Itt hiány, ott bőség

A magamfajta “grafomán blogger” két komoly problémával szokott küszködni: ha nincs miről írnia és ha túl sok a téma. Az Orbanista Abszurdállam meg azzal, hogy hol tud még annyi hiányt keletkeztetni, hogy bizonyos költségvetési területeken biztosíthassa a megszokott és kellő bőséget.

Ma korareggel kétségbe esve ücsörögtem a klaviatúra előtt, mivel nem tudtam eldönteni, hogy miről is írjak elektronikus naplóm mai dátumot viselő oldalára. Oly sok dolog (információ és jelenség) zúdult rám, hogy fogalmam sem volt, hogyan dolgozzam fel őket. Hogyan és miként foglaljam ezeket össze tömören és érthetően?

Írjak például arról, hogy a “Genetikai Csődtömeg“-ek és “Evolúciós Zsákutcák“-ból álló országgyűlési Ezerharmadnak, a  Gombnyomogató-automatáknak már arról sincs fogalmuk, hogy hányszor módosították kilenc hónapon belül(!) a Húsvéti Tákolmányt? A parlament előtt ugyanis most két alaptörvénymódosító-javaslat fekszik. Az egyik a bírák ma még tákolmányellenes kényszernyugdíjaztatását óhajtja legalizálni, a másik pedig a hírhedt “Regisztrációs Törvény” nyílt jogsértését igyekszik (baltával) alkotmányossá faragni. Két különböző javaslat, két különböző iktatószámon, de azonos címen: “Magyarország Alaptörvényének második módosítása“! Az Egybitesek persze komoly pofával nekiálltak meg is “vitatni” mindkettőt, s közben észre sem vették ezt az alapvető gépelési hiábát! No, ezek után mindenki feltételezheti, micsoda “felelős és komoly megfontolás” után fogják ezek a Gerinchúros Élőlény-kezdemények megnyomni az “igen” gombot. Az megint egy másik kérdés, hogy mi az ördögért köll már megint módosítgatni a csupán szűk 10 hónapja hatályos Alaptörvényt, melyet ugye azért oktrojáltak rá az országra, mert az “…végre erős és végleges” (O.V., 2011. márc. 28.), szemben azzal a “kommunista” Alkotmánnyal, mely “…nem egy egységes mű volt, hanem a történelem sodrában született módosítgatások elegye” (Semjén Zsolt, 2011. jan. 24.), s éppen ezért “rossz”?

Vagy írjak mondjuk arról, hogy abban a bizonyos “toldott-foldott, régi-rossz” Alkotmányban még szerepelt egy, a zemberek szabadságjogait ugye súlyosan korlátozó kommenista csökevény is, miszerint  “az államnak kötelessége az egészségügyi ellátás megszervezése és finanszírozása, és ez a társadalombiztosítás útján történik“, míg a Tákolmányból ez valahogyan már kimaradt sőt, még maga a “társadalombiztosítás”-szó is? Arról, hogy mindezt Rogán Tóni, a “Dr. Ötker” idén januárban még azzal is megfejelte, hogy azt a pénzt, melyet az alkalmazottak és a munkáltatók eladdig “járulék“-formájában fizettek be a TB-kasszába, az onnantól “adó“-nak minősül, márpedig ugye járulért “járadék” jár, azt csakis a beszedett célra lehet fordítani, míg adóért csak a nagy Lópikula, az szabadon felhasználható? Így aztán ma az a helyzet, hogy nyugdíjat kapni már nem jogosultság, hanem állami kegy csakúgy, mint a “szegényellátássá” silányítandó, a mindenkori állami (miniszterelnöki) önkény szerint finanszírozható közegészségügy is: kórházak és települések között rángatott/utaztatott betegekkel, évekre nyúló, kilóméteres várólistákkal (íme egy elképesztő eset a közelmúltból!), melyek mögött az a nyílvánvaló szándék húzódik meg, hogy mire a kezelésre sor kerülne, addigra hátha megmurdel a beteg, amivel pedig ugye sok-sok pénz takarítható meg!

