A Vezér ismét válaszolt!

Vasárnapi levelemre szinte postafordultával válaszolt a Vezér. Kétnapos betegségem okán azonban nem volt módom ezt közzé tenni, de most pótolom e hiányosságot. A vezéri válasz “kézbesítője” ezúttal is “emigrant” köztársunk volt!

Kedves Szendam(om)! (Nem kívánt törlendő! Ezt tekintsd fenyegetésnek!)

Újabb leveledre kénytelen vagyok ismét válaszolni, mert az orvos előírta, hogy naponta legalább két órát írással töltsek, addig se lopok.

Drága felebarátom (ez olyan tégéemes, csak tudnám mit jelent!) Szendam!
Terád mindig szakítok egy kis időt, bár mostanában nagyon elfoglalt vagyok, mindent nekem kell csinálnom, még azokat a rihes kiállításokat is nekem kell megnyitnom, tiszta szerencse, hogy olyan kevés kulturális esemény van manapság, különben még meccsre se jutnék el. Operából felmentést kaptam, mert hangosan horkolok. A minap is rábeszéltek, hogy nyissam meg a Cezan kiállítást, aztán mikor ott voltam, akkor láttam a plakáton, hogy hagytam magam csőbe húzni, mert csak a felesége, Cezanné képeit hozták el. Mindegy, a Matolcsy szép megnyitóbeszédet írt, felolvastam nekik, hagy örüljenek!
Kedves leveledben nehezményezed, hogy nem kapsz az újabb kérdőívvel díszített és tehetségtelen (=fideszes) fotográfusok által fotosopolt arcmásomból. Őszintén meghat az a ragaszkodás, amelyet irántunk (fejedelmi többes) táplálsz, de meg kell értened, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben nem áldozhatunk fel milliárdokat csak azért, hogy a papírhulladékok közcélú gyűjtését fellendítsük, miközben a levelezésre szánt összeget sokkal alacsonyabb járulékos költség mellett is ellophatjuk. Nem tudom, feltűnt-e neked, hogy erre a nevetséges levelezésre – „nemzeti konzultáció”, ezt a hülye elnevezést az Árpi tanálta ki, azóta is röhögnöm kell, ha eszembe jut, sajnos egyre ritkábban – egy kicsivel több pénzt szánunk, mint a múltkorira? Na most, amit nem küldünk ki, azt ki se kell nyomtatni, ez a megtakarítás minden fölösleges körök megfutása nélkül a zsebünkben marad. És nem terheljük vele a környezetünket! És nem hergeljük vele a lakosság velünk nem szimpatizáló nagyobbik hányadát! Most persze azt gondolod, hogy a többit meg minek kiküldeni, hűséges híveink úgyis velünk értenek egyet (merjenek csak nem egyetérteni!), az ő véleményük úgyis csak utólagos, és az én véleményemmel egyező. Ez igaz, például, hogy híveink kedvében járjunk, és hogy ne késztessük őket felesleges agyi erőfeszítésekre, a helyes válaszokat előre bekarikázzuk. Közel egymilliárd forintot azért mégsem lehet csak úgy lenyúlni, valami nevet kell adni a gyereknek, kell, hogy legalább látszólag történjék valami, amire ennyi közpénzt kiadunk. Legalábbis ezt mondja a Lajos, de én ezt nem értem, mért nem lehet egyszerűen odalépni a kasszához, és kimarkolni belőle ami nekünk kell, megint iskolába megy a sok kölyköm, új cipő, meg most már köpeny is kell nekik, egyszóval meg vagyok szorulva, kell a pénz, beláthatod, nem járathatom a lurkókat rongyokban, csak mert kevés a fizetésem! Csak hogy lásd, milyen takarékosak vagyunk, a kérdőíveket a helyes válaszokkal előre kitöltve kipostázzuk, de visszaküldésükre semmi szükség, hiszen a végeredményt magad is kikalkulálhatod, ezért a posta közvetlenül a most Közgép-érdekeltségbe kerülő papírhulladék-gyűjtő vállalkozásnak adja át az egész paksamétát, akinek ezért természetesen a piaci árnak megfelelő térítést fizet. A válaszok feldolgozása sem történhet ingyen, azt egy Nyerges-érdekeltség végzi, természetesen meghívásos közbeszerzéssel törvényesen kiválasztva.
Remélem értékeled az egész kampány mögött megbúvó üzleti érzéket, kreativitást és vállalkozni tudást!

