Viktor a trónra menekülne!

Nem csak az Orbánpárton, de személyesen mein Vezéren is egyre jobban kiütköznek a fokozódó pánik nyílvánvaló jelei. A teljesítmény-, agy- és főleg gerinchiányos “politikusok” most a Regisztrációs Törvényben látják a menekülési lehetőséget a választók haragja elől, Orbahnführer pedig a prezidentális rendszer személyére szabott bevezetésében.

 A nepszava.hu mai kiadásában érdekes és tanulságos interjú jelent meg Kolláth Györggyel (javaslom elolvasni!). A kitűnő lényeglátása és csípős humora (no meg utánozhatatlan hanghordozása) miatt általam rendkívül tisztelt és kedvelt alkotmányjogász ebben – egyebek mellett – a következő kijelentéssel él: “…gyakran nincs morál, hitel, (m)érték a közhatalom jogi dolgaiban. Sorjáznak a még hatályba se lépett, máris módosítandó, hatásaiban sose vizsgált törvények. Sajtótájékoztatók lépnek elő jogforrássá. Nem kéne a vad ötleteket előbb állatokon kipróbálni?“.

Nos, “Gyuri bácsi“-nak ebben kétségtelenül igaza van, hiszen hány és hány esetben tapasztalhattuk, hogy a jogalkotási törvény megkerülése okán “egyéni képviselői indítványok” formájában terjesztettek be roppant fontos törvényeket, s azt is, hogy már elkészült és végszavazás előtt álló jogszabályokat az utolsó órákban, az éppen akkor felmerülő pillanatnyi egyéni (elsősorban Orbán), avagy csoport-igények alapján benyújtott “módosításokkal” alaposan átírták, felforgatták. Amik pedig alaposan felvetik minden ilyen törvény köz- és eljárásjogi érvénytelenségének kérdését, amely ugyanúgy vonatkozik az egyházak regisztrációjával kapcsolatosra, mint magára a tavaly április 25.-én, hasonló módon elfogadott “Tákolmány“-ra is. (Ezzel kapcsolatosan ugyancsak a nepszava.hu közöl egy kitűnő jegyzetet Szüdi Jánostól, aki tökéletes logikával vezeti le ezen törvények érvénytelenségét! – javaslom ezt is elolvasni!).
/: Megjegyzem: ezen tények ismeretében különösen nevetséges az, ahogyan Kósa (“Mr. Húsz-százalék“) Lajos védte a “Regisztrációs Törvényt” mondván: igenis elvárható a választóktól, hogy alapos megfontolás után és ne csak az utolsó pillanatban döntsenek szavazataikkal az ország (pontosabban a “teljesítményhiányos” fideszkádéenpés képviselők, meg persze Vityu Kán!) sorsáról. Ezen logika alapján ugyanis az orbánkreatúráktól is el köllene várni, hogy a szavazás előtti 15. napra bebiflázzák az elfogadandó törvényeket, s azokat netalán fel is mondják pl. Hoffmanntanítónéninek! Nemde? :/

Abban azonban nem értek egyet Kolláth Györggyel, hogy ezeket a kurtán-furcsán összevasvellázott orbanista törvényförmedvényeket, ne előzték volna meg az úgynevezett “hatásvizsgálatok”. Ezek ugyanis – ha nem is a “normál” módon, de – megtörténtek, s ráadásul pont úgy, ahogyan azt ő oly’ elítélően kijelenti: itt-ott megjelent kiszivárogtatások, különösebben még el sem dugott sajtótájékoztatók és -nyilatkozatok formájában!

Nem én voltam ebben az országban az egyetlen, aki éveken át nem volt hajlandó komolyan venni azokat a hír-, interjú- és nyilatkozat-töredékeket, melyekből “puzzle-darabkák”-ként símán össze lehetett volna állítani a tervezett jogalkotási lépéseket, s így az Orbanista Állam plasztikus képét is. Hogy mást ne említsek példának okáért a Kéri-körből kiszivárgott Orbán-dumát (“Egyszer kell nyernünk, de nagyon!“), avagy ugyanezen pasas elhíresült “Kötcsei Beszéd“-ét (az ellenzékkel való kompromisszum-keresés megszüntetése, a nyílt paralmenti diktatúra bevezetése a “centrális erőtér” meghírdetésével), mégavagyabb a közismert, 2010. júniusi, forintbedöntő Kósa-nyilatkozatot, melynek azon része, hogy a fennálló gazdasági helyzet okán a kormány esetleg rákényszerülhet “bizonyos alapjogok átmeneti felfüggesztésére“(!) sajnos nem sokak emlékezetében maradt meg sem akkor, se ma! Pedig minden pontosan így történt (ugye nem köll példákat sorolnom Tákolmánytól Manyup-lenyúlásig … ésatöbbi?), amely esetekből azon tanulság szűrhető le: Orbánék így tesztelték és tesztelik ma is a közvéleményt, az ellenzéket! Ha nincs jelentős ellenállás (és még post factum sem nagyon volt eleddig!), akkor megnyomják a szavazó-biodroidok vezérlőegységén az “Enter“-gombot, s megy minden a maga útján.

