Levél a Vezértől!

Eleddig már négy levelet írtam unser Führer címére, de most … Istenem, irgalmazz! … választ is kaptam. Igaz ugyan, hogy az Örökös MiniElnök, aki saját bevallása szerint még a mobiljához sem ért, véletlenül “word-file“-ban hagyta (így a tanácsadói megjegyzései is benne maradtak), illetve kissé rossz címre küldte, de azért közzé tenném. Ámde mindez nem lehetett volna, ha nincs emigrant, a szendamondja egyik legrégibb, leghűségesebb és egyik legtehetségesebb kommentese! (ergo az alábbi írás: © EMIGRANT)

Kedves Szendam!

Sokadik leveleden esmég igen jól elszórakozván, gondoltam ideje nékem is tollat ragadnom, ha már a klaviatúrához nem értek. Azért vagyok miniszterelnök (mi másért?), hogy szépírással tollba mondott levelemet fideszhű, többszörösen diplomázott titkárnők és lektorok hada öntse digitális (Árpi, mi az a digitális? – Olyan, mint a liberális, de egyelőre tűrnünk kell.)  formába. A súlyos nyelvhelyességi és helyesírási hibákért ezért előre is elnézésedet kérem!

Hát kedves Alattvalóm, (háttal nem kezdünk mondatot! – lektor megj, te meg mától kezdve nem vagy lektor – min. eln. megj.) ha már ilyen szépen összetegeződtünk, engedd meg, hogy először is pár szóval próbáljam megvilágítani számodra az általatok és az ellenzéki médiabanda által csak baltás gyilkosnak titulált grúz (csecsen – az új lektor megj., azeri, te ló! – a régi lektor az ajtóból visszaford. megj.) hazafi kiadatását.

Hát először is: semmi közöd hozzá! Ne szólj bele a nagyok dolgába! Elég bajom van nekem ezzel a Berkenye Obamával (Hecsedli – lektor megj.), ez is mindenbe beleüti az orrát, majd egyszer jól beverem neki, csak kerüljek a közelébe! (Nem tudom garantálni! – külügymin. megj., dehogynem… a meghívólevél már a postázóban van, csak a TEK még vizsgálja – pszich. megj.)

Másodszor: mit csodálkozol rajta, hogy most mindenki összevissza nyilatkozik az ügyben? Ez a „széthazudni” („zerfaseln” – dr. Goebbels megj.) elnevezésű kommunikációs technika lényege. Mindenki össze-vissza beszél, mondja, ami éppen eszébe jut (amit a kommunikációs stáb a szájába rágott), amíg mindenki bele nem fárad, a médiákok nekiállnak elemezni a nyilvánvaló hazugságokat, szembeállítják egymással a nem is légből kapott, hanem egyenesen számítógéppel generált valótlanságokat, mintha azoknak bármi közük lenne a tényekhez, a zemberek pedig elveszítik a fonalat. Már nem a történtekkel, hanem azok magyarázataival vannak elfoglalva, egymással is összevesznek, és abból baj nem lehet. Az eb elhantolva, a karaván halad – tartja a dakota közmondás. (Helyette javaslom az „Aki másnak vermet ás, könnyen aranyat lel” – alaszkai közmondást – Árpi megj. – Miért pont azt? – Mert még kevésbé passzol.)

De most szendamondd meg, de őszintén, ki nem szarja le, hogy közben mi történik a Pamírban? (Kaukázu… – a lektor megj. korai halála miatt félbeszakadt.) Elengedtem a megjegyezhetetlen nevű és nemzetiségű csávót és kész. Utólag minek siránkozni róla? Kipróbálták a Videoton kettőben, … nem vált be, mindig begyulladt a rüsztje (az az Overdose volt – legújabb lektor megj. Egy… Hajdú megj.), egyszóval nem volt rá szükségünk. Az Alijevnek viszont kiváló házipálinkája volt. Megkóstoltuk, közben aláírtunk mindenféle egyezményeket, amiket a külügyesek elébünk toltak, s ott volt ez is köztük.

Aláírtam, na és?! Most váltsam le a lektort? (Ne, kérem, ne lőjön! – lektor megj.)

De ti csak vitatkozni, meg elégedetlenkedni tudtok! Néha arra gondolok, hogy meg se érdemeltek engem … (De, de nagyon is! – Kertész Á. megj.)