Esetleg írjak arról, hogy ez a kormányzati takarékoskodási láz többek között olyan szeméttörvényt eredményezett, miszerint ha a “közegészségügy”-nek nevezett, állami prokrusztika által jobblétre szenderített polgártársunk hozzátartozója nem képes fizetni rokona temetését, akkor az jövő januártól már nem kaphat pl. temetési segélyt az önkormányzattól, hanem csupán “kamatmentes kölcsönt“, de azt is csupán akkor, ha az egy főre jutó jövedelem legalább 37.050 Forint, s a helyi Pémester szerint ő arra “érdemes”? Mindezt kb. 10 milliárdnyi megtakarításért! De akár arról is, hogy egy másik aljasság szerint limitálni akarják azt az összeget, amelynél többet egyetlen rászoruló, avagy család sem kaphat. Ahogyan azt a “Mindent Felzabáló Disznókonda” egyik különösen büdös példánya, a magát “szociális ügyekben illetékes államtitkár“-nak nevező (“keresztény” és pláne “demokrata“!) Soltész Miklós elmondta: a “plafon” pedig úgy lészen megállapítva, hogy “…ne kapjanak több pénzt a segélyből élők, mint azok, akik vállalják, hogy elmennek dolgozni nagyon alacsony bérért” (Ma 23.500 forintot kap elvileg egy napi 4 órában foglalkoztatott közmunkás, ami ráadásul nem is “bér”, hanem ugye “segély”! – Pfujjj!!!). No és ki ne felejtsem azt se, hogy a közmunkások rabszolgahada jelentős utánpótlásra számíthat, mivel a “Nemzeti Köz(g)ép Kormánya” éppen újoncozást” tervez a közszférán belül is. A Vezér ánuszrózsája mögött található miniszterelnöki béltraktusban lassan (pár százmilla az “Intézet“-nek!) kövérré hízó Girnyó(-Szász) szerint ugyanis “a háttérintézmények elburjánzása” miatt szükségessé vált a feladatok áttekintése, s ennek során annak megállapítása, “…hogy milyen létszámmal tartható fenn az oktatási, a közigazgatási, a nyugdíj-, az egészségügyi vagy az önkormányzati rendszer“. A következmény: az eddigi tízezres kirúgdosás után további 6-8 ezren kerülnek az utcára, a maradóknak meg újabb két évre fagyasztják be a bérét, túlórák kifizetése pedig az “ablakban”. Megtakarítás: cca. 10-15 milliárd!

Még talán arról is írhatnék, hogy tulajdonképpen igaza van a Girnyónak, mert az állami intézményekben (minisztériumok, intézetek, cégek) valóban elburjánzott a pazarlás. Mindez annak ellenére, hogy a Mi Boldogságunk, a Világtörténelem Legnagyobb és Legzseniálisabb, Legtisztakezűbb Államférfiúja (akinek zsebéből csak-csak előkerül  néha pár tízmillányi közpénz pl. egy elbaszott jéghoki-akadémiára, pláne ha az székesfehérvári és még szépen is kérik!) 2010. júniusa óta ugyan már a harmadik “nagyon szigorú kormányrendeletet” adja ki a beszerzési stoppot illetően, ennek ellenére a nyolc minisztérium, meg annak valahány háttérintézménye és cége 70 milliárd forintot fordított gépkocsikra, bútorokra, mobiltelefonokra, informatikai eszközökre, országimázsra, 4,2 milliárdot tanácsadói-ügyvédi szerződésekre, csaknem 20 milliárd forintot pedig elutaztak. Tudom, ez az összesítés kicsit elnagyolt, ezért közölném a pontos összeget:  89 910 963 285 Forint! … populizmusnak tűnne, ha most kiszámolnám: hány ember munkahelyét lehetett volna ebből “megvédeni” (esetleg az övét?), hány rászorulón lehetett volna segíteni?

