Viktor & Vlagyimír

Írtó jókat röhécseltem, amikor végig olvastam Orbán mindössze tizenöt perces(!) moszkvai haknizásáról szóló tudósításokat (nem az MTI-ét!) és kommenteket. Jókat, de keserűen: ekkorát égni, az pestesen szólva “nem semmi”! … Aztán találtam egy levelet az elektronikus postafiókomban, s rögtön egy kicsit jobban éreztem magam.

Az Átlagmagyarban élő sztereotip elképzelés szerint Oroszországban még mindíg a hokedlire tett “Sokol” rádió a hifi-torony, a falba vert szögre akasztott “Elektronyika” pedig a plazmatévé. Maga az “Orosz Ember” egy nagyhangú, erőszakos és kultúrálatlan, a demokráciát és a nyugati kultúrát még hírből sem ismerő, szolgalelkű muzsik, aki hruscsov-zakóba bújtatva bűzlik a “Krasznaja Moszkva“-pacsulitól, literszám vedeli a vodkát, komiszkenyérrel (és persze “Pravdá“-ból) eszi a pácolt-füstölt halat. Az “Orosz Elit” ettől csupán annyiban különbözik, hogy az tartja a kezében a “kancsukát” (mellyel a muzsikot ütlegeli), illetve a felkapaszkodott újgazdagokra oly’ jellemző giccses fényűzésben éli henye, pazarló életét, … no és persze bűnöző/maffiózó, amely az állam pénzén luxusol. Mivel pedig ez a bűnöző/maffiózó elit uralja ma (is) Oroszországot, maga az államvezetés (élén Vlagyimír Vlagyimirovics Putyinnal) is pontosan ilyen, az orosz diplomácia pedig csakis és kizárólag a gazdasági (energiahordozók) és katonai erőfölénnyel visszaélő primitív, netto zsarolásokról, az “Orosz Maffia” mindenütt való helyzetbe hozásáról szól.

Az Átlagmagyar tehát lesajnáló kultúr- és egyéb fölénnyel tekint “Az Oroszok”-ra. Rendszeresen elszörnyülködik azon, hogy az ottani “maffiózók”, hogyan fosztják ki a saját országukat, micsoda horribilis vagyonokat hordanak ki onnan (általában ciprusi) offshore-paradicsomokba és miféle elképesztő nyomorban tartják a kizsákmányolt muzsikjaikat. Azon, hogy például Moszkvában telente százszámra fagynak meg (nyáron meg halnak éhen) a hajléktalanok, miközben az elit krőzus módjára költekezik, az állam pedig annyit költ a teljesen szükségtelen fegyverkezésre, hogy annak a feléből már általános jólétet teremthetne. Azon, hogy ez a vezető réteg micsoda megmosolyogtatóan átlátszó csalásokkal nyeri meg rendszeresen a választásokat, s a hatalom birtokában hogyan nyomja el az ellenzéket (törvények) és a szabad sajtót (hírdetési embargó és médiatörvény), miközben a kormányzati hírorgánumok elképesztő hazugságokkal etetik a népet. Mindezt pedig a muzsik nemcsak birka módjára tűri, de még önkét is hajlandó szavazatát adni az egész elképesztően korrupt és alpári rendszer prolongálására.

Mielőtt még bárki hevesen egyetérteni kezdene, szeretném megkérni valamire! Hajtson végre egy “gondolatkísérletet”, melynek során a fentebbi bekezdés egyes szavait kicseréli! Az “orosz maffiózó” legyen mondjuk “nemzeti nagytőkés“, “Moszkva” legyen “Budapest” (és nem Széll Kálmán!), a “muzsik” pedig “A Magyar Zember“! … Sikerült? … Igen?! … Nos, akkor az lenne a kérdésem, hogy vajon a Világ országai közül (többek között) melyiknek jelenlegi állpotjára illik ez a leírás? … Segítek: Európán belül tessenek keresgélni! … De folytatnám tovább!

