László, a tőkés püspök

Néhány, magát középkori csákmáténak (alig-oligarchának) képzelő, közpénztolvaj “politikus” komolyan azt hiszi, hogy az egészen a XX. század végéig tartó “Informatikai Középkor“-ban élünk még mindíg, így osztán azt tehet, amit csak akar: úgy sem derül ki! … Hát dehogynem!

Úgy bő huszonhárom esztendővel ezelőtt egy Tőkés László nevű református lelkész azzal szerzett magának komoly erkölcsi tőkét, hogy személyesen és bátran kiállt az akkor már éppen hamvába hulló, tehát önelemésztő Ceausescu-rezsim ellen. Később, ugyanezen Tőkés Lászlóról egyre többen állították, hogy az az “erkölcsi vagyon”, mellyel ő a “Román Forradalom” egyik emblematikus figurájává, illetve egyházkerületi püspökké emelkedett, tulajdonképpen “talmi és rablott”, de én ezt akkoriban annak tudtam be, hogy a gyáván (és pénzért) rendszerszolga “Morális Trollok“, így akarják beszennyezni a hozzájuk képest Erkölcsi Titánt, lerántva őt abba a Mocsárba, melynek átható bűzét maguk is árasztották, illetve árasztják ma is. Korabeli naivitásomra mentség, hogy ugyanezen Senkik (a mai “Valakik“!) ugyanezt a karaktergyilkos propagandát kísérelték meg a minden éperkölcsű ember számára “Világítótorony”-nak számító Göncz Árpáddal (a Köztársaság “Árpi bácsi“-ja!) szemben is, a hírhedt “Patkány-propagandá”-val!

Ámde László testvérünkbe vetett hitem, az évek során egymásra halmozódó tények súlya alatt, elébb csak rogyadozni kezdett, majd végül a “tagadás”-ba esett át. Én, aki korábban híven támogattam Őt a Vele szemben felhorgadó rendszerszolgák indulataival és piszkoskodásaival szemben, ma már “eretnek“-nek számítok … korábbi ellenzőinek, a mára egy “Hatalomtechnikus Optikus” által “nemzeti kereszténységre” nyitott szemeikben! Mindez történt annak okán, hogy László testvérünk nekiállt következetesen és szakmányban “anyagi”-vá átalakítani/átváltani a bárhogyan is megszerzett morális tőkéjét!

Még nem telt el két esztendő sem a hősies(nek tűnő) erdélyi kiállása után, s arra lettem figyelmes, hogy László testvérünk többet időzik Magyarországon, szól bele a magyarországi ügyekbe, mint a neki rendelt egyházkerületben, illetve annak dolgaiba! Soha nem feldhetem, hogy a korabeli (Antall-) kormány politikai támogatásával, még az 1990-es esztendők elején, miként próbálta megszerezni a debreceni központú “Tiszántúli Református Egyházkerület” püspöki székét! … Nem sikerült. … Osztán azt sem, hogy az általai is megalapított, romániai magyar pártot (RMDSZ) miként próbálta a saját, kizárólagos ízlése szerinti vezetése alá vonni. … Nem sikerült! … Azt sem, hogy ezek után az “erdélyi magyarság összefogásá”-t hírdetve, hogyan próbált meg egy “alternatív” (tehát megosztó) szervezetet létre hozni. … Nem sikerült! … És azt sem, hogy ezen szervezet élén miként használta ki az RMDSZ-szel szembeni zsarló-potenciálját arra, hogy egyetlen, romániai magyar képviselőként, bejuthasson az Európai Parlamentbe! … Ahol osztán csupán arról tudott csak elhíresülni, hogy felnyalitva az euroképviselői fizetést (és költségtérítést), csupán a titkárnőjének hanyattdöntésével, meg a saját és a magyarországi áljobboldal érdekeinek kiszolgálásával volt képes foglalkozni. (Az, hogy közben mi a sorsa az erdélyi magyaroknak, meg a saját családjának, ő olyan magasról szarta le, mint én az Orbán-család érdekeit!)

László testvérünk tehát úgy döntött, hogy Krisztus Urunk kevéssé (és csak “később”) kifizetődő, ámde az erdélyi magyarság euroképviselőjeként tisztesen javadalmazott szolgálata helyett Orbán Úr(?) alaposan megfizetett kutyájává válik. Számolatlanul kapott magyarországi forintjait felhasználva (“Demokrácia Központ”-ok) …

… ismételten megkísérelte megosztani (EMNP, EMNT) és saját Hűbérura szolgálatába állítani az erdélyi magyarokat, s közben valószínűleg arra gondolt, hogy a jövőre leáldozó EP-mandátumát egy román szenátusi megbízólevélre cserélheti, hiszen közpénzből élni sokkal könnyebb, mint a hívek adományaiból! … Nem sikerült!

Ámde a megosztás budapesti célja nem is ez volt! Nem az (legfőképpen), hogy orbanista megmondóember legyen a román törvényhozásban, hanem az, hogy ez az orbánilag pénzelt álpárt (élén a hitehagyott Puncipüspökkel) magyar közpénzek elképesztő mennyiségű felhasználásával, a lehető legtöbb külhoni szavazót biztosítsák a Magyar Diktatúra fennmaradása érdekében! Akik osztán majd hatalomban tarthatják azt a magyar kormányt, mely a Puncipüspököt fizeti, aki pedig ezért cserébe a magyarországi magyaroknak egyetlen fillérnyi adót nem ró le, akárcsak az Általa szavazásra összegrundolt “külhoni magyarok” sem!

A magyar Újemeszempé (leánykori nevén: “Fidesz”) erdélyi, fideszklón-tenyésztő és szavazatszerző bizniszét alaposan körülíró és leleplező cikket, melyet a romániai “Transindex” újságírója, Sipos Zoltán írt és az atlatszo.hu teljes terjedelmében közölt kissé ugyan terjedelmes és ezért nehezen követhető, de érdemes “alfától ómegáig” elolvasni!

Csak hogy tisztában legyünk: kikkel vagyunk mi körülvéve, kiket fizetünk mi a megkérdezésünk nélkül, mire telik, avagy nemtelik ennek a kormánybandának, s kik fognak helyettünk mirólunk (meg a gyerekeinkről/unokáinkról) dönteni, ha nem vagyunk észnél!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

2 hozzászólás on “László, a tőkés püspök”

  1. Klári szerint:

    Azon a véres karácsonyom, mint mindenki én is a tévé előtt ültem és bőgtem. Aztán egyre többször jelent meg Tőkés. Rögtön, az első benyomásom róla kedvezőtlen volt. Ellenszenves volt, ahogy a riportereknek is azon a kenetteljes hangon beszélt, ahogy a templomban beszélnek a papok, főleg Magyarországon. Hallottam már más országokban más templomokban beszélni papokat, ott normális hangon beszéltek. Szinte szégyelltem magam, hogy lehet nekem ennyire ellenszenves a mi magyar “hősünk”. Pedig hát tudom, hogy egy ember hazudhat a szemével a szájával, de nem hazudhat a hangjával. Akinek “hátra csúszik” a hangja, magasabb hangon beszél mint a normális beszédhangja, az biztos, hogy hazudik…Általában a nők ösztönösen is kiszúrják, ha valaki hamis, hazug…Hát, nekünk ilyen “hősök” jutottak, ezt érdemeltük…


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s