Shortpost: Hülyelempé!

Gyurcsány Ferenc, a választói jog gyakorlását előzetes regisztrációhoz kötő törvénytervezet elleni éhségsztrájkját befejező szombati naggyűlésén és tüntetésén (melyet az MSZP és a Szolidaritás Mozgalom is támogatott!!!), a következőket mondta:

 “Ha van választási regisztráció, akkor nincs szabad választás. Ha nincs szabad választás, úgy Orbán Viktor demokráciapusztító kormánya Magyarország nyakán marad. Ha Orbán Viktor marad, akkor marad az egykulcsos adó, amellyel a gazdag gazdagabb, a szegény még szegényebb lesz, generációk szorulnak ki az egyetemekről és a jövőből, tovább épül és rabol a fideszes rokonok és haverok mutyi- és Közgép-világa. (…) Ha nem lesz változás, akkor Magyarország belepusztul Orbán Viktor fékevesztett kormányzásába!” A továbbiakban pedig felkérte a parlament demokratikus ellenzéki pártjait (MSZP, LMP), hogy bojkottálják a regisztrációs törvény országgyűlési tárgyalását és annak megszavazását is, lévén az “indokolatlanul és súlyosan korlátozza” a választói jogot.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke támogatásáról biztosította a Demokratikus Koalíciót, Józsa István frakcióvezető-helyettes pedig kijelentette: ugyan erről még nincs testületi döntés, de “tekintettel az ügy súlyára” – akárcsak az Alaptörvény esetében – a párt most sem fog asszisztálni egy ilyen jogszabály elfogadásánál.

No ehhez képest Őfelsége Ellenzéke, a “Lehet Más a Politika (LMP) nevezetű … IZÉ választmányi szóvivője, Heltai László a következő módon reagált: az LMP nem kívánja bojkottálni a választási eljárási törvény módosításáról (azaz a regisztráció bevezetéséről) szóló országgyűlési vitát, mivel annak keretén belül akarják kifejteni a véleményüket. Hozzátette, hogy ugyan a regisztrációval nem értenek egyet, de az ajánlószelvényes rendszer eltörlésével azonban igen!

Megjegyzéseim a következőek:

 1. Tekintettel az LMP által 2010-ben rendkívül furcsán, a deadline előtt mindössze pár perccel a megfelelő mennyiségűre összesikerített ajánlószelvényeire, tökéletesen megértem, hogy ezt a rendszert maguk is eltörölni kívánják.
 2. Ez a pártönérdek azonban nem terjedhet odáig, hogy a törvénytervezet több millió magyar polgár alapvető jogait súlyosan csorbító “kapcsolt áruját” is elfogadják majd, hiszen az egészről csupán egyetlen szavazás lesz, s így nem lesz majd lehetőség a törökgéboros “egyrészt-másrészt”-re!
 3. Magát demokratának tekintő politikus ilyen nyílvánvalóan antidemokratikus színjátékban még biodíszletkét sem vehet részt, kivéve akkor, ha lényegében egyetért a céllal. Ebben az esetben azonban nem tekinthető “demokratá”-nak!
 4. Bármiféle véleményt bármiféle törvényről, annak tervezetéről nem csak a parlamentben lehet nyílvánítani! Az erre hivatkozó szöveg így csupán egy ótvaros és falmelléki duma!
 5. Ha az LMP országgyűlési képviselői, akár még csak jelenlétükkel is – pláne hozzászólásaikkal! – mindezek ellenére mégis hajlandóak lesznek legitimálni, a demokratikus vita álcáját nyújtani ezen törvénytervezetnek, akkor onnantól fogva egy demokratának velük többé dolga nincs!

… és ezt (nem csak) …

szendamondja!

Reklámok

34 hozzászólás on “Shortpost: Hülyelempé!”