Ismerek néhány orosz átlagembert. Amíg meg nem szólal, ránézésre senki nem tudná megmondani, hogy melyik nációhoz tartozik (utána többségük esetében már elég könnyű), kitűnő barát és kiváló vendéglátó, feltéve ha megérdemlem. Ismerek néhány orosz üzletembert (“maffiózót”? – nem tudom) és elmondhatom, hogy ha elnyertem a bizalmát és látja bennem a hosszútávú együttműködés (stratégia) lehetőségét, akkor nagyvonalú, s nem a pillanatnyi haszon (taktika) lebeg a szeme előtt, hanem az, hogy mi lesz majd úgy tíz-tizenöt esztendő múlva! Ismerek néhány orosz diplomatát is. Franciás elgancia, legalább két nyelvet beszél felsőfokon, okos és ügyes tárgyaló, mert tudja, mert ponosan felmérte, hogyan lehetne egyeztetni az eltérő érdekeket (kompromisszum). Nem mondom, hogy mindegyikük ilyen, hiszen egyetlen nemzet sem homogén, s nem is ismerhetek mindenkit.

Ismerek néhány magyar átlagembert. Külföldön meg sem köll szóllalnia (többségük nem is tud!), s már kilométerekről kiszúrom (erről van egy példaértékű sztorim, s egyszer talán majd le is írom egy posztban – szendam), hogy ő a nemzettársam. Számító, “barátját” kihasználni igyekvő “barát” és roppant “takarékos” vendéglátó, feltéve ha megérdemlem. Ismerek néhány magyar üzletembert (nemzeti … khm…) és elmondhatom, hogy elnyerni a bizalmát semmivel nem lehet, mert csakis rövidtávra (taktika!) gondolkodik, azon pedig nem, hogy miután pár százezerrel (avagy millával) átvert engem, s azt a zsíros segge tájékán lévő brifkóba gyűrte, mi lesz mondjuk vele (meg velem – ez leszarva!) tíz-tizenöt év múlva (stratégia?). Ismerek néhány magyar politikust is (diplomatát nem!). Néhány ritka (négy végtagom összes ujja talán elég az összeszámláláshoz) kivételtől eltekintve egytől-egyig ebből a szarfaszú, zsugori és átverős “vállalkozói” rétegből származik és úgy is viselkedik (újgazdag, parvenü, giccses, stb.).  Nem mondom, hogy mindegyikük ilyen, hiszen egyetlen nemzet sem homogén, s nem is ismerhetek mindenkit.

De nézzük csak Vlagyimír V. Putyint! …

                                Putyin

 … Azt mondja róla az Átlagmagyar, meg a hivatalos magyar propaganda, hogy egy az SZKP (Szovjetunió Kommunista Pártja) és a KGB (Állambiztonsági Bizottság) belberkeiből érkezett, kiépített kapcsolataival magát az Orosz Maffia élére, árulásokkal és hatalmi visszaélésekkel felkűzdött “Capo di tutti capi” pasas, aki az államhatalom kizárólagos birtokosává tette magát és bűnöző elitjét Oroszországban. Ámde Putyin alulról jött, végigmászta a ranglétrát, voltak jó és rossz főnökei/beosztottjai, így megtanulta: hogyan lehet hosszútávon is működtetni egy hatalmi rendszert úgy, hogy a befolyásolók közül a lehető legtöbben elégedettek legyenek vele (így, vagy úgy), s minél kevesebben legyenek a lázadásra hajlamosak. Ma, Medvegyev nevű famulusával azon agyalnak, hogy hogyan lehetne ismét 5 százalék fölé tornászni országuk gazdasági növekedését!

