Perel a polgármester

Állítólag pereskedő fajta a magyar nemzet. A “nemzeti magyar” meg méginkább. … Pláne, ha ezt még közpénzből is teheti!

Azt hiszem semmiféle nóvumot nem mondok azzal, hogy ha lenne ilyesmire kereslet a világban, akkor Magyarország piacvezető lehetne az idióta politikusok előállításában. … Hogy ilyenekből másutt is akad szép számmal? Igaz. … No és az olyanokból, akik még büszkék is arra, hogy hazugok, csalók és közpénztolvajok? … Olyanokból is? Igaz. … És az olyanokból, akik rendszeresen megsértődnek ha valakik ezt a fejükre olvassák, s ezért minduntalan perre mennek? … Akad ilyenből is igaz, ami igaz. … No de az már csakis magyar sajátosság, hogy ezek a hátsó lábukra ágaskodott, teljesítményhiányos, emberszabású izékék a különböző személyiségjogi és sajtó-helyreigazítási pereiket a Köz kasszájából finanszíroztatják.

Ezt az unorthodox finanszírozási módszert (tudomásom szerint) az évtizedes esztergomi ámokfutásáról elhíresült Meggyes Tamás találta fel, illetve vezette be. A (fülke)forradalmian új ötlet lényege az volt, hogy ha személyesen róla valamely sajtóorgánum írt egy olyan cikket, avagy egy közszereplő mondott valami olyasmit, amely Tompikának nem tetszett, akkor azt a település nevében rögtön feljelentette, beperelte. Ennek költségeit pedig természetesen az önkormányzatnak köllött viselnie, lévén az idióta városvezér szerint “…aki a polgármestert megsérti, az a települést sőt, annak polgárait alázza meg“. Bár Meggyest ugyan 2010 őszén a helyiek kipicsázták a polgármesteri székből, ezen elmélete és gyakorlata nem veszett ki a magyar provinciális közéletből. Számos követőre lelvén az a mai napig is élő sőt, tovább fejlesztett hagyomány, s csupán csak a közelmúlt hírterméséből merítve is több példájára leltem.

A meggyesi doktrína egyik legemblematikusabb követője Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő, akit a zuglóiak – egy mára alaposan megbánt, átmeneti elmezavavart lelkesültségükben – azért választottak meg polgármesterüknek 2010 őszén, mert az az úgynevezett “Weinek-korszak” közpénz-herdálásainak és -lenyúlásainak lezárását ígérte meg. Hivatalba lépése után rögtön neki is látott a Papcsák-éra megnyitásához, amelynek következtében alig hat hónappal később a polgármester “rágalmazás” okán már perben és haragban állt az egyik helyi képviselővel, illetve a hvg.hu-val. Az LMP-s Várnai László bűne az volt, hogy tavaly februárban az egyik blogbejegyzésében nyílvánosságra hozta azon tanácsadói szerződéseket, melyekkel Papcsák közpénzmilliókhoz juttatta saját rokonait, haverjait és ismerőseit, a hvg.hu-val pedig az volt a “gondja”, hogy ugyanezen témában az nem átallott egy részletekbe menő cikket is közzé tenni.

E perben Papcsákot már akkor is a Dr. Kovatsits László Ügyvédi Iroda képviselte, s azóta is e jogi cég az intézője a szakmányban írogatott feljelentések következtében indított eljárásoknak, melyek legutóbbika már a nepszava.hu  azon “mezei” kommentelőit fenyegette meg súlyos következményekkel, akik mindössze annyit követtek el, hogy egy fél esztendővel korábbi(!), zuglói tüntetés híréhez kapcsolódóan ki merészelték fejteni (kissé vaskos) véleményeiket Papcsák kiskirálykodásáról. Ezen ügy kapcsán derült ki aztán nemrég (nov. 29.) az is, hogy Dr. Kovatsits ügyvéd úr nem ám szerelemből, puszira és ingyé’ bonyolítja (megkérdőjelezhető szakmaisággal! – lásd a legutóbbi linket!) Dr. Papcsák ügyvéd-polgármester-képviselő úr ilyesféle dolgait, hanem egy 2011. áprilisában megkötött szerződés alapján, mely azóta is havi bruttó 450 ezer forintnyi átalánydíj(!) felszámolására jogosítja őt a kerületi önkormányzat felé!  … “Hát így könnyű!” – mondaná A Géza, ha még élne. … “A Köz fütykösével verdesni a saját narcizmusom és feljelentgetési mániám csalánját.” – teszem hozzá én.

A közpénisszel való magáncsalán-illegetésnek azonban van ám egy mégszebb esete is! Majdnem eldobtam az agyamat, amikor elolvastam azt a pénteki hírt, miszerint Hódmezőlázárhely városvezetése “egymillió forint nem vagyoni kár megtérítésére” pereli Gur Nándor, szocialista országgyűlési képviselőt és pártalelnököt egy, a helyi, időközi polgármester-választási kampány során tett sajtónyilatkozata okán. A képviselő ugyanis még július 20.-án(!) azt állította, hogy “…Hódmezővásárhely az ország egyik legeladósodottabb települése, a város minden lakosára, a csecsemőtől az aggastyánig, több százezer forintnyi adósság jut.“.