Érts meg engem, ha már te vagy az egyetlen, aki egyáltalán megpróbálja kedves Szendamom! Annyira egyedül vagyok ebben a kormányban! Néha úgy érzem, szándékosan vettem körül magam csupa hülyével (hüje, pontos j! – lektor megj.)! Nekem kell egyedül az összes kollektív kormányzati döntést meghoznom, mert ezek még azt se tudják, mi az a lesállás. Beszélnek itt mindenféle kamatlábról, pedig azzal egy egészséges egyeneset nem lehet rúgni a labdába! Melyik csapatban focizott az a Simor? Na ugye, akkor mit pofázik?

Azt írod, infláció, meg a megélhetés. Ez egyszerűen nem igaz, megkérdeztem a legilletékesebbet, Anikót (ő osztja be a kosztpénzt), hogy kellett-e (kelletett – lektor megj.) mostanában spórolnia, vagy kijöttünk a fizetésemből, és nem kellett megint kölcsönkérni a cselédektől (most is tartozik egy kilóval – sofőr megj.). És képzeld, nem kellett takarékoskodnunk, se a magánvagyonunkhoz nyúlni, mert mindig elég volt a kettőnk fizetése, pedig sok gyerekem van, pontosan nem is tudom mennyi, Anikó vezeti a könyvelést. Megkérdeztem Áder Jancsit, Kövér Lacit, Lázer (Lézar – lektor megj.) Janót, egyiknek sincs panasza a jövedelme vásárlóértékére! Anyukám nyugdíjas, mégsem kell nélkülöznie. Mégiscsak közvetlenebb és biztosabb információk ezek, mint holmi KSH adatok! … A KSH egyébként is bolsevista maradvány, majd jól összevonom, mondjuk a hulladékgazdálkodással. Ezt kapják a szemétkedéseikért.

Az a töklámpás-hasonlat tetszett, ez a tökkelütött Matolcsy tényleg úgy néz ki! (Csak nem annyira megnyerő… – gépíró megj.) Mivel nekem a hatalom nem azért kell, hogy mindenkinek jólétet biztosítsak, (végül is mindenki nem lehet miniszterelnök- ügyeletes s. nyaló megj.), hanem hogy nekem jó legyen. Éppn ezért nem is értem pontosan a szegényekre vonatkozó utalgatásaidat. … Azt hiszed, hogy foglalkozom velük? … Hát nem! Most majd elintézzük a választójogukat is, és akkor a kampányra is kevesebbet kell költenünk. Legalább több marad nekünk. És ez jó.

Jólesik, hogy aggódsz az egészségi állapotom felől. Tudod, ez afféle foglalkozási betegség: az üvegfújónak tüdőtágulása, a bányásznak szilikózisa, a bürokratának aranyere van. A diktátorok nem is tudnának cezarománia, paranoid skizofrénia és még néhány egyéb ilyen görögös meg latinos izé nélkül normális munkát végezni. Ez persze több egy munkahelyi ártalomnál, ez nálunk úgyszólván hajlam, sőt adottság kérdése, mint a zongoristáknál a hat ujj. (sőt, hét! – lektor megj.) Örömmel értesítelek, hogy a legújabb leleteim szerint minden rendben, állapotom a most már, a  nyilvánosan is látható tünetek alapján rohamosan romlik, tehát az alkalmasságommal semmi probléma nincs: a diktátorengedélyemet még 99 évre meghosszabbították. Ugye örülsz? (Én? … – Anikó megj.)

A felelősségre vonásom miatt meg ne aggódj!  Ahogy én ezt a liberális, balos, elpuhult értelmiségi bandát elnézem (lenézem – lektor megj.), annyira örülnek majd a bukásomnak, hogy megint elfelejtenek felelősségre vonni. Futni hagynak, erre akár fogadást köthetsz azzal a senkiházi emigranttal!  … Javíthatatlanul nagyvonalúak. Majd azt mondják, hogy nem piszkolják be velem a kezüket. A jövőmmel kapcsolatban se legyenek álmatlan éjszakáid! Már megvan az azeri (az eri – lektor megj.) útlevelem. Mégis mit gondoltál, drága Szendamom, mér engedtem el a baltás gyilkost?

