Áderobot

Jánosuk és Elnökük úgy döntött, hogy elkerülendő a “káoszt” és a “törvénytelenséget”, mostantól Magyarországon legyen Káosz és Törvénytelenség! Tehetett volna másképpen is?

jános!

Nem! Nem gépelési hiba okán írtam keresztnevedet kis kezdőbetűvel és nem modortalanságból, bunkóságból maradt le előle a szinte kötelező “tisztelt“, avagy “kedves” sem. Mindez részemről abszolút szándékos, lévén tegnapi (felvételről sugárzott) beszéded után nekem te (itt is szándékos a kisbetű!) sem kedves, sem tisztelt nem vagy – elnököm meg sose voltál -akárcsak az elődöd! – , a nagy kezdőbetűre pedig méltatlanná váltál. A tegnapi szózatodból ugyanis kiderült, ki is vagy te igazából.

Amikor tavaly (vezéri kegyből) bele tehetted az ülepedet abba a Székbe, melyben olyan (pláne hozzád képest) Galaktikus Óriás is űlt már, mint Göncz Árpád (az épelméjű és éplelkű emberek köztiszteletében álló Árpi bácsi), sokan halelújáztak, lévén közvetlen elődödhöz képest még te is egy fajsúlyos személyiségnek számítottál, de semmiképpen nem tarthattál igényt az általános elfogadottságra. Olyanok is örömködtek kinevezésed fölött, akik osztán még nyomokban sem vádolhatóak azzal, hogy szeretnék, pláne tisztelnék a te Pártodat. Mindennek oka az volt, hogy az akkoriban terjedő “urbanlegend“-ek szerint neked anno komoly összetűzésed volt a Vezér&Kancellár-ral, s ezért száműzött ő téged a honi közélet terepéről az Európai Parlamentbe. Ilyeténként sokan hitték rólad, hogy tulajdonképpen a Felkapaszkodott belső ellenzékie vagy, az Orbánpárt egyik “mensevike”, s így feltételezték (bíztak?, reménykedtek!), hogy a Köztársasági Elnöki Hivatalban legalább minimális “féke és ellensúlya” leszel az Ezerharmad (tehát személyesen Viktor) hatalmi önkényének.

Én azonban már akkor sem csatlakoztam a benned reménykedők táborához. Tettem mindezt azért, mert annál én sokkal tájékozottabb, tehát pesszimistább (realistább!) vagyok, illetve azért, mert ilyeténként jobban ismerem (felismerem!) a te pártodhoz hasonló, maffia-elvek szerint felépített, politikai mozgalomnak álcázott bűnszövetkezetet, annak szokásait és működési rendszerét, mint (ezek szerint) bárki más. Éppen ezért egyetlen szót sem hittem el arról, hogy te valaha is komolyabban fel mertél volna lázadni a Főnököd ellen. Ha így lett volna, akkor te most az amorális jobboldal egyik erkölcsi hullája lennél már esztendők óta, egy vidéki ügyvédecske, aki maximum egy rosszul fizetett alsóbivalybasznádi cég felügyelőbizottsági helyével lennél kénytelen (hálásan) megelégedni. Abban a társaságban, melyhez te is tartozol, a lázadást, az ellentmondást nem paralamenti alelnökséggel, nem jólfizetett EP-mandátummal szokás meghálálni és pláne nem a Köztársasági Elnök funkciójával! Utóbbi esetében pláne nem úgy, hogy az illető ne lenne kiszámíthatóan kockázatmentes.

jános!

Meg köll mondjam neked, hogy azért eddig elég ügyesen játszottátok (te, meg a Vezéred) a “Megfontolt, Hivatalához Méltó Köztársasági Elnök” című szappanoperát. A legutóbbi “alá-nem-írás” szemfényvesztése példáúl olyannyira jól sikerült, hogy még olyan blogger-kollégáim is megveregették a válladat, akik egyébként tökéletesen tisztában voltak azzal, hogy pártkatonaként foglalhattad el csak hivatalodat, s egyébként még a gatyádat sem tolhatod le anélkül, hogy elébb engedélyt ne kértél volna arra Don Vittoriotól, hálásan megnyalintva annak kezét.

Ámde most, azaz tegnaptól már kapod az “ívet” mindenkitől, mert az ő szemeikről a hályog, rólad meg az álcázófesték hullott le. Nekik azzal kellett (felsűlve) szembesülniük, hogy igazak voltak a veled kapcsolatos balsejtelmeik és ostoba tévelygések, a hozzád fűzött reményeik. Neked meg azzal, amit eddig is tudtál magadról: dróton rángatott marionett-figura vagy csupán egy szocio- és pszichopata Felfuvalkodott Hólyag kezében, aki egy jólfizetett állásért (plusbonus: élethosszig tartó haszonélvezetért) eladta tekintélyének és becsületének még a morzsáit is. (Az olyan “csekélységekről”, mint például “alkotmányosság”, “jogállamiság” és főleg “demokrácia” már ne is beszéljünk!)