Orbán V. Mihály

… azonban nincs birtokában mindezen tudásoknak és tapasztalatoknak. Bár “mélyről” jött maga is, de soha nem volt főnöke, csak beosztottjai, hiszen azonnal beleült a Csányidemjánsimicskák által a segge alá tolt “kész”-be. Fogalma nincs, hogyan köll kompromisszumokat kötni, hogyan lehet bármit is úgy működtetni (egyáltalán működtetni!), hogy azzal a lehető legtöbben legyenek elégedettek. Halványlila elképzelése sincs arról, hogy az őt hatalomra juttató oligarchák egymásnak ellentmondó és széthúzó érdekeit hogyan lehetne koherenssé tenni annak érdekében, hogy a Dzsentriuralom prolongálható legyen és hogyan lehetne olyan országműködtetést összevasvellázni, hogy legalább az aktív többség valamelyest elégedett legyen. Ő inkább ma, a Matolcsy György nevű famulusával azon agyalnak, hogy hogyan lehetne “Nagy Győzelem”-nek előadni a kb. 1,5 százalékos recessziót, meg ami még utána lesz!

Nos, akkor most mindezek fényében fel szeretném tenni a kérdést: “Mi Magyarok” ugyan mi az ördögre vagyunk annyira “szerények”? Ugyan mennyivel vagyunk jobbak, mint a lesajnált “oroszok”? Egyáltalán: jobbak vagyunk, avagy csak “jobbik”-ok … ergo ostobábbak?! … Mi vajon nem egy ugyanilyen (csak primitívebb és szegényebb) maffiát szavatunk be a törvényhozási és állami túlhatalomba 2010-ben? Nem nézzük tétlenül, hogy hogyan teszi még szegényebbé ez a maffia a szegényeket, s halaszt éhen és fagyban havonta sokszáz honfitársunkat?! … miközben azt számolgatjuk, attól rettegünk, hogy mi mikor kerülünk majd sorra?! … Sorra fog kerülni mindenki! … Nem azt a pártirányított hírszolgálatokat nézzük (és tűrjük), melyek a szemükbe hazudnak? Nem véletlenül ugyanazon (orosz) módszer szerint igyekszik a jelenlegi kormány kivéreztetni az ellenzéki sajtót és pártokat? És mindezek fejében még választási csalásokra is készül, amit készek vagyunk szintén eltűrni?!

Vityu Kán a minap eltöltött Putyin társaságában úgy 15 percet, s mint “kultúrfölényes, ravasz magyar” belengette neki a paksi bővítés 10 milliárd eurós üzletét, cserébe … miért is? Hogy majd az oroszok 2015-től olcsóbban adják a földgázt, s így mégiscsak mi legyünk “a Gazprom legvidámabb barakkja“? … Mintha pár évvel ezelőtt ippeg pont ennek ellenkezőjéről lett volna nagyba’ szó! Mindezt pedig úgy, hogy Don Vittorio ippeg most akarja MVM-tulajdonná tenni az E.ON földgázvállalkozásait 875 millió euróért, amely nem csak azért irgalmatlan butaság, mert ezen cégek eddig is veszteségesek voltak (az E.ON vajh’ mekkora jutalékot fizet ki majd Simicskán keresztül neki, hogy megszabaduljon a deficitétől? … ráadásul alapos felárral?), de az oroszokkal akkor már csak a pártszolgálatos milliárdosokkal kitömött kis törpe, az MVM fog tárgyalni mindössze évi 6 milliárd köbméterről és nem a nagy, német E.ON összesen 42-ről! … Normál kereskedelmi eljárás szerint vajon ki fogja olcsóbban kapni a földgázt? … A helyes megfejtők között nemlétező, kormányzati 10 százalékos rezsicsökkentési bónuszokat sorsolunk ki … “Erzsébet-utalvány“-ban! … Arról pedig már nem is beszélve, hogy miközben Putyin színe előtt majdnem térdelve olyasmikről brekkentgetett a Mi Fényességünk, hogyaszondja “nekünk nagyon fontos az orosz tőkebefektetés!“, addig Putyinnál máris beugrott az a hírhedt, 2011-es ügylet, amikor a Kis Kretén 508 milliárd forintért kivásároltatta a Szurgutnyeftyegaz 21 százaléknyi MOL-részvényeit, mivel szerinte (meg Matolcsy, meg az idióta Bogár “keresztény” közgazdász(?)-professzor(?!) szerint) az nem maradhat orosz készben, merakkor “…veszélyben vagyon a honi ellátás és az üzemanyag-ár“! (mennyi is volt akkor és mennyi most?!).

