Baltás Viktor safarovjai

A Baltás-kormány safarovjai a tegnap zárult háromnapos, Sárvárra kihelyezett frakcióülésükön úgy döntöttek, hogy teljesítik Vezérük, Baltazár Viktor óhaját, s megszavazzák a választói jog gyakorlását regisztrációhoz kötő törvényjavaslatot.

 A Giró-Szász által is megerősített hír szerint e hamarosan világra segítendő jogi szörnyszülöttet személyesen Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár veszi a nevére, s szeptember 17.-én fogja az “Országgyűlés“-nek nevezett Kúrmánygyár elé terjeszteni. Természetesen “egyéni képviselői indítvány” formájában, hogy így el lehessen kerülni úgy a szakmai, mint a társadalmi egyeztetést. Teszi mindezt annak ellenére, hogy néhány hónappal ezelőtt Berlinben még azt állította, hogy ha lesz is ilyen törvényjavaslat, az csakis az ellenzékkel való egyeztetés után kerülhet majd a parlament elé. Azt persze nem tette hozzá, hogy “ellenzék” alatt nem az országgyűlésit, hanem a párton belülit értette, de sebaj: majd ezt is megmagyarázzák a girnyószászok, a kuminopithecusok, esetleg Selmeczi, avagy Szíjjártó!

A gondos atya és városát szerető ex-polgármester – aki Boldikának gazdag svájci bankszámlát, Hódmezőlázárhelynek pedig bőséges svájci-frankhitelt gyűjtött össze – a sajtó kérdéseire válaszolva azt mondta, hogy a meghozandó törvény kifejezetten “erősíti a demokráciát“, hiszen a politikusokat arra fogja késztetni, hogy a regisztrációs időszak (a tervek szerint 2013. szeptember-2014. március) alatt a minél nagyobb részvételre búzdítsanak, a választókat pedig arra, hogy eme rendkívül fontos, demokratikus joguk gyakorlására tudatosan készüljenek. Szerinte a felíratkozással kapcsolatos technikai részletekről állítólag még vita folyik a frakciófikcióban, de a jelenlegi elképzelések szerint úgy könnyítenék meg a dolgot, hogy a polgárok egy az államtól érkező válaszborítékban jelezhetik majd részvételi szándékukat. Hozzá tette még, hogy a törvényről (annak hatályba lépése előtt) mindenképpen előzetes normakontrollt fognak kérni az Alkotmánybíróságtól.

A mondás szerint ugye az ördög mindíg a részletekben bújik meg. Jelen esetben a Lázár szerint még vita tárgyát képező “technikai részletekben”. Mert afelől kétsége ne legyen senkinek, hogy az alkotmányos jogállamot, a parlamentáris demokráciát szapora szekerce-csapásokkal lefejezni igyekvő Baltás-kormány és annak megélhetési safarovokból álló segédcsapata olyan csinos kis törvényt fog nekünk összerittyenteni, amely alaposan megnehezíti majd a joggyakorlást sőt, olyan helyzetet, lehetőséget fog teremteni a regnáló hatalom számára, hogy az effektív választási csalást ne a nemzetközi figyelem által kísért voksolás idején, hanem jóval korábban, a regisztráción alapuló választói névjegyzék öszeállításakor kövessék el!

Hiszen misem egyszerűbb, mint a beérkező regisztrációs leveleket összevetni a Kubatov-listával, majd a nemkívánatos szavazók közül annyit “elveszíteni“, hogy semmi ne veszélyeztesse Baltazár újraválasztását. Ja, hogy ebből baromi nagy botrány lesz?! Hát majd széttárják a karjukat, a Postára kennek mindent, s bejelentik, hogy az egyéni panaszok kivizsgálására Szíjjártó Péter és Budai Gyula vezetésével megalakítanak egy kormánybizottságot … jelentéstételi határidő: 2014. június 30.!

Valami hasonló a helyzet az Alkotmánybírósággal is. A Baltazár seggnyalóival alaposan kibélelt testület majd szépen elmolyolgat egy ideig a regisztrációs törvényen, aztán majd valamikor jövőre, mondjuk egyetlen nappal (2013. aug 31.?) a felíratkozási időszak kezdete előtt szépen elmeszeli az egészet (ahogyan ezt a bírák kényszer-nyugdíjaztatásával is tette!). Nem is tehet mást, mivel ez a törvényförmedvény – még a szájeri Tákolmányba is ütközően – olyan módon korlátoz egy alapvető jogot (ráadásul határidőhöz kötötten és jogvesztéssel fenyegetve), mintha azt írnák elő minden honpolgárnak, hogy ha mondjuk 2014. január 1-ig nem jelenti be tulajdonigényét a saját ingatlanjára, akkor azt elveszíti!

