“OVi”sok a Homokozóban

A rendszerszintű korrupció és az üzemszerű káosz – ez jellemzi az “Orbán-kormány 2.0“-t, melyben a “2” az örökösödésért harcolók száma, a “0′ pedig az eddigi állam- és közigazgatási, valamint a nemzetgazdasági teljesítmény.

Azt állítja Lengyel László politológus, közíró, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója a 168ora.hu-nak adott minapi interjújában, hogy “generációváltás zajlik a Fideszben“, melynek következtében most azon “cinikus hatalomtechnikusok” kerülnek előtérbe, a hatalom közelébe, akiknek nemhogy az 1989-es, de még az 1998-2002-es időszak fideszéhez sincs semmi közük. Ezen csoportból is kiemelkedik az “intelligens és gátlástalanLázár János és Rogán Antal. Valamelyikük lesz majd az az eljövendő “Grószkároly“, aki adandó alkalommal megszervezve egy átmeneti, párton belüli frakciót, a “Tiszteletbeli Elnök” funkcióját kitalálva megpuccsolja “Orbánkádárt“, s “lekíséri a lépcsőn” őt a politikai és/vagy fizikai halálba. Ámde az örökségért meg köll még küzdeniük egymással.

Márpedig a kűzdelemben alapos gyakorlatot szereztek. Az idei esztendő közepéig abban versenyeztek egymással, hogy kit tekintsen Orbán hasznosabbnak sőt, nélkülözhetetlenebbnek. A 2010-es hatalomátvétel óta sztahanovistákként vállalták magukra a legszemetebb törvények (nem sorolnám ezeket) beterjesztését a nevükre vett egyéni képviselő indítványok formájában. Mindenben Orbán rendelkezésére álltak (lelkiismeretfurdalás? – amorális embereknél?! – ugyan!), hajlandóak voltak akármikor “összevérezni a kezüket“, de közben kíméletlenül mészárolták le nem csak a Vezér által kijelölteket, de Régi Gárda embereit is. Tessék csak végiggondolni: van-e ma még olyan “Ősfideszes“, akinek momentán létezne bármiféle mérhető befolyása Orbán döntéseire?! Kiknek szavainak súlyát össze lehet mérni a Lázár-Rogán pároséval? Jó tudom: Simicska. De ezt a pasit csak annyiban érdekli a hatalom, hogy annak felhasználásával pukkadásig etesse a Cég-gömböcöt közpénzekkel. … Egyéb opció? … Nos?! … Attól tartok, a legalaposabb kutatás sem fog találni ilyen “politikust”. Így megállapítható, hogy a Lázár-Rogán páros sikeresen szigetelte el Orbánt: elébb a Valóságtól, annak érzékelésétől, s így a racionális döntések meghozatalának lehetőségétől, mostanság pedig fokozatosan és suttyomban a hatalmi bázisától is, előkészítendő a puccsot. 

Azt, hogy ez a puccs (avagy palotaforradalom) mikor fog megtörténni, Lengyel nem tudta pontosan meghatározni. Szerinte ez a két ember mindaddig, amíg abból hasznukat látják, gátlástalanul ki fogják szolgálni a miniszterelnök törekvéseit, de mivel tisztában vannak azzal, hogy a matolcsyzmus csakis a szakadékba vezethet, ők meg 35 esztendősen nem akarnak majd az elaggott Orbánnal közös sírba temetkezni (ráadásul élve!), hát adandó alkalomal létre fogják hozni azt a bizonyos pillanatnyi érdekszövetséget  a “Pretoriánus Gárdá“-t a Vezér eltávolítása érdekében.