*

Körülbelül eddig jutottam a meglehetősen indulatosan “elemző” posztom megírásában, amikor rákattintottam elektronikus postafiókomra, s ott egy olyan levelet találtam, melynek elolvastán rögtön elszállt (majd’)minden dühöm, s helyette – szó szerint! – könnyesre röhögtem magam.

Nagyon kedves Barátom és Köztársam “emigrant, aki időnként (összesen csak kétszer! – grrr!) szerzőtársam is, elfogott egy “titkosszolgálati jelentést”, amely a “Viktor&Vlagyimír” című szappanoperás találkozón elhangzottak szószerinti kivonatát tartalmazta! Ezúton szeretném ezt teljes terjedelmében közzé tenni épülésére és rekeszizom-edzésére minden magyar (és annak tekintett) honfitársamnak:

Hírszerzőnk, aki legutóbb Moszkvában Orbán miniszterelnök cipőjének orrában húzta meg magát, az alábbiak szerint interpretálta a történelmi jelentőségű találkozón elhangzottakat. A beszélgetés valójában csak nettó nyolc percig tartott, hiszen tolmácsok működtek közre, ugyanis Putyin elnök magyar tudása az utóbbi időben kissé megkopott.

Putyin: Foglaljon helyet Viktor Győzövics! Ne oda, az a tolmács helye. Üljön nyugodtan az asztal mellé…
Orbán: Köszönöm, Vlagyimir Vlagyimirovics elnök úr! Emlékszem, apám gyerekkoromban ilyen asztal körül kergetett, mert nem akartam orosztanár lenni.
…(Letelt az első /második/ perc!)…
Putyin: Ha megéhezne közben, vegyen nyugodtan a ropiból! Inni mit hozathatok? Minyerálnájá vádá, buráttyinó, csáj, esetleg kvász?
Orbán: Maradnék a kisüstinél. Véletlenül van nálam egy lapos üveggel…
Putyin: Nem javasolnám jó szívvel, hogy a belső zsebe felé nyúljon. Majd az embereim kiveszik.
…(Az emberek előbújnak egy tapétaajtó mögül és kiveszik. Orbán belső zsebéből a lapost. Közben letelt a második /negyedik/ perc!)…
Putyin: Na zdróvje! (lehúzza az első szto grammot) Hát ez möglehetős! Hány fokos?
Orbán: Egészségünkre! (szintén megissza a magáét) 50 fokos, de 55-re főztük, utána felhígítottuk desztillált vízzel, hogy meg ne zavarosodjék. Régi jól bevált paraszti módszer.
Putyin: Úgy is nézel ki kiskomám! Hogy lehet ilyen cipőt felvenni? És hogy van megkötve a
nyakkendőd? Ha nem megy rendesen, mért nem hordasz gumipertliset, mint az orosz katonatisztek?
…(Letelt a harmadik /hatodik/ perc!)…
Orbán: Ezeket még a Gyurcsány protokollosa kötötte meg, az enyém azelőtt szeszfőzdés volt
Felcsúton, nem ért az ilyesmihez. Az átadás-átvételkor hagyta rám az elődöm. Nekem kicsit
hosszú, néha rá is szoktam lépni. Fájós a bütyköm, mert focizni szoktam, azért hordok két számmal nagyobb cipőt. Meg egyébként se volt drágább, mint a kisebb.
Putyin: Szeretem a takarékos embereket! Kivéve ha a pálinkával takarékoskodnak…
Orbán: Elnézést, mindjárt töltök. Egészségünkre!
Putyin: Na zdróvje! Mondd csak kiskomám, melyik országból is jöttél te?
Orbán: Magyarország miniszterelnöke vagyok!
Putyin: Ja, persze, persze, ez az az ország, ahol Tolsztoj Leóról sétányt neveztek el, Horthyról meg egy egész parkot. Képzelem utóbbi elvtárs mekkora író lehetett… Legalábbis akkora, mint városnak Széll Kálmán… Meg tudnád nekem mutatni ezen a földgömbön, hol is van ez az ország?
Orbán: Ezen nem. Ez túl kicsi ahhoz.
Putyin: Hát te sem vagy az a kimondott óriás!
