Prosztó és Kalapács

Murphy” egyik örökérvényű törvénye szerint: “Ha valami nem megy ne erőlködj, végy egy számmal nagyobb kalapácsot!“. Nos, a NER-kormány bele is kotort a szerszámosládájába, elővette onnan Klinghammer Istvánt, leporolta, rozsdátlanította, lezsírozta, s a “Felsőoktatásért Felelős Államtitkár” polcára helyezte. “Kalapács” professzor pedig rögtön neki is látott a bemelegítésnek, s első ütésre eltalálta a “megfelelő” hangot.

Káderválság lépett fel az Emberminisztériumban. A teljesen lejáratódott Rauzsika nénjével a kutya sem akar szóba állni (egyébként is annyi hülyeséget nyilatkozott már, hogy kénytelenek voltak neki szájzárat elrendelni!), Balog miniszternek meg mostanság az a sürgős dolga támadott, hogy a tákolmányos Feketeakadémiát mentesítse a zavaró tényezőktől: nyolchavi államtitkárkodás után lapátra téve Elsimon, rabfoglalkozató alanyi költőt. (Nem sírok érte!) Így nem maradt senki, aki teljes munkaidőben a békétlenkedő egyetemistákkal foglalkozzon. Ámde ahol kereslet van, ott kínálat is: Klinghammer István térképész professzor vállalta azon “kalapács” megtisztelő(?) szerepét, mellyel a NER-kormány beverhet még néhány szöget a magyar felsőoktatás koporsójába.

Kalapács professzor nem egy operaénekes, akinek több órányi beéneklésre van szüksége ahhoz, hogy elvárt szinten teljesíteni tudjon az esti előadáson. Ő némi “hrrr-khmm” után máris eltalálta az orbánbalogi alaphangot, félreérthetetlenül meghatározva azt a bázist, melytől egy jottányit sem eltérve hajlandó csak a felsőoktatási “reform” kérdéskörében “tárgyalni”. Azt mondotta, a “minőségi felsőoktatás kialakítása” érdekében elkerülhetetlenek a kormány által elhatározott változtatások végigvitelei, s arról ugyan lehet tárgyalni, hogy miként finomítsák a “Hallgatói Szerződés” egyes pontjait, de az “Alapelv”-től eltérni nem! Szerinte ugyanis, “…ha valaki kéri a közösség segítségét, akkor nézzen a tükörbe, és tűnődjön el, erkölcsös-e tiltakozni, és azt mondani, hogy visszafizetni semmit nem akar“. Ami pedig a tiltakozó/tüntető hallgatókat illeti, Kapalács szerint: “Mindig vannak olyan forrófejűek, akik úgy érzik, ez egy jó hecc. Nem bántó szándékkal, de megjegyezhetném, hogy talán kicsit éretlenek is ahhoz, hogy értelmiségi pályára készüljenek és egyetemre járjanak“, majd kijelentette, hogy az “egyetemfoglalók” a maguk “semmit meg nem oldó véleménynyílvánításaikkal” tulajdonképpen “megakadályozták” saját “szorgalmas, motivált” társaikat abban, hogy tanulmányaikat folytathassák. Ez pediglen ugye azt jelenti, hogy tárgyalni/egyeztetni ezekkel (HaHa) ő sem hajlandó (lévén ugye nem eléggé felnőttek és egyetemre, meg értelmiséginek valóak).

Kalapács professzor véleménye, hogy finoman fogalmazzunk, több ponton is hibás premisszákon alapul. Legelébb is ippeg pont a “minőségi felsőoktatás” érdekében köllene elkerülni a NER-kormány azon “reform-intézkedésiet”, melyekkel az milliárdok tucatjait vonja ki onnan, s taszítja a működésképtelenségbe többek között azt az egyetemet is (ELTE), melynek Professzor Úr 2000-től kezdve hat esztendőn át a rektora volt. A többek között ez ellen is tüntető egyetemi és középiskolai diákok nem forrófejű balhékeresők, hanem olyan magyar állampolgárok, akik demokratikus alapjogaikat gyakorolják! Az egyetemeinken való tanulás lehetőségét nem a demonstráló diákok veszik el társaiktól, hanem az a kormány, mely a diploma megszerzését a pénzes NER-elit passziójává teszi a nemtandíj bevezetésével és oktatók százait teteti lapátra a nemmegszorításokkal! A magyar diplomások (is) nem azért vonulnak költöző ludakként Nyugat-Európa államaiba, mert úgymond “nem akarnak visszafizetni semmit” a társadalomnak, hanem azért, mert ez a Társadalom, meg az azt képviselő (általa megválasztott sőt, eltűrt!) Törvényhozás és Államhatalom olyan gazdasági, munkaügyi és szociális viszonyokat teremtett Magyarországon, hogy egy építésznek ma nagyobb egzisztenciális biztonságot jelent Londonban kukaürítőnek, egy a közigazgatásban is alapos jártasságot szerzett biológusnak pedig egy németországi sajtüzemben segédmunkásnak lenni, mint idehaza havi bruttó 47 ezerért (sőt, idén már csak 36 ezerért!) közmunkásként időnkét utcát seperni, vagy árkot pucolni! (Megjegyzem, aki az állítólag “drágán” kiképzett diplomásokat ilyesmire használja, az ugyanúgy bűnös – sőt, kizárólag ő az! – a társadalom ezen erőforrásainak elpazarlásában! … Hogy is híjják ezt a minisztériumot?!) Ezt a helyzetet semmiféle, akár még a Tákolmányba foglalt hallgatói (kényszer)szerződés sem tudja orvosolni, pláne ha azt nézzük, hogy ugyan miként akarja majd kikényszeríteni ez az Állam (hol lesz az már akkor?!) ezen kontraktus betartását azoktól, akik fogják magukat és mégis “disszidálnak”?! (Egy barátom azt tanácsolta minden érintettnek, hogy nyugodtan írjanak alá bármit, osztán tanulmányaik végeztével húzzanak el, mint a vadlibák, s még azt is felejtsék el, hogy hol is van ez az elképesztően abszurd ország a maga idióta főnökeivel, meg a méghülyébb szavazóival! Igaza van!)

