Majom és “Majom” között nagy a különbség!

Állítólag egyáltalán nem igaz, hogy a dzsungelben a “Dzsungel-törvények” érvényesülnek! … Illetve egészen pontosan: ahol ezek a törvények érvényesülnek, az nem az a bizonyos “Dzsungel“, hanem az állítólagos “Civilizáció“, melynek egy bizonyos részterületén, a Föld egy 93 ezer négyzetkilométeres, speciális állatfajtákat egyesítő Rezervátumában, az egészen speciális (keresztény) Nemzeti Együttműködés Rendszere a VEZÉR-elv… meg az ezt eredményező Falkaforradalom is!

A nepszava.hu jegyzetírója ma azt merészelte állítani, hogy a csimpánzok abszolajte civilizáltak, ellentétben a NER FŐemlőseivel:

Föl a fára!

Olvasom a tudományos hírt, hogy a csimpánzok is képesek az igazságos döntésre, képesek a fajtársukkal egyenlően megosztozni az ételen. Engem nem dobott fel a “fantasztikus” hír, de elképzelem, hogy Darby Proctor, az atlantai Georgiai Állami Egyetem kutatója és munkatársai örömükben a plafonig ugráltak. A Proceedings című amerikai lapban ismertették a kísérleteket, s a részletes tanulmányból kiderül, hogy a csimpánzok az emberhez hasonlóan viselkednek ugyanabban a helyzetben. A kutatók eddig azt hitték, hogy az állatok mindenképpen az egoista opciót választják: ide nekem a legjobbat, legszebbet, a legízletesebbet… És tessék, képesek igazságosan viselkedni. A csimpánzok fejlődési vonala mintegy 6 millió éve vált külön az emberekétől, ideje lenne megnézni azt is, hogy hová fejlődött az ember.

Az én környezetem laboratóriumában végzett kísérletekből már három éve kiderült, hogy az ember lemaradt a fejlődésben. Nézem a tévében az éhségmeneteket, amelyek – négymillió ember megbízásából – az ország minden tájáról igyekeznek az igazságért a parlament elé. Az a kérésük, hogy a kormányzat ossza meg velük az “élelmet”. Hiába figyelmezteti őket az egész világ, nem jó az egykulcsos adó, mert ennek révén az egyik oldalon nagyon gazdagok lesznek, a másikon pedig nyomorúságosan szegények. Miért jó ez a kormányzatnak? A csimpánzok fejlődési vonala felfelé ível, míg az “emberi” kormányzaté lejtmenetben van, vissza a feudalizmusba, vagy végső esetben: föl a fára!

Az éhségmenet fő kérdése lehet, hogy hova lett a pénz, amit az állam elvesz a szegényektől, hol van az a pénz, amit kivon az oktatásból, az egészségügyből, amit bezsebel a bankoktól, amit elvesz a nyugdíjakból (mert nem őrzi meg a vásárlóértékét ilyen élelmiszer áremelkedés mellett), hol van a pénzt, amit elvesz a bányászoktól, a rokkant nyugdíjasoktól… Hol van a sok pénz? Annyit stadionokra sem lehet költeni, mint amennyit elvett az állampolgároktól, csak nem vesz még egy MOL-t? Csupa kérdőjel! Már az egész (nyócév) adósságot kifizethették volna, de az adósság egyre nő. Soha ennyi vállalat nem ment tönkre, mint az elmúlt két évben, soha ilyen nagy szegénység nem volt ebben az országban. Nincs kenyér, nincs tüzelő: ezen a télen 150 ember fagyott meg, ötvenen a saját lakásukban. A csimpánzok már tudják, hol az igazság, hogy 49 ezerből nem él meg egy család, pláne hogy a téli hónapokban ez a fizetség csak 33 ezer forintot tesz ki. A kormánypárti emberek ezt miért nem tudják?

Az igazságos elosztásért menetelő embereket közben fogadott prókátorok is zaklatják, békemenetet is szerveztek ellenük. Az egyik “rasszista” vezetőjük felszólalásában kérdőre vonta az éhségmenetet: “az ellen a kormány ellen tüntettek, amely az elmúlt napokban kétmilliárd forintból mentette meg Gyulán a húskombinátot…!” Senki sem szólt, senki nem kiabálta vissza, hogy annak az EU-nak a pénzéből kapott a város kétmilliárdot, amely ellen a kormány, a Fidesz szabadságharcot folytat.