…(Letelt a negyedik /nyolcadik/ perc!) …
Putyin: (Leplezetlenül az óráját nézi.) Lassan elfogy a pálinkád, de valamiről még beszélni kéne, mert negyedórát ígértem, és még hátravan a fele. Képzeld kiskomám, a kutya, amit a legutóbb kaptam tőletek, még mindig bepisil.
Orbán: Azt nem tőlünk tetszett kapni, hanem a szemét, aljas hazaáruló Gyurcsánytól!
Putyin: A felesége kitűnően főz. Te meg egyél ropit! … Ne azt, abban van a kamera! … Abban meg a poloska! … Gyurcsány meg akkor még biztos nem árult hazát, mert tőle rögtön megvettem volna! … Na hallod, ahol ilyen pálinkát főznek! … A felesége csinos asszony… Megvan! Beszéljünk a fociról! Ez a Dzsudzsák egész jól focizik, mégis kénytelenek vagyunk továbbadni.
Orbán: De akkor miért?
Putyin: Nem maradt riporter, aki közvetítené a meccseit. Már mindegyiknek beletörött a nyelve.
Orbán: Akkor erre igyunk! Egészségünkre!
…(Letelt az ötödik /tizedik/ perc!)…
Putyin: Tulajdonképpen minek is jöttél ide?
Orbán: Meg tetszett hívni…
Putyin: Mert kisírtátok. Ez a meghívás csak amolyan diplomáciai formula. Az utcáról mégse jöhet be akárki egy miniszterelnökhöz.
Tolmács: Bocsánat! “Államfőhöz”!
Putyin: Ahhoz se. Honnan tudjam, hogy éppen melyik vagyok? Majd felírom a mandzsettámra.
Orbán: Pont ezt szerettem volna megkérdezni. Hogy ezt hogy tetszik csinálni?
Putyin: Már mit hogy csinálok?
Orbán: Hát aztat, hogy sosem tetszik megbukni… Hol miniszterelnök, hol államelnök, de mindig marad az igazi góré…
…(Letelt a hatodik /tizenkettedik/ perc!)…
Putyin: Ez egy igazi demokrácia! Ahol mindig engem választanak, mert én vagyok a
legalkalmasabb.
Orbán: Ezt honnan tetszik tudni ilyen biztosan?
Putyin: Nagyon egyszerű: ha nem én lennék a legalkalmasabb, nyilván nem engem választanának meg.
Orbán: Na jó, jó, de mi van azokkal, akik ezzel nincsenek tisztában?
Putyin: Azoknak nem számoljuk össze a szavazatát.
Orbán: Elismerésem! De mi lesz ön után?
Putyin: Utánam? A vízözön. De még mindig nem árultad el, mért is hívattad meg magad. Gyorsan, mert már csak négy percünk van fordítással együtt!
Orbán: Hát, hogy is mondjam csak, hogy ne tűnjek nagyon pofátlannak…
…(Letelt a hetedik /tizennegyedik/ perc!)…
Putyin: Ne erőlködj, csak lazán, érezd magad otthon!
Orbán: (Felteszi a lábát az asztalra és a fülét piszkálja egy ropival!) Szeretnék egy gázvezetéket, rajta olcsó gázt, amit aztán drágán tudok eladni az én népemnek, szeretnék két atomerőművet, egyet Nyergeséknek, egyet Simicskának, cserébe szeretném eladni a szabolcsi rohadt almát, sok-sok víztisztítóberendezést, rengeteg ihatatlan bort, (pl. a reduktív tokajit), tonnaszám magyar jogászt és közgazdászt, kulturális együttműködést is szeretnénk kiépíteni, (csak tudnám mi az!), és persze pénzt, sok pénzt kérek, mert osztogatni szeretnék az én népemnek, hogy megint engem válasszanak…
Putyin: Miért, hát nem ti számoljátok a szavazatokat?
Orbán: De!
Putyin: Mint már mondtam, én a takarékos embereket szeretem. Aki fölöslegesen osztogat,
az pazarol. Hülyékkel nem tárgyalok. Különben is letelt a nyolcadik (tizenhatodik!) perc.
szvidányijá!
(A vendéget a tapétaajtó emberei szaporán kiviszik székével együtt. Putyin fejét csóválva
kortyolgatja a maradék pálinkát.)”