Az egyes elmebetegek zsenialitásával tagadhatatlanul rendelkező Orbán azonban most még – legalábbis úgy tűnik – képes kézben tartani a dolgokat, s a “divide et impera” elve alapján kijátszani egymás ellen a Két Törtetőt. Kitűnő példája ennek az a hír, miszerint tegnap délelőtt rendkívüli kormányülést hívott össze unser Führer, melyen az a határozat született, hogy a parlamenttől rendkívüli és sürgős eljárást kérve betiltatják a pénznyerő automatákat. Az ötlet kétségtelenül Lázártól ered (ő jelentette be a dolgot), s vitathatatlanul Rogán “vállalkozói hátterét” támadja. Tóni “Ötkerében” található ugyanis a filmipari kormánymegbízott, Andy Vajna kaszinója (a magyarországi “három nagy” közül ez az egyik!), aki így nyílván szoros kapcsolatban áll Rogánnal. Utóbbi ezt azzal háláta meg (persze nem ingyé’), hogy az első, tavaly decemberi Lázár-támadás után (amely a nyerőgépek tételes havi adóját ötszörösére, 500 ezer forintra emeltette! – indok: sorozatos visszaélések, tízmilliárdos adócsalások … teszem hozzá: igaz!) ugyanazon füst alatt elfogadtatta Orbánnal azt a törvényt is, miszerint a pénznyelő automatákat idén novemberig állami, úgynevezett “szerver-alapú”, tehát elvileg kicselezhetetlen felügyelet alá helyezzék, s ezek után a horribilis adó is csökkenne. Most azonban ismét Lázár vette át a prímet, s immáron az összes gép betiltását érte el. A képviselők ma kapták meg a javaslatot, holnap fognak szavazni róla (vélhetően “kellő megfontolás” után?!), ennek következtében ki fog esni úgy 90 milliárd a költségvetésből, de kit érdekel, ha Rogánba Lázár bele tudott rúgni! … Ámde nem teljesen, mert a “Bölcs Vezér” úgy rendelkezett, hogy a törvény alól Andy Vajna kaszinója kivételt képezzen! … Pürrhoszi győzelem: a büdzsé buktázik, a Rogán-Lázár páros meg továbbra is csikorgathatja egymásra a fogát! … Gondolom, hamarosan érkezik majd egy módosító javaslat Rogántól a “Nemzeti Trafik“-törvényre vonatkozóan, lévén Lázár meg többek között “dohányban” utazik!

Joggal merül fel a kérdés, vajon van-e bárki is (bármiféle csoportosulás), aki gátját tudja vetni a lázár-rogáni nyomulásnak és puccsnak? Lengyel László szerint nincs, s én hajlamos vagyok egyetérteni vele. Orbán, elszakadva a valóságtól, nem látja át a sakktáblát, csupán a pillanatnyi helyzet alapján tologatja a figurákat, de stratégiája már nincs. A parlamentben ücsörgő képviselő-mamelukok ugyancsak képtelenek erre, lévén a híres “Felcsúti Casting“-on Orbán direkte olyanokat válogatott ki, akik a parancsvégrehajtáson kívül csakis a a nekik juttatott állami pénzek felnyalintásához (és a vezéri segg kinyalintásához), a számukra engedélyezett korrupciós pénzek bezsebeléséhez (a vezéri sarc kifizetése után) értenek, s ráadásul az elfoglalható képviselői helyek alapos csökkentése miatt most még pánikban is vannak. Közülük ma még egyik sem tudja: jut-e neki majd 2014 után is zsíros állami állás, avagy (mint ahogyan azt az egyik, a “közbizalomra méltó” kormánypárti törvényhozó még tavaly megjegyezte: “Most mehetek vissza tanárnak, szaros havi 120 ezerért?!“) kiesvén a pikszisből, kénytelen a saját tehetségtelenségéből “megélni”? Ezek az emberek azon puccsista mögé fognak állni, aki többet ígér nekik! Netalán a mai miniszterek? Ezek is – mint a képviselő-mamelukok – csupán végrehajtók, akik ki vannak rekesztve az “Udvar” döntéshozói mechanizmusából (ahol a Lázár-Rogán-féle metternichek immáron a hangadók!), s a kapott parancsok alapján eldönthetik: végrehajtják, avagy végrehajtattják-e azokat (lásd: pl. Baltás-ügy!)! Persze megpróbálhatnának egy-egy látványos lemondással teátrálisan fellázadni, de ezzel azt kockáztatják meg, hogy mint azt Lengyel László a már linkelt interjújában elmondta: “A jobboldalon ha valaki kikerül a körből, vagy az ‘Udvar’ kitaszítja, társadalmilag megsemmisül. A feleségével nem áll szóba a többi feleség, nem lesz teniszpartnere, a vállalkozása ellehetetlenül. Árulóként teljes erkölcsi és személyes száműzetésbe kerül. Mint amikor valakit az egyház kiátkoz, hiszen a Fidesz egyházként működik.“. Hát hajlandó ezt bármelyik “nemz.konz.jobb” úri középosztályos megkockáztatni? … Mondjuk A Nemzet és Az Ország érdekében?! … Az egyszem Mellár Tamáson kívül? … Aligha! Mert a közpénzeken megteremtett jólét azért ennél sokkal többet ér! (Dzsentri-tempó! Pfujjj!!!) Esetleg az oligarchák? No, azok meg méginkább szarják le az egészet. Nekik aztán tök’ mindegy ki a főnök, csak a közpénzek a megszokott módon csordogáljanak (? … ömöljenek!) be a kasszájukba, s működjön a rendszer. Ami meg most nemigazán működik, mert ugyan Navracsics, az elméleti jogász ki tudta találni azt a szövevényes bürokráciát, mely a diktatúrák üzemeltetéséhez elengedhetetlen, de ezt a hivatalnoki rendszert működtetni már képtelen, lévén nem ért hozzá! Ahogy Orbán sem, meg Lázár sem, meg Rogán sem!

