“Mi, magyarok …”

Kikényszerített parlamenti felszólalásában a százhatvancentis Magyar Gigász hétfőn azt mondta, hogy amíg ő “itt áll” addig reá bárki számíthat, ha vallási, avagy etnikai hovatartozása miatt hátrány érné, inzultusnak, támadásnak lenne kitéve. Kijelentette, hogy especially “Mi magyarok … megvédjük zsidó honfitársainkat” is.

Olcsó poén lenne most azzal szórakoznom, hogy a teljesen szavahihetetlen, kettősbeszédes, pávatáncos Viktor miféle kibúvót biztosított magának az “Amíg én itt állok…” mondatrész beszúrásával. Hiszen, ha a “megvédés” esetleg mégis elmaradna, még mindíg hivatkozhat arra, hogy konkrét esetben nem “itt állt”, hanem valahol másutt (mondjuk a “Vidi” lelátóján), avagy ugyan “itt”, de nem állt, hanem ült. Egy ilyen, mindent uralni, mindenben dönteni akaró pszichotikus, tesztoszteron-túltengésben szenvedő “Oroszlán”-tól, de nyálkás Piócaként minden létező felelősség alól kisiklani igyekvő, gyáva alaktól még ez is elképzelhető, lévén közpénzekkel és tömény hazugságokkal kikövezett politikusi pályafutása majdnem teljes egészét ezzel a “tevékenységgel” töltötte.

Olcsó, a helyzet komolyságához nem méltó poén lenne az is, ha most elkezdeném felhánytorgatni, hogy az alkotmányos jogállamiságtól kezdve, a nyugdíjmegtakarításokon és a munkavállalói jogokon át az általános választójogig, mire mentünk mi, érintettek ezek kormányzati “megvédései”-vel, s azok mibe is kerültek nekünk? De azt megkérdezném, hogy vajon megvédte-e az orbanista állam a zsidó Kertész Ákost akkor, amikor egy rendkívül éles, de az eladdigi (meg az azt követő) tények alapján teljesen jogos kritikával illette a magyarországi átlagpolgárt? Megvédte-e az orbanista állam a köztiszteletben álló aggot, Schweitzer Józsefet, a Tudós Rabbit akkor, amikor egy elvetemült gazember (az utóbbi esetén felbátorodva) rátámadt a nyílt utcán? Megvédte-e az orbanista állam bármelyik cigány honfitársunkat akkor, amikor árpádsávos zászlókat lobogtató, kopaszra gyúrt agyú, vérbenforgó szemű barmok bőgő csordája támadt rá, családjára és otthonára?

Ugyan dehogy! A Kanadába kiüldözött Kertésztől a Főváros fideszes önkormányzata vonta meg a díszpolgári címet, ezzel is jelezve a náci barmoknak: megadták rá a “vadászati engedélyt”. Az inzultustól megrendült Schweitzert ugyan meglátogatta Áder, a miniszterelnöki kifutófiú, maga a kormány pedig kiadott egy elítélő közleményt is, de pár hétre rá a magyar igazságszolgáltatás falain belül fejelhette le büntetlenül a zsidó Dániel ügyvédet a közmilliárdokkal kitömött CBA Főmotorosa! Pintér rendőrsége pedig Devecseren mit is csinált? Míg a bepiált és önfelhergelt náci barmok kőzáport zúdítottak a cigányok házaira, addig ők szabálytalankodó bicikliseket bírságolgattak, illetve számlálgatták az égen vitorlázó bárányfelhőket! Ja, meg vizsgálatot indítottak annak ügyében, hogy az egyik tüntetőt, aki történetesen a magyar Országgyűlés tagja volt, valaki (mint kiderült a saját, tajtrészeg haverja és véletlenül) alaposan kupánvágta egy betondarabbal. Eközben pedig (illetve ezt megelőzően sőt, ezek után is!) a Megvédő Miniszterelnök, meg az ő sajáttulajdonú politikai szervezete mit is csinált? Az ezeket leplezetlenül támogató párttal, azzal a bizonyos “Jobbik“-kal zavartalanul picsi-pacsizott úgy a Törvényhozáson belül, mint a különböző önkormányzatok képviselőtestületeiben is!