Aki nem akarja elhinni “emigrant” Köztársam és Barátom első kézből származó titkosszolgálati jelentés-kivonatát, az járjon utána! … Meg az összes többinek is!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

17 hozzászólás on “Viktor & Vlagyimír”

 1. pannon szerint:

  látom, téma az van!. írói véna meg még inkább. ezt már szeretem.

 2. Klári szerint:

  Gratulálok emigrant!

 3. kekec szerint:

  szendam
  Ezek nagyon jók de én megszereztem a fidesz zárt ülésén Orbán által elmondott szöveget.
  Íme:
  “Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni”,
  “Természetesen a dolog az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan fölépített. Nem. Nem. Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk. Aztán lassan fölbukunk. Mert nem bírjuk jobban a tempót. Ez a helyzet”
  “Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen. És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kib….ott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoportot hogy fogja végezni(?), azt tudom nektek mondani. Nem tudunk még hetekig elemezni gyerekek, nem tudunk. Az első nap meg kell mondani, hogy mit kell csinálni azért, hogy ebből még idén kiigazítás legyen, hogy szeptember elsejétől bizonyos adójogszabályok életbe léphessenek. Elemezgethetek még egy pár hétig, aztán majd jönnek, akiknek az a szakmájuk és azt mondják, hogy ők már elemezték. Magyarország le van írva. Ezért annak az előrebocsátásával, hogy amit csinálunk, az messze nem tökéletes, nem tudok nektek B verziót mondani”.

  • emigrant szerint:

   Kedves kekec! A fentiekhez hasonlót nem fog soha mondani a mi derék orbánviktorunk., Ennek rengeteg oka van, én csak kettőt említek: nincs kinek elmondania (a fideszben senki nem kíváncsi az igazságra, attól fideszes),, mellesleg pedig mikor érdekelte őt Magyarország sorsa?

  • szendam szerint:

   Kedves kekec!
   Mélységesen sajnálva, de kénytelen vagyok mélységesen egytérteni “emigrant” köz- és szerzőtársammal (továbbá Jóbarátommal! 🙂 )! Ilyen beszédet csakis az mondana el (akármiféle “zárt kör”-ben is) akit egyátalán és alapvetően érdekel (még) Magyarország sorsa azaz : Jelene és Jövendője! (A Múltjáról inkább ne is beszéljünk, lévén azt a Nemzeti Kurzus-kultúra Központ rendszeresen át szokta írni, így még holnap sem tudhatjuk teljes biztonsággal, hogy mi történt tegnapelőtt! – lásd: “közszolgálati” hírcsatornák, leleglébb is az MTI!). 😦
   Mivel nem feltételezem Rólad, Hogy Viktor Győzövicset ( 👿 ) ilyennek (Jövőbe tekintő, igazi Politikusnak) tartanád, így csak egy rosszul célzott poénnak tudom tekinteni a bejegyzésedet 😦 !
   Bocsika! Semmi személyes!
   Üdv! szendam

 4. emigrant szerint:

  Klári! Köszönöm! (Nem csak szép vagyok, hanem hiú is!)