Ezen a tényen még az sem változtathat, hogy hírhedt nyilatkozatodba (“Egyértelmű alkotmányos kötelezettségem, hogy az alkotmánymódosítást aláírjam és kihirdessem.“) bele csempészted azon, magadról a felelősséget (a szégyent és a Vezér által a fejedre pottyantott szart) lesöpörni igyekvő mondatot is, miszerint: “Függetlenül attól, hogy a módosítás kinek az ízlésével találkozik, és függetlenül attól, hogy ez tetszik-e nekem, vagy sem“. Mert miután ezt az egészet aláskribáltad, már senkit nem érdekel, hogy mi tetszik és mi nem neked, pláne nem a Főnöködet, aki ezek után a mamelukjaival úgy módosítgathatja majd a Tákolmányt, ahogy neki tetszik, s ebbe neked (meg a Tákolmánybíróságnak) legfeljebb annyi beleszólásod lehet, hogy a papíron neked üresen hagyott hely formailag megfelelően van-e elhelyezve.

jános!

Felteszem, hogy ezzel te, mint jogvégzett ember azért csak tisztában vagy valamennyire. Azzal, hogy aláírásod és kihírdetésed után tulajdonképpen szabad utat engedtél annak, amit az álszent nyilatkozatotban elkerülendőnek neveztél: “Káosz. Zűrzavar. Törvénytelenség.“. Mert eztán a parlamentben ücsörgő, innen-onnan szalajtott, “országgyűlési képviselő”-knek nevezett, esetlegesen eszement barmok/korrupt seggnyalók, ha kellő létszámban (jelenleg 256 fő, 2014-tő pedig 132) sikerül befurakodniuk a Törvényhozás falain belülre, s ott együttesen kitalának valami ordasúl nagy baromságot, azt pedig még meg is szavazzák, akkor az a határozat mindenféle jogi/szakmai/erkölcsi kontroll nélkül az ország alaptörvényévé válik! Függetlenül attól, hogy az esetleg nem mond-e ellent egy másik, már korábban (hasonlóak által és hasonló módon) alaptörvénnyé tett paragrafusnak! Avagy esetleg egy megkötött nemzetközi szerződésnek. (Jut eszembe, jános! Te bele gondoltál abba, hogy ezek után ki fog Magyarországgal bármiféle szerződést megkötni? Tudván azt, hogy esetleg néhány hét/hónap múlva, ha pár hülyének az nem tetszik, akkor annak ellenkezőjét be lehet tákolmányoztatni?)

Ugyan mondd már meg nekem, hogy ez az egész és így, nem ippeg pont a káosz, a zűrzavar és a törvénytelenség lehetővé tételének minősített esete? Persze te bízhatsz abban, hogy azért idáig a “Capo“-d már talán nem vetemedik, de egyrészt miért ne tenné, ha van rá lehetősége, másrészt már meg is tette, hiszen pl. a diákok röghözkötése netto modon ütközik az EU-val aláírt csatlakozási szerződéssel! És ugyan mondd már meg nekem, hogy melyik jogállamban bíznak ilyesmit egyetlen ember belátására, józan eszére? Ugyan melyik jogállamban létezik olyasmi, hogy sima polgárjogi dolgokban (pl. egyházak bejegyzése) a törvényhozás dönt, s nincs semmiféle jogorvoslati lehetőség?!

jános!

Bennem van még feléd annyi jóindulat, hogy feltételezzem: nem gondolkodás nélkül ugrottál bele ebbe a bűzlő pöcegödörbe. Mérlegre tetted a hivatali kötelezettségeidből járó felelősségedet, meg a személyes egzisztenciális érdekeidet is. Sajnos ugyan az utóbbi felé billent a mutató, ámde még így is lehetőséged lett volna arra, hogy tekintélyed romjait, személyiséged autonómiájának látszatát megőrízhessed. A “Menekülés Aranyhídjá“-t maga Sólyom László, egyik hivatali elődöd még meg is mutatta neked, megpróbálva az eljárást a szádba rágni.

Ugyanis a Tákolmány 4. pontja szerint a te kötelességed őrködni “a demokratikus államrend fölött“. Ennek alapján simán kérhettél volna előzetes normakontrollt az AB-tól, ráadásul úgy, hogy sem a magad, sem pedig a Vezéred érdekeit ezzel nem kockáztatod. Hogy miért nem, hogy ebből hogyan lehetett volna kihozni a közismert “káposztáskecske/kecskéskáposzta” receptjét?!

jánoskám!

