Megdöbbentő válaszlevél Áderobottól

Még alig hűlt ki az internetes vonal az Áderobothoz írt posztom közzététele után, amikor szinte postafordultával választ kaptam tőle. Ebben megdöbbentő részletességgel számol be a Fideszben 1998 óta futó “Fejlesztési Projekt“-ről, s elárulja valódi nevét is! A kézbesítő ezúttal is a szendamondja megbízható gyorsfutára, emigrant köztársunk volt. A Tákolmány Negyedik Blődliesítésének hatályba lépése után így őt illeti meg a demokratikus fő- és jószágvesztés dicsősége is!

Mélyen Tisztelt Szendam úr!

Nagyra becsült levelére válaszolva engedje meg, hogy meglepetésemet tolmácsoljam az Ön éleselméjűsége iránt, amellyel megfejtette működésem eddig szigorú államtitokként őrzött rejtélyét! … Ez nem a rejtély titka, hanem maga a titok rejtélye. … Volt. … Eddig!

42 Volt törpefeszültség – ez folyik az áramköreimben vér helyett!

Vagy talán nem is Ön bogozta ki ezt a talányt, hanem hírszerzői adták az Ön nagyra becsült kezére ezt a stratégiai információt? Minden elismerésem!

Ha már úgyis mindegy, megosztok Önnel és olvasóival egynéhány szigorúan bizalmas információt, melyek sok egyéb dologra is fényt vethetnének, természetesen, csak ha valakinek eljár a szája, de én számítok az Ön és köztársai diszkrimi… diszkrepan… (bip-bip) … diszkréciójára. (Elnézést, lassan frissíteni kell a programomat!) … Egyszóval a dolog maradjon itt, négyezrünk között! Pszt!

A projekt még az előző Orbán-kormány alatt kezdődött. Széles Gábor vezetésével, az ő mikroelektronikai háttériparára támaszkodva. A kormánypártok kényelmes parlamenti többsége ellenére többször előfordult, hogy valamelyik képviselő tévedésből a választópolgárok érdekének megfelelően szavazott, nem pedig a kormányfő szeszélyét követve, ahogy az a mienkhez hasonló parlamentáris diktatúrákban egyébként alapkövetelmény.

Valamit tenni kellett!

Csendben és egyenként megkezdődött a képviselők lecserélése emberutánzatú robotokra, sci-fi-nyelven androidokra, akik messziről megszólalásig hasonlítottak egy emberre, azzal a különbséggel, hogy csak az előre beprogramozott mondatok pontos, szolgai visszaadására voltak képesek. Intelligenciájuk mindössze két bitre korlátozódott, a frakcióvezető jelére vagy az „igen” vagy a „nem” gombot nyomták meg. … Viszont legalább nem szarták össze az udvart, mint a náluk lényegesen fejlettebb intelligenciával rendelkező háziszárnyasok.

Az országgyűlési ciklus végére a kormánypárti frakciók kilencvenháromegész-hatvannyolcszázad százalékát sikerült lecserélni ezekre a kezdetleges modellekre, így köszöntött pártunkra a Nyolc Szűk Esztendő.

Az ellenzékben eltöltött időszak a modellfrissítés, ráncfel- és levarrás jegyében telt el, hiszen meg kellett oldani, hogy az androidok látszólag az öregedés (hölgyek esetében pedig a fiatalodás) külsődleges jegyeit mutassák. A gyártók a hardver mellett a szoftverre is gondot fordítottak: az új modellek már cizelláltabb szövegeket is vissza tudtak mondani, némelyikük már két összefüggő mondat elmondására is képessé vált nagyobb nyelvhelyességi kihágások nélkül! Már elég néhány közhellyel feltölteni a memóriájukat, és ezeket a hülyeségeket önálló mondatokba tudják foglalni.

Sajnos a “zelmúttnyóccév” nem volt elég a teljes garnitúra kicseréléséhez, maradt még vagy kéttucatnyi a régi “XT”-modellekből, ezek alakították meg a KDNP (“Kimondottan Debil Nemzetieskedő Pojácák“) frakciót. … Az egyikkel különösen sok baj volt, mert a legegyszerűbb gombmegnyomás is olyan erőfeszítésébe került, hogy processzora túlmelegedett, állandóan kiverte a biztosítékot – vastag rézdróttal meg kellett patkolni, ezért van a neve előtt a Dr. előtag!