 1. emigrant szerint:

  Kedves Szendam!
  Teljesen egyetértek veled. Még tegyük hozzá, hogy menet közben egyfordulós lett a választás, és a kopogtatócéduláknak (micsoda hülye elnevezés, ezek se olvastak Jaroslav Haseket!) nevezett jelölőszelvények eltörlése ezzel együtt válik igazán veszélyessé. A fideSSnek nincs más dolga, mint elegendő számú baloldali ál-ellenjelöltet benevezni – persze csak ott, ahol ezt az elempé félék maguktól meg nem teszik – és máris ölükbe hullik az egyéni, sőt a számtalan ellenpárt miatt még a listás győzelem is. Addigra a jobbikot is megosztják, a választás előtt ez a formáció is legalább három-négy részre fog szakadni, de ezzel akár ráérnek a választás után is, ha vonáék bekerülnek (miért is ne?) a kormánykoalícióba. (Lásd: a dicsőséges orbán-torgyán-polgár kormány tündöklése és a kisgazdapárt bukása.).A dolog ellen csak valamilyen népfrontpolitikával lehetne harcot indítani (mindegy milyen elnevezéssel, de lehetőleg Hasek tanulmányozása után történjen a névválasztás, és a mozgalmat ne hívják gyermekszekérnek, vagy kopogtatócédulának), és erre már nincs sok idő. Az elempé lenullázta magát, most ezt kell világossá tenni, tehát mivel a nyílt főellenségnél jobban veszélyezteti az amúgy is csekély esélyű választási győzelmet, mindent meg kell tenni a leleplezésére, pontosabban a szimpatizánsai felvilágosítására és átcsábítására… itt most megtorpantam, mert ugyan hová? “Hol is van az a Népfront, drága polgártársaim?”- tette fel a kérdést Lenin a Szovjetek Első Összoroszországi Kongresszusa szünetében a büfében békésen vodkázgató Trockijnak és Buharinnak (A “Népfront” egy, a bolsevikok körében népszerű koktél volt, receptje egyszerű: két vizespohár vodka gyors egymásutánban.) Komolyra fordítva: A fideSS eddig is mindent megtett a választási győzelméért. Kis létszámú parlament, átalakított választókörzetek, egyfordulós választás. Majd pont most kezd el aggódni az elempések parlamenti hozzászólásai miatt? Vagy a nemzetközi közvélemény pont ezen fog most felháborodni és szankciókat kezdeményezni? A dolog le van zsírozva: regisztráció lesz és nem lesz előzetes csengetőcédula gyűjtés. A parlamenti politizálás teljesen értelmét vesztette. Amit a fideSS frakció művel, az egy (nem túl jó) vicc, amit az ellenzék, az teljesen hatástalan. “Ki az utcára!” – kiáltotta Lenin, amikor dácsájának mennyezetéról hullani kezdett a vakolat. Mert, hogy ismét egy klasszikust idézzek, ezúttal tenmagamat: “Diktátort demokratikus választással még nem váltottak le.” Oka kézenfekvő: diktátorok nem tartanak demokratikus választásokat. (orbán 2002-re még nem teljesített ki diktátori hatalmat. Tanult belőle.)
  És azt hallottad már, hogy miért küldték haza Safarovot? Csak útban volt, mert a fegyházban átálltak a fafűtésről gázra.
  Üdvözlettel: emigrant

  • szendam szerint:

   Kedves emigrant!
   Sírtam is, nevettem is a kommenteden. Mit is válaszoljak rá? … Szoktam én Veled vitatkozni? … Pláne, ha még igazad is van?!
   Más:
   A “viktoriánus leveled” közzététele okán nem kaptam Tőled reakciót! Ezek szerint nem követtem el copyright-sértést? … sokan olvasták, tetszett nekik!
   Üdv! (állandó tettestársad) szendam

   • emigrant szerint:

    Kedves Szendam!
    Meg kell mondjam, hogy a zorbánlevél közreműködésed révén minőségi ugrást hajtott végre a pozitív tartomány irányába. Egyszóval sokkal jobb lett. Köszi! A kommenteket naná, hogy olvastam, éppen azért nem szóltam hozzá, hogy ne befolyásoljak senkit. Egyébként a népfrontos történetem a bolsevikokkal nem teljesen igazságos, mert úgy tudom, hogy ők történetesen az alkohol ellenségei voltak, a Vörös Hadseregben például főbelövés terhe mellett volt tilos az italozás. Képzeljük el Jaroslav Hasek komisszárt, hogy miket kellett így átélnie! A Safarovos viccet se hallottam, hanem gyártottam, minden viccnek megvan a szerzője, csak nem derül ki. Most én voltam a nép ajka. (Vagy várpalota?)
    Üdv: emigrant

   • szendam szerint:

    Kedves emigrant!
    Remélem lesz még egynehány ehhez hasonló kooperációnk! 😉
    Köszönöm Neked!
    Üdv! szendam
    (PS: Légyszi’ “Fehér Klárá”-nak megírni, hogy Te milyen befőttet szeretsz, s azt majd melyik “Állami Intézménybe” vigye! Én a meggyre és az őszibarackra szavaztam … remélem cellatársak leszünk! 🙂 )

 2. Wolffie szerint:

  Már nagyon régóta mondom, hogy ez az LMP vagy micsoda, csak egy díszlet, az ellenzékiség díszlete, amelyet a Mi Fényességünk kreáltatott magának. Tehát akkor mire is ez a nagy meglepődés? Ugyanis nem ez lenne nekik az első ilyen húzásuk.
  Mindazonáltal igaza van Emigrant olv- és kommenttársnak, népfront kell. Már csak az a kérdés, ki álljon az élére, és hogyan szerveződjön össze?
  Emigrant utolsó bekezdése óriási….. Jót nevettem rajta.:-)

  • szendam szerint:

   Kedves Wolffie!
   Nekem ez a Lömöpö-banda attól kezdve lett “szagos”, hogy a 2010-es választások előtti utolsó pillanatok egyikében oly’ hirtelen sikeredett összegereblyézni a megfelelő mennyiségű ajánlószelvényt (Honnan? – erre azóta sem válaszolnak, bár igazából minek is, hiszen ha törvényesen szerezték azt bebizonyítani úgy sem lehet, ha meg törvénytelenül, azt még úgyse!).
   Bűzleni viszont akkor kezdtek az én orromban, amikor az “Útálom-a-gyurcsányt-és-szarom-le-az-emeszpét”- hozzáállásukkal mázsaszám segítették törvényre a Diktátor minden létező jogi blődlieit, demokrácia-felszámoló ötleteit, meg összekvaterkáztak a Jobbikkal (sőt, még a “koalíciót” is elképzelhetőnek tartották ezzel az Abszolute Sötét Társasággal!). Igaz, volt egy-két (nem több!) megmozdulásuk (tavaly Karácsony környékén, a parlamenti parkoló lezárása, aztán mostanság, a Közgép-telephely “lezárása”), amikor már megint azt kezdtem képzelni, hogy netalán ez az IZÉ is az Ország érdekében igyekszik tenni/cselekedni, de aztán mindíg mondtak/tettek valamit annak érdekében, hogy kijózanodjak!
   Szóval most az a helyzet, hogy várakozó állásponton vagyok velük kapcsolatban (utóljára!!!). Ha csak a jelenlétükkel is legitimálni merészelik a regisztrációs törvény meghozatalát, akkor onnantól fogva … ahogy a posztomba is írtam … “demokratának velük többé dolga nincs”!
   Üdv! szendam

 3. bonhomme szerint:

  szendam,
  ez most “off” ugyan, de az jutott eszembe, hogy ez a félázsiai fasiszta falka még nem játszott ki egy kártyát: nem gyújtották fel a Reichstagot ….izé, a Parlamentet, és nem fogták rá a Gyurcsányra, az MSZP-re, vagy úgy általánosságban az ellenzékre.