 Ippeg ezért most véresen komolyan fogom venni azt a minapi interjút, melyet Nemzetünk Lepisilt Lángelméje adott a német “Handelsblatt“-nak (a kissé elnagyolt, de a lényeget ismertető kivonatot lásd itt!). Ugyanis OVitéz Szőlőbányai Homályos ezen lapnak kijelentette, hogy bár ő  ” a demokrácia szenvedélyes híve“, de legyen szabad feltennie a kérdést, “vajon korszerűek-e még a demokratikus rendszerek vezetési struktúrái?“.  Vélekedése szerint ugyanis a jelenlegi demokratikus rendszerek beépített problémája a vezetés gyengesége, és ezt nem szabad tabunak nyilvánítani. Éppen ezért szerinte: “Egy elnöki rendszer valószínűleg alkalmasabb nehéz reformok végrehajtására, mint egy parlamentáris“, hozzátéve: “…legkésőbb öt év múlva Európa arról vitázik majd, hogy szükség van-e amerikai mintájú elnöki intézményre“. Hogy miért éppen öt év múlva bontakozik ki ez a vita, arról Orbán azt mondta: “… azért, mert akkor még mindig tart majd a válság“.

Akinek van egy csöppnyi esze tudhatja: ez a nyilatkozat Belföldre szólt! Mivel nem valószínű, hogy az EU-ban belátható időn belül felvetődne a prezidentális rendszer bevezetése, s ha még igen is, hát akkor sem Orbán lesz jelölve az “Európai Egyesült Államok” elnöki posztjára (pedig baromira szeretné ez a Kis Grazi Ápolt!), arról pedig már nem is beszélve, hogy a Kétharmadba-vágott Törpenapcsi szerint most nem az egységesülés, hanem a “nemzeteállamok reneszánszá“-nak korszakát éljük, hát nyílvánvaló mi is itt a lényeg! Ez pedig nem más, mint a zoknilefosó pánik, a hatalomvesztésből való menekülési útvonal kiépítésének kezdete, az ezen érdekből hozandó intézkedések “társadalmi hatásainak” szokásos letesztelése!

Nem, nem (én) bolondultam meg! A Putyinizmus, tehát az ázsiai-típusú prezidentális rendszer bevezetésének ötlete (paralamenti diktatúrával kiegészítve) Orbánnál már egyáltalán nem újkeletű, ezt már 2010 előtt is pedzegette (ugyancsak) a Kéri-klubban! Csakhogy akkor még egy korlátlan, kancellár-típusú miniszterelnöki hatalom reális képe lebegett előtte. De most? Amikor valószínűleg már a az sem fog segíteni, hogy a regisztrációs listát összevetve a Kubatov-félével, valamiféle csalásra vetemedjenek? Nem marad más, mint a Menekülési Út ripsz-ropsz kiépítése, melynek véleményem szerinti forgatókönyve: a választási eredmények ismeretében még vasárnap éjjel Lázár János egyéni képviselői indítványban benyújtja a parlamentnek a már előkészített tákolmány- és egyéb törvények módosítási javaslatait, melyek kiterjesztik úgy a köztársasági elnök jogköreit, mint szolgálati idejét (9-12 év?); Ezt hétfőn az Országgyűlés megtárgyalja (közben Káder Janó – a “haszonélvezeti jog” biztos tudatában – lemond); Kedden a parlament mindezt el is fogadva, azonnyomban megválasztja az új elnököt, Orbánt, szerdán pedig kihírdetik a frissen megszavazott törvényeket, Orbán megválasztását és a voksolás eredményeit is!

Nos ezek után Orbán azt nevez ki majd miniszterelnöknek, akit akar, akkor oszlatja fel a parlamentet, amikor akarja, annyi választást ír ki, amennyit (és amikor) csak akar, őt személyesen pedig leváltani akkor lehet majd, amikor azt ő is akarja!

Hülye lennék? Képzelgéses üldözési mániám lenne? Igen?! No, akkor tessenek csak utána nézni mindazoknak, amiket fentebb leírtam! De mindennek, s azok következményeinek is! … Bár ne lenne igazam!

