és Selmeczi a maguk idejében már felfoghatatlan lokális minimumok voltak, mégis hogy előreverekedték magukat a pártkarrier korrupcióval, cinikus hazudozással és seggnyalással szegélyezett útján. És akkor jön Hoppál és Zsigó, ez a két bükkfagatyás, közműtúlszámlázáson megtollasodott suksükölő kisvárosi fideszkáder, és leiskolázza a műfaj klasszikusait. Bajnainak ideje sem volt felfogni, hogy drogliberalizálás fontolgatásába keverték, amikor már rezsicsökkentés elleni multinacionális összeesküvés vádját vágták a fejéhez, hogy a harmadik nap Amerika-barátsággal (ami köztudomásúlag az árdrágítás és a sötétben bujkálás minősített esete) inszinuálják, sikerrel. Uramisten, mire lesznek képesek ezek a fiatalok, ha egyszer bizonyítási lehetőséget kapnak mondjuk az orosz-magyar gázkereskedelem területén, és megcsináltatják a fogaikat?

A héten egyébként a szervezett bűnözés történetének legpompásabb, csoportosan elkövetett védelmipénz-szedése bontakozott ki a magyarok ámuló szeme előtt. Száz és száz fideszbűnöző csodálatos szándékegységben, a rezsimre amúgy nem jellemző módon jól megszervezett akciósorozattal szedett el a dohányosoktól mintegy ötvenmilliárd forintot, és osztotta el a klánok között. Az ügy egyedülálló eleganciáját jelzi, hogy azt sem eltitkolni, sem eltussolni, sem letagadni nem kell, inkább társadalmi célú óriásplakáton kéne hirdetni, mint annak bizonyítékát, hogy a NER magasabbrendű az ortodox európai válságkezelésnél:

Melyik országban sikerült néhány tucat politikusnak ötvenmilliárd forintot ellopnia a népétől úgy, hogy azok fel sem néztek közben a lábujjpiszkálásból?

Nigériában?

Szomáliában?

Tádzsikisztánban?

Fidesztánban!

A Fidesz jobban lop.

A héten volt a rezsim születésnapja. Április 25-e az Alaptörvény és Orbán második eljövetelének napja. Ehhoz képest sehol egy vezércikk, sehol egy lendületesebb seggnyalás, kivéve Borókait (Gábor, rád mindig lehet számítani, ha kicserepesedik valahol egy valag). Arra számítottam, hogy legalább egy háromórás agyzsibbasztóan monoton hangon előadott Áder-beszéddel, egy rendkívül osztályfőnöki órával, vagy néhány, a barátoknak kiosztott járásnyi termőfölddel megemlékezik magáról a rendszer. De nem. A rendszer megint megfeledkezett magáról.

De hát kit érdekelnek ezek az ügyek, amikor végre kiderült, hogy Gyurcsány. Már rég tudtunk meg valamit Gyurcsányról. Én például tökéletesen átéreztem Orbán Viktor izgalmát, aki a napi sajtóból tudta meg, hogy Gyurcsány embere, pontosabban Gyurcsány emberének az embere találkozott az alvilággal, és eladta neki a lelkét. Tehát Gyurcsány, vonta le a következtetést briliánsan Hoppéter Péterpál szóvivő. Gyurcsányt mégsem viszi el az ördög. Meg a fekete autó sem, meg a fehér Škoda Fabia sem. — Sok álmatlan éjszakát okozott nekem, míg az ügy összes mozzanata összeállt a fejemben — mondta Rákosi Mátyás szerényen a Rajk-per koncepcióját prezentálva. De ezt nem ide akartam írni, csak rajta maradt a vágólapon.

Orbán Viktor őszintén megdöbbent. Ilyen van? Egy titkosszolgálati tiszt leül egy bűnözővel, és alkudozik? Hát micsoda dolog ez? Én még ilyet nem láttam. Még akkor sem, amikor Pintér Sándor leült Dietmar Clodóval vagy Kubatov Gábor a fradista gyilkossal. Még akkor sem, amikor Merkel csak a testőrei jelenlétében volt hajlandó együtt ebédelni velem. Észbontó. Hívják ide a Hoppálokat, énekeljenek és táncoljanak valamit, meg küldjék be azt a faszlengető motorosgyereket is, meg akarom mondani neki, hogy már nem haragszom rá.

<!–

–>


7 hozzászólás on “Olvastam valamit, …”

 1. gondolkodo szerint:

  Vannak olyan vezetőink, akik leültek tárgyalni bűnözőkkel.
  Sajnos.Kivétel Szeretett vezérünk, aki nem tette. Ő leÁLLT.
  (Kép az Amerikai Népszavából:
  A szemüveges úr Magyar Róbert, a Fekete Sereg vezetője, a középső alakot ismerjük, a harmadik személy talán valamelyikük testőre. A középső bűnöző rossz fényt vet a másik kettőre, legyenek azok bárkik.
  http://nepszava.com/files/2013/04/magyarrobi-qpr.jpg )
  .
  Éppen ez, hogy nem ült le bűnözővel, bizonyítjí, hogy az általa vezetett kormány a javunkat akarja!
  Javunkat és javainkat…

 2. emigrant szerint:

  O. (Nulladik) Viktor nem áll le bűnözőkkel. Vele állnak le mások.
  De kedves Szendam köztársam! Mire ez a szerénység? Azért te is egész jókat írsz…

 3. Klári szerint:

  Helló szendam Sztrovacsek!

  Örök kedvencem,P Howard után szabadon. 50 milliárd? Ellopva? Annyi pénz nincs is a világon…Persze, hogy nem hagyja abba a jó magyar ember a lábpiszkálást.Ezek csak szavak…Más lenne a helyzet, ha az utolsó ezresét lopná el ugyanez a kormány. Akkor a körömpiszkálóját nyomban kiegyenesítené…:))

 4. Klári szerint:

  emigrant!
  Remélem annak idején nem így udvaroltál : a barátnőd nagyon szép, de azért te is elég helyes vagy…:))(Clarita)

 5. irkomirko szerint:

  Lassan ébred ez a nép. A trafik pályázat kiírásnál senkinek nem volt gyanús, hogy negyvenezer árusítóhely helyett csak kb 4 ezer lesz? Az ész megáll, hogy még az alapvető számtani műveletekre is képtelen a lakosság, de az ellenzék sem lát az orránál előrébb. Milyen igaza volt Kertész Ákosnak, mikor valami olyasmit írt az alattvalói létről: a disznó röfög, dagonyázik és csak akkor kezd visítani ha megvillan a kés.

  • Klári szerint:

   irkomirko….

   Ahogy én magyar testvéreimet ismerem, lehet hogy arra spekuláltak, a szomszéd trafik (a konkurencia) elvérzik, de az enyém megmarad, hiszen fizettem az adókat, fejlesztettem, minden törvényi előírást betartottam…

 6. irkomirko szerint:

  Kiegészítés: csak akkor ámul majd nagyon a másfél-millió aláíró nyugdíjas, hogy a rezsicsökkentést hallelujázó aláírásával előre biankó igazolást adott ahhoz, hogy 2014. januárjában ne legyen nyugdíj emelés. Erre a brahi 10 %-ra hivatkozással kimutatják az infláció 0,6 %-ra csökkenését, arra pedig nem jár nyugdíjemelés. A kozmetikázási akció már elkezdődött…


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s