Kellemes Húsvétot!

Kellemes Húsvétot szeretnék ezúton is kívánni minden kedves Olvasómnak, Kommentesemnek, tehát Köztársamnak és Barátomnak … különös tekintettel időnkénti szerző-, tettes- és kvaterka-társamra, emigrant Köztársamra!

Ámde ha ünnep, akkor elengedhetetlen valamiféle ajándékot is átnyújtanom, s mivel blogom erősen “közéleti”, azon belül is a kriticista, hülyeségútáló változat, ezért osztán ünnepi ajándékként az alábbit nyújtanám át így, elektronikus formában (az animgif.-ért hálás köszönet Maria kollegínámnak!):

           

Tehát mégegyszer: Boldog Húsvétot Mindenkinek!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

7 hozzászólás on “Kellemes Húsvétot!”

 1. valaki szerint:

  Danke, auch Dich!

 2. gondolkodo szerint:

  Kellemes húsvétot Mindnyájatoknak!

 3. bonhomme szerint:

  😀 Ahogy a tömeg skandálta: “Itt a húsvét, itt a nyúl, Orbán Viktor önkényúr!”

 4. öregszeder szerint:

  Minden köztársamnak békés, családias tavaszünnepet kívánok. Jómagam nem vagyok keresztény sem keretyén, a katolikusokaktól jobban csak a jehova tanúit útálom. Orbánnak pedig nagy, piros tojásokat kívánok egy jól bevitt hererúgás következtében, amiért annyi ember áll így a keresztyén ünnep alkalmából a fővárosban ingyen ételért!

 5. emigrant szerint:

  Kedves Szendam Köztársam és Barátom, valamint Összes Többi Kedves Köztársam az Elvtársban! (Úrban – kinek kinek vérmérséklete szerint.)
  Nagyon köszönöm a jókívánságokat, különös tekintettel a szorgos nyuszikra! Magam részéről nemkülönben kívánok hasonló sikeres poszthúsvétot! (Az olyan, mint az új esztendő. Semmi értelme.) Bár én sem vagyok az a kimondott keresztény (újabb szinonima!), én még a Jehova tanúit se utálom. Itt Alsó-Szászországban kívánságra magyarul is térítenek, nemcsak oroszul, ami mindenesetre megható gesztus részükről.

  • öregszeder szerint:

   Emigrant!
   Lehet, hogy Alsó-Szászországban a különböző nyelvű hittérítés mellett nem állnak Húsvétkor kígyózó, kilóméteres hosszú sorok ingyen ebédért, amit a krisna tudatú hívők egyháza és nem a keresztény egyház szervez. Továbbá nem írják ki a templomokban Húsvétkor és máskor sem, hyogy a koldulás tilos és a hívők ne is adakozzanak, mint Pécsen. És itthon a katolikus egyházakra az egyházi ünnepeken és úgy általában sem jellemző az adakozás, a szegényekkel való törődés. Konkrétan leszarják őket, a sorsuk elleni tiltakozást, reményvesztettséget pedig leszerelik azzal, hogy imádkozzanak, ne zúgolódjanak.Talán ez is az oka, hogy egy kicsit másként viszonyulok a Húsvéthoz és a katolikusokhoz, jehovásokhoz a személyes és a világnézeti okokon kívül. Lehet, hogy egy kicsit irigyellek.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s