… és ezt …

szendamondja!


32 hozzászólás on “Viktor a trónra menekülne!”

 1. asher alexander szerint:

  Kollath,;-“nem kene a vad otleteket elobb allatokon kiprobalni?”
  Uram!!-ha eddig nem tunt volna fel,eppen most probaljak ki az “allatokon”!!
  onokon,az “istenbarmai” nepen,amelyik onkent igaba all es varja a neplevest!!a hon miadott mein vezer orszagaban ugyanis onok az orban(allat)kert lakoi!!!
  a fuhrer mint egy magyar dr moreau,kiserletezget onkon!!
  jaaaaaaa!hogy ez eddig fel se tunt onoknek!?azon csak sirni lehet hogy onok ott ennyire benak-vakok-suketek!!

  • szendam szerint:

   Nu, ja, ja! Liber Asher!
   Benne vagyunk a demokráciában! Beeeeee!
   Üdv! szendam

   • asher alexander szerint:

    hat ez az kerem!!es onkent-dalolva,mivel 2/3-ot kapott!!
    megerdemlik a sorsukat kerem!!
    maguk mindent csak es kizarolag “torvenyes” keretek kozt oldananak meg a mein vezer-rel szemben!!
    az nem fog menni ,mer arra torvenyes alap sose lesz!!
    de!!
    “ha nem annyira torvenyes” az az alap,onokmek mar nem is jo?
    mert az orbanfuhrer-i megfogalmazott “alkot(taklo)many-nak csufolt fercmu torvenyes alapu maguk szerint!!?
    ha igen,-…………….ezen is csak sirni lehet!!
    a sirankozas,meg olyan hogy “jajjanyukamennemilyenlovatakartam” mar keso!!tessek TENNI is valamit!!a pofazas keves!!

   • öregszeder szerint:

    Nemcsak a demokráciában vagyunk benne. Hofi szavaival:”benne vagyunk a statisztikába. Ló…szt! A slamasztikába!”

 2. asher alexander szerint:

  megerdemlik amit kapnak!!

  • öregszeder szerint:

   Nem értek önnel/ veled egyet! A mostani szavazók nem csak a saját életükre kiható döntést hoznak , hanem a jövő nemzedékeire is (többre is). Ők ma még nem tudnak hozzászólni a közügyekhez, de a ma döntéseinek jövőbeni (szociális törvények, oktatás, munkajog, stb) következményeit ők nem érdemlik meg! Miért érdemelné meg az a ma tizenéves azt, hogy úgy döntenek a felnőttek, hogy 16 évesen menjen a picsába dolgozni képesítés nélkül, ne is próbáljon továbbtanulni, úgysincs rá pénze? He!?
   Ez a vélemény eszembe juttatja az óvodásokat:” úgy kell neki, Lekvár Peti!” Remélem nem fogalmaztam bántóan!

   • asher alexander szerint:

    nem banto amit ir kedves oregszeder!
    nekem miert is lenne az,-hiszen en Erets Israel-ben elek!
    de!!
    a magyarok ONKENT es DALOLVA szavaztak meg a 2/3-ot egy olyannak,aki mar korabban az “elmuttnyocev”-parttal szemben elveszitett egy valasztast!!
    gondolom nem azert mert korabbi orbanfuhrer uralmuk olyan seggig tejfol lett volna ugye??uppsz!!
    most-(ugytunik semmibol-semmit sem tanulva!!!)-a magyarok beneveztek a nepleves rendszerre,ahol a tobbseg kizarolag jobbagy lehet,mig a kis felso tizezer,a foldesur szerepet jatssza!!
    haaaat kerem!!most tessek megenni a neplevest!!meg ha keseru,utalatos is az ize!!
    mibol gondolja orgeszeder baratom,hogy mi itt -(ugy kb,; 4000km-re)-tajekozatlanabbak lennenk bizonyos tortenesekben mint onok ott helyben!?

   • öregszeder szerint:

    Kedves asher alexander!
    Örülök, hogy nem volt bántó a fogalmazásom. Azt egyáltalán nem gondolom, hogy ahol él, ott tájékozatlanabb lenne, mint én itt Magyarországon. Azonban nem ugyanaz a “feeling”, ezért nem ugyanazok a következtetések. Én csak azt mondom, ha csak azok viselnék a szavazataik következményét, akik megszavazták, akkor egy szóval sem vitatkoznék önnel. De a gyerekeink, unokáink sorsával is játszunk és ők ebben most vétlenek, mégis viselni fogják a negatív következményeit. Ezért nem lehet úgy általánosságban azt mondani a hülye magyarra, hogy úgy kell neki, megérdemli.