Egy olyan ember, aki Abszurdisztán kellős közepén azzal az adottsággal van megverve, hogy normális ésszel rendelkezik azt gondolná, hogy egy mindenki számára könnyedén megszerezhető tényadat közléséért bárkit beperelni maga a legteljesebb ostobaság. No, de ki merészeli azt állítani, hogy a hódmezei Pótlázároknak normális az eszük?! Ők ugyanis nem azért citálták bíróság elé Gúrt, mert ilyesmit mondott, hanem mert …

…kizárólag azt a tényt emelte ki, amely szerint a város adósságállománya a többi városhoz viszonyítottan jelentős mértékű, azt azonban elhallgatja, hogy a városnak nincs működési hiánya, és az adósságállomány segítségével megnégyszereződött a város vagyona, tehát a vagyonelemek bőségesen fedezik a tartozásállomány mértékét. /forrás: eszon.hu/

Mit tartalmaz tehát valójában ez a beadvány? Azt, hogy egy ellenzéki politikus a saját pártjának polgármester-jelöltje mellett kampányolva, annak megválasztása érdekében (tehát előre megfontolt szándékkal és aljas indokból?!) nem dícsérte az egekig az ellenérdekelt fideszes városvezetést, illetve annak egyébként elképesztően pocsék helyi gazdaságpolitikáját, s ezzel pediglen ugye megsértette az egész település jóhírnevét! … Anyám, borogass!

Az még hagyján, hogy egy rakás, teljesítményhiányos idióta képes megfogalmazni és még be is adni egy ilyen keresetet. Én már azon sem csodálkozom, hogy egymilliót követelnek valakitől olyasmiért, amit nem mondott, s ippeg pont azért, mert nem mondta. De, hogy Magyarországon van olyan bíróság (a miskolci), amelyik ennek tárgyalására egyetlen percnél hosszabb időt szán, s kínosan fetrengve a röhögőgörcstől nem vágja ki azonnal az ablakon a felperest úgy, mint macskát szarni, az már mindennek a teteje. Had nyúlon csak az a per akár esztendőkig is! Legalább növekszik a perköltség, meg az ügyvédi díj. Az előbbi a nyomorgó bíróság, az utóbbi pedig valamelyik pártcsókos kasszájába kerül majd, Hódmezőlázárhelynek pedig ez már amúgy is mindegy, hiszen a sok-sok milliárdnyi adósság mellett mi az a pár további, tökfölösleges milla! Nemde?!

Igaza van Orbánnak, hogy korlátozni akarja a választójog gyakorlását. Ha valaki, hát ő pontosan tisztában lehet azzal, miféle alakokat képes funkcióba szavazni a Jónép egy ostoba, de annál aktívabb kisebbsége. … A példák sorolástát kezdjük mindjárt ippeg vele!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

5 hozzászólás on “Perel a polgármester”

 1. gondolkodo szerint:

  Amennyiben valaki a város jó hírnevét sérti, annak vezetését sérti!
  E szerint az internetes lap szerint:
  Hódmezővásárhely.hu Önkormányzati választások 2010
  http://www.hodmezovasarhely.hu/oldalak/onkormanyzati-valasztasok-2010-4732
  a városnak van egy polgármestere és 14 képviselője.
  Tegyük fel, hogy a polgimester értéke kétszerese a város mezei képviselőjének, tehát egyenkénti jó hírnevük 1,000,000/16= 62,500 Ft.
  Nem taksálják túl magukat!
  .
  A hitelből elért “vagyongyarapodás” nem az, mert a hitel teljes visszafizetéséig az nem a városé, hanem a banké!
  Különbség a polgárral szemben: a várost nem teheti a bank az utcára, a híd alá!

 2. farcsika67 szerint:

  LESZAROM EZT A SZAROS CSÜRHÉT, NEM LESZ EZ MÁR AKKOR SEM JOBB, HA MINDENNAP LELEPLEZÜNK RÓLUK , VIDEÓVAL, NOKIÁS-DOBOZZAL EGY RAKÁS KOMPROMITTÁLÓ ADATOT. MIVEL MÁR NINCS SKRUPULUSUK SEM, GONDOLJÁK BÁRMI VAN, A FIDESZES SZTÁRÜGYVÉDJEIK KÖZPÉNZEN MÉG ‘IF’ VÁRÁBÓL IS KIHOZZÁK ŐKET, NEM KELL PARÁZNI, LEGKEVÉSBÉ TISZTESSÉGESNEK LENNI, DE MÉG A KERESZTÉNYI SZERETETET SEM KELL GYAKOROLNI, MERT UTOLSÓ MENTSVÁRKÉNT MÉG LEHET HIVATKOZNI A KERESZTÉNYELLENESSÉGRE, HA MEG MINDEN KÖTÉL SZAKADNA, OTT VAN A VATIKÁN. LESZÓL A HELYTARTÓ ÉS ORBÁN LEMEGY KUTYÁBA. BÁRMI ELINTÉZHETŐ, CSAK AKKOR AZT NEM ÉRTEM , MÉRT NE CSALJON , LOPJON RABOLJON STB. A MAGYAR ÁTLAGPOLGÁR, AMIKOR UGYANAZT LÁTJA ODAFENT AZOKTÓL, AKIK NAPONTA KONZULTÁCIÓKAT TARTANAK A HELYES IRÁNYRÓL. AKKOR ENGEDJÜK MEG NEKIK IS, A KÜLÖNBSÉG SENKINEK NEM FOG FELTŰNNI. ÜDV


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s