Akkor, amikor ilyen élesen elválik a kimondott szó, a hangoztatott ideológia a mindennapok gyakorlatától, ugyan mi értelme lett volna annak, ha hétfőn, ez a szégyen-szemre-miniszterelnök Orbán még napirend előtt a hátsó lábaira ágaskodik a parlamentben és dörgedelmes felszólalásban élesen elhatárolódik az Országgyűlésben is jelen lévő rasszista, sovén és neonáci Jobbiktól kijelentvén: minden kormányfői befolyását latba fogja vetni annak érdekében, hogy ez a politikai formáció mihamarabb eltűnjön a magyar közéletből? Ugyan ki az a naív hülye, aki minden eddigi tapasztalata ellenére elhitte volna ennek a Hazug Csalónak, hogy ezt tényleg őszintén, a tettekre váltás szándékával mondja? (Beszélt ő már a kétpofonos hazazavarásról is, osztán tessék: itt tartunk ma!)

A budapesti Népszava harmadik napja teszi fel a kérdést, hogy “Feloszlatható-e a Jobbik?“. Bárándy Péter, volt igazságügyminiszter szerint, ha a Jobbik nem képes megakadályozni tagjainak “ennyire antidemokratikus és borzasztó megnyílvánulásait“, akkor a feloszlatás nem opció, hanem kötelezettség is – minimum az 1947-es párizsi békeszerződéssel kapcsolatos törvény szerint. Ugyanezen törvényre, illetve a Magyar Gárdát betíltó bírósági határozatra hivatkozva ért egyet ezzel Fleck Zoltán, a neves jogszociológus is. Érvelésük ugyan szakmailag megtámadhatatlan, de mindketten hozzá teszik: ehhez politikai akaratra is szükség lenne. Nos éppen ennek hiányára is hivatkozva veti el a Jobbik betiltásának ötletét az extrémista csoportokat kutató “Athena Intézet” vezetője, Domina Kristóf. Ő úgy véli, hogy már a pártállami időszak is bebizonyította: még a legvisszataszítóbb gondolatokat sem lehet pusztán jogi eszközökkel betiltani, azok az ilyesmiket (fél)hivatalosan képviselő pártok, szervezetek, mozgalmak bírósági feloszlatásával nem fognak egycsapásra kiveszni a társadalom arra hajlamos rétegeiből, csoportjaiból. Domina szerint nincs más választás, mint a nehezebb és hosszabb utat végigjárni: ezen gondolatokat és azok képviselőit politikai úton köll felszámolni.

Tudom, most jön az a kritika, hogy az ilyen Domina Kristóf-féle elméleti emberek, doktríner liberálisok miatt tart ott az ország, hogy a pöcegödör mélyéről kibányászott náci gazemberek ücsöröghetnek a Törvényhozás falai között, s bűzlő elméleteiket fennen hangoztathatják még az Országgyűlés Űléstermében is. Bevallom őszintén, hogy amikor a legújabb Zazrivecz-, Zagyva- (nomen est omen!), Novák-, avagy Miskolczi-féle disznóságokról olvasok, első gerjedelmemben magam is hajlamos vagyok ezen véleménnyel nem csak egytérteni, de még fenhangon hírdetni is. Ámde amint a normális szintre csökken a vérnyomásom, s a “vörös köd” elmúltával kezdek már józanul gondolkodni, rögtön ráébredek Domina véleményének teljes igazságára.

Hiszen éppen a Magyar Gárda betíltása bizonyította be, hogy már akár másnap be lehet jegyeztetni egy újabb, de a régihez teljes mértékben hasonlatos szervezetet, s mire a jogszolgáltatás azt is felszámolja évek telhetnek el (… aztán pedig kezdődik a ciklus előről!). A választási érdekekre, a szavazatmaximalizálásra bandzsító orbáni államban nincs meg a politikai hajlandóság még a gárdaüldözésre sem, éppen ezért nem lép fel a menetelő rohamkéményseprők ellen hathatósan a politikai irányítás alatt álló rendőrség és ügyészség. Ugyanez a helyzet a Jobbikkal is. Érvek, tények, jogszabályok tucatjai tennék indokolttá a betiltásukat, de akkor mégis mi történne? Hétfőn eltűnne a bejegyzett pártok listájáról az egyik, kedden pedig megjelenne ugyanaz, de másik néven?! Meg lehetne-e ezt akadályozni jogilag? Igen, ha alaposan megszigorítanánk az Egyesülési Törvényt. Ámde ki az az ostoba, aki ezzel még több eszközt adna a demokrácia teljes megsemmisítésére törekvő, abszolute korlátozatlan hatalmú, s azzal naponta visszaélő Orbán-kormány (avagy bármely későbbi, hasonszőrzetű szellemi utóda) kezébe?! De még ha (önmagunk alatt fát vágva) meg is tesszük, akkor máris ellimináltuk a társadalom egyes rétegeiben kétségtelenül létező ordas gondolatokat?

