Kíváncsi vagyok: Olvasóim szerint …

Ez csupán egy kísérleti szavazás, de ennek ellenére tényleg kíváncsi vagyok! Voksolni (regisztráció nélkül!) jövő keddig, azaz okt. 16., délután 2-ig lehet! … Már persze annak, akit érdekel az ilyesmi!

Reklámok

19 hozzászólás on “Kíváncsi vagyok: Olvasóim szerint …”

 1. emigrant szerint:

  Sőt! Azt hiszem, én is.

  • szendam szerint:

   Kedves Köztársam!
   Nem tudom, feltűnt-e Neked, hogy ez egy “kísérleti” szavazás. Ez pedig azt bizonyítja, hogy valamiféle ide-oda kattintgatásaimmal (ahogyan A Mi Boldogságunk és Az Ő Jobbkeze irányítja országunkat) SIKERÜLT(!) létrehoznom egy szavazást! Igaz: nem tudom kitenni a “sidebar”-ra, csak önálló blogként, de már ez is valami! Ez pediglen azt jelenti, hogy Köztársaimat objektív módon tudom majd megszavaztatni a Leendő Közös Blog nevéről és mottójáról!
   Szóval tessék nekem egy kicsinykét gratulálni! Jó?!!!
   Köztársi üdvözlet! szendam

   • emigrant szerint:

    Kedves Köztársam, Szendam!
    De igen, feltűnt, hogy már ilyen fejlett dialekti…, didaktik… digitális izével is nyomulsz a kibertérben. Gratulálok is hozzá! Én tényleg megyek most haza egy kicsit bomlasztani a rendszert, nem tudom még, hogy bejelentsem-e a miniszterelnöki szándékaimat. Mert ugye Magyarországnak két baja van. Az egyik, hogy nem én vagyok a miniszterelnök. A másik sokkal súlyosabb probléma az, hogy nem vehetek el minden hölgyet feleségül. Az elsőn – gondoltam – ideje volna segíteni. A második probléma megoldása is folyamatban van, de ez egy hosszabb távú projekt. Közben véled is meginnék egy valamit, de nem tudom merre talállak. (A konspiráció kellemetlen mellékhatása.)
    Köztársasági üdvözlettel: emigrant

   • szendam szerint:

    Kedves Köztársam, emigrant!
    Mindenek előtt kérlek bocsáss meg, hogy ez a kommented az Istennek sem akart megjelenni itt nálam. A WP (valamilyen kifürkészhetetlen oknál fogva – megváltozott valamelyik azonosítód?) elébb a spam-kukába tett, osztán hogy én onnan kiszabadítottalak, moderációs listára. Utóbbit csak most vettem észre!
    Ami a miniszterelnöki ambícióidat illeti: szerintem igyál kevesebbet! Nagyon elszánt és mindenféle (főleg megélhetési!) szempontból nagyon független embernek köll lennie annak, aki erre adná a fejét (Bajnai? … !!!!).
    Ami a hölgyeket illeti: mint avatott államigazgatási szakember, Te is tudhatod, hogy a többnejűség pillanatnyilag nem megengedett, ámde a több-barátnőjűség (még) nincs tiltva! … jogilag!
    Ami a “hosszútávú projekt”-edet illeti: Jesszusom, csak nem nősülni készülsz?! A leendő ara tud már róla? Avagy azért “hosszútávú”, mert még nem merted/akartad közölni a szándékaidat! Minden esetre sok sikert és boldogságot!
    Ami pedig a sörözést illeti: nemsokára kapsz tőlem egy emailt feltéve, ha az itt használt e-fiókodat rendszeresen meg szoktad nézni!
    Üdv! szendam

 2. kekec szerint:

  Szerintem igen, mert a bejelentés még nem kötelezi további lépésekre. Már mondtam szendam: Rutger Hauer, és a Hősök vére. Ha lesz, aki előtte töri az utat, akkor hajlandó besétálni. De nem tudom elképzelni népszónokként. Vagy ahogy a Varánuszon írta az egyik kommentelő: tandemben még elképzelhető: ő kormányoz, de Gyurcsány teker.