   • asher alexander szerint:

    -“de a gyerekeink,unokaink sorsaval is jatszunk”-
    hat ez az!!
    mi itt nalunk AZZAL NEM JATSZUNK!!mi tudjuk hogy AZ nem jatek kerdese!!
    nalunk a felnovekvo nemzedekek sorsa letkerdes!!mi ezzel tisztaban vagyunk!!
    csodalkozok azon hogy ott ez nem vilagos meg most sem!!
    akik kepesek ezzel jatszani ott,azok igenis megerdemlik!!
    es pedig csaladostol!!tessek jol megrugdalni apucit,vagy anyucit mert azzal jatszik amivel nem szabad!!
    a 2/3-ot megszavazok osszessege kollektiven felelos azert amire szavazott!!nelkuluk ugyanis sohasem juthatott volna abszolutt tobsegi elonyokhoz!!

 3. kekec szerint:

  szendam
  De hát ez evidens volt mindenki előtt! Orbán nem teszi ki magát még egyszer egy leválasztásnak! Kötcsén egyébként meghirdette a kultúrkampfot is – legalább arra reagálhattak volna az “értelmiségiek”!

 4. aranka szerint:

  Normalis korulmenyek kozott azt mondanam, hogy ez azert eleg nagy marhasag, de sajnos nincsenek normalis korulmenyek. Ez egy teljesen vilagos, elkepzelheto forgatokonyv. A kerdes: hogyan akadalyozhato meg? A valasztasok utanra a bukott kormany minden jogositvannyal rendelkezik? Nem csak csokkentett modban dolgozik?

  • szendam szerint:

   Kedves aranka!
   Megakadályozni (törvényesen) sehogy nem tudjuk, ahogyan majd jövő márciusban (ekkor jár le Simor András mandátuma) a Magyar Nemzeti Bank kb. 35 milliárd €-nyi tartalékának kifosztását sem. Csakis kármentésre és post factum cselekvésre lesz mód, azt is nehezen, hacsak a Jó Isten meg nem segít, illetve az Emberek és a tisztelt Ellenzék végre észhez nem tér!
   A “csökkentett üzemmód” csupán elvi jelentőségű, az ilyesmit pedig (akárcsak a törvényeseket) OViék simán át szokták hágni! Amikor pl. 2002-ben már csupán “ügyvezetők” voltak, még meglépték a 12 nagy állami gazdaság privatizációját (mindezt közpénzből – MFB – adott kamatmentes államhitellel!), s ezekből kettőt maga Csányi nyúlt le! A többit pedig a szokásos Tuggyukkik!
   Üdv! szendam

 5. Fehér Klára szerint:

  Kezd nem érdekelni már, hogy Orbán miket hadovál össze. Nem más ő mint egy betanított cirkuszi majom…A háttérben manipuláló alakok érdekelnének igazán, akik ezt a szerencsétlent zsinóron rángatják…

  • tellwili szerint:

   Ugyan, kikre gondol, kedves Klára?

  • öregszeder szerint:

   Kedves Klára!
   A kérdésedre kimerítő(fizikailag is) választ találsz a galamusz-on Bitó Lászlótól a ” Birkák dala-Nyolcadik rész”-ben.

   • Fehér Klára szerint:

    Köszi szeder, máris megyek…

   • Fehér Klára szerint:

    Elolvastam. Általában is olvasom a Galamust, ezt a cikket is láttam, de bevallom nem olvastam el, miután láttam, hogy Orbánt elemzi. Bevallom már eléggé unom, hogy naponta 10 cikket elolvassak arról, amit mindannyian tudunk, akik nem születtünk bele a narancsturulba, hogy ez az ember őrült. Bitó László egy kicsit bővebben és példákkal igazolta, hogy őrült.

 6. kekec szerint:

  Aranka
  Egészségügyi alkalmatlanság miatt el kell mozdítani. Ahogy a rokkantak mengelézéséhez találtak orvosokat – ehhez is találnának. Ráadásul nagyobb erkölcsi alappal.

 7. farcsika67 szerint:

  igazad van, erre megy ki az egész. ki hiszi hogy EGYESKE csak úgy felelősségtudatból, az országért érzett aggódás miatt lemond, a királyi jogart átadja Bajnainak és megkéri, ugyan már, viseld dolgát kedvenc országomnak, akik pedig loptak, csaltak, és Simicska kezére játszottak milliárdokat, azokat büntesd meg.

 8. Observer szerint:

  Köztársak!