Maradok nagyra becsült leveleid hűséges olvasója (igazán megtanulhatnál már! – Anikó megj.) …

… a te Miniszterelnököd!


18 hozzászólás on “Levél a Vezértől!”

 1. bonhomme szerint:

  szemdam, emigrant,
  bearanyoztátok a szombat estémet!
  Igen jót röhögtem.

 2. bonhomme szerint:

  Ennek örömére én is közreadom új szösszenetemet:

  Gengszterballada (Kőmíves Kelemen)

  Tizenkét fideSS-es összetanakodék,
  Szép Magyarországot hogy leépítenék.
  Hogy földig rombolnák száz mázsa ezüstér,
  Száz mázsa ezüstér, kétannyi aranyér.

  Ők a parlamentben meg is megjelentek
  Országromboláshoz hozzá is kezdettek.
  Amit loptak délig, elfogyott estére,
  Amit estig loptak, elfogyott reggelre.

  Megint tanakodék tizenkét fideSS-es,
  Még több pénzt lenyúlni hogy lesz lehetséges.
  Végül a tolvajok mind egyetértettek,
  Egymás között szoros egyességet tettek:

  – Amék oligarcha hamarabb jő közénk,
  Annak játsszuk majd át mink a legtöbb közpénzt.
  Csak így nyúlhatjuk le az ország vagyonát,
  És így lophatjuk el minden tulajdonát.

  – Jó napot, jó napot tizenkét fideSS-es,
  Sok közpénzt lenyúlni hogy lesz lehetséges?
  – Jó napot, jó napot Nyerges oligarcha!
  Van itt bőven közpénz, csak bírja a marka!

  – Híjj, a mindenségit, fele se nem tréfa!
  Egész Magyarország itt a szabad préda!
  Egyedül nem tudok lopni ennyi suskát;
  Hívjuk segítségül jó haver Simicskát!

  Ment is minden rendjén, népuralom sztornó,
  Új fasizmus épült, vagy ahhoz hasonló,
  Nem volt semmi gond az istenbarma néppel,
  Mondta is a Duce elégedett képpel:

  – Testőröm, sofőröm, jó magánorvosom!
  Aksimat tölteni lenne akaratom.
  Üljünk hát kocsiba, induljunk el útra,
  Induljunk el útra, grazi klinikára…

  Közben folytatódott az ország romlása,
  A köz vagyonának szerteszét hordása
  Addig, amíg végre fel nem ébredt a nép,
  S egyre többen mondták: – Most már aztán elég!

  Tizenkét fideSS-es újfent tanakodék,
  Mitévők legyenek, hogy csituljon a nép.
  Végül megegyeztek, megkérdik a Vezért,
  Mert bárminő ukázt csak ő adhat mindég.

  Nagy sebbel meg lobbal felkerekedének,
  Négy nagy Audival útnak eredének.
  Százötvennel tépnek Graz városa felé;
  Sem kocsit, sem utast semmi baj nem lelé.

  Megérkeznek végre Graznak városába,
  Városon belül a hirös klinikára.
  Háromszor kiáltják grazi klinikára:
  – Viktor, aranyapánk, szólj bár egyet hozzánk!

  – Nem szólhatok, fiúk, kényszerzubbony szorít!
  Magos kőfalak közt vagyok bézárva itt.
  Szívük meghasada, a föld is alatta,
  Tizenkét fideSS-es oda beléhala.

  • Péter szerint:

   Gratulálok!!!!Remekmű!!!!!!!!!:)))))))))))

   • szendam szerint:

    Kedves Péter!
    Üdvözöllek a blogomon, s remélem máskor is megtisztelsz a véleményeiddel!
    Bonhomme “szösszenetei”-hez hasonló, további remekműveket olvashatsz itt nálam, majdnem naponta! … feltéve, ha idekattintasz!
    Üdv! szendam
    (PS: a “lázítás” kedvéért kérlek: mindent, ami itt elnyerte a tetszésedet, TERJESZD!)