No, ezen meg a Fidesz fog elmolyolgatni egy ideig, aztán úgy 2013. decembere környékén összerittyent egy az eredetinél mégszemetebb törvényt – ahogyan azt tavalyi év végén, az egyházak regisztrációjával kapcsolatban is tette -, mondjuk egy olyat, amilyet a múlt hónapban “Poldi bácsi” elképzelt:

… amiről aztán már nem fognak semmiféle előzetes normakontrollt kérni, mivel egyrészt “szorít az idő“, másrészt pedig a törvényt “minden szempontból az alkotmánybírósági határozat szellemének megfelelően” alkották meg. Persze az ügy előbb-utóbb ismét az AB előtt fog kikötni, de mire az egyáltal tárgysorozatba veszi, addigra Káder Janó már rég kiírta a választásokat, azok le is bonyolódtak. Az AB pedig majd úgy 2014. telén hoz egy döntést, melyben az egészet visszamenlőegesen megsemmisíti ugyan, de a határozatába majd szépen bele írja, hogy “ez nem érinti a 2014. évi országgyűlési választások eredményeit“!
 
Hogy mire alapozom ezen feltételezéseimet? Hát nem a “Xanax-Házi AdómentesOrbán-koktélja diktálta ezt nekem, hanem a tapasztalat. A tapasztalat arról, hogy a Társadalom által a polgárjogok, a demokrácia védelmével megbízott, közbizalmat élvező személyek pénzért/stallumért cserébe miként árulták el a Népet, az Országot, s juttaták hatalomra ezt a hazája becsületét még egy azeri diktátornak is eladó, Utolsó Senkiházit!
 
… és ezt …
 
szendamondja!

24 hozzászólás on “Baltás Viktor safarovjai”

 1. emigrant szerint:

  Kedves Szendam!
  Gratulálok az íráshoz! Pontosan ezt tervezik derék nemzetvezetőink, a módszert számos esetben alkalmazták már sikerrel. Ahogy én fogalmazom, kimerítik az aljas indokból elkövetett jogalkotás minősített tényállását. Külön tetszett a középső képmelléklet. Tegnap megnéztem Kálmán Olgát az internetes adásban. Valami Rácz nevű szakemberrel beszélt, a külügyi Intézet elemzőjével, aki – közben kiderült – nem más, mint a “Merjünk buták lenni” című klasszikus opusz szerzője. Kálmán Olga egyik legnagyobb mestermunkáját láthattuk. A srác megkérte, hogy ne baltás gyilkosként emlegesse, hanem nevezze a nevén a baltás gyilkost, ha már van neki, mire Olga engedelmesen Szafarovként kezdte emlegetni, mindig hozzátéve, hogy “aki egyébként baltás gyilkos”. Végül annyira megkeverte a csávót, hogy az bevallotta, hogy fogalma sincs, mi lehetett a kiadatás ellentétele, de biztos volt, mert ingyen semmi értelme, valamint, hogy ő nem ért egyet a döntéssel. Szerintem a gyereknek reggelre nem volt állása, de nem sajnálom, mert jobban járt. ha minden kötél szakad, itt a német gyárban hasznosabb és emberhez méltóbb munkát végezhet. Csak a baltáról jutott eszembe.
  Üdvözöl: emigrant

  • öregszeder szerint:

   Emigrant!
   Én is néztem Olgát : Hát fantasztikus hülyét csinált ebből a csinovnyik “tudós” ,elemző tanácsadóból. Nem tudta eldönteni a fickó, hogy miket válaszoljon. A szégyenben nem akart osztozni, ő csak tanácsadó és nem döntéshozó. A hülye, gyermeteg tanácsáért sem merte vállalni a felelősséget, nem merte kimondani, hogy muszály volt valami baromságot kitalálni és nem lehetett nemet mondani. Nem merte azt mondani tudósként a kormánynak, hogy annyira elbxtátok, hogy itt már nincs mit tenni mást, mint vállalni a felelősséget minden következményével együtt. Azt hiszi így nem kerülhet ő is a vádlottak padjára. Szánalmas hernyó!

