Jertek, imádjuk az “urat”!

Drága Barátaim, mindenkit nagy szeretettel várnak majd Orbán Viktor miniszterelnökünk jubíleumi, 50. születésnapja alkalmából megtartott hálaadó szentmisén!” – olvashatta a hírt még tegnap a net elképedt népe. Ámen! Legyen hát szentmise, adjanak hát hálát a hívek! No de kinek és miért?

Amikor ezt olvastam, első blikkre azt hittem, hogy már megint a “Hírcsárda” szerzője szórakozik velünk a maga, időnként montiphytonos abszurd humorával. De nem! Ez a hír – bár tényleg abszurd – maga az elborzasztó valóság, ahogyan arról a 168ora.hu oldalán közölt kép is tanúskodik.

Valakik tehát tényleg odáig vetemedtek, hogy Jézus Urunk nevében és Isten Házában, az Úr helyett az “urat” imádják. Egy még élő, de (földi) halandót, kinek eleddigi tevékenysége úgy a keresztényi/keresztyéni, mint a hétköznapi erkölcsösség szempontjából is minimum megkérdőjelezhető.

Vajon kik lehetnek ezek a “hívők”? A jogos kérdésre legelébb az fn.hir24.hu találta meg a választ. A portál tudósítása szerint többek között az a Szentmihályi Szabó (ismertebb nevén: “S.S.“) Péter, …

… aki néhány felejthetően selejtes sci-fi korabeli megkonstruálása után manapság arról híres, hogy (jobb)Széles Gábor nemoligarcha “Magyar Hírlap” néven megjelenő nyomdaipari termékében szakmányban gyártja a jobber konteókat, meg a nemzetellenes balliberálisokra zúdítandó dörgedelmeket. Akit még tavaly januárban, az operaházi Tákolmány Triumfálásra igyekezvén, állítólag magukból kikelt gazemberek oly’ csúnyán inzultáltak, hogy kénytelen volt ő is beállni a Békemenetbe, melyet olyan, “nemzetileg elkötelezett személyiségek” szerveztek, akikről köztudott, hogy világ életükben “jobboldali, konzervatív keresztények” voltak (egész eddigi életvitelük erről tanúskodik!) és semmiféle módon nem kedvezményezettjei az általuk vehemensen védelmezett Orbán-rezsimnek.

Felismerve az “eszeszpéteri” kezdeményezés nemes és szent mivoltát, azt atyai támogatásában részesítette a hálaadó szentmise helyszínéül választott(?) Belvárosi Pélábánia templomának plé(h)bánosa, Osztie Zoltán.

                                

Nevezett pap, hivatásos hívő sem ismeretlen a jobberkeresztények táborában. Ő ugyanis a “Keresztény Értelmiségiek Szövetsége” országos elnöke, aki még 2011-ben, egy kormánypárti konferencián, az elhíresült orbáni médiatörvénnyel kapcsolatosan  kifejezte büszkeségét a jelenlegi kormány intézkedései iránt, “…amelyek képesek voltak végre  megkérdőjelezni a sokáig megkérdőjelezhetetlennek tűnő liberális hatalmi pilléreket, a pénzvilág és a tömegmédia legyőzhetetlennek tűnt hatalmi ágazatait” sőt, a Krisztusi Szeretet által átitatott retorikájával úgy vélekedett, hogy az igazságot már hosszú ideje megkérdőjelezte a “…liberalizmus posványa, mely mindent egy nagy ingoványba mos össze, amikor mindenféle Heller Ágnesek hazudják szembe Európát“. Az atya osztán (többek között ezért is?) öt hónappal később megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjét … teljes joggal, hiszen “Mindenkinek meg van a maga keresztje!“. Ugye?

Lesz tehát hálaadó szentmise. Ez már faktum! Nem is kívánom megkérdőjelezni e rendezvény kezdeményezőitől azt a jogot, hogy egy ilyesmit összeorganizáljanak, s egy ilyesmin részt vegyenek, lévén én (az ők felfogásai szerint) nem vagyok, nem lehetek keresztény, csak a liberális posvány-ingovány egyik brekegő békája, aki örülhet, hogy Isten tiszta erkölcsű, lángpallosos lovagjai még nem taposták ki belőle a baloldali szabadelvűséget … hetedíziglen. Ámde mivel nem vagyok a “kereszténység” sem hivatalos, sem hivatásos követője, feltennék egy kérdést: kinek és miért ad majd hálát ez az istentisztelet?