“OVi”sok, rosszindulatú, antiszociális és túltáplált napközisek dulakodnak ma a “Magyarország” nevezetű Homokozóban. Ideje lenne, hogy “Ellenzék Óvónéni” a fülüknél fogva kihajítsa őket onnan!

… és ezt …

szendamondja!


30 hozzászólás on ““OVi”sok a Homokozóban”

 1. Fehér Klára szerint:

  Lázár lesz itt a nyerő, született, gátlástalan törtető. Szerintem Orbán abban a hiszemben “kérte” ki Vásárhelyről (a vásárhelyiek pedig, bár a szívük szakadt meg, odaadták), hogy legyen egy “erős” embere…nyilván nem számított rá a “nagy kombinátor”, hogy ez az erő ellene fog fellépni.Rogán számomra meglepetés. Meglepett, hogy ennyire “kinőtte” magát a kis riadt szentfazék…Amikor először betette a lábát a kupolás házba, majdnem összepissantotta magát ijedtében…térdre is borult egy imára…Szóval szorosan markolják egymás nyakát-tökét.Nem egy utolsó látványosság, de az ország is rámehet, ezért nem tudom átadni magam a felhőtlen (kár)örömnek…

  • szendam szerint:

   Kedves Klári!
   Szerintem bárki is legyen a sikeres puccsista, csupán napokra/hónapokra tudja majd elodázni a teljes összeomlást. Meg fog szűnni a Nagy Közös Félelem, s azzal máris szétszéled a nyáj!
   Üdv! szendam

 2. emigrant szerint:

  Nekem meg az jutott eszembe, hogy a végén jön az erdész, és mindenkit kizavar az erdőből, ahogy a partizános viccben van. Vagy egyszercsak felébredünk. Én nagyon szeretem Lengyel Lászlót és az írásait, de ellenségei azt tartják róla, hogy soha nem jönnek be a jóslatai. De valaminek történnie kell! Egy rogáni hatalomátvételnek egyébként az lenne a következménye, hogy egy tűrhetőbb rendszert konszolidálna, ami kevésbé nyíltan, de antidemokratikus és főként velejéig korrupt lenne, mindenesetre hosszabb ideig tudna fennmaradni, közben a nemzetközi elszigeteltséget is csökkentené. Ezért veszélyes. Lézerjankó egyszerűen túl hülye ahhoz, hogy öt percnél tovább hatalmon tudjon maradni. A döntést simicska fogja meghozni, vagy már meg is hozta. Ha orbán nagyobb teher lesz neki, mint amennyi hasznot hoz, akkor mást állít a helyébe. Olyat, akit még nem is ismerünk. Hány Lászlóné lehet még ott az elfekvőben?. Vagy, ahogy Moldova mondta, ezek az emberek azelőtt nem is léteztek, régebben nem voltak ilyen nevű emberek, mint Tocsik, Simicska, Torgyán,.ezeket most találják ki. A hosszú kések éjszakájának viszont el kell jönnie, mert ez természeti törvényszerűség. Sok az eszkimó, és már minden fókát elloptak.