Kalapács professzor szerint nem felnőttek sőt, nem egyetemre és nem értelmiségieknek valóak azok a tizen-huszonéves diákok, akik ma a kormányzat intézkedései ellen “tettlegesen” is tiltakoznak. Nos, szerintem pedig azok a “felnőttek” nem ilyenek, akik gyávaságból, (horribile dictu!) számításból – tehát pucér önérdektől hajtva – lapítanak, kussolnak és várják vagy a Csodát (“Tán majd 2014-ben vége lesz ennek a Rémálomnak is!“), vagy a nekik leleső Állami Baksist, például államtitkári fizetés formájában. Lehet felnőtt, de semmiképpen nem értelmiségi az, aki egy gyékényen árul egy olyan Állammal sőt, felajánlja annak a maga szolgálatait is, amely szerint a fociba ugyan dűteni köll számolatlanul a költségvetési milliárdokat, de a Felsőoktatás (mely az egész ország gazdasági-szociális rendszerének elválaszthatatlan része, ergo maga A Jövő!) az csak legyen “önfenntartó”!

De ha már a “foci-felsőoktatás“, avagy ha tetszik a “stadion-stúdium” kérdéskörénél tartunk, nagyon kíváncsi lennék, hogy Kalapács professzor szerint miért az előbbit illeti elsőbbség az utóbbi kárára?! Szerinte azok a huszonéves “labdarúgók”, akik heti néhány órában az albánt is messze alulmúló szakmai színvonalon “szórakoztatják” azt a párezer embert (meg a Miniszterelnököt és sleppjét), akik “kívácsiak” rájuk, s mindezt akkora fizetésért, melyről egy kétdiplomás, kétszakvizsgás, 62 esztendős korában nyugdíjba kényszerített tanár még csak nem is álmodhat, a mostanság beléjük ölt (és még ölendő) közmilliárdokért cserébe vajon mit “fizetnek vissza” az őket (kényszerűen, a miniszterelnöki mánia és önkény miatt) eltartó Társadalomnak? Nekik nem köllene esetleg aláírniuk egy “Labdarúgói Szerződést”, melyben vállalják: ha nem kapnak állást az egyik “élvonalbeli” csapatnál, akkor is lehúznak X esztendőt mondjuk a “Bivalybasznád FC”-nél havi bruttó 47 ezerért és nem mennek külföldre?

Avagy mit fizetnek vissza a Társadalomnak például azon debreceni “béközepesek”, …

Hangos szóváltás alakult ki

… akik a minap azért vonultak ki a Cívisváros egyik szórakozóhelyéhez, mert a szart is ki akarták verni a HaHa helyi sejtjének hét tagjából, lévén azok korábban kifogásolni merészelték, hogy míg a debreceni stadionra jut 16 állami milliárd, addig a Debreceni Egyetemtől ugyanennyit megvonnak a “Nagy Takarékoskodásos Önfenntartás” okán. (A linkért köszönet “Fabius“-nak!). Ezt a kérdéskört, ha már annyira “igazságosak” akarunk lenni, nem köllene a felsőoktatáshoz hasonló mérték alapján megvizsgálni?

Gondolom, Professzor Úr ezeket az alakokat (nem csak a debrecenieket!) inkább tekinti felnőttnek, egyetemre és értelmiséginek valóaknak, meg tárgyalópartnereknek – akik eleddig csak alig pár milliárdnyi bírságot (plusbonus: a nemzetközi “hírnév”) szedtek össze az államilag finanszírozott MLSZ-nek a lelátókon tanúsított kultúrált, abszolajte balhékerülő viselkedésükkel – mint a tüntetgető és forrófejű diákokat! Gondolom továbbá, hogy Professzor Úr, a már ismertetett “credo”-ja alapján, a fentebb látható Prosztóktól vett minta szerint óhajt majdan tárgyalni a “felsőoktatás átalakításá”-ról, aztán majd leül velük egy Fidesz-nagygyűlésen barátilag elcsevegve arról, milyen faszányosan megrendszabályozták ezeket a hepciáskodó, a társadalom nyakán élősködő ifjoncokat!

Ez lenne tehát a Nemzeti Együttműködés Rendszere! Állami profifoci és önfenntartó állami oktatás – utóbbi rabszolgaszerződéssel. Tüntető diákokra ráuszított Prosztó és Kalapács. A Jónép meg közben kussol! Ebből lesz osztán a Szebb Jövő.

… és ezt …

szendamondja!

PS: Míg ezt a posztot írtam, a nepszava.hu oldalán megjelent egyik kedvencem, Veress Jenő jegyzete! Itt a link! Tessenek rákattintani! Érdemes! … és ezt is szendamondja!


2 hozzászólás on “Prosztó és Kalapács”

  1. MSZP2011 szerint:

    Ez a kalapács pedig a Fidesz nyelven fog csengeni! Kling!!!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s