  • szendam szerint:

   Kedves bonhomme!
   Marha jó a “szösszenet”!
   Csak tovább és tovább a “lennoni úton”!
   Üdv! szendam

  • bonhomme szerint:

   szendam, Péter, mindenki,
   köszi a drakulálciókat! 🙂 Ámbár tegnap éjjel kicsinyt elfáradtam, de mára kigondoltam egy kevésbé balladisztikus, viszont korszerű befejezést:

   – Nem szólhatok, fiúk, kényszerzubbony szorít!
   Magos kőfalak közt vagyok bézárva itt.
   …Tizenkét fideSS-es végül be lett zárva,
   Most is ott csücsülnek ítéletre várva.

   Ám a NERtársak sem maradtak a poszton;
   Ők is osztoznak a rácson meg rabkoszton.
   S a Führerrel mi lett? Megtudjátok rögtön:
   Néki a klinika a legméltóbb börtön.

   • szendam szerint:

    Kedves bonhomme!
    Írtam már Neked, hogy azért nem köllene ráinni az Ady-aszpyrinre? 😉
    Egyébként faszányos a szöveged! 🙂
    Üdv! szendam

 3. Fehér Klára szerint:

  Kedves szendam!

  Jó kis írás! Lassan megírhatod hűséges olvasóidnak, hogy a kedvenc befőttedet melyik kóterbe vigyük, ahol tettestársaddal, emigranttal együtt gondolkodtok a Baltazár humorérzékén…:))

  • szendam szerint:

   Kedves Klári!
   Azt nem tudom, hogy emigrant milyen befőttet szeret (majd megmondja Ő!), de én a meggy és az öszibarackért vagyok oda! … meg a konyhakész lecsóért! Előbbieket imádott Feleségem tudja utánozhatatlan minőségben elkészíteni, utóbbit pedig én … aug. végén összesen 16 liternyit pancsoltam össze (esztendők óta tartó “hagyomány” szerint!).
   Tehát, ha nekem valamelyik állami intézményben köllene hamarost merengenem Baltazár humorérzékén (mit merengjek rajta? … nincs!), akkor valami ilyesmit kérnék szépen. 🙂
   Ja, és még valami!
   Emigranttal sajna nem ülhetnék együtt (pedig jó társaság lenne!), mivel ő éppen a hanyatló német kapitalizmus által hagyja magát kizsákmányoltatni, én meg egy USA-beli szerveren “üzemeltetem” az anti-NER lázításaimat! … talán nem véletlenül 😉
   Üdv! szendam

   • Fehér Klára szerint:

    Óvatos duhajok vagytok…:)) Lassan nekem is gondoskodnom kellene 2 belevaló női rabtársról, akik tudnak ultizni…Befőttet nem eszem, lecsót pedig csakis az általam főzöttet…:)) Kedvenc gyümölcsöm a friss füge…

   • szendam szerint:

    Kedves Klári!
    Bocs, hogy ez a kommented moderációra lett utasítva, de az eddig szokásostól eltérő email-címről küldted!
    Mellesleg én nagyon szeretek (de rosszakaróim és rendszeresen buktázó partnereim szerint állítólag nem tudok) ultizni, s hátha bevezetik a “koedu” sitteket is … úgyis kevés lesz a helyük! … a befőtt így helyben marad és hozhatja a férjed is! … feltéve, ha szabadlábon hagyják!
    Üdv! szendam

   • Fehér Klára szerint:

    Óvatos duhajok vagytok!

  • bonhomme szerint:

   Klára,
   láthatod, itt biztonsági játék folyik! 🙂
   Egyébként meg megmondtam már: nem Baltazár, Fejszeretesz! 😀 😀 😀

 4. Fehér Klára szerint:

  Illusztráció, hogy a humor tényleg öl…

 5. hunleonidas szerint:

  Hi, Szendam, csak mondjad, mondjad…majd egyszer elérjük a célunkat…Mi is mindent megteszünk….hogy a mi kis Viktátorunkat egyszer elfenekelhezzük. Holnap írunk ismtá Viktátorosat, ezt akkor felhasználjuk, mert jóóóóóó. Csokoládé….Hunleonidas .Hungarianvirus

  • szendam szerint:

   Mondom, mondom! … nyugi! … És ahogy Presser Gábor énekelte a Locomotiv GT.-ben: “Nem adom fel, míg egydarabban látsz, nem adom fel, míg életben találsz, nem adom fel, míg forog egy kerék …” 🙂
   Üdv! szendam


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s