  • Fehér Klára szerint:

   Lengyel Lászlót én is kedvelem, de van egy nagy hátránya. Úgy ír, gondolkodik, elemez ahogy egy normális ember teszi…Abszurdisztánban ez nem lehet nyerő…

  • szendam szerint:

   Kedves Köztársam!
   Mindössze annyit tudok hozzáfűzni a kommentedhez, hogy ***** 🙂 !
   Ezen kívül csupán pontosítanék: Lengyelt “Negatív Kasszandrának” szeretik titulálni, mivel soha senki nem hisz neki, s minden jóslatának punkt az ellenkezője követjezik be, de az garantáltan!
   Üdv! szendam

 3. Wolffie szerint:

  Szerintem is Simicska, és az oligarchák fognak előrukkolni a megoldással.
  Minden attól fog múlni, hogy mennyi vagyonra számítanak még a mostani vezértől, és melyiktől számíthatnának többre. És igen, lehet az is, hogy egy újabb Lászlóné kerülne előtérbe, akit lehet, most “csinálnak meg” a színfalak mögött, a mostani vezér meg szépen ellehetne a zárt osztályon.:-)
  Egy dolog biztos, hogy lassan történnie kell valaminek, mert sokáig ez már nem mehet tovább.

  • szendam szerint:

   Kedves Wolffie!
   Szerintem a jelenlegi felállásban az oligarcháknak teljes mértékben dobniuk köll a Fideszt Orbánnal együtt, mert a Nagy Szerzés közepette annyira leamortizálták ezeket, hogy velük már a faéket sem lehet üzembiztosan működtetni. Arról már nem is beszélve, hogy nem csak az ország gazdasági szisztémája van teljes mértékben összefonódva a külhoni piacokkal, de a Nagyurakéi is! Mint írtam: még egy – Orbánra akár nyomokban is emlékesztető – “Lászlóné”-val sem lehet ezt az egészet tovább folytatni, mivel a bő 2 és fél esztendő alatt összegereblyézett Befolyásos Útálók azt sem tűrnék el. Tehát alkalmas időben meg fog érkezni majd az a bizonyos “Üzenet”, ezek pedig, mint patkányok a sűlyedő Gyorsnaszádról – némi bántatlansági ígérettel a zsebükben – menekülni fognak, s pár esztendőre a háttérbe vonulnak (nem hiszem, hogy a következő, Szakértői! kormánynak tárgyaló partnere lehetne egy Csányi, egy Demján, meg az összes többi … és nem hiszem, hogy Külhonban bárki szóba állna velük!). Osztán persze megint megpróbálnak majd előbújni, hiszen szerzési vágyukat (tehetség híján) csakis a Közkasszából tudják kielégíteni, de akkor már a korabeli szabályokon és az általunk megválasztottakon fog múlni, hogy ez ne sikerülhessen nekik.
   Ceterum censeo: az Alkotmányos Jogállam, a normális választási szabályok visszaállítása után közvetlenül és azonnal meg köll változtatni a pártfinanszírozási törvényt, mint minden bűnök eredőjét!
   Üdv! szendam

 4. farcsika67 szerint:

  zseniális. hát erről van szó, a hatalom és pénz. senki nen gondolja hogy ezek a férgek a pedagóguspálya miatt aggódnak stb. hatalommánia, aminek központi célja a vagyon felhalmozása, és amiből meríteni lehet az legyen a köz vagyona. minden más szemfényvesztés.

 5. h.kovacs szerint:

  – a felcsúti kasztingon szerintem kioperálták a leendó képviselők homloklebenyét, más magyarázatot nem tudok adni a viselkedésükre
  – ne becsüljétek le baltazárt, sztálini módszer szerint váltogatja a kegyenceit, a két reménybeli puccsista nemsokára már megy a levesbe, a vezér környezetében csak petike és barbi maradhat örökre, mert ők már eleve agy nélkül születtek
  – a játékgép törvényről a nivoblog magyarázata nekem életszerűbbnek tűnik

  • szendam szerint:

   Kedves h.kovacs!
   Legelébb is bocs’, hogy a WP valamilyen okból ismét moderációra küldött. Ilyesmi sajna időnként előferdül (nem változott meg valamilyen azonosítód?).
   Ami Petit és Barbit illeti: nos ők valóban a Vezér mellet fognak maradni, de nem a Miniszterelnöki, hanem a “miniszterelnöki” rezidencián, mint ágytál- és peluscserélők. Mert erre talán alkalmasak.
   A Két Utódjelölt pedig egy-egy államilag finanszírozott, 6-7 négyzetméteres rezidencián fog osztozni, már amikor éppen nem a fürdőben, esetleg sétán, avagy kihallgatáson/szembesítésen köll lenniük!
   Üdv! szendam

 6. emigrant szerint:

  Kedves Köztársaim!
  Komolyan kezd rajtam is valami elhatalmasodni. Rájöttem ugyanis, hogy ezekről én már mindent el tudok képzelni, csak azt nem, hogy nem tudják kiszámítani a nyerőgépek betiltásának következményeit. (Abban a naiv hitben ringatom magam, hogy ennyire hülye ember nem lehet.) A következmények egészen pontosan kettő csoportba sorolandók. Az egyiknek a szomszédos országokban fognak örülni, ott a Röhejországgal határos útszélek szépen megtelnek majd nyerőgép-bódékkal. Köszönik szépen, forintot is elfogadnak kb. 310-320 forintos euro-árfolyamon. Imáik a Gorenje-üzlet óta egyébként is a következőképpen kezdődnek: A magyarok hülyeségétől soha ne ments meg Uram minket! A másik, amit a harmincas évek amerikai szesztilalma óta mindenki tud, hogy az egész iparág az illegalitásba vonul, a szervezett bűnözés köszöni szépen új lendületet kap, ezzel egyidejűleg a pénzmosási ipar is fellendül, a maffia újabb pozíciókat szerez a legális gazdaságban is. Mivel ez a következmény teljesen egyértelmű, ezért úgy gondolom, hogy a mostani intézkedésnek éppen ez a célja, új életet lehelni a szervezett bűnözésbe és az illegális pénzkereskedelembe. (Egy következménye nem lesz, ti., hogy a nyerőgépek iránti kereslet, és az ebbe az iparágba befolyó pénz csökkenne.) Kedves Köztársaim! Rémeket látok? Vagy csak azért látom őket, mert itt ülnek a nyakunkon?
  Köztársasági üdvözlettel: emigrant

  • szendam szerint:

   Kedves Köztársam!
   Nem, egyszerűen nem hiszem el, hogy Te Ezekről “mindent” el tudnál “hinni”!
   Ahhoz minimum Neked is ápoltnak köllene lenned, nem pedig száműzött “államigazgató”-nak! 😉
   Üdv! szendam

 7. farcsika67 szerint:

  emigrant, figyelj, ők maguk a maffia, nem érted? a szervezett bűnözés a kisujjukban van. jelenleg az ország széthordása és a közvagyon lenyúlása zajlik. jól teszed ha e szerint cselekedsz és átgondolod, tartasz-e magyar bankban pénzt. mert apafejek, egy szép napon felébredtek, és szembesültök, hogy az éjszaka a nyomorékok egy szavazással lenyúlták a megtakarításokat. majd jön selgeci gabr. és elmondja, hogy csak megvédte azt, zsebében nagyobb biztonságban van, a bankok csak eltőzsdézték volna. hát tényleg, az ő zsebéből már senki nem fogja ellopni.
  max a hágai bíróság visszaadásra kötelezi. ha van még mit.

 8. emigrant szerint:

  farcsika67: Hát épp ez az, hogy ezt pontosan tudom, sőt a saját bőrömön is tapasztaltam. De ha nyilvánosan és monopolhelyzetben is tudnak lopni, minek választják az illegalitást? Érzik, hogy vége, és oda kell menekülniük? Vagy csak az IMF-től félnek, hogy belenéznek a könyvelésbe? Ez a betiltás valami pánikreakció volt, “rendkívüli kormányüléssel”. Mi volt ebben sürgős? (Vajon mi zajlik egy rendes kormányülésen? Annyira kíváncsi vagyok, hogy azt hiszem, megírom.) Ezt egyébként sem értem. Miért nem vitte be valamelyik ló egyéni indítványként a parlamentbe, mint alkotmánymódosítást? Az egész nem illik az eddigi képbe. Eddig államilag és parlamentárisan bűnöztek, most meg az illegalitás? “Itt bűzlik valami, nem Dániában” – mondta Lenin, és kidobta a kredencben felejtett pálpusztai sajtot. Magyar bankban egyébként nem tartok pénzt. Miért is tenném?

