Flashpost: Vírusos a Külügyér!

Azt írja a Népszava, a manapság az “MTI” veretes nevével takaródzó, kormányzati propaganda-félretájékoztatási álhírügynökség értesülésére hivatkozva, hogy tavaly december 27.-e óta vírusfertőzés miatt a Magyar Honvédség Honvédkórházában kezelik Dr. Martonyi János külügyminisztert, akit ezen oknál kifolyólag a Magyar-Olasz Kultúrális Évad tegnapi (jan. 6.) megnyitó koncertjén Dr. Németh Zsolt államtitkár volt kénytelen helyettesíteni.

A kormany.hu portálon elérhető életrajza szerint a jelenleg 69. esztendejét taposó miniszter szinte tökéltesnek nevezhető pályát futott be. Jogi diplomáját 1967-ben érdemelte ki, ráadásul “summa cum laude”-minősítésel (ez némi Schmitt és Semjén után kicsit ugyan “szagos” is lehetne, de Martonyi esetében kétségtelen az érdem!).

Martonyi elébb vállalati jogtanácsos lett, majd külkereskedő, de aztán 1989-ben ráköszöntött a tehetségelismerés, ami privatizációs kormánybiztost csinált belőle a Németh-kormányban. … Ja, és közben még – a Kapuzárás előtt – belépett az MSZMP-be is (majd’ pontosan a Fidesz megalakulásának napján!), de ez valamilyen furcsa véletlennél fogva már kimaradt a hivatalos életrajzából. Nota bene: ennél sokkal nagyobb életrajzi hiányosságok is léteznek a jelenlegi, nagyonantikomcsi és nagyonkeresztény(ateista) kormányzat egyes prominenseinél, lieblingjeinél is!

Németh Mikós kormánya ugyan elbukott az Első Szabad Választásokon, de egy ilyen kitűnő jogászt/privatizátort az Antall-féle kabinet sem tudott nélkülözni. Tekintettel kolozsvári születésére (eltekintve pedig egykori, közvetlenül a megszűnés előtt felvett párttagságától!) elébb az NGKM(1990-91), majd a KüM államtitkára lett (1991-94). Eközben pedig rezzenéstelen bajusszal hallgatta végig azon nemzetikeresztény-kisgazda parlamenti felszólalásokat, melyek a “kommunista rablóprivatizációt” ostorozták ezerrel.

Aztán jött a Népakarat (pedig ezt a korabeli álcivil CÖF, azaz a “Közakarat Egyesület” erősen kifogásolta!), hatalomra jutott a Horn-Kuncze korány, s az akkor 50 esztendős Martonyinak nem maradt más választása, mint “lemerülni és kibekkelni” a nemzetközi hírű Baker&McKenzie ügyvédi iroda magyarországi irodavezetőjeként. (Egyik jelenlegi – immáron kétszeres – minisztertársa, a BM-sofőrből netto /párt-/maffiózóvá vált ex-rendőr azonban 48 esztendősen inkább igénybe vette a manapság már tíltott korkedvezményes nyugdíjazást, melynek jövedelmét a mai napig is felnyalintja 1,1 milliós miniszteri fizetése mellett … plusbonus: cégei osztalékai!)

Mindössze négy esztendőt köllt várnia ahhoz, hogy ismét hadba szólítsa a Haza (azaz az akkor 35 esztendős Orbán), s külügyminiszterként csatasorba álljon a “Polgári Magyarország” megteremtésének külképviseleti/diplomáciai frontján. Sajnálatos módon azonban már akkor is csupán kirakatember volt, lévén akkori és mai államtitkára, az ősfideszes (de ezen kívül semmilyen pozitívumot felutatni nem tudó) Dr. Németh Zsolt volt az, aki a Vezér intenciói alapján irányította a tárcát.

Valamiféle különös oknál fogva ezt, az okos és tapasztalt (tán ippeg ezért, avagy valami “másért”?) Martonyi simán hagyta, diplomáciai tevékenysége pedig mindössze abban merült ki, hogy hivatalosan ő szégyenkezett a Pártnyikhajok és Elképesztő Famulusaik (Németh, Orbán … plusbonus: Kövér és Csurka) helyett. … Kitűnő példája volt ennek a 2001. szeptember 11.-i WTC-tornyokkal szembeni, sokezer ember életét követelő iszlamista merénylet. A Vénnáci Csurka elmondott a parlamentben egy egészen disznó beszédet, amire sem a Felcsúti, sem pedig Németh nem reagált, aztán a washingtoni nagykövetté kinevezett Kecskén keresztül személyesen a Huszárbajusz próbálta exkuzálni a hülyebunkók miatt lejáratódott Magyarországot.

Aztán megint jött a Népakarat (holott ezt a “Magyar Adófizetők Egyesülete” az általuk soha ki nem fizetett – akárcsak a korabeli Kormánypárt a maguk kiadványait a Magyar Posta nevű állami! vállalatnak! – és le nem adózott “Magyar Vizsla” c. kidványon keresztül is erősen kifogásolta), s szegény Martonyinak ismét le köllött merülnie. Egészen a már említett new-yorki jogi iroda budapesti cégtársáig (Martonyi és Kajtár, Baker&McKenzie Ügyvédi Iroda). Ezen minőségében találták meg ippeg pont őt azok az amerikai beruházók, akik – elentétben Dobó Kata erősen túlkoros “barátjá”-val – a saját pénzükből akartak volna megalapítani egy sokmilliárdos beruházást (Sukoró).