  • szendam szerint:

   Kedves kekec!
   Engem egyáltalán nem érdekel, hogy egyeseknek mi a véleménye Bajnairól. Ez a pasas volt az elmúlt 22 esztendő LEGJOBB miniszterelnöke, ami persze csakis azért sikerülhetett neki, mert egy szakértői kormány feje volt, akit semmiféle pártmutyi (no jó, csak részben) nem korlátozott a helyes döntések meghozatalában. … A “Kárpát-medence Géniusza” is alapost megdícsérte még 2010 őszén … persze külföldön!
   Szóval szerintem itten arról van nagyba’ szó, hogy ez a Bajnai az az egyetlen és jelenleg “elérhető” pasas, aki képesnek látszik kirángatni a szargödörből az országot, s ráadásul ezen képességét már bizonyította is! Mindennek feltétele ugyanakkor: pártérdekeket és -színezeteket maximálisan leszarva, minden parlamenti képviselő maximálisan támogassa az elképzeléseit még akkor is, ha azok a személyes szimpátiáival és vágyálmaival (pláne korrupciós érdekeivel) nem egyezik!
   Igen, Bajnai nem egy “Kampányember”, hiszen nem azt mondja, amit a PR-gurruk a szájába adnának (habonyárpik után ez kifejezetten felüdülés lenne!), hanem azt AMI VAN! Ámde ippeg ez lenne az ő vonzereje is, hiszen évszázadok óta alig akadt magyar politikus, aki hajlandó lett volna FELNŐTTEKNEK tekinteni a honpolgárokat, s velük őszintén beszélve egyszerű, s keresetlen szavakkal feltárni nekik a valóságot! (Gyurcsány megpróbálta, de rosszul, rosszkor és rosszaknak!)
   Szóval: engem baromira nem érdekel, hogy ki “teker”, de Bajnai kormányozzon … úgy, ahogy azt a legjobbnak látja, teljes felhatalmazással és mindenféle Csányidemjánsimicskaleisztingerpuchokestébék befolyása nélkül!
   Bocs, hogy kicsit hosszú lettem!
   Üdv! szendam

   • Observer szerint:

    Kedves Szendam köztárs!

    Pontosan ezt gondolom én is. Remélem, lesz annyi vér B.G. pucájában, hogy – B. Lajos után másodszor a 22 év alatt – megmondja a “frankót” az embereknek és a zembereknek, hogy rövid távon csak arra számíthatnak, amit W. Churchill mondott anno a briteknek: “vér, verejték, könnyek”. A másik, hogy igyekezni fog a 4 millió kvázikoldus számára legalább elviselhető életet biztosító körülményeket teremteni. A harmadik pedig (és talán a legfontosabb): minden 2010. április 24 után hozott törvény, rendelet, tákolmány stb. ÉRVÉNYTELENNÉ nyilváníttatik…

 3. farcsika67 szerint:

  én csak remélem.

 4. leharisrael szerint:

  Abszolút kívülállóként és úgy, hogy Bajnai munkásságát személyesen nem tapasztaltam, csak annyit tudok róla, amennyit az internet jóvoltából megtudhattam – úgy gondolom, hogy bejelenti visszatérését a politikai életbe.
  Csak szerényen jegyzem meg, hogy Magyarország számára egy szakértőkből álló kormány az egyetlen esély a gazdaság talpraállítására.

 5. emigrant szerint:

  Szerintem a világ boldogabbik felén nem is értik ezt a “szakértői kormány” kifejezést. Mert vagy természetes módon kerülnek szakemberek a szaktárcák élére, vagy a miniszter kivételével ott mindenki szakember, és a politikusból (van ahol ez nem feltétlenül a korrupt gazember szinonimája) lett miniszter rájuk támaszkodik. A hazai miniszterekkel se az a probléma, hogy politikusok (eltekintve attól, hogy pillanatnyilag egyben korrupt gazemberek), hanem az, hogy a minisztériumaikban betiltották a szakmaiságot. A szakembereket kirúgták, aki véletlenül ott maradt, azt folyamatosan ellehetetlenítik és megfélemlítik. Nem elég tehát szakemberekből kormányt alakítani, a minisztériumok és az államigazgatás nem tölthető fel nagy hirtelen az utcáról. Az egész, országot működtetni képes apparátust a nulláról kell újjáépíteni. Én szerénytelenségben verhetetlen vagyok, de akkor is furcsállom, hogy az árnyékkormányok nem építenek a mifélénk tapasztalataira, amikor programot terveznek, vagy a jövőn spekulálnak. Nagyon jól mondta Róna Péter: aki kormányzásra készül, legyen mögötte egy kétszáz fős szakmai csapat, akikre támaszkodhat. Különben úgy jár, mint Antall, aki a kormánya tagjait – kivéve Jeszenszkyt, azt meg minek? – nem is ismerte. Nem bízom az olyan pártban, amelyik nem kér fel minket, mezei nagyágyúkat, hogy dolgozzunk együtt. Önjelölt pártszakértőkre, és állami pénzekből összegründolt alapítványi “műhelyekre” nem elég támaszkodni. Összefoglalva: a szakértői kormány még kevés, általában is vissza kell adni a szakmaiság becsületét. Különben a populizmus újra mindent maga alá gyűr, bármelyik oldalról is támad. És akkor a fejekben soha nem lesz rend.