Márciustól nem lesz ez a sok hercehurca, „a mór megtette kötelességét, Si mór mehet” (Radnóti), helyette valamelyik diszlexiás, diszgráfiás, diszkalkuliás és garantáltan kleptomániás díszfideszest fogjuk kinevezni kilencven évre, kétharmaddal, de csak négyharmaddal leválthatóan, és mindezt szigorúan az Alaptörvénybe (ejtsd: Szánalmány) rögzítve. Addig megpróbáljuk valahogy távoltartani az ijemefet, bár az ő gonoszságuknak nincs határa, képesek, és készpénzben becsempészik a szaros kölcsönüket a zországba, ha kicsit lankad a figyelmünk. A Varga Misinek Tokióban tele akarták tömni a zsebeit, szerencsére nem volt benne hely, mert addigra gondosan megtöltötte pogácsával, amit a sajtótájékoztatón osztogattak. Nem ejtették a fejére a srácot, de egyébként sem látszana rajta, hiszen karcagi!

Visszatérve az igenzeti konzultációra, tégedet azért, mint leghűségesebb levelezőpartneremet kárpótollak egy privát kérdőívvel. Azt játsszuk, hogy te leszel a nép, én meg a te bölcs vezetőd. Na kezdjük!

Vannak, akik azt gondolják, hogy új atomerőműveket kell építenünk. Mások szerint majmok kezébe nem való dinamitot adni. Ön hogyan vélekedik erről?
1.Majom az öreganyád!
2.Építsenek csak nyugodtan, én már Új Zélandon élek.
3.Mi vagyok én? Darwin?

Vannak, akik összefüggést látnak a segély- és járadékhalmozás és a Svábhegyen épülő paloták között. Mások ezt fordítva látják. Ön szerint?
1.Én betiltanám a kecsketartást is. Segély, vagy kecske, tessenek dönteni!
2.A dolog fordítva van, a magas fűtési költség miatt szorulnak a hegylakók segélyre.
3.Már megint ki jelentett fel?

Vannak, akik szerint a pusztaszeri Turul emlékmű a nemzeti összetartozást jelképezi. Mások szerint inkább fallikus szimbólum. Ön hogyan látja ezt a kérdést?
1.Szegény Emese néni!
2.Szerintem is jobb háturul.
3.Már hogy a f.-ba (falloszba) ne jelképezné a nemzeti összetartozást?

Vannak, akik szerint a közigazgatás átszervezése, a járási hivatalok kialakítása nem egyéb, mint az állami központosítás újabb eszköze. Mások szerint az intézkedés célja a semmihez nem értő Fidesz-káderek zsíros pozícióba való behelyezése. Önnek mi a véleménye?
1.A kettő nem zárja ki egymást.
2.A kettő feltételezi egymást.
3.Nekem? Véleményem?

Vannak, akik szerint a baloldal az ördögtől való. Mások szerint ez nem így van, de ezek tévednek. Ön hogyan vélekedik erről?
1.Nem az ördögtől való, hanem maga az ördög!
2.Nem tudom, de betiltanám!
3.Ez aztán az ördögi kérdés! Harminc nap gondolkodási időt kérek, (azalatt csak találok valami menedéket külföldön.)