 4. hunleonidas szerint:

  Rémusz Bácsi csak annyit tenne hozzá, hogy aki az elmúlt 2 év pusztítása és unortodox-mátrixa után még bármilyen házon belüli politizálásban reménykedik, arról csak az ismert poén jut eszembe: Amikor a rőzsecipelő öreg ronda boszorkány találkozik a herceggel, és felajánlja neki, ha magáévá teszi őt a herceg, gyönyörű királylánnyá változik. Majd miután a herceg szanaszét keféli a banyát, az meg csak nógatja, hogy még, még mert mindjárt jön a varázslat, majd a végén semmi…ugye tudjuk, mit mond a hercegnek a boszorkány? – Jaj, hány éves is vagy te, herceg? 33- mondja a dalia! – És még hiszel a mesékben, Fiam?

  Hát az LMP-s zölderdőben járó, virágokat osztogató, kedves fiúk és lányok még zöldfülüek ezekhez a rutinos FideSS-es politikus maffiózókhoz. Tényleg azt hiszik, hogya parlamenti homokozóban, a leírt szabályok szerint lehet csak a kislapáttal egymás száját teletömni homokkal! Sajnos öreg Rémusz Bá’ tudja, hogy itt már csak a régi megszokott, adj király katonát játékkal lehet csak változást elérni. Azaz, ha harc, hát legyen harc! És átvettük…

  • Wolffie szerint:

   Csatlakozom a hozzászóló véleményéhez!
   Nem mellékesen megjegyzem, a tanmese igen passzos és szenzációs is egyben..:-)

  • szendam szerint:

   Kedves Remusz bácsi!
   Köszönöm és igyekszem minél több hasonlót írni az Ügy érdekében!
   Üdv! szendam

   • hunleonidas szerint:

    Thanx Szendam…Harcolunk…Ameddig van tinta a tollunkban és áram a computerben. Jók az írásaid, szép rendezett sorban mászkálnak a hangyák az agyadban.

   • szendam szerint:

    Kedves Remus bácsi!
    “Not at all!” … Én is harcolok, ameddig van még áram idehaza és le nem csukat az orbanista diktatúra!
    Ja, és nem vagyok “hangyás”! … de minden más igen!
    Köszi és üdv! szendam

 5. Observer szerint:

  Megnézem ma Olgánál Balfasz Jávor Benőkét. Akármit is próbált szegény Olga, ez a kretén csak azt darálta, hogy “nem, nem, soha!” – mármint összefogás, pláne, ha Gyurcsány is benne van. Meg hogy nekik”stratégiájuk van Orbán leváltására”. No persze. Ima, ráolvasás, vudu varázslat, vagy csak egyszerűen megkérik: “Te Viktor, izé, szóval, nem akarsz már egy picikét pihenni? No, lécci, lécci!” Ezek komplett idióták! Nagyon örülnék, ha örökre eltűnnének a színről!

 6. öregszeder szerint:

  Fényezheti magát tiszta erőből az LMP és az MSZP is, de az az igazság, hogy a közelmúlt legnagyobb, párt által szervezett tömegdemonstrációját a DK hozta össze. Ez a kis lesajnált párt megmutatta a többinek, hogy kell ezt csinálni. Ez a vitathatatlan tény, a többi csak üres duma és az már nagyon uncsi. Innentől kezdve lehet beszélgetni az arc méretéről. Engem már nem érdekel, hogyan játsza el az LMP a szűz kurvát( ő a harcos ellenzék, de azért csontig benyal a jobbiknak és a fidesznek is). Már nem is hányok tőle, közönbösek. Gyurcsány most nagyot lépett és kiterítette a lapokat, amitől a többiek lépéskényszerbe kerültek. Vagy lesz gerinces kiállás és összefogás, vagy csúfos megszégyenülés, kocsonyás csigává züllés. De akkor hiába lesz valaki egy parlamentparódia tagja (nem csinálva semmit jó fizetésért, amit nagyon féltés hazudik éjjel, nappal), erkölcsileg megsemmisült. Ideje volt már ennek a kényszerlépésnek. Ami pedig Gyurcsány folytonos morális kioktatását, leckéztetését, lesajnálását illeti, hát azt gondolom, hogy az éhségsztrájk után ez egyre szánalmasabb és nevetségesebb, és már kezd megfordulni a hatása. Talán az LMP vagy az MSZP tett eddig valamit is azért, hogy a demokratikus oldal(jobb-és bal)felemelhesse a fejét ismét büszkén? Nem! Ezt a sokak által lesajnált Gyurcsány és a DK tette most meg, és ez nem semmi. Nem kellettek a civileknek, nem kellettek a demokratikus ellenzéki pártoknak, hát megcsinálták a maguk erejéből ezt a jelentős tiltakozó rendezvényt, ahol nem szólhattak rájuk, hogy rejtsék el a zászlójukat, hanem büszkén felemelték. Ebben van a példamutatás, a morális erő, ez tud bátorságot adni másoknak is.

 7. Meyer Aranka szerint:

  Szóval az LMP kicsi, zöld és éretlen. Nem lesz ideje felnőni.

 8. Avi szerint:

  Azt hiszem Jávor, Kálmán Olgánál való produkciója napnál világosabban leleplezi a lömpöpö igazi arcát.

  • szendam szerint:

   Kedves Avi!
   Köszöntelek, mint rég nem olvasott kommentest! Szerintem OVi még csak pelenkás volt, mikor utóljára bejegyeztél hozzám valamit! Szívesen olvasnálak itt gyakrabban is!
   Egyébként igazad van: hányingeres volt az egész!
   Üdv! szendam

 9. farcsika67 szerint:

  erről csak egy vicc jut eszembe: nászéjszakán a menyasszony mondja a férjnek, édesem most vagy ki vagy be, de ez a bizonytalanság.
  az lmp egy kicsit bent is akar lenni, meg kint is. na ez nem fog menni.

 10. kekec szerint:

  szendam – én ezért nem hiszek semmiféle új formációban – mert nem írok alá senkinek biankó csekket, és azokról még nincs gyakorlati tapasztalat. Látod, hogy az LMP 2 és fél év alatt már képes volt igen nagy közönség előtt világossá tennie, hogy miért nem szabad támogatni – ennyi energiával lehetne egyenesen Orbánra is szavazni.
  Aki meg azt hiszi, hogy majd a 4K! vagy Árok Kornél SZEM-je, vagy a volt Szdsz-esek SZEMÁja
  jobb lesz, az ugyancsak gyakorlati tapasztalat nélkül akar megint biankó csekket kiállítani.
  Gyurcsányról legalább tudjuk, hogy nyugatos országot akar, és kész érte áldozatokat is hozni, ráadásul ő belülről ismeri az Mszp-t – tehát tudja őket befolyásolni, tudja “hogyan mennek ott a dolgok”
  Annyira meg Horn is ismerte őket, hogy nem szabad hagyni őket egyedül kormányozni.

  • Fehér Klára szerint:

   Szia szendam!
   Én is EZEKRE szavaztam! Olyan jó volt hinni, hogy ebből a bűzös mocsárból ami a magyar politika, lehet másképpen is kitörni…Nem tudtam ezekről a cédula-mizériákról, egyébként is az ember a tévedéseihez ragaszkodik a legjobban…:) Szóval nálam kilőve a társaság. Sajnos a meggybefőttről le kell mondanod, nem termett az idén a fiamnál, ő lakik kertes házban. Őszibarackot ígérhetek meg körtebefőttet…

  • szendam szerint:

   Kedves kekec!
   Bocs a rendkívül kései válaszért, egyszerűen nem volt időm még rekommentelni is (posztot írni azonban nem feledtem).
   Gyurcsány: hát az tény, hogy nem egy magának kapari őskövület, talán (sőt, biztos!) lehetett is volna belőle egy kitűnő miniszterelnök, de ez a Mocsár, amit magyar politikai és közéletnek nevezünk, nem kedvez neki. Angliában pl. senki nem húzta volna az orrára (van nekije, rendesen … bocs!), hogy milliárdos, hogy gazdag üzletember. Ott csak az számított volna, hogy mi az ördögöt akar csinálni, meg hogy mit is ténylegesen. Itten meg a sok senkiházi Közpénzmilliárdos, élükön az Örökös MiniElnökkel üvöltöztek rá és tették tönkre (gyilkolták meg) a karakterét. Ezekhhez meg csatlakoztak a doktríner libik, meg a Fideszbérenc állibik (ugye tudodkik? 😉 )
   Ámde ennek ellenére már tényleg csinálni köllene valamit, mert ez így egyetlen másodperccel sem mehet tovább!
   Üdv! szendam

 11. talalom szerint:

  Nem akarok mindenkinél okosabbnak látszani (bár az vagyok:))), de az lömöpö-höz hasonló csapdákba azok estek bele, akik úgy vélik, hogy a magyar politika MINDEN szereplője aljas, kizárólag a saját haszna mozgatja, egyébként meg bunkó és hazug. Csak olyanok, mint mi vagyunk, mindannyian. A politika tényleg nem lila ködképekben tobzódó altruistáknak való tevékenység. Olyan könnyen jön ki a szánkból, hogy becsapta, kirabolja “a népet”, Pedig a politika nem erről szól, de nem is a pávatáncról. Orbán legnagyobb bűne az, hogy elhitette a többséggel: csak akarni kell, és “a haza fényre derül”. Igaz, nem mondta el, hogy szerinte mitől “derül fényre a haza”. Most már láthatjuk, de aki figyelemmel kísérte a nagy orbanizátor ellenzéki működését, azért sejthetett egyet, s mást. Olyan politika nincs, amelyik az egész “népnek” minden egyes tagjának és csoportjának csak kedvezni tud. De nagyon nem mindegy, hogy kompromisszumok árán megegyezésre törekszik-e, vagy eleve kizárja a közösségből a neki nem tetszőket, a vele egyet nem értőket. Medgyessy számtalan alkalommal nyújtott kezet a jobboldalnak, mindig rávertek a kezére, és a fizetett hordák kísérték minden nyilvános megjelenésén.
  Az LMP tétován toporog a populáris tőkeellenesség, meg a környezetvédő, zöld ethosz határmezsgyéjén. Miközben támogatható, hogy a nagy beruházások tulajdonosain keményen kérjük számon a társadalom érdekeit – a környezet megóvását, a törvények betartását -, aközben saját magunk alatt vágjuk a fát, ha értelmetlen, versenykorlátozó intézkedéseket hozunk (lsd: plázastop). Lehet utálni a plázákat, de semmivel sem ad jobb árut a sarki kisbolt – a szűkös választékot nem is említve -, csak jóval drágább. Nem valamivel, hanem 40-50 százalékkal. Ez is érthető, hiszen a kisebb forgalomban nagyobb hasznot kell elérnie, hogy fizetni tudja a rezsit, meg még meg is éljen. Csakhogy, ha törvények lehetetlenítik el a nagy cégeket, akkor nekünk megint a jövedelmünk 40-50%-a kell majd az élelmiszerekre, mint a “nagyszerű” hetvenes években. Ha megtiltjuk az élelmiszerexportot (határok nélküli kereskedelemben ez nem is megy), akkor megint kiszolgáltatjuk magunkat annak a mezőgazdaságból élő rétegnek, amelyik nagy része ma sem fizet adót, és érdeke az agrárium protekcionista támogatása. Nem a vidéki szegényekről beszélek, hanem az “őstermelőkről”. Na, próbálna meg csak egyetlen kormány is ehhez az “ősi joghoz” hozzányúlni! Pedig ez jelentené az adózók terheinek csökkentését, a vidéki feketemunka visszaszorítását, ami elsősorban a vidéki szegények érdeke lenne.
  Na, jó hosszú voltam, elnézést, de csak arra akarnék kérni mindenkit: fogadja el, hogy nem az “egységre” kell törekedni egy normális politikai formációnak, hanem a különbözőségek közötti kényes egyensúly folyamatos fenntartására.