Egyik szorgalmas olvasóm és kommentesem (“kekec“), valamelyik minapi posztomhoz hozzászólva feltette a kérdést: vajon mennyi idő kell ahhoz, hogy Orbán kipurgálódjon a társadalomból? Amire én azt találtam válaszolni, hogy szerintem itt nem Orbánt, hanem azt kellene az emberekből kiölni, ami Orbánhoz vezetett. Mert Orbán és az Orbanizmus pusztán csak egy végtermék, szimptómája annak a társadalmi betegségnek, mely a Kádár-rendszerben kezdődött. Ugyanígy a Jobbik is csupán tünet, bár gyökerei időben mélyebbre nyúlnak, mint az előbbié. Mondja már meg nekem valaki, miféle törvénnyel lehetne betiltani a magyar társadalom egy jelentős részében kétségtelenül érvényesülő antiszemitizmust, cigány- és idegengyűlöletet? Miként tudná egy jogaszbály(gyűjtemény) kiölni az emberekből az irígységet, a restséget, a gyanakvást, a kooperációra és a szolidaritásra való képtelenséget, a tekintélytiszteletet, a cím- és rangkórságot, a rendpártiságnak álcázott notórikus szabálykerülést?

Igaza van Dominának! Itt és ebben a problémahalmazban nincs lehetőség jogi megoldásra, csakis politikaira, azaz a befolyásos és vezető réteg, meg a hétköznapi ember személyes példamutatására. Arra, hogy ne tűrjük szó nélkül, ha egy magáról megfeledkezett polgártársunk a hátsó lábaira ágaskodva, büszkén és farokfelvágva, úgy kedvenc kocsmáinkban, mint utcáinkon, köztereinken is, ordítva harsogja világgá ostoba és messziről bűzlő elméleteit. Arra, hogy gyerekeinknek ujjal mutogassuk az ilyeneket megjegyezvén, hogy az ilyen bolond likakból fúvó bolond szelek eleddig már embermilliók halálát okozták. No meg persze arra is, hogy a központilag meghatározott Nemzeti Alaptanterv ne reklámozzon nyilas költőcskéket, náci írócskákat, antiszemita püspököket, ország- és nemzetvesztő lovastengerészeket, meg az utóbbihoz hasonlatos “politikusokat”.

Hogy is mondta a Nagyranőtt Kertitörpe?Mi, magyarok…“! … Hát igen. Mi magyarok vagyunk a hibásak úgy Őérte, mint Kövérért, Semjénért, Matolcsyért és Rauzsikáért, … Vona-Zazriveczért, Novákért, Miskolcziért és ZagyváértLázárért, Rogánért, Papcsákért és Pokornyért  … Simicskáért, Nyergesért, Csányiért és DemjánértBayer Zsoltért, Dörner Györgyért, Kerényi Imréért és az apródfrizurás, tákolmányosan főkultúrnok Fekete Györgyért … meg az összes többi díszmadzagért!

Mi magyarok…” hagytuk őket a fejünkre nőni! Szinte némán, rohadtul kussolva!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

5 hozzászólás on ““Mi, magyarok …””

 1. kata234 szerint:

  Aki nem tanul a történelem hibáiból, arra ítéltetik, hogy újra átélje azokat!”

 2. bonhomme szerint:

  szendam,
  egyetértek.
  Egyúttal ismét megosztom az újabb “lázadó üvöltés”-t:

  Orbán Viktor nyakkendője

  Orbán Viktor nyakkendője
  – ha nem is épp divatos -,
  esztendőre, vagy kettőre
  elkészült és jó szoros.