Minden nagyon szépen alakult, ezerharmados frakciónk száz százaléka ilyen kipróbált és korlátolt képességű robotokból állt, amikor Széles Gábor és fejlesztői gárdája újabb kihívás elé került: Köztársasági Elnököt kellett előállítani!

Az addig gyártott modellek nagyon szépen nyomogatták a gombokat, szajkózták a beléjük táplált ostobaságokat, felvették a fizetésüket (és még kétszer annyi költségátalányt), rövid idő alatt szép kis vagyont harácsoltak össze, drága autókat törtek ripityára, belerúgtak az előttük fekvő hajléktalanokba, egyszóval mindenben megfeleltek egy kormánypárti képviselővel szemben támasztott társadalmi elvárásnak!

De a nevüket aláírni, hát az bizony meghaladta a képességeiket!

Az addigi legutolsó fejlesztés  – amelynek a dizájnja ugyan nem sikerült valami fényesen, mert a gyárban már csak két különböző fényérzékelő szenzort találtak, el is nevezték El Tolcsi-nak a hírhedt középkori arab pénzváltó után –, még mindig csak arra volt képes, hogy a neve helyére két keresztet rajzoljon. … Néha hármat, mert számolni természetesen nem tud.

A Vezér és Széles Gábor ekkor összedugták busa fejüket. Azt a hajmeresztő ötletet, hogy netán egy valódi emberi lényt tegyenek meg köztársasági elnöknek, gyorsan kiverték a fejükből. Mert mi lesz, ha aláírás közben véletlenül elolvassa valamelyik törvényt, és netán felfordul a gyomra? A „Szánalmányt” (az Alkotmány helyébe tervezett szövegnek kinéző tárgyat) pedig ráadásul nyilvánosan kell aláírni! Megegyeztek, hogy erre emberi lény nem képes gyomortartalmának a dokumentumra történő obligát elhelyezése nélkül. És ez a kihívás hívta életre a köztársasági elnök android béta-verzióját, az S3P4-et:

 

Plagi bácsi nagykövet lenne Washingtonban

Valójában egy önállóan programozható és írni is tudó golyóstollat kell elképzelni, a végén egy lecsavarható köztársasági elnökkel. Sajnos terjedelmi korlátok miatt a golyóstoll memóriájába már nem fért bele a helyesírás-ellenőrző segédmodul, ezért a toll sok mulatságot szerzett a nemzet írástudó egyezred részének. (Pl. a hályogot pontos j-vel írta, a hájat meg ly-vel.)

A nagy sietségben azonban a mérnökök hibákat követtek el. A modell túlságosan is hatékonynak bizonyult, valóságos grafomániás tüneteket mutatott, és amikor már aláírta és kihirdette Newton első és Parkinson második törvénye után Archimedes törvényét és az Egyesített Gáztörvényt is, a dolog tarthatatlanná vált.

Egy sikertelen átépítési kísérlet (“S3P4/JNS“) …

                                       

… után, aztán a mérnökök egy teljesen új koncepció alapján folytatták a munkát! Ebből jöttem létre én, a legfejlettebb android, akit a nemzet valaha is a hátán hordott! Egy valódi csúcsmodell! Lítium-ion akkumulátorok, hibrid hajtáslánc. Két, tetszés szerint választható mimikai gesztus. (“Gyomorbajos komor” és “Gyomorbajos mosolygós“.) Környezetbarát kialakítás. (Széndioxid kibocsájtás zéró!) Áramvonalas karosszéria. Szókincs: 36 szó. (Félreértik, szándékosan, félremagyarázzák, határozottan, visszautasítjuk, ilyen, rágalmakat, káosz, rend, alkotmányosság, demokrácia, szuverenitás, önállóság, rakás, szerencsétlenség, kommunizmus, bűnei, szociálliberális, ellenség, nemzeti, oldal, válogassa, meg, szavait, a, az, és, hogy, nem, igen, fekete, fehér, ellenség, szabadság, harc, aláírom)

Áder János

Hát kell ennél több? … Frau Merkelnek még ez is sok volt.