Szóval fogalmam nincs, hogy miről írjak.

… és ezt …

szendamondja!

 

 


8 hozzászólás on “Itt hiány, ott bőség”

 1. Wolffie szerint:

  Kedves Szendam!
  Az egy dolog, hogy te nem tudod, miről is kellene éppen írnod. Ez a kisebbik baj. A nagyobbik baj az, hogy valaki a facebook oldalán meg arról ír, hogy “meg kell védeni a kormányt”, mivel állítólag mindenféle gazemberek báncsák.:-) Ezen annyira meglepődtem, talán nem véletlenül, hogy egy napig “nagybeteg” voltam, és még írni sem tudtam. Szóval ez van írás kérdésében manapság. De azért csak írj, mi majd jól elolvassuk, jól felháborodunk, és minden megy tovább, ahogy eddig is ment, mert az ország lakosságának egy része, még ébren álomvilágban jár.
  Üdv,
  Wolffie

  • bonhomme szerint:

   Ne aggódj, Wolffie,
   előbb-utóbb elérjük a kritikus pontot.
   Itt ugyan nincs Bastille meg Téli Palota, de azért lesz, amit megrohanjon a feldühödött tömeg!

   • Wolffie szerint:

    Én igazán nem aggódok, bár szerintem lenne miért.
    Mert ha így mennek tovább a dolgok, akkor semmit nem lehet majd megrohanni.
    A kritikus pont mintha sehol nem lenne. Az ellenzék egymással van elfoglalva, OV meg röhög az egészen. Na mindegy, ez van, még ha nem is tetszik.

  • Fehér Klára szerint:

   Wolffie!
   Nem mondod komolyan, hogy belebetegszel abba, ha egy fütyiszes troll böffent egyet a faszbukkon…:))

   • Wolffie szerint:

    Klára!
    Nem abba betegszem bele, hogy egy troll büffent valamit, hanem abba, hogy mennyi ilyen troll van ebben az országban. Látványosan bactatnak el mindent, és ennek ellenére még mindíg egy csomóan támogatják ezt a kétbalkezes szarházi csapatot. Az meg egyenesen felháborító, hogy az ellenzék mennyire nem képes ellátni a feladatát. Csak kenegetik egymásra a szart, miközben ezzel csak azt a félcédulást segítik hatalomban maradni.
    Szóval manapság eléggé lent vagyok hangulatilag, várakozásban, stb…. De lesz ez még így se, az biztos.:-)
    Üdv,
    Wolffie

 2. kekec szerint:

  Szendam, már hogy a fenébe vennének észre egy gépelési hibát, amikor tavaly a Magyar Közlönyben (lektorálás után) megjelenhetett a százkilencventizedik (CXCX) törvény a kétszázas (azaz CC. törvény) helyett?! Ezeknél ez a szellemi színvonal. Tudod: a szakértelem bolsevísta trükk!

 3. Fehér Klára szerint:

  Üdv mindenkinek!
  Napok óta nem tudok idevergődni, 5-10-15 percekig forog a karika…most meg egyből…Majdnem mindenkivel szemben igenis állítom, hogy kormányváltó hangulat van az országban. Minden nap az utcán, a boltban mindenhol ezt érzem. Ez a nagy hallgatás vihar előtti csend…Az sem érdekel, hogy ma melyik “ellenzéki” párt éppen kivel nem fog össze. A helyzet úgyis rákényszeríti őket…

  • szendam szerint:

   Kedves Klári!
   Időnként velem is előfordul, hogy a saját WP-s “admin”-oldalamat nem tudom elérni. Ilyenkor, kb. 15-20 másodpercnyi “karikázás” után ismét rákattintok, s akkor már szinte azonnal behozza!
   Néha érdemes agresszívabbnak lenni!
   Üdv! szendam


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s