Netalán Istennek és azért, mert elébb világra jönni, osztán hatalomra jutni engedte a maholnap ötven esztendős Orbánt? Ugyan jelentkezzen már az a keresztény, aki ebben az emberben …

Szellemileg leépült, erkölcsileg megsemmisült

… a Mindenható és nem a Sátán földi képmását látja! Nem kételkedem benne, hogy ezrével lesznek ilyenek, de ugyan biggyeszék mán az ájult tekintélytiszteletük kinyílvánítása mellé az elfogadható, tehát objektív indoklásaikat is! Avagy jelentkezzen már az az értelmiségi, aki ebben a felkapaszkodott, félcédulás, felcsúti focistában, aki az egyetemeinket gőzerővel le-, a “futballstadionok”-nak nevezett neonáci dühöngőket meg semmiféle társadalmi erőforrást nem kímélve felépíti, a hozzá hasonló kiművelt és felelősen cselekvő embert látja! Nem kétlem, hogy ezrével vannak ilyenek is, de tőlük is (pláne tőlük!) elvárnám az elfogadható indoklást! Szóval egy kereszténynek és értelmiséginek Őérte kellene térden állva hálát rebegnie Istennek?

Avagy inkább Orbánnak? Ugyan mégis miért? Mit tett ez az emberszabású az Országért valaha is, amelyet nyílvánvalóan csak egy önkiszolgáló és ingyenes “Közért“-nek tekint? Mit tett a “Köz“-ért, melynek jelentős részét csupán ostoba, terelhető, eladható, nyírható, fejhető és levágható birkáknak tekint csupán és nyílvánvalóan? Azért köllene hálát adni neki, hogy évek óta és szakmányban “hazudja szembe Európát”? Mer’ ezt nekije szabad, hiszen ő nem egy “hellerágnes”? Hogy az Országot az Európai Unió “gyennyes gócá”-vá tette? Hogy nyomorba taszajtotta négymillió honfitársát, hogy a létminimum küszöbére további hárommilliót, közöttük sokszázezernyi gyereket? Azt, hogy amihez csak nyúl, az tönkre, avagy offshore-zsebekbe megy? Azt, hogy Tákolmányával jogfosztottá, kiszolgáltatottá, lábhoz parancsolt kutyává tett mindenkit … még a “kedvezményezetteket” is (bár nekik ez a megszokott élethelyzet!)? Azt, hogy legalább évtizedig tart, míg anyagiakban valahogyan visszakapaszkodhatunk, legalább két évtizedig, míg tekintélyünket (szavahihetőségünket!) visszaszerezhetjük, s legalább négy évtizedig, míg a szellemi/erkölcsi rombolását helyre hozhatjuk?

Akik majd e tempolban összegyűlnek, azok nem keresztények. Keresztény ugyanis nem bálványimádó! Vajon mit tenne egy mai Mózes, ha lejövén a Sion hegyéről meglátná, hogy kései követői ma megint egy “Arany Borjút” istenítenek (amely ráadásul még nem is aranyból, csak piritből vagyon, s nem is borjú, csupán egy gyáva disznó!)? Ismét összetörné a Kőtáblát, melyből az Ájultak pusztán annyit vennének tudomásul, hogy egy szakállas vén hülye össze-vissza hadonászik egy olyan kőlappal, amit nem az Orbán-bányából vett, s melyen (horribile dictu!) még csak nem is rovásírás vagyon! És mit tenne ezekkel Jézus Urunk? Kiseprűzné őket a templomból, amiből ezek a “hívek” pusztán annyit lennének képesek felfogni, hogy jött egy “hahás egyetemista” és hangoskodásával beszennyezte az ő áhitatos, nemzetien vallásos elmélyedésüket! … No és persze mindkettejüket lezsidóznák (teszem hozzá: teljes joggal!).

Hát itt tartunk most. Ragadozók, dögevők prédikálnak nekünk a vegetarizmus előnyeiről, kurvák kérik rajtunk számon az erkölcsiséget, tolvajok a magántulajdon tiszteletét!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

3 hozzászólás on “Jertek, imádjuk az “urat”!”

 1. bonhomme szerint:

  Orbán Viktor: Mein Harcom
  Megviselte ifjú arcom’.
  Bízom benne, hogy jővőre,
  Színesíti majd a lőre:

  Orromon virul a borvirág,
  Miközben vagyok egy mákvirág.
  Idén értem szól még a mise
  Jövőre meg nem lesz semmi se.

 2. talalom szerint:

  A kurvákat ne bántsd! Ők szolgáltatást nyújtanak a pénzedért! Inkább úgy fogalmaznék: markecolók tanítják az erkölcsiséget..


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s