Tényleg nem tudom, Ön miből és hogyan jöhetett rá, hogy nem vagyok ember, csak fideSS politikus? Talán túl intelligens volnék? Vagy abból, hogy nem szégyelltem magam, amikor Frau Merkellel vitatkoztam? Kérem, ne hagyja merevlemezemet információ híján kiszáradni, processzorom oldalát a kíváncsiság már így is majdnem átfúrta.

Árulja el, miből jött rá?!

Miből? Miből? Miből? Miből? Miből? Miből? Miből? Miből? Miből? Miből? Miből? Miből? Miből? Miből? Miből? Miből? Miből? Miből? Miből? Miből? Miből?…

 Diktatorikus üdvözlettel, az ön leghűségesebb köztársasági álnoka:

ÁDR2JNOS

Reklámok

9 hozzászólás on “Megdöbbentő válaszlevél Áderobottól”

 1. Klári szerint:

  Kedves emigrant!
  Nem gondoltam volna…Sikerült…Gratulálok…

  • szendam szerint:

   No ugye, ugye! 🙂

  • emigrant szerint:

   Kedves Klári!
   Köszönöm az elismerést! Bizony jólesik itt a távoli száműzetés keserű kenyerét fogyasztván. Medvehagyma nélkül.
   emigrant

   • Klári szerint:

    Szeretem tömören megfogalmazni a mondandómat, ezért néha nem “az jön le” amit gondolok, ezért nyomatékosan kijelentem, nem benned kételkedtem. Abban, hogy ebből a sótlan, unalmas, színtelen, szagtalan karakterből ki lehet hozni valami vicceset…Bárcsak mondhatnám, hogy gyere haza! De nem mondhatom, mert akkor lennék nyugodt ha a két fiam is elmenne…Nagy szükség van ilyen emberekre mint Te is…Utolsó mentsvárként már csak a humor maradt nekünk…

 2. Klári szerint:

  Vajha akadna egy karakán csaj, aki selmeci szenátorina kifli, nyugdíj, vaníliás-karika és nápolyi-szelet ügyi kormánymegbízott titkos naplóját nyilvánosságra hozza…Még a végén nekem kell megtennem…:))

  • szendam szerint:

   Kedves Klári!
   Hát nosza! Rajta! Előtted a hosszú hétvége.
   Alkoss kedvedre, s ha jó az írás a szendamondja blogfelülete a Rendelkezésedre áll!
   Üdv! szendam

   • Klári szerint:

    Jaj, kedves szendam! Itt a hétvége valóban, erdei barangolásra és medvehagyma gyűjtésre készültem. Ahhoz, hogy egy “emigranti” szintű írást kanyarintson az ember lánya, bele kellene élnem magam a kocsmáros lány lelki világába….Olvasgatni az előéletéről, mostani megnyilvánulásaiból szemezgetni…Brrrrr…A (nemlétező) szőr is feláll a hátamon a gondolattól…Annyi új könyvet kell elolvasnom, és annyi régit kell olvasnom újra…Meg be kellene egy hosszú botot is szereznem, amivel ezt a szutykot piszkálni kellene…Hátha akad valaki más…

   • szendam szerint:

    Kedves Klári!
    Én nem tudhatom, milyen az idő Nálatok, de itten az a kis havacska (kb. 10-12 cm és növekszik!) semmiféle erdei barangolást és medvehagyma-gyűjtést nem tesz lehetővé!
    Sajnálom, hogy nem vállalkozol az írásra! Remélem egyszer még meggondolod Magad!
    Üdv! szendam
    (PS: mire használod a medvehagymát?)

 3. Klári szerint:

  Nálunk kb 30 cm a hó és szakad megállás nélkül…A medvehagymát mindenre használom, amibe fokhagyma kellene…Szeretem a fokhagymát, de ez a kínai, emberi ürülékkel és különféle vegyi anyagokkal szennyezett fokhagyma, ami nem is fokhagyma szintén száműzve nálam…(egyszer talán megtudjuk, hogy juthattunk ide, hogy még fokhagymánk sincs…) Krémlevesnek, pogácsába is sütöm…Egyáltalán, mindenre használom…Egy részét lefagyasztom, más részér porítom…Nálunk itt a Mecsekben annyi van, hogy kaszálni lehetne…


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s