CÖF-röffre napi 10 millió!

Egy ilyesmiben alaposan járatos ismerősöm szerint manapság körülményes és nehéz munkának számít az adománygyűjtés. Ennek oka egyrészt az emberek pénzhiánya, másrészt a mélyen beivódott bizalmatlanság. Persze mindíg vannak “üdítő” kivételek!

A haverom szerint a legkönnyebb helyzetben az olyan közismert szervezetek vannak, mint pl. a Magyar Vöröskereszt, vagy a “piacon” már évtizedek óta jelen lévő, különböző alapítványok. Ezen szervezetek adományozóinak elsöprő többsége azonban a nagyvállalati és pénzintézeti körből kerülnek ki. A kisebb, ismeretlenebb szervezeteknek, netalán konkrét és egyedi célra (mondjuk egy gyerek speciális, kizárólag külföldön elvégezhető műtétére) kizárólag magánszemélyektől gyűjteni azonban majdnem reménytelen. “Elképzelhetőnek tartod, hogy két-háromszáz forintos magánadakozásból mindössze 10 nap alatt 100 millió forintnyi összeg gyűljön össze?” – kérdeztem tőle. “Az teljesen ki van zárva!” – nézett rám rőkönyödötten. “Aki ilyet állít, az hazudik!“.

Nos, tisztelettel jelentem, hogy a haverom téved. Van ugyanis Magyarországon egy olyan szervezet, nevezetesen a Civil Összefogás Fórum (CÖF), amely képes volt e csodára. A Fórum elnöke, Csizmadia László hivatásos főcivil még november 8.-án jelentette be, hogy a CÖF az “Együtt 2014” mozgalom megalakulása és Bajnai Gordon október 23.-i színrelépése okán úgynevezett “Emlékeztető Kampány“-ba kezd. Ennek részeként az írott és elektronikus sajtóban, valamint az utcákon hírdetéseket fognak elhelyezni, illetve mind a 4,2 milliónyi magyar háztartáshoz egy tájékoztató kiadványt juttatnak majd el, melyben emlékeztetni óhajtják a polgárokat azon gazságokra, melyeket a Gyurcsány– és a Bajnai-kormány követett el velük szemben. Csizmadia hozzá tette még, hogy az ehhez szükséges költségeket a szimpatizánsaiktól beszedendő “néhány száz forintos adományokból” fogják fedezni.

Nem telt bele tíz nap, s a BKV buszain, a vidéki napilapok oldalain, egyes internetes portálok címlapjain (pl.: index.hu), valamint a közterületek erre szolgáló felületein már meg is jelent, a néhány óra alatt közismertté vált CÖF-hírdetés:

Bekemenet együtt.png

A net népe persze nem hagyta szó nélkül a dolgot, s extra-gyorsan legyárott mémek tucatjaival válaszolt a CÖF-röfögésére. Legelébb ez …

              

… aztán ez, …

              
 
… jelent meg a blogoszférában. Utóbbi tartalmaz némi “kapcsolt árut” is, lévén nem csak a CÖF-röfföt óhajtotta kigúnyolni, de igyekezett arra is emlékeztetni, hogy jelenlegi miniszterelnökünk nevét valamilyen furcsa okból kifolyólag még egyetlen adományozó listán (a saját pártjáén!) sem lehetett olvasni, s eleddig még arról sem hallott senki, hogy a tavaly bevezetett “Igazságos és … estébé” egykulcsos személyi jövedelemadózás okán mintegy havi félmillióval megugrott nettó jövedelméből ide-oda elpötyögtetett volna egy-egy (húsz)ezrest.
 
 
Persze lehetséges, hogy ez a közvéleményben sajgó hiány hamarosan pótlódni fog, mondjuk úgy a jövő esztendő elején. A Hivatásos Főcivil ugyanis az eddigi költségek és azok forrásaival kapcsolatos újságírói okvetetlenkedésre azt válaszolta, hogy az majd a szokásos éves beszámolóban fog megjelenni. Ekkor pedig minden bizonnyal az adományozók között olvashatjuk majd Orbán Viktor nevét is, s ha esetleg még sem, akkor az kizárólag és csakis a miniszterelnök közismert szerénységének lesz köszönhető.
 