  • szendam szerint:

   Kedves Köztársam!
   No ezek azok a hozzászólások, elemzések és elmélkedések, melyeket a hamarost indítandó Közös Blogon látni/olvasni szeretnék(nénk), persze egy kicsit bővebben, de nem biblikus terjedelemben kifejtve!
   Amúgy tök’ egyetértek!
   Üdv! szendam

 6. bumburi szerint:

  Gratulálok szendam!
  Tökéletesen megegyezik a véleményünk. Bár… Bajnai kormányzása alatt végig az volt az érzésem, hogy a meghozott intézkedéseit Gyurcsánnyal egyetértésben tette.Tudjuk ugye, hogy Gyurcsányt bojkottálták,de Bajnaival nem tették, pedig a Gyurcsány elképzeléseivel rázta helyre a költségvetést.
  Na valami ilyesmi kavarog a fejemben.
  Más.
  Mindig olvaslak,csak eddig tartott a némaságom a blogodon.Tetszik amiket írsz,gratula még egyszer!

  • szendam szerint:

   Kedves bumburi!
   Mindenek előtt üdv a blogomon és köszönöm a kommentet! Mivel egyetértünk, nincs mit hozzáfűznöm, hacsak annyit nem, hogy remélem, ezek után sem mardsz “néma”!
   A dicséretet és a gratulát köszönöm, s ígérem: igyekszem arra nap-napután rá is szolgálni!
   Üdv! szendam
   (PS: moderációra többet már nem köll várnod, kivéve akkor, ha a WP szerverén valahogyan összeakadnak a bitek a byte-okkal 😉 )

  • szendam szerint:

   Kedves bonhomme!
   Köszi a linket! A “csaj” tényleg jókat ír, “Follow”-ra is tettem!
   Ámde mit gondoljak rajta tovább? Max annyit, hogy a naponta elénk kerülő újabb és újabb disznóságokkal bővíthetem a listát. Ámde ebben az esetben napi 10-12 órát köllene blogolnom, ami pedig nyílvánvaló képtelenség!
   Üdv! szendam

   • bonhomme szerint:

    Benne van ebben az összes eddigi disznóságuk? Valahogy olyan hiányérzetem van… Persze ilyen bőséges kínálat mellett lehet is… 😦

   • bonhomme szerint:

    Na, összevadásztam még párat. De a blogján is gyűlnek a kommentek, már vagy százan írtak listáról hiányzó tételeleket.

    Dajcstomi kijafaszozáza a twitteren.
    A Baltásgate.
    Gíró-Szász kormányszóvivő bon-mot – ja a konyakozó pedagógusokról.
    Az önkormányzatok eladósítása már és még ellenzéki koruktól.
    A járások tervezett visszaállítása.
    A tanköteles kor 16 évre leszállítása.
    Október 1-jével megváltoznak az állattartás szabályai; ettől kezdve a mezőgazdasági haszonállatok tartását az önkormányzatok már nem korlátozhatják helyi rendeletekben, a haszonállatok tartását korlátozó, megtiltó önkormányzati rendelkezéseket – például állattartási övezetekre vonatkozó előírások, tartható állatok száma – hatályon kívül kell helyezni.
    Varga István macsó beszéde.
    Az ópusztaszeri dögkeselyű-avatás.
    A Nagy Trafikreform.
    A nyílt hazugság az IMF-követelésekről.
    A rendőrség lejáratása.
    Szerencsejáték-törvény – újabb 90 milliárdos lyuk a költségvetésben.
    Csúszik a pedagógusok életpályamodelljének elindítása.
    A beszerzési stop ellenére 89 910 963 285.- forint elköltése autókra, utazásokra, telefonra, bútorokra és számtalan egyéb hasznos holmira.

 7. […] van a Világegyetemben, az Idő és az Emberi Ostobaság" – A. Einstein Kíváncsi vagyok: Olvasóim szerint … […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s