A Haza árulása

Az alábbi írást a hvg.hu-n olvastam. Köszönöm “öregszeder“-nek hogy felhívta rá a figyelmemet. A többit már magam találtam és nem tudtam megállni, hogy “no comment”!

Rendezzen nálunk vérfürdőt!

Európai és amerikai diplomáciai jelentések szerint az alábbi, azonos szövegű hirdetés jelent meg több közép-ázsiai és közel-keleti napilapban.

Ön egy különösen gusztustalan, elmaradott diktatúra gyermeke, aki nehezen tud gyűlölt ellenségeihez közel kerülni, mert amazok saját államuk védelme alatt állnak, a semleges országok viszont zokon veszik a határozott közeledési kísérleteket?

Nem mellesleg Ön egy szociopata állat, aki a nemzeti büszkeségén esett sérelemért csak ököllel, szúró- és vágófegyverekkel, láncfűrésszel, lángszóróval, himnuszkifütyüléssel tud elégtételt venni?

Magyarország tárt karokkal várja!

Hangulatos leszámolások, kézi- és lőfegyverek széles választéka, garantált személyi biztonság, csendes hullák, gyors ügyintézés.

Csoportos pogromok esetén kedvezmények!

Kezdőket is szeretettel fogadunk. Részükre személyi trénert biztosítunk saját vandáljaink, illetve a környező országok robbantásos szakemberei közül.

Apró betűs rész: Amennyiben az ön állama hajlandó egy nagyobb tételt vásárolni szart sem érő állampapírjainkból, mert valamiből finanszíroznunk kell teljesen megzakkant gazdasági miniszterünk lidérces álmait és miniszterelnökünk költséges hobbijait, úgy a jegyzésről szóló igazolás kézhez vétele után postafordultával küldjük haza, és máris élvezheti a teljes szabadságot az Ön despotája jóvoltából!

Amennyiben valamilyen általunk érthetetlen oknál fogva az Ön országa vezetőinek erkölcsi kifogásaik támadnának, vagy nemzetközi kellemetlenségektől tartanának, úgy megbízható euroszkeptikus szerződéses partnereink majd meggyőzően érvelnek az európai fórumokon, hogy valójában szabadságharcot folytatunk, és nem pontosan ugyanolyan korlátokat nem tűrő, hatalommal visszaélő ormótlan gazemberek irányítanak, mint az Ön Tisztelt köztörvényes főnökei.

Nem fog csalódni!

Kiváló referenciákkal rendelkezünk.

Véres kommunista diktatúrák küldöttségei elégedetten számolnak be arról a professzionalizmusról, amellyel az ellenük tüntető nemzeti kisebbségek képviselőit lefogjuk, és megalázzuk. Mert mi akkora elvtelen girnyók vagyunk, hogy bármikor készek vagyunk elárulni azokat, akikkel egyébként a sorsközösséget hangsúlyozzuk, viszont telerinyáljuk a nyugati sajtót, hogy viharos történelmünk során milyen hálátlan volt velünk a világ.

Igazi picsogó, gerinctelen, önbecsülés nélküli taplókra vágyik?

Igen, megtalálta!

Lépjen velünk kapcsolatba most!

Ugyanitt rohadó félben lévő, saját népük ellen háborút viselő diktatúrák számára kutyakiképző exrendőrök bérelhetők!

És még …

Így lángollt a magyar zászló

Hatalmas diplomácia katasztrófát okozott a Fidesz-kormány Magyarországnak az azeri baltás gyilkos kiadásával. Az ellenzék az igazságügyi- és külügyminiszter lemondását követeli, a kormány és a Fidesz viszont lezártnak tekinti az ügyet. Érdekesség, hogy a kormány közleménye szinte szórul-szóra követi az azerbajdzsáni külügyminisztérium közleményét, csak a gyilkost nem istenítik benne.

 
A kormány mindössze egy pár soros közleményben próbálta menteni a menthetőt. Közölték: Magyarország messzemenően tiszteletben tartja a keresztény Örményországot, továbbá az örmény nép kultúráját és hagyományait. Jelezték azt is, hogy Magyarország az örmény fél diplomáciai kapcsolatokat érintő lépését sajnálatosnak tartja.
(Mi történt idáig? Cikkeinket a témában itt, itt és itt találja.)
A közlés szerint Magyarország a 2004. február 19-e óta fogva tartott, Gurgen Margaryan örmény állampolgár megöléséért életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt Ramil Sahib Safarov azerbajdzsáni állampolgár Azerbajdzsán részére történt átadásakor az elítélt személyek átszállításáról szóló 1983-as strasbourgi európai egyezmény alapján járt el. Érdekesség, hogy az azeri Külügyminisztérium ugyanerre hivatkozik (elolvashatja a közleményüket angolul itt).

A két tárca arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarország a vonatkozó szabályokat tiszteletben tartva, transzparens módon járt el az ügyben. “Magyarország minden állam vonatkozásában tiszteletben tartja a nemzetközi jogot, és nemzetközi partnereitől is ugyanezt várja el” – áll a magyar Külügyminisztérium és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szombaton kiadott, az MTI-nek megküldött közleményében.

