Hihetetlen!

Jóérzésű embernek ökölbe szorul a keze, kinyílik a bicska a zsebében annak láttán, hogyan bánik (bánik? – szórakozik!) az orbanista hatalom a tudatosan elszegényített emberekkel, közülük is a közmunkások állítólag 300 ezres populációjával. A jóllakott sőt, elhízott “emberek” antiszociális magatartásának, cinikus részvétlenségének eme legújabb példáját nem tudom szó nélkül hagyni!

Azt olvastam ma a nepszava.hu weboldalán, hogy dicsőséges kormányunk 50 millió forintos pályázatot írt ki, amelynek célja, hogy a közmunkaprogramban részt vevő, szerintük 300 ezer embernek és családjának(!) a nyaralását támogassák. Nos, ha az elemi matematika szabályait alkalmazom, s feltételezem, hogy valamennyi közmunkás jelentkezik ezen bőkezű támogatásra, akkor a fejenkénti állami szubvenció összege a horribilis 166(+ kétharmad!) forintra jön ki. Fel is merült bennem a kérdés, hogy egy – rendkívül optimális esetben – havi bruttó 47 ezerrel fizetett ember, valamint minimum két hozzátartozója hogy az ördögbe tudná megoldani a nyaralását ezen támogatásból, különös tekintettel arra, hogy egyetlen BKV-vonaljegy is ennek úgy a duplájába kerül.

Tovább olvasva a hírt azonban módosítani voltam kénytelen a számításaimon, mivel a pályázatra való jelentkezés határideje március 20. Annak okán, hogy vidéken a közmunkaprogramok január-februárban szünetelnek (addig a kormányzati elképzelések szerint vagy az éh-, de inkább a fagyhalál végez majd a sok ingyenélő lehetőleg minél nagyobb részével!), ezért osztán csakis a fővárosiak jöhetnek számításba. Közülük is pedig kizárólag azok, akik rendelkeznek számítógéppel, nyomtatóval és internettel, lévén a pályázat jelentkezési lapját a netről való letöltés és annak kinyomtatása után lehet csak a megfelelő helyre beküldeni.

No, akkor számoljunk! Feltételezve az optimális helyzetet, tehát azt, hogy az illető közmunkás fővárosi, teljes munkaidőben foglalkoztatott, nem rendelkezik semmiféle köz-, avagy közüzemi tartozással és még a kirendelt munkafelügyelője (kápó) sem talál semmiféle pénzbírsággal járó kivetni valót a magatartásában, ezért(!) osztán hiánytalanul kézhez kapja a hetente folyósított 9.800 forintját(!!!), azaz minden fillér a zsebébe kerül abból a pénzből, melyet a nagylelkű kormány a szociális helyzete(!) és az elvégzett munkája(!) alapján neki folyósítani kegyeskedett. Tegyük fel továbbá, hogy ebből az utolsó fillérig képes kifizetni lakhatási költségeit (rezsi), gondoskodni a létfenntartásáról (élelmezés). Nos, akkor mondja már meg nekem valaki, hogy ugyan ki az az Ideáltipikus Fővárosi Közmunkás, akinek mindezek után még telik internetre, nyomtatóba való festékkazettára (esetleg -szalagra) és papírra is?! Mivel nincsenek adataim, így kénytelen vagyok pusztán becsléssel élni, s ennek alapján megállapítani az egészen kerek NULLÁT! Feltételezem továbbá, hogy a közmunkás-populációból egészen pontosan ennyien vannak azok is, akik az “Erzsébet Yacht Hotel“-ben, avagy az “Erzsébet Szállodá“-ban eltöltött egyetlen percnyi nyaralásuk önrészét is ki tudják fizetni!

Joggal merül fel a kérdés, hogy ugyan ki volt az az elvetemült, aki ezt kitalálta. Az ilyesmi leginkább arra a Miniszterelnöki Főtanácsadóra jellemző, … 

Kattintson a bezáráshoz!

…aki évi 10 milliónkba (plusz állami autó és soffőr) kerül nekünk (meg a megadóztatott közmunkásoknak is!). Aki a “Minden Gyerek Lakjon Jól!” nevű izéje keretében vetőmagot, meg naposcsibéket osztogat az éhezőknek, persze nem saját pénzből. Aki kitalálta az egész ócsai gettót, meg (állítólag) az Orbán-kormány összes szociális “reformját”. Aki szociológusként a minősített szociopátia kissé rozzant és rendkívül aszott emlékművét testesíti meg. Aki még tavalyelőtt egy tenyérbemászóan szemtelen interjúban adta elő gyomorforgató elméleteit, s akiről “maroz” kolléga az “Örülünk, Vincent?“-en oly’ keresetlen szavakkal emlékezett meg.

Ámde tovább olvasva a Népszava hírét ismételten felül kellett bírálnom magamat. Az egész gusztustalan ötlet ugyanis nem, avagy nem csak “Subcomandante Hegedüs“-től származik, hanem inkább attól a közpénzlenyúlási “Közkereseti Társaság“-tól, melyet összefoglaló néven “Orbánpárt“-nak, avagy “Simicska-Magyarország“-nak hívunk. A fentebb már linkelt cikkből ugyanis kiderül, hogy azért köll a közmunkásoknak pont “Erzsébet” nevű szállodákba pályázniuk, mert az Alsimicskák által igazgatott “Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány” további 50 milláért az “Erzsébet Program“-ot akarja egy reklámvideóval népszerűsíteni! … Akárcsak egy ötvenesévekbéli, rákosista kampány filmben: a nagymellű és szögletes állú, kissé túltáplált Közmunkásnő, pirospozsgás és bodorhajú Közmunkásgyermekét karján lovagoltatva, izmos Közmunkásférjjel (templomi öskövőről hiteles papírt lobogtatva!) az oldalán együtt élvezik az Erzsébet Program áldásait a Balaton partján, s közben öntudatos tekintettel merednek a teljesen tökéletes NER-Jövőbe, illetve Miniszterelnök Urunk orcája másába (melyen az Elpocakosodott Sportoló szokás szerint huszonévesnek van photoshoppolva)! … (Megrendelő: MNÜA; Fővállalkozó: Mahír; Kivitelező (statisztériával együtt): Andy Vajna; Fogyasztó: NERisztán elbutult alattvalói!)

Hát nem hihetetlen, hogy egyesek még ezt a bőrt is képesek lehúzni a közrabszolgákról? Undorító!

… és ezt …

szendamondja!


2 hozzászólás on “Hihetetlen!”

  1. kekec szerint:

    A szöveg szerint “közmunkásokat” de a kiírás szerint:
    “A felhívásra bárki jelentkezhet, akinek „a munkaviszonyból származó rendszeres havi bruttó jövedelme nem haladja meg a 2013. január 1-jén érvényes minimálbér kétszeresét”.
    NEM A FELÉT (mint a közmunkásoknál) hanem a kétszeresét! A minimálbér kétszereséből meg már futja emailra, sőt az utazási költségre is (azt ugyanis a pályázat nem fedezi)
    Azaz a pályázat feltételeinek majd minden egészségügyi dolgozó is megfelel. És a tanárok nagy része is.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s