Kiskarácsony, nagykarácsony

Ma, Szenteste Napján eredetileg csak “Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!” akartam kívánni minden kedves Olvasómnak, aztán – hogy a fene enné meg! – már megint közbeszólt az a bizonyos nagyon selejtes honi Közélet.

Nem tudhatom, kinek hogy telik majd ez az ünnep. Feltételezve, hogy Olvasóim többé-kevésbbé “leképezik” Magyarország “egzisztenciális viszonyait”, felüknek szűkösen, harmaduknak (erőlködve bár, de) tisztesen, mintegy hatoduknak pedig sok ajándékkal, nagykanállal kiadagolt ünnepi vacsorával.

Bőséges és elégedett Karácsonya tehát nem sok familiának lehet mostanság, kivéve azoknak, akik erre az egész esztendőben végzett kemény munkájukkal rászolgáltak. Hiszen ne feledjük: 2010. májusa óta itten “jóléti” helyett ugye “munka-alapú” társadalomban élünk! … vagy mi az ördögben?!

Magyarország Legszentebb Családjában természetesen mától egészen szerdáig, mindenki csakis a keresztényi “szeretetre” fog koncentrálni. … 

… Amint azt apostoli királyunk, I. Viktor Mihály a tegnapi “Frizbi” című selejtes, miniszterelnöki píárműsorban, az őt váratlan kérdéseivel gyakorta zavarba ejtő riporternek elmondta: vasárnap haza rendeli a családot, ma pedig együtt készítik az ünnepi vacsorát. A hagyományoknak megfelelően ő készíti a húsokat (jé, nekik jutott?), Anikó asszony meg “körít”. Kedden aztán bevágják magukat az éjfekete Transporterbe, s szerény (mindössze kilométeres) TEK-konvoj kíséretében elébb az Alföldön, az Ötgyermekes Szűz szolnoki szüleinél, szerdán pedig a Dunántúlon, a Pater Patriae családjánál teszik tiszteletüket. Azt persze nem tudom, hogy Sarka Kata férjén kívűl ki a fene volt kíváncsi ezen “információkra”, (én biztosan nem), mint ahogyan azt sem, hogy Orbánéknál kinek mit hozott a Jézuska.

Kövéréknél ez nem képez szolgálati, avagy államtitkot, az tuti! Bajuszkirály például – az egyéb apróságok mellett – egy komplett kis magánhadsereget, a hivatalosan “Házőrség“-nek titulált pretoriánus gárdát kapta. Ezen janicsárok segítségével jövőre az ellenzéki képviselőket (no, nem mindegyiket!) már nem csak az orruknál fogva vezeti majd (az üléseket meg mégpökhendibben), hanem ki is! Mármint az Ülésteremből, ha Lackót (avagy bármelyik nertársat) valamelyikük, valamiféle ostoba, a NENYI szelleméhez nem méltó beszéddel fel merészelné rezzenteni békésen bóbiskoló álmodozásából. Kövérné Dr. Bekk Mária pedig Élete Nagy Lehetőségét kapta a Jézuskától! Hála annak Földi Helytartójának (nem a “római”-nak!) hamarosan már nem kell tökölnie egy pest megyei kisváros jegyzői feladatainak ellátásával, hanem a szigetszentmiklósi járás hivatalvezetőjeként bizonyíthatja képességeit (el tudom képzelni!). Bár igaz, hogy ezen ajándékokat ők csupán jelképesen tehetik be “A Fa” alá, hiszen Mariskát már december 17.-én kinevezte Navracsüccs miniszter, a Darabonciások pedig csak január elsejétől vágják magukat bokacsattogtatós haptákba a Házelnök láttán, de az örömük így is kétségtelenül meg van.

Akár csak a “Békemenet” szervezőinek, akik épp a minap kaptak egy szép bronzplakettet, meg kerek kétmillió forintot a Fidesz pártalapítványát vezető és képviselő Balog pátertől. …

               

… A Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriuma “…a polgári szerveződések összefogásáért, a hazai és határon túli honfitársak és a nemzetközi támogatók aktivizálásáért, a magyar polgári szerveződések megerősítéséért, a hazai, a határon túli magyarok és Magyarország külföldi barátainak összefogásáért, a nemzeti önrendelkezés és az emberi méltóság melletti kiállásért, Magyarország és a magyar kormány jó hírének védelmezéséért” találta méltónak e nemes díjazásra az Ügetőket.