  Kedves Führer, lepd meg néped
  azzal, hogy ezt viseled!
  Volt ez már itt korábban is
  Nép-nemzeti viselet.

  Villon is járt ily’ cipőben,
  ő is kapott kravátlit…
  Tedd meg nékünk még időben,
  mert mondhatsz már akármit:

  uralmadnak immár vége!
  Jobb lesz, ha ezt megérted!
  Akasszad föl magad végre!
  Csak ennyit kér a néped.

  Lámpavason lengedezzél,
  hadd lássa a világ is:
  talpad alatt fütyül a szél…
  Így lesz szép a majális. /Szép lesz még a majál is./

  Nélküled is lesz majd jövő
  ebben a szép hazában,
  az uralmad után jövő
  új demokráciában.

 3. talalom szerint:

  Bizony-bizony, a betiltással mindjárt precedenst is teremtenénk, Kövér már alig várja, hogy az MSZP-t valamilyen ürüggyel betilthassa. Aztán jönne a DK, mint “utódpárt”, meg minden olyan alakulat, amelyre rá lehetne varrni a liberalizmus bármily halvány jelét. Szocialista is csak olyan párt lehetne, amelyik egyben a “nemzeti” jelzőt is viseli.

  • emigrant szerint:

   Speciel az emeszpével nem vesztenénk sokat. Egyébként teoretikus kérdés, hogy vajon a náci Jobbik betiltásának milyen további következményei lennének, mert nem fogják betiltani. Szétzilálják, a maradék meg beolvad a fideSSbe, ahogy az egykori kisgazdákokkal és kereszténydemokratákkal is megesett.

 4. gondolkodo szerint:

  Mi, akik még építettük a szocializmust (nem ideológáról beszélek, hanem életkori adottságról!), tudtuk, hogy az egyszer megvett újságot kétszer kell elolvasnunk.
  #1.: Ami oda nyomdafestékkel kenve vagyon,
  #2.: a sorok között.
  Ez a tulajdonság sokunknál vérünkbe ivódott, a gengszterváltás pillanata sem tüntette el.
  (Szükségét éreztem eme hosszú bevezetőnek, hogy kellőképp átjöjjön mondanivalóm.)
  .
  Mit is mondott a hogyishívják a listázással, antiszemitizmussal kapcsolatban?
  “Mi magyarok … megvédjük zsidó honfitársainkat”
  Ez bizony, nekem úgy jön át, hogy vannak “mi magyarok” és vannak “zsidó honfitársaink”! (Ezt már évekkel ezelőtt – más szavakkal – kellőképpen kifejtette egy farkinca-szakértő, magát hölgynek tartó.)
  Fiatal koromban – jó közelítéssel meg tudtam állapítani, hogy ki a zsidó. A sajnálatos könyékhajlati tetoválásról.
  Turul-tojta Baltás Vezérünk már jóval kevesebb ilyet látott/láthatott. (Az oka egyértelmű.) Éppen ezért (költői)kérdésem: Fővédnökünk honnan tudja, kit/kiket kell megvédeni?
  .
  A választ már csak találgatni tudom:
  #1.: Sehonnan, ez is csak egy üres szólam, amit csak erősen látásrontott mezőgazdasági szakmunkás (vakított paraszt) hisz el;
  #2.: rendelkezésére áll valamiféle lista, hogy kik az emlegetett zsidó honfitársaink.
  Gondolkodásmódom miatt a #2 pontban leírottakban viszont igen nagy logikai bukfencet látok:
  – listázni kell azokat a személyeket, akiket megvédeni akar azoktól, akik listázni akarják ugyanazokat, hogy támadhassák!
  Továbbvivve gondolatom: akik másokat támadni akarják, bármikor, bárkire rámondhatják: zsidó (cigány, arab, etc.)
  Tehát, a védendők listájára mindenkinek rajt’ kell lennie. Ha viszont, mindenki rajt van a listán, miért kell kiemelni “zsidó honfitársainkat”?
  .
  Következtetésem: Szeretett Vezérünk ez esetben úgy igért védelmet a zsidó magyarjainknak és magyar zsidóinknak, hogy közben (igaz, burkolt,de) antiszemita megjegyzést tett!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s