   • emigrant szerint:

    A fickó egyébként egyáltalán nem buta, csak gerinctelenül viselkedett. Nagyon be volt ijedve, a szája ki volt száradva, nagyokat nyelt. Úgy tűnt, hogy nem jószántából ment az oroszlánbarlangba, hanem küldték. Ha most magától kilépne és kipakolna, még lehetne belőle ember. Erre nem mernék rá nagyobb összegben (sem) fogadni…

   • emigrant szerint:

    Bocsánat, az utolsó mondatom redundáns: Egy “rá” fölöslegben maradt. Ejnye-ejnye, még egy profi is követhet el hibát!

  • szendam szerint:

   Kedves emigrant!
   Azt a bizonyos képmellékletet a 168ora.hu-ról schmitteltem, tehát az érdem csak áttételesen az enyém.
   A Kálmán Olga-féle interjút megnéztem a neten. Hááát? … nagy bajban lehet a Baltás-kormány, ha egyrészt ilyen tanácsadói, éceszgéberei vannak, másrészt már csak ilyen Kis Pöcsöket mernek beküldeni Olga elé nyilatkozni!
   Úgy mellesleg: nekem még a takarítónőjük sem tudna hitelesen nyilatkozni az adott állami intézmény vécéjének tisztaságáról!
   Üdv! szendam

 2. öregszeder szerint:

  Nos, valóban nem fog ebben az esetben értelmet kapni a választás bojkottja? Amerika azt nyilatkozta tavaly, hogy amíg szabad választáskat lehet tartani , addig demokrácia van Magyarországon. Az eddigi disznóságok betetőzéséül ez a választási törvény és létrehozásának folyamata nem fogja kiborítani a kis éjjeli edényt? Az ország gazdaságának tönkretétele, vagyonának átjátszása a havereknek, az állampolgárok zömének földönfutóvá tétele, az ország becsületének eladása az azerieknek, szövetségeseinek folyamatos elárulása és pulykatáncos átb@xása nem ad-e majd jogalapot olyan fellépésre az állampárt és kormány (Hanta-Banda)ellen, ami ma még törvénytelen? Hogy meri valaki futbalista sportolónak nevezni magát, aki csak bunda meccsen mer pályára lépni és a sportszerű játék helyett állandóan csal és vegzálja a bírót? Országmentő Büszkeségünk!!!Lehet kezet csókolgatni neki (és fényképen büszkélkedni a kézcsókkal)!!!!

  • szendam szerint:

   Kedves öregszeder!
   Nem! Egyelőre az a véleményem, hogy nem szabad bojkottálni, mer akkor lesz mire hivatkozni.
   Persze még nem láttuk a végleges törvényt, s még nem tudhatjuk: mi lesz egy esztendő múlva.
   Ugyanakkor az “én-vagyok-a-hát-te-ki-vagy?” ellenzéknek már nagyon, de nagyon ideje lenne szervezkednie! Ennyire hülyék nem lehetnek, hogy ne lássák: mir megy itt ki a “játék”!
   Üdv! szendam

 3. öregszeder szerint:

  Na itt az újabb ordas hazugság! Hiába no, szezonja van. Martonyi Cipruson tájékoztatást adott az EU külügyminisztereinek. “A miniszter hangsúlyozta, hogy Magyarország nyolc éven keresztül éppen azért nem teljesítette a vonatkozó azeri kérést, mert Baku nem kívánt írásos garanciát adni az ítélet végrehajtása tekintetében. Az írásos garanciája kézhezvétele után viszont a magyar kormány pusztán a nemzetközi jog és a hasonló esetekben eddig folytatott gyakorlat alapján járt el.”
  Értitek? A nem írásos garancia (hanem csak tájékoztató) a Handa-Banda szerint írásos garancia és punktum. (A taggyűlési jegyzőkönyv nem taggyűlési jegyzőkönyv.) Mindenki megnyugodhat, mert a magyar Qrmány teljesen korrektül, a lovagiasság szabályai szerint járt el.
  Újabb szolgálati közlemény: Figyelem, figyelem!! Légiveszély! A csillagos ég lehazudozása miatt várható, hogy ránk fog szakadni! Mindenki meneküljön, ahogy tud!

  • szendam szerint:

   Kedves öregyszeder!
   Szerinted ott Cipruson, a csakis görögül beszélő vécésnénin kívül ugyan ki hitte el Martonyi magyarázkodását? He?!
   Üdv! szendam

   • öregszeder szerint:

    A rosseb se tudja! Lehet, hogy az EU is minket akar tisztára mosni. Igaz, hogy ezzel egy kicsit hülyének tünteti fel a magyar kormányt, de mindenkinek jobb, ha hülyének néznek minket, mintha szemét, hitvány, hitszegőknek. Akkor tenni is kéne már valamit.