Annyira még te, meg a Főnököd sem lehet olyan barom, hogy ne legyetek tisztában a Tákolmánybíróság személyi összetételével, illetve annak arányaival! Amely arány hamarosan, Salamon Mameluk hivatalba lépésével végérvényesen felétek fog billenni! … No? No! Kezded már pedzeni?! … Nem?! Hát akkor idefigyelmezzél vazzekém!

Miután Gazdád az orrod alá nyomta a tákolmánymódosítást, melyben nyílvánvalóan alaptörvényellenes paragrafusok nyüzsögnek (mint öreg bútorban a szuvak), a paksamétát szépen átpasszolhattad vóna az AB-hoz. Az némi molyolgatás után, többségi szavazással meg simán kijelenthette vóna, hogy mostmár minden a legfaszányosabb rendben van, az onnan a sztratoszféráig párolgó bűz pedig valójában a legtisztább és legtökéletesebb rózsaillat! No, innentől te a szaros kezedet mosva simán aláírhattál és kihírdethettél volna úgy, hogy az áradó trágyalé jelentős része nem a te koponyádra gravitálódik!

No, de a Diktátornak annyira sürgős volt a dolog (te meg annyira szolgalelkű), hogy még ezt a tiszteletkört sem volt hajlandó kivárni, így osztán, jánoskám, most rajtad szárad az egész trutymó! Remélem azért nem érzed magad túl jól!

Mindezek fényében a másik megoldásról már szót sem ejtenék. Arról, hogy fogod magad, a tákolmánymódosítás egész iratcsomóját nagyívben kihajítod az ablakon, kijelented, hogy “Ezt a szemetet velem alá nem írathatja senki!“, osztán meg szépen lemondasz! Ezzel ugyan – előéleted ellenére – alaposan beírhattad volna magadat a Történelembe, általános hazai és nemzetközi tiszteletet vívhattál volna ki magadnak, de le köllött volna mondanod a Vezér Kegyeiről, a suskáról, megkeresvén azt a gerincet, amit már csak a Jóisten tudja mikor, de elástál a kerted (tudatod) hátsó részében! Ugye?!

Hát, további kellemes bő négy esztendőt kívánok neked ott, a méltatlanúl viselt hivatalodban! Nem lesz könnyű dolgod! Idehaza mindenki le fog köpni (kivéve a vezérvallásúakat), külföldön pedig szinte senki nem fog kölcsönösen megfelelő időpontot találni arra, hogy fogadjon téged. Hiszen mindenki tudja már rólad: nem vagy más, mint egy biodroid! Egy Áderobot!

Kellő undorral: szendam.

Reklámok

7 hozzászólás on “Áderobot”

 1. emigrant szerint:

  Köztársam! Most provokálsz? Választ vársz a janitól is? Nem volt neked elég, hogy le kellett mennem orbánba? Hу, погоди!

 2. öregszeder szerint:

  Aki ádertől Árpi bácsihoz felérő hivataltudatot és viselkedést várt, az ugyanolyan idióta, mint akik megszavazták ’10-ben a 2/3-dot. A faarcot azért vette magára, hogy ne árulkodjon a gyűlölet róla, de néha ez nem sikerült neki. Számára az alkotmány ugyanúgy semmit nem jelent, mint a haverjának. Soha nem is jelentett mást, csak technokrata szabálygyűjteményt. Sólyom megválasztásánál egyértelműen kimutatta a fogát. Mitől változot volna meg a jelleme? Addig is frakcióvezetőként milyen szemét hangvételű felszólalásai voltak? És az általa benyújtott törvényjavaslatok? Ez a mostani döntése teljesen egyértelműen várható volt. Mit kell ezen csodálkozni? Annyi pozitívum van ebben, hogy mostmár minden hülye számára is napnál világosabb kell legyen, ki ez a bűnöző. Vége a pávatáncnak apuskám. A többit az őrszobán meg a főtárgyaláson.

  • Klári szerint:

   Épp az imént olvasgattam a heti “termést” a neten, látom ám, hogy a szocik Mesterházi vezette szárnya nevében sietett kijelenteni, hogy nem lesz itt semmiféle elszámoltatás, “boszorkányüldözés”…Világos beszéd, remélem a szimpatizánsok is értették…

   • szendam szerint:

    Kedves Klári!
    Bár nem vagyok a szimpatizánsuk, de tökéletesen megértettem.
    Állítólag nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni. Hát ez szocikámékra egyáltalán nem vonatkozik, hiszen úgy látszik mindenképpen el akarják követni ugyanazt a hibát, amit 2002-től kezdtek, s évről évre egyre nagyobbra puffasztottak, mígnem sikerült kétharmadosra növelni!
    Az ostoba barmai!
    Üdv! szendam


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s