  • szendam szerint:

   Kedves talalom!
   Elnézésedet kérem, hogy bokros teendőim közepette csak most reagálok a kommentedre! Ez pedig úgy “hangzana”: itt, a “szendamondjá”-n már nagyon sok magvas, alaposan átgondolt, logikus érvelésre épülő és kitűnő hozzászólást olvastam. A Tiéd benne van a TOP 10-ben!
   Csak így tovább! Örvendeztess meg engem és a Többieket is hasonlókkal!
   Köszönöm és üdv! szendam

 12. Fehér Klára szerint:

  Kedves “talalom”!
  Nagyon tetszett a hozzászólásod, egy két apróságot talán másképp gondolok. Például szerintem igenis helye is ideje lenne egy választási szövetségnek vagy koalíciónak mindegy minek nevezzük. Igen én is tudom, hogy ez nemigen működött, főleg a vége felé az MSZP-SZDSZ kormány idején sem, remélhetőleg okultak belőle. A lömpöpö a zöldnek mondott programjával főleg a városi értelmiség körében lehet nyerő. Nem értem ezt a nagy Gyurcsány ellenességet, mostanra okafogyottá is vált.

 13. Honnan veszi a szerző, hogy attól, hogy az LMP nem akar bojkottálni (merthogy el akarja mondani a véleményét), bármit is támogatna a Fidesz választási törvényéből? Leszámítva a kopogtatócédulák eltörlését, amivel már a választások előtt jóval kifejtette, hogy ellenzi. És nem csak akkor, amikor még bizonytalan volt a bejutásuk, hanem most is, pedig most már érdekük lenne fenntartani.

  A cédulák váratlan megérkezése meg a szokásos rágalmazás, amiből egy szó nem igaz és nincs rá semmilyen bizonyíték még nyomokban sem.

  Az LMP kétéves működésével bizonyította, hogy lehet másképpen is, acsarkodás nélkül, ügyek mentén politizálni, Hogy sokak ezt nem érzékelik és továbbra is csak a lövészárokharcban bírják elképzelni a közéletet, az rendkívül sajnálatos.

  • szendam szerint:

   Kedves Macskafogó!
   Bocsáss meg nekem, de az LMP-ről alkotott véleményem eltér a Tiédtől. Valszeg azért, mert én a “lövészárokból” és periszkópon nézem ugyanazon eseményeket! Ez lehet, hogy az én hibám, de ehhöz szerintem jogom van!
   Továbbra is várom bármiféle véleményedet, mivel sok szempont tárhatja fel csupán a teljes valóságot! És ezt komolyan is mondom/gondolom!
   Üdv! szendam

 14. És még: gondolom, azóta megbánta ezt a posztot, mert kiderült, hogy bizony a demokrácia másik élharcosa mégse akar bojkottálni. Epic fail.

  • szendam szerint:

   Kedves Macskafogó!
   Nem tudom ki az a “másik élharcos”, de ha az sem bojkottálja ezt a teljesen nyílvánvaló disznóságot, akkor a véleményem “rá” is vonatkozik!
   Egy mondás szerint: “Úriember bizonyos dolgokat még bottal sem piszkál meg”! … Hát szerintem a regisztrációs szemétség parlamenti vitája egy ilyen dolog!
   Üdv! szendam


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s