  Mindenekelőtt: felvettem a harci avatart, mert itt az idő! MEG KELL ÁLLÍTANI ezt a rémséges alakot, mielőtt újra megnyitja a recski munkatábort! Mert ne legyen kétség afelől, hogy az orbáni diktatúra előbb-utóbb nemcsak uralkodni akar, hanem megtorolni minden olyan tevékenységet, amely megdöntését célozza, és megfélemlíteni, majd megbüntetni mindenkit, aki nincs vele: Tehát nem azokat, akik ellen vannak! (Ebben különbözik a kádári “szoft” változattól, amelyik azt hirdette, hogy “aki nincs ellenünk, az velünk van”). Sajnos, azt látom, hogy az ellenzék változatlanul össze-vissza baromkodikl (lásd az október 23-i tervezett demonstráció körüli cirkuszt). A Lömpöpő nevű hülyefaszkalap képződmény (amelyik pártnak képzeli magát) nem megy oda, Gyurcsányékat nem engedik oda, Mesterházy vidékre megy a rokonokhoz, a Szolidaritás menne, de nem úgy, ahogy a Milla elképzeli, és így tovább, és így tovább.. Köztársak, sajnos úgy néz ki, hogy rettenetes “Pártunknál és Kormányunknál” csak ellenzékünk rettenetesebb! Pedig a lecke igen egyszerű, a négy alapműveletből csak az összeadást meg az osztást kell ismerni ahhoz, hogy levonják az egyetlen lehetséges konklúziót: körzetenként EGY DARAB KÖZÖS JELÖLT, és EGY DARAB KÖZÖS VÁLASZTÁSI LISTA (pl. Demokratikus Választási Unió). Az összes többi dolgot majd megbeszéljük Patkány Viktor & Co. eltakarítása után! De nem, ezek képtelenek felfogni, hogy ha így folytatják, VALAMENNYIEN Recsken (vagy más közmunkatáborban) fognak csücsülni, mint betiltott pártok és mozgalmak egykorvolt korifeusai…

  SOS! MIT TEGYÜNK? MONDJA MÁR MEG VALAKI!!!!!!!

  • szendam szerint:

   Kedves Observer!
   Bocsika, hogy eleddig még nem gratuláltam roppant lenyűgöző “emblémádhoz”!
   Ami a kommentedet illeti: mindent, amit arra válaszolni tudnék részletesen leírtam a most közzé tett posztomban.
   Jó olvasást és kellemes hétvégét!
   Üdv! szendam

   • Observer szerint:

    Kedves Szendam,

    amit “kérdeztem” az legkevésbé volt kérdés… magyarul, megint egyet kell értenem Veled!
    Üdv, Observer Leó

 9. Soha többé nem lesznek választások. Ha összefog az ellenzék (véletlenül), egyből “rendkívüli állapot” teremtődik, az összes hozadékával.
  Csak erővel lehet már most is leváltani, de hol az erő?
  Amennyiben megragadja a devizatartalékot, már erő sem tudja.
  “szép, új világ.” – egy rokkant halálraítélt.

 10. kekec szerint:

  Örvödiné Katók Éva
  Lesznek választások, elvégre adni kell a látszatra, és nem hiányzik az exportorientált országnak (és a csókosoknak) egy politikai-gazdasági bojkott. Az más kérdés, hogy ők fogják “számlálni” a szavazatokat. Ez nem “kékcédulás” hanem “fehér borítékos” szavazás lesz.

 11. bonhomme szerint:

  Gondolom, többnyire láttátok már, hogy járatta ismét le magát a Dilis Dakota:
  http://mariablogja.wordpress.com/2012/10/14/meghagott-lanyokrol-enekelt-etyeken-a-tajtreszeg-orban-2/#more-4992

 12. […] októberben, egy váratlanul nagy olvasottságnak örvendő posztomban azt írtam, hogy fideszéknél olyasmi, mint hogy “véletlen kiszivárogtatás” egyszerűen nem […]

 13. […] Én már igen. Egyszer, még tavaly és akkor nagyon jóindulatú voltam! Ámde ezt az “elegáns megoldást” ugyan még mindíg feltételezni vagyok képes, … de a Puccskísérletet is! … Azt, hogy Nekik és Itten már semmi nem számít és semmi sem drága! Ugyan miért lenne az, ha a Zemútháromésfélévben szakmányban sértették meg úgy az EU-s, mint az egyéb, nemzetközi szerződéseket, meg a legalapvetőbb jogelveket is?! […]

 14. […] az elmúlt esztendőket nem behunyt szemmel és szorosra zárt fülekkel töltötte, az pontosan tudja. A Csúti Chavez a köztársasági elnöki posztra törekszik, s ebből minimum két éve nem is […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s