   • öregszeder szerint:

    Egyébnként ránknézve még rosszabb, ha tudják, hogy Martonyi hazudozik. Ez azt jelenti, hogy már nem veszik be a sámángombától, vagy ahogy mondani szoktad a házi adómentestől makonya kormány szövegelését, de félnek, hogy a fröccsenő sártól ők is bepiszkolódnak.

 4. emigrant szerint:

  Kedves öregszeder!
  Az MTI szerint Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főtisztviselője megértéssel fogadta a magyar álláspontot. Egy bizonyos radzeer a következő kommentet helyezte el a Népszabadság onlájnon:
  “Még meg is sajnáltatta magát! Catherine Ashton “megértéssel fogadta”. Na erről a nőről is meg volna a véleményem, ha elhinném a hírt. De nem hiszem. Ez most egy MTI-hazugság. Az eset a következőképpen történt:
  Martonyi: “Mink nem is akartuk odaadni, mert már annyira megszerettük, a rabtársai is szerették, meg a smasszerek is, a szakács külön az ő kedvéért főzött. A matrózpecsenyét szerette, de csak ha maga darabolhatta a matrózt. Minden remekül ment, a nap sütött, a madarak daloltak, az örmények boldogok voltak, de hát jött az a levél, és annak nem lehetett ellenállni. Mit szólt volna a nemzetközi közvélemény, ha nem adunk ki egy baltás gyilkost? És különben is, engem meg se kérdeztek, most meg nekem kell itt kimosakodnom a szmötyiből. (Az eredeti szövegben “a szarból”, de gondolnunk kell az ifjúság és a kereszténydemokraták érzékenységére.) Képzeljék magukat csak az én helyembe! Mindenki csúfol, egeret tesznek a tízóraimba, pedig én …tanárnő kérem én készültem…”
  Catherine: “Na jól van Martonyi fiam, itt ez a zsebkendő, töröld meg az orrod! Szólj, ha bántanak, majd megpróbálunk csinálni valamit. Ne törődj a többiekkel, az vesse rád az első (nagy)követ, aki még egy rongyos kaukázusi háborút se robbantott ki! Na menj a helyedre, ülj le szépen, aztán figyeld csendben miről beszélnek a nagyok. Ha pisilni kell, csak szólj bátran, nehogy úgy járj, mint a múltkor!”
  Ez a történtek valódi, de mindenesetre sokkal valószínűbb verziója. (radzeerpress)”
  Az újabb hír szerint a német kormány elismeri, hogy a magyar kormány jóhiszeműen járt el, és átverték. Tehát hivatalosan idiótának nézik, és nem aljasnak. Úgy látszik, ott is próbálják menteni a menthetetlent, mégiscsak egy uniós tagállamról van szó. Hogy négyszemközt mit fog mondani Merkel orbánbasinak, azt majd a következő álhírben fogom közreadni.
  Üdv: emigrant

  • szendam szerint:

   Kedves emigrant!
   Várom a következő álhírt!
   Ráadásul, ha az összest egybeszerkeszted, és még jót is lehet rajta (sírva)röhögni, már teszem is ki “No comment 28.” címmel!
   Üdv! szendam

 5. gondolkodo szerint:

  Mivel műszaki szaki vagyok, irodalmi vénám hajszálérnyi, ebben minden benne van…
  Mivel nem haragosaim vagytok, olvasását tiszta szívvel NEM tudom ajánlani, ám ha mégis belelapoztok, állandóan ezt hajtogassátok:
  “ellenkezője, ellenkezője, sehogy”- ad infinitum!