Megjegyzem, ezt a 2005-ben alapított “Polgári Magyarországért Díj“-at eredetileg olyan embernek vagy közösségnek adományozzák minden évben, “…aki vagy amely tudományos, közéleti, művészeti, karitatív tevékenységével maradandó szellemi, emberi értékeket hozott létre. Olyan értéket, amellyel Magyarországot, a magyarságot, annak valamely közösségét gazdagította, megerősödését az európai közösségen belül hitelesen, szakszerűen és hatásosan elősegítette, valamint tevékenysége jól jellemzi a polgári-keresztény-nemzeti értékközösséget“. Hogy ezen kritériumoknak a Békemenet és annak illusztris Szervezői mennyiben felelnek meg, annak eldöntését Olvasóimra bízom (bizonyos kifejezéseket még egy privát blogban sem illik leírni!), de az kétségtelenül tökéletesen megfelel az igazságnak, hogy “tevékenysége jól jellemzi a polgári-keresztény-nemzeti értékközösséget”! (Nem röhög!!! Ez komoly!) Különösen az, hogy egy kitűntetett írónő (Jókai Anna) szerint “a Békementnek olyan volt az aurája, hogy meghatottság nélkül nem lehetett részt venni benne” (mindjárt sírok!), egy köztársasági elnöki özvegy pedig hajlnadó lepacsizin (mindjárt hányok!) egy olyan alakkal, …

              

… akit kultúrált körökben még a kertkapu közelébe is csak átmeneti figyelmetlenségből engednek. … Minden esetre remélem, ez a “mozgalom” hamarosan nevet cserél, s a magas elismerésre való tekintettel “Békemenet” helyett “KétMillá“-nak fogják hívni magukat! A pénzre utaló elnevezés ugyanis jóval közelebb áll céljaikhoz, beállítódottságukhoz, mint a “béke”.
 
A lázadó diákok mozgalmához azonban már nem volt ilyen nagyvonalú sem a Fidesz, sem a kormány. Ők az Embergazdálkodási Balog pátertől azt az ígéretet kapták szombaton, hogy lópikula és pacsirtafütty lesz itt, de nem engedmény, ámbátor erről egészen áprilisig hajlandóak eldiskurálgatni velük. A HÖOK-os főnökök pedig ebbe még bele is egyeztek ahelyett, hogy azonnal felálltak volna az asztaltól. Azt még nem tudni, hogy mindehhez mit szóltak azon tanulók, akiket ez a szervezet állítólag képvisel a tárgyalásokon, de az tuti, hogy az elnökség tagjai a simulékonyságukért cserébe már vasárnap kaptak egy orbáni jutalomcukrot (“Könnyen lehet, hogy a mostani diákmozgalmak felszínre dobnak olyan tehetséges embereket, akik majd (…) egyszer odakerülhetnek, hogy rájuk lehet bízni a nagyon fontos közös ügyeinkből nagy szeleteket, vagy akár az egészet“.)
 
No, innentől aztán már magyarázhatja Dávid (nem a Nagy-elnök, hanem a Kiss-alelnök), hogy nekik osztán soha nem volt semmi közük a Fideszhez (csak néha, egy kicsit, meg csupán egy-kettőjüknek! … ugyebár?!), semmi nem mossa le rólunk a tájékozott ember számára közismert tényt: ez a szervezet csupán fideszes kádertojások keltetője és nem diák-érdekképviseleti csoport! Mert ha nem így lenne, akkor már régen tenniük köllene a dolgukat, s nem csak muszájforradalmárként, kényszerből a tömeg élére ügyeskedni magukat. Akkor ragaszkodtak volna ahhoz, hogy a tárgyalásokon például a “Hallgatói Hálózat” (“HaHa“) igenis teljes joggal vegyen részt, ne csak néma megfigyelőként. Igaz, ez megzavarta volna a “Magas Körök” nertársi hangulatú megbeszéléseit, lévén a HaHa már nem csak azt jelentette ki a minap, hogy szerinte ez az egész, össze-vissza hazudozó Orbánbanda tulajdonképpen megbukott, de a szombati “megállapodásról” is azonnal kiadott egy karcos nyilatkozatot, majd felállította a be nem váltott ígéretek karácsonyfáját is a budapesti Kossuth téren.

***

Eh, de hagyjuk már ezt az egészet, kezdve az orbáni mocs(k)okkal, végezve a gumigerincű érdekvédőkkel! Inkább visszatérnék ahhoz, amiért e posztot eredetileg írni kezdtem. Ahhoz, hogy … 

minden kedves Olvasómnak és Köztársamnak a lehetőlegbékésebb, legboldogabb és legkellemesebb KarácsonyiÜnnepeket kívánok!

 
Szeretettel: szendam!

2 hozzászólás on “Kiskarácsony, nagykarácsony”

  1. OKI szerint:

    Boldog, bekes karacsonyt kivanok mindenkinek!

  2. Wolffie szerint:

    Boldog Karácsonyt, békés, szeretetteli ünnepet kívánok minden kedves jóérzésű embernek!:-)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s