 9. farcsika67 szerint:

  ma volt találgatás minek kellett ez a nagy sietség. hát nem az aggódás szól belőlük, azt elhiheted. egyéni kis pitiáner érdek. vagy inkább a fideszen belüli leszámolás áldozata a sok játékgép. a betegek a diliházban szórakoznak az országgal és mi itt kint meg hagyjuk őket. akkor most ki a beteg?

 10. Fehér Klára szerint:

  Emigrant!
  Amikor azt hallottam hajnalban a rádióban, hogy “rendkívüli kormányülés”, valami fajsúlyos dologra gondoltam én is. Mittudomén hadat üzentünk a pirézeknek, vagy bejelentik, hogy Szemünk fénye egészségi okokból lemond, vagy ilyesmi…Persze így már érthető a “rendkívüli” jelző, hisz a zsákmány elzabrálásáról volt szó, aminél manapság nincs is fontosabb…

 11. emigrant szerint:

  köztársak!
  Reménykedjünk! Lehet, hogy már elő is kerültek azok a hosszú kések. Mert ennek bizony leszámolásszaga van. ” A végén csak egy maradhat” – mondta Lenin. Sztálin szerint.

 12. hunleonidas szerint:

  Szasztok Szendamisták! Minket megtalált a Heti Válasz! Be lettünk netesen támadva! http://hetivalasz.hu/itthon/a-nevtelensegbe-burkolozo-hivek-mesterfokon-uzik-a-bunosmentegetest-55359

  Pedig “Terjedünk, mint a vírus!” Egyeseknek ez nem tetszik!
  Megtámadtak minket!!! A 22-es csapdájába estünk! Most mi legyen merjünk tovább írni, ha már felfigyeltek ránk, vagy kezdjünk bújkálni, és valóban szamizdatként terjedni, mint a Vírus! De hova bújjunk, nálatok van hely?

  A HUNGARIANVIRUS.WORDPRESS.COM blog oldal fekete listára került a Portik-sorozat és az igazság közlése miatt! Mi a teendő, be kell szarni, vagy “what the fuck?”
  Válaszoltunk: 22.rész. Nem Portik Tamás Hannibal Lecter, és nem szervez forradalmat sem! Interneten támad Portik Tamás köre a Heti Válasz szerint!
  http://wp.me/p2BNDT-mJ

  Merjelek ezek után reblog-ozni Szenda?
  Javaslat? Rémusz Bácsi

  • szendam szerint:

   Kedves Rémusz bácsi!
   Bocsi, hogy csak most válaszolok, de tegnap tól-ig be voltam “havazva”, ma meg sürgető posztírhatnékom támadt.
   Szóval én a Te helyedben kifejezetten kitüntetésnek venném, ha a Heti Nyálas betámadna engem. Írtál amit írtál, ez nekik nem tetszett, mire ők is írtak amit írtak … Nu, sag sohn!
   Osztán el ne feledd: amerikai szerveren vagy, tehát elvileg kikezdhetetlen!
   Szóval írj csak tovább! Terjedj, mint a Vírus! Tedd a dolgod és szard le őket!
   Üdv! szendam

   • hunleonidas szerint:

    Thank you, Szendam! így lesz. nem adom fel, csak jeleztem, mik vannak!? Csináltak nekünk ingyenreklámot, még hálásnak is kellene lennem! Kb.ennyi eszük van! No, akkor vissza a virtuális barikádra!

   • Fehér Klára szerint:

    Jesszus! Kik közé csöppentem…!!!:)))

 13. Fehér Klára szerint:

  Az az, ott van mindjárt Kazahisztán és Orbánisztán mellett a grúz hegyekben a Volga mellett..:))

 14. […] nem újkeletű, ezt már Lengyel László is alaposan kivesézte még 2012 októberében (lásd itt!), de az idő előrehaladtával egyre durvuló. Eszközökben (a jól bevált lejáratás) nem […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s