Vannak, akik szerint ideje átadnom a kormányzást Bajnai Gordonnak. Mások szerint nem alkalmas a feladat ellátására. Ön mit gondol erről?
1.Nem tudom, nem ismerem őtet, nem őriztünk együtt libát.
2.Ilyen névvel maximum szeszesital lehet valaki Magyarországon.
3.Ha helyeselném az ötletet, majd pont neked mondanám meg?!

Vannak, akik szerint nincs szükség ilyen nemzeti konzultációkra. Mások szerint meg van. Ön szerint?
1.Szükség van, mert ha nem volna szükség, akkor nem volna nemzeti konzultáció.
2.Szükség van, mert csak.
3.Ki merte azt mondani, hogy nincs szükség?

A helyes megoldást beküldők között egy megfejtőt sorsolunk ki!

Üdvözlettel: a Te Vityu Kád.

Reklámok

9 hozzászólás on “A Vezér ismét válaszolt!”

 1. bonhomme szerint:

  Be kéne tiltani a Hócipőt!
  “emigrant” agymenésein kapásból nagyobbat röhögök!

  • bonhomme szerint:

   Nincs átállítva a wordpress órája! Még csak 10.58-nak kellene lenni!

   • szendam szerint:

    Ennek oka az, hogy az USÁ-ban nincs “nyári” időszámítás! … Még “Sandy” ellenére sem szorulnak rá!
    Nekünk meg ugye maradt az a bizonyos, 2010 tavasza óta “másként sütő Nap”. 😦 … Hogy az a herrdörgős, jóbüdös QA… 👿 !

  • emigrant szerint:

   Köszi bonhomme! Ez jólesett! Az agymenés egyébként a lecitin melllékhatása, amit egy barátom tanácsára a száraz ízületeim megnedvesítése céljából fogyasztok.

  • szendam szerint:

   Kedves bonhomme!
   Kérlek ne dőlj be emigrantnak! Nem a száraz ízületei megnedvesítése céljából neki javallt lecitin miatt lett okosabb, hanem mert az a bizonyos barátja helyre csontkovácsolta a nyakát, s így azóta jobb az agyi vérellátása! Hogy ez mennyire igaz: látható/olvasható az irományából! 😉 🙂
   Üdv! szendam

   • emigrant szerint:

    Köztársaim! Komolyra fordítva az eddig is véresen komoly szót. Én nagy tisztelője vagyok a profiknak, akik a Hócipőben publikálnak. Bár már velem is előfordult, hogy Farkasházyt nem értettem. Állandó rovatának valószínűleg az olvasói adták a címét. Váncsát viszont, akit püspökladányi gimnazista kora óta ismerek, végtelenül nagyra tartom. (Mindketten pokolian öregek vagyunk.) Én nem törekszem hasonló babérokra, végtelen keserűségemben vetemedek szórakoztatónak szánt betűvetésre. Hátha másoknak is nyújt némi vigaszt, ha röhöghet egyet a hülye gazembereken és a gazemberek hülyeségein.(Nini, ez majdnem ars poetica.)
    Szendam! Nahát?!Te is ismered azt a kiváló csontkovácsot?
    Üdv: emigrant

 2. asher alexander szerint:

  no ha valoban ilyen hulye kerdesekbol all a nagynemzetiformedvenykonzultacio,akkor szerzoje 2014-ben ugy fog eltunni a tortenelmi pocegodorben-(ahonnet ki erti mi okbol valamelyik nagyonhulye elorangatta!!)-mint a minden borfejuek edesanyja a kiraly b izabella,aki csufondaros vereseg utan vissztert kis falujaba elso kapasnak!

 3. kekec szerint:

  Lehet, hogy majd meg lehet írni a jövőnek ilyen levelekkel a jelenünket, mert maga a műfaj kezd elharapózni. Bár a kötetben kitüntetett hely illeti szendam és emigrant levelezését, de azért ez sem rossz:
  http://varanus.blog.hu/2012/11/02/orban_ajandeka_az_imf-nek#comments
  és rögtön az első kommentben a méltó válasz!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s