  • Klári szerint:

   Emigrant! Hát az nyilvánvaló volt számomra rögtön!
   Szendam! Vissza tudtam vergődni hozzád, mert ha ez egyáltalán lehetséges én még nálad is nagyobb műszaki anti-talentum vagyok…)) Az öcsém kiskamasz fia szokta végezni nálam az ilyen ki és belépéseket, enyhe, lenéző mosollyal a szája sarkában…:)) Klári. (Fehér Klára)

   • szendam szerint:

    Kedves Klári!
    Az a fontos, hogy “visszavergődtél”!
    A többi pedig … ahogyan a kínai szakszervezetist hívják: “Le Van”! 😀
    Üdv! szendam

  • szendam szerint:

   Tapasztaltam! 😀
   szendam

 5. Klári szerint:

  A cikk is nagyon jó, de én mint pálya elhagyott festőművész növendék a képet néztem meg tüzetesebben.Nagyon árulkodó a perspektíva! A fókuszban természetesen Putyin, a főnök, amit a testtartása is nyilvánvalóvá tesz. Oldalt, de még a szőnyegen a csuti. Petike csak a lábát teszi a szőnyegre, szeretne részese lenni a diskurzusnak, de látszik, hogy nagyon feszült és tudatában van a saját jelentéktelenségének…

  • szendam szerint:

   Kedves Klári!
   Amit Te megláttál, az nem a festőművész, hanem a tapasztalt – s így a pszichológiában némileg jártas – asszony észrevétele! Egyébként tök’ igazad van: Viktor Győzövics pincsikutya volt Moszkvában, meg a 10 milliárd eurós paksi bővités okán a nyiszlett bicepszeit mutogató VikiMouse! (Egérke az Elefántnak, miközben a hídon vonulnak végig: “Hallod, hogy dübörgünk?”) … 😀 és 👿
   Üdv! szendam

 6. xyz szerint:

  Van egy jó poszt, de jobb körök felé (választékos stílusú értelmiségi) nem lehet linkelni egy szövegidegen, értelmetlen, alpári, ostoba szó beleokádása miatt.

  Mire jó ez? Magadnak írod a posztokat, vagy az olvasóknak szánod? Ha utóbbi, akkor légyszives disztingválni, mert másképpen nem érdemli meg az olvasást és a terjesztést.

  Megrökönyödni nem ide – nem egy blogra – jár az ember, hanem a boltba, bevásárlás ürügyén, mert azt kénytelen megtenni, de szendamondját olvasni nem muszáj.
  Gondold át, hogy miért és kinek írsz?!

  • szendam szerint:

   Kedves “xyz”!
   Attól tartok Te ugyanolyan “jól érted” a netvilágot, mint a Mi Boldogságunk, tehát “Al- és Felcsút, valamint A Részek” Örökös Ura!
   Szóval … (khmm…) … egy BLOG az nem más, mint egy magánszemély(!) internetes (azaz elktronikus) naplója, melynek SZEMÉLYES BEJEGYZÉSEIT a Netpolgárok számára megtekinthetővé tesz. Ehhöz pedig – ha olyan a netpolgár blogger – még hozzászólást is lehetővé tesz. … Ezt vetted Te most igénybe, s ezt nem vehetnéd igénybe pl. a Mi Boldogságunk, a Szeretett Vezető saját, faszbúkos oldalán!
   Úgyhogy: EZ AZ ÉN BLOGOM ÉS AZT ÍROK RAJTA, AMI NEKEM JÓLESIK!!! Ebbe (mármint a témaválasztásomba és a stílusomba) senki bele nem pofázhat, max. leírhatja a saját véleményét! Ezt Te is megteheted (megtehetted) mindaddig, amíg az általam önkényesen meghatározott MODERÁCIÓS SZABÁLYOK (itten nálam senki nem náculhat! – ez az Első Pont!) alapján ki nem vágom a SAJÁT BLOGOLDALAMRÓL(!) úgy, mint a székely paraszt a macskáját szarni!
   Megértettük egymást?! Kedves … IZÉ … “xyz”?!
   Kellemes elégedetlenkedést kívánok … 2014 után!
   Üdv! szendam