Az adományozók listája bizonnyal érdekes és hasznos olvasmány lesz. Különös tekintettel arra, hogy kampányszakemberek szerint csak az eddig hírdetések kerülhettek úgy 100 millió forintba (és akkor még hol van a 4,2 milliónyi emlékeztető brossúra nyomási és terjesztési költsége!), ami pedig azt jelenti, hogy a cöfmadiai szervezet napi adománybevétele minimum 10 millió forint volt, ami pedig kétségtelenül egy a Guiness-könyvbe illő rekord. A névsor közzététele pedig azért lenne roppant hasznos, mert nem csak azt bizonyítaná, hogy ez az egész CÖF-civilesdi nem közpénzből finanszírozódik, mert igenis szépszámmal vannak Magyarországon olyan magánszemélyek, akik a Gyurcsány-Bajnai dúlás után, mindössze két esztendő alatt – hála a matolcsysta unorthodoxiának – úgy összeszedték magukat anyagilag, hogy jelentős összegeket képesek fordítani erre, de értékes és “lejárható” címlistául szolgálhatna egyéb, talán hasznosabb és nemesebb célokra gyűjtő alapítványoknak is. Nemde?
 
Amíg pedig a Cöfmadia által ígért listára várunk – tartok tőle, hogy baromi sokáig fog ez tartani! – , addig döntsük el, hogy a haverom tévedett-e, avagy Cöfmadia hazudott tehát azt, hogy naívak legyünk-e, avagy realisták?!
 
A pártcélokra közpénzeket herdáló álcivilekből egyszer(?) már elegünk volt, s nem felejtünk!
 
… és ezt …
 
szendamondja!

3 hozzászólás on “CÖF-röffre napi 10 millió!”

 1. emigrant szerint:

  Ne kutassuk, mi az igazság! Azt majd az ezerharmad megszavazza!
  Az igazság megszűnt szubjektív kategóriaként létezni, ahogy a görög drámákból ismerjük. “Az én igazságom, a te igazságod, az ő igazsága”, ez már nincs. Csak egy igazság van, az pedig szigorúan objektív, de nem a tényekből az arisztotelészi logika szerint levezethető konklúzióként (ez bonyolult és megbízhatatlan), hanem úgy, ahogy azt az ezerharmad megszavazza. Ezzel holmi természeti és társadalmi (közöttük közgazdasági) törvények értelmetlenné és értelmezhetetlenné váltak, de nincs is rájuk szükség, mert van helyette ezerharmad, és ez mindent helyettesít, mindent megold, és minden mentális erőfeszítést szükségtelenné tesz. Csak egy gombnyomás, és Magyarország a világ vezető nagyhatalma, orbánvezér a legjobb futballista, eltolcsy a legjobb közgazdász, nyírő irodalmár, giró-szász emberi lény, a fideSS fasizmus pedig demokrácia. Éljen az unortodoxia! Hát nem könnyebb így élni?

  • szendam szerint:

   Kedves Köztársam és Barátom!
   Már nem emlékszem rá, hogy olvstam, avagy csak hallottam-e, de ez egy akkor is nagyon bölcs mondás! Emígyen hangzik:
   “A Hazugság nem létezik, mert az csak úgy ‘ki van találva’!”
   Persze pusztán filozófiai szempontból megközelítve a dolgot: Igazság sokféle lehet. No de a Valóság pusztán egyetlen! Ezért kontraproduktív az, amit az orbanista habonyárpis propaganda immáron legalább egy esztendeje szakmányban és notorikusan művel!
   Köztársasági üdvözlettel: szendam
   Ps.: Ma néhány kitűnő írással frissítettem a “Köztársaságot!” blogot, melyet szégyenszemre továbbra is gyakorlatilag EGYEDÜL viszek! Pedig az ugye elvileg “közös” lenne! … Ez nem lebaszás! 🙄

 2. […] elmúlt hét egyik legismertebb találóskérdése az volt, hogy a “hivatásos kormánypárti civileket” képviselő Civil Összefogás […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s