Erről eszembe jut egy film, pontosabban kettő, mert Pierre Boulle könyve alapján 1968-ban és 2001-ben is filmet forgattak. A főhős egy balsikerű űrrepülés következtében A majmok bolygóján, egy Földhöz hasonló bolygón landol. “Ezen a bolygón az emberszabású majmok az értelmes fajok, az ember pedig vadállat”.
Újabb 6 millió év kell, mire kialakul az igazságosan viselkedő ember?

Füsi Piroska /
Nem akarván megcáfolni Füsi Piroskát, illetve az Általa “elkövetett” kitűnő jegyzet állításait, csupán arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy így néz ki a Falkaforradalom Vezérpáviánja (NEM! csimpánz!) …
matolcsy-pöttyös-segg.gif
… melynek alfertályát egy “Avatott NER-pap” dicsőíti és magyarázza (lásd: fentebb!) és – társaival/alattvalóival egyetemben – rendszeresen nyelvével is illeti! (forrás: Varánusz)
És így néz ki egy csimpánz  (NEM! NER-altípus!)…
                              
… “aki” azon gondolkodik, hogy vajon “Mi, Magyarok” – közülünk is a speciális alnemek! – miért is voltunk az egyetlen(?) olyan ember-csoport, akik a törzsfejlődés útján még tőlük (csimpánzok) is leszakadtunk?!
 
Turul, ha mondom! Segít a gondon!
 
… és ezt …
 
szendamondja!

3 hozzászólás on “Majom és “Majom” között nagy a különbség!”

 1. Klári szerint:

  Ezeken már a háromfejű turul se segítene, de némelyiket talán egy “köbcenti helyrebiccenti..”:))

  • Benedek Ivánné szerint:

   Hogy ezek ilyenek azt tudjuk, de a legnagyobb szégyen szerintem, hogy nem állt melléjük Bp.lakossága. Tömegeknek kellett volna ott lenni.Gyalázat

 2. bonhomme szerint:

  A legfrissebb agymenésem:

  Fasizmus, jelenidőben

  Éhes ezrek állnak a parlament előtt,
  Nem dühöt mutatnak, hanem nyugodt erőt.
  Semmi jele nincs a garázdálkodásnak:
  Székházrombolásnak és gyújtogatásnak.

  Ha szükséges, akár hetekig ott állnak,
  Cári ukáz helyett emberszóra várnak,
  A kormánytól várják: oldja meg a gondot!
  Nem hinném, hogy ezzel újdonságot mondok…

  Gyerünk, Viktor öcsém, elő a farbával!
  Ezt nem intézheted azeri baltával!
  Tudsz okosan szólni? Vagy már csak röfögni?
  Hurkától-pálesztól nagyokat böfögni…

  Idáig érzik már a félelmed szaga;
  Nem a megoldás vagy: a probléma maga!
  Ez a végső esélyed embernek lenni,
  És az ország dolgát szépen rendbe tenni.

  Pár dolgot akarnak: munkát és kenyeret,
  biztos jövőt ordas hazugságok helyett,
  Fejük fölé fedélt, házukba meleget…
  Országlásod alatt szenvedtek eleget.

  Éhségmenet mellé jönnek a diákok!
  Meg fogják rengetni a zárt kis világod!
  Azt veszed majd észre, hogy már nem vagy trendi,
  Csak egy büdös bunkó, pökhendi kis senki!

  Te komolyan hiszel a röghöz kötésben?
  Ötszáz évet megyünk vissza az időben?
  Azt hiszed, az ország Orbán-domínium?
  Érvényes lesz majd a fideSS-Tripartitum?

  Már előre szólok, bár nem vagyok jósda:
  Ez lesz az utolsó szög a koporsódba!
  El fog söpörni a felgerjedt népharag!
  Fasiszta hordádnak emléke sem marad!

  Folytathatnám ugyan, de minek? Tudom jól:
  Szálasi sem tanult az intő szavakból.
  Míg föl nem függeszték, nemzetvezető volt,
  Most meg csupán egy rossz emlékű… nos hát… holt.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s