 7. kekec szerint:

  szendam+emigrant
  Persze, vicc volt. De építettem az azonnali tagadásra is! Ami végül is bejött.
  Ez nem egészen vicc, de javaslom a “levelező” gyűjteménybe:
  “Tisztelt Török Kristóf Úr!

  Köszönöm szíves válaszát, de valószínűleg Arday Géza osztályvezető úr félreértette meghívásomat, az nem egy öt órai cseverészésre irányult és azt sem tudom elfogadni mentségnek, hogy a velem való találkozást kifogásolnák a papírsárkányt építő egyesületek vagy más gittegyletek. Nem áll szándékomban magamat mások fölé emelni, vagy mások tevékenységét lekicsinyelni, de mindaddig, amíg méltatlanul rászedett emberek és családok szenvednek valós megoldás nélkül, kénytelen vagyok félretenni az udvariasság bizonyos formáit és nyomatékosan a tisztelt hivatal tudomására hozni, hogy a Miniszterelnök urat értesítsék meghívásomról.

  A Miniszterelnök úr elutasító válaszát természetesen elfogadom, kérdés hogy több millió állampolgár elfogadja-e?

  Tisztelettel, Kásler Árpád
  http://kaslerarpad.hu/?p=2430#more-2430
  (röviden a banki hitelkárosultak képviselője találkozót kért Gyulán Orbántól, és udvariasan elhajtották. Erre készült az idézett válaszlevél – és Orbán titkársága azóta is rinyál, hogy vegye le a posztjáról. Már csak ezért is érdemes megőrizni.

  • szendam szerint:

   Kedves kekec!
   Máskor okosabban viccelj! …Bár tudhattam volna, hogy nem teljesen köllene “vérre” vennem, hiszen ismerlek Téged már ölég régóta! … Bár ilyen jól ismerték volna 2010-ben A Zemberek Ocsmány Vitézt is! (a lehetőségük meg volt rá!).
   Ámde ami az Általad idézett Gyurcsány-beszédet illeti: amikor az (teljes és vágatlan terjedelmében!!!) nyílvánosságra került (a Dúlások után!!!) … hát megmondom őszintén: én mint politológus (és csontkovács) felállva ünnepeltem A Laklit, hogy végre volt/lett egy olyan politikus, aki Államférfi is akar lenni, s kimondja az Igazságot!
   Osztán mi is lett ennek a vége?! … A Lakli Disznók elé szórta a gyöngyöket, azok meg (Vele együtt) fel is zabálták! … AZ ORSZÁGOT!!!
   Bocs’, hogy dühösködtem!
   Üdv! szendam

 8. xyz szerint:

  “EZ AZ ÉN BLOGOM ÉS AZT ÍROK RAJTA, AMI NEKEM JÓLESIK!!!”

  OK. Tévedtem, mert úriembernek véltelek.
  Ezek után semmi kétség, nem oda soroltad magad.

 9. Le511eL szerint:

  Őszintén sajnálom, hogy a lehallgatott beszélgetés utolsó mondata lemaradt.
  “… Dá szvidányijá!” Megértettelek kisgyerek, nyalni jöttél!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s