 6. Observer szerint:

  Te szandam, csak úgy eszembe ötlött, hogy ennél még a Kádárék választási rendszere is tisztességesebb volt. Akkor legalább senkit sem akadályoztak abban, hogy elmenjen szavazni (sőt, gyakorlatilag kötelező volt), és válasszon, hogy a Hazafias Népfront, vagy pedig a Hazafias Népfront jelöltjét támogatja. Kezdetben elég sokáig mindkét formációt ugyanaz a káder képviselte, de a végére jelentősen “demokratizálódott” a helyzet: a HN minden helyen kötelezően 2 játékost indított a versenyben, amely így teljesen fair volt, és az egyik mindig győzött, ám a csapatversenyt – jéé, láss csodát – a Hazafias Népfront nyerte. Ebben az időben a magyar választópolgár nagyjából úgy érezte magát, mint Karinthy Frigyes, aki álmában két macska volt, és játszott magával… De a félretéve a tréfát: Kádárék mindig hangsúlyozták, hogy az ő demokráciájuk MÁS, mint az ugyanezzel a fogalommal jellemzett, ám velejéig burzsoá és rothadó kapitalista demokráciák. Oda is biggyesztették elé, hogy “népi”. És ez így teljesen rendben volt: Hegyeshalmon innen és túl minden gondolkodó ember számára világos volt, hogy mit jelent a “jelzőtlen” demokrácia (azt), és mit jelent a “népi” demokrácia (időnként kemény, időnként puhább, időnként pedig szinte már észrevehetetlenül puha diktatúrát). Ezzel szemben Baltás Viktor és kompániája nem átallja demokráciának nevezni ezt a trágyadombot. Ez a fajta szemérmetlenség olyan mélységes szellemi és erkölcsi nyomorúságról tanúskodik, hogy az már tényleg balta után kiált. Itt lenne az ideje az egész bandának szép új frizurát csinálni: ápolt, rövidre vágott haj, középen baltával elválasztva…

 7. bonhomme szerint:

  Ezennel útjára bocsátom a Himnusz 2.0-át!

  Kölcsey Ferenc – bonhomme:

  Magyar fohász 2012

  Isten, szánd meg a magyart!
  Jókedv: el, bőség: el.
  Segélj néki harcában
  Belső ellenséggel.
  Balsorsunk’, mi Orbán rég,
  Vidd el tőlünk mielőbb,
  Megszenvedte már e nép
  E két rossz esztendőt.

  Vezérünket felhozád
  Felcsút alvégére,
  Kétharmaddal nyert hazát
  Belzebubnak vére.
  S hol őrölnek malmai
  Nyerges-Simicskáknak,
  A fideSS fajzatjai
  Felvirágozának.

  Értük Kunság mezein
  Ért kalászt lengettél,
  Tokaj szőlővesszein
  Nektárt csepegtettél.
  Baltás Viktort plántálád
  Víg népünk nyakára,
  S nyögjük most sáskahadát
  Megváltásra várva.

  Tudjuk jól, mi a bűnünk,
  Mért orrolsz most reánk;
  Meg köllött vón’ becsülnünk
  Jó demokráciánk…
  Most válság vészharangját
  Kongattad felettünk,
  Majd fideSS-től rabigát
  Vállainkra vettünk.

  Hányszor zengett ajkain
  A szóvivőjének
  Megnyilatkozásain
  Hazug szirén-ének!
  Hányszor rontott tenfiad
  Szép hazám, népedre,
  S lettél egy őrült miatt
  Szolgasorba döntve!

  Szétszóródott sokfelé
  Népünk a világban,
  Kereste, ám nem lelé
  Helyét a hazában.
  Gépre ül, vonatra száll,
  Bőröndje mellette;
  Munkát külföldön talál,
  Miből megélhetne.

  Démosz volt, most elnyomók;
  Kedv s öröm röpkedtek,
  Recesszió, és nyomor
  Zajlik már helyettek.
  S ah, szabadság nem virúl
  A gyávák véréből,
  FideSS-rabság könnye hull
  Árvánk hő szeméből!

  Segéld, Isten e népet.
  kit latrok vegzálnak,
  Hadd vessen végre véget
  FideSS igájának.
  Balsorsunk’, mi Orbán rég,
  Vidd el tőlünk mielőbb,
  Megszenvedte már e nép
  E két rossz esztendőt.

 8. Fehér Klára szerint:

  Gondolom, hogy ide nem divatficsúrok járnak, de mivel szakmámba vág, nem tudom nem észrevenni. Aki szürke zakóhoz barna nyakkendőt köt, az más egyéb gazemberségre is képes…:))

  • Observer szerint:

   Kedves Klára!

   Hát ha még néhány egyéb dolgot is hozzáteszünk: beszédmód ( -suk, -sük, stb.), emberi magatartás (pl. öreg asszony/ember kézcsókjának elfogadása), kulturális érdeklődés (foci, foci, foci), diplomáciai érzék (“baltázás”, Merkel asszony “leszegénykancellárasszonyozása”), stb., stb., stb…


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s