Ügyvéd úr a saját villájában hozta össze az érdekelt feleket: a beruházókat és … a parlamenti ellenzék vezérürüjét! Sajnos a biznisz nem köttetett meg, lévén a befeketetők úgy gondolták, hogy egy ilyen Porbafingó Pukkancs – kinek teljes birodalma évente sem hajt annyit, mint az ő vállalataik egyetlen hónap alatt! – meg ne próbáljon nekik diktálni (örüljön, hogy a Baker&McKenzie okán egyáltalán szóba álltak vele! … nagy élmény lehetett!), a magáról túl sokat képzelő Felcsúti Akarnok pedig úgy, hogy ezek a hülyeamerikások még ahhoz is ostobák, hogy tudják: bár ellenzékben vagyok (“A Haza nem lehet ellenzékben!”), de akkor is rajtam múlik itten minden!

A sukorói kaszinóberuházás sokezer milliárdjából nem lett semmi. Meghiúsult! Emiatt azonban sem a Felcsútinak, sem pedig Martonyinak baja (? … mivel “Sukoró”!) nem lett. Ellentétben az akkori miniszterelnökkel (Gyurcsány), a miniszterrel (Bajnai) és az ügyletet teljesen törvényesen és szakmailag lebonyolító állami vagyonkezelő vezetőivel (őket ippeg most vegzálják egy “alkalmas” bíróságra kihelyezett perrel … is!).

Ügyvéd urat azonban – a nyolc esztendőn át mégis ellenzékbe kényszerül – Haza 2010-ben ismét csatasorba szólította. Ő pedig minden létező fegyverzetével ennek meg  is akart felelni. Igaz, hogy pártkomisszárként ugyanazt a Németh Zsoltot kapta meg, aki miatt már 1998-2002 között sem tudott “úri módon” viselkedni, no de ha miniszterségrőlvan szó, akkor minden más le vagyon szarva: ország érdeke, személyes egzisztencia, úri modor, jólfizetett magánügyvédi állás! … No meg az őt betagozódó maffia visszautasíthatatlan ajánlatáról se feledkezzünk meg!

Miniszter úr azóta (2010) futja az addig szokásos köreit: miniszterelnöke szakmányban gyártja a bullshitokat, az alpári szövegeit … ezt a külügyi államtitkár – mint ippeg aktuális nemzeti hiszekegyet – alaposan “felturbózza” … amit pedig Martonyi igyekszik Odakint megmagyarázni!

Martonyi most éppen “vírusos”! Állítólag tavaly dec. 27 óta kezelik, de ezt csak tegnap (jan.6)merészelték nyílvánosságra hozni. … “Állami vezetők” betegségeinek eltitkolása a mindenkori diktatúrák netto jellemvonása (lásd: Orbán közismert betegsége!). Demokráciákban azonban az ilyesmik abszolute közügynek számítanak. Az USA elnökének egészségi állapotáról pl. évente tesznek közzé egy-egy nyilatkozatot (melyek osztán igazak, avagy sem! … de megteszik!)

Engem nagyon érdekelne, hogy igazából mi is Martonyi baja! Azért van-e most a kórházban, mert végstádiumossá vált nála az “Orbánc”, avagy a Tisztesség vírusa fertőzte-e meg őt?

Tapasztalataim szerint én az előbbire gondolnék!

… és ezt …

szendamondja!


4 hozzászólás on “Flashpost: Vírusos a Külügyér!”

 1. Fehér Klára szerint:

  Szia szendam!
  “Elfelejtette” beírni az életrajzába, hogy MSZMP-s volt? Jóvanna! Az ember nem emlékezhet minden csip-csup dologra…:))

  • szendam szerint:

   Kedves Klári!
   Pro primo: BÚÉK!!!
   Pro secundo: ugyanezen “csip-csup”-ságok fölösleges szempontba vételét kifogásolta feleségénél az a férj is, aki a házasságkötésük előtt “elfelejtette” tájékoztatni hitvesét a három megelőző házasságáról, meg az azokból “keletkezett” öt gyermekéről is! … Bagatell!
   Üdv! szendam

 2. irkomirko szerint:

  Tisztelt Szendamondja!
  A baltásgyilkos ügyet meg sem említed, a keleti szelekről elfeledkezel? Nem biztos a vírusos hirtelen támadás, hanem valami súlyos gerincbántalomról lehet szó.

  • szendam szerint:

   Kedves irkomirko!
   Mindenek előtt üdvözöllek a blogomon, illetve a kommentesek között! Remélem nem ez volt az első és egyben utolsó hsz.-od!
   Ami az Általad kifogásolt hiányosságokat illeti: az elmúlt 17 hónap alatt itt, a WordPress-en leírt több, mint 280 posztom ippeg pont azon “jelenségekről” igyekezett értekezni, melyeket most Te is megemlítettél. Ha mindezeket minden blogbejegyzésemben felsoroltam volna, akkor egyetlen posztom lenne majd’ akkora terjedelmű, mint Tolsztoj “Háború és Béké”-je!
   Nemde?
   Üdv! szendam
   (és BÚÉK!)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s