Tüntetés a magyar külképviselet előtt

Több százan tüntettek szombaton délelőtt Jerevánban a külügyminisztérium épülete és Magyarország tiszteletbeli konzuljának irodája előtt.

Az MTI szerint mintegy háromszáz fő – elsősorban fiatalok – amiatt tiltakozott, hogy a magyar hatóságok Ramil Safarov azeri katonatisztet kiadták Azerbajdzsánnak.

A tüntetők a tiszteletbeli konzul irodájánál – a rendőrök jelenléte ellenére – letépték a magyar zászlót az épület faláról, majd felgyújtották – jelentette a Novosztyi Armenyija (newsarmenia) állami hírügynökség és a panarmenian.net internetes hír- és elemző ügynökség.

Már az eBayen árulják Magyarországot

Hárommilliárd euróért árulják Magyarországot az eBayen azután, hogy a magyar állam kiadta Azerbajdzsánnak az azeri baltás gyilkos néven elhíresült, korábban életfogytiglanra ítélt Ramil Safarovot.

“Ha van néhány milliárd euród, akármit megtehetsz ebben az EU-tagállamban” – olvasható Magyarországról abban a leírásban, amit az eBayen tettek közzé. A magyar államra lehet licitálni, azért pedig, hogy a vásárlók könnyebben dönthessenek, egy rövid leírást is csatolnak az országról.

Ebben az szerepel, hogy Azerbajdzsán nemrég azt ígérte a magyar államnak, hogy 2-3 milliárd euró értékben jegyezne magyar államkötvényeket, néhány nappal később pedig Magyarország kiadta a korábban életfogytigalni börtönbüntetésre ítélt Ramil Safarovot az azerieknek. A rövid bejegyzés arra is emlékeztet, hogy az azeri baltás gyilkosként elhíresült férfit Azerbajdzsánban aztán azonnal szabadon engedték.

A “termékleírásban” néhány adat is szerepel az országról, úgy mint a területe, lakossága, illetve hogy tagja az Európai Uniónak, a NATO-nak és az OECD-nek is – írta a HVG.

Orbán oldalán nem lehet kommentelni

A baltásgate egyik fejleménye, hogy Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldalán megjelentek olyan, részben örmények, részben magyarok által jegyzett kommentárok, amelyek Magyarországot, a magyar kormányt vagy magát a miniszterelnököt gyalulják. Ezekből szemezgetett az ATV.Érdekes, hogy bár számos, a miniszterelnököt védő hozzászólás is olvasható Orbán Viktor Facebook-oldalán, azonban ezek írói mind magyarok, azerit egyet sem találtunk köztük. Ugyancsak figyelemreméltó, hogy magának a miniszterelnöknek a legfrissebb bejegyzése péntek délutáni, Sors Tamás paralimpiai bajnoknak gratulál, a baltásgate-ről hallgat. A mostani botránnyal kapcsolatos beírásokat kivétel nélkül a Sorsnak címzett gratulációhoz írt kommentárok között találtuk.

A neveken nem változtattunk semmit.

Նունե Բարսեղյան ezt írta: „Shame on you Hungary, Shame on you Hungary, Shame on you Hungary,Shame on you Hungary,Shame on you Hungary,Shame on you Hungary,Shame on you Hungary,Shame on you Hungary,Shame on you Hungary,Shame on you Hungary,Shame on you Hungary,Shame on you Hungary,Shame on you Hungary,Shame on you Hungary,Shame on you Hungary,Shame on you Hungary,Shame on you Hungary,Shame on you Hungary.”
Magyarul, erősen rövidítve:
Szégyelld magad, Magyarország.

Gombkötő Márta magyarul válaszol: Նունե Բարսեղյան Ez nem Magyarország, ez Orbán…..:/

„Szegyen!szegyen szegyen!” – fogalmaz Bogdán Gizella Uj.

Rovó Gyöngyi bejegyzése: „Én sem értem, derék örmény vendégeink miért nem valami azeri lapon vitézkednek a gyilkos örömünneplése miatt.”

„Talán azért, kedves Gyöngyi, mert ha a magyar hatóságok nem adják ki, nincs örömünnep. De a KIM-et úgy dobták ár a palánkon az azeriek, ahogy az a nagykönyvben meg van írva” – reagál Rovó Gyöngyi bejegyzésére Dávid Telegdi.

Szintén Dávid Telegdi írta: „Egyébként ha az azeriek továbbra is hülyére veszik a magyar diplomáciát (és mint láttuk, simán meg tudják tenni) megszakítják kapcsolataikat hazánkkal, mondván mi olyat soha nem mondtunk, hogy nálunk is ülni fog a gyilkos, ellenkezőleg: egyértelművé tettük, hogy nálunk nemzeti hős. A magyar külügyminisztérium hazudik, mi pedig hazugokkal nem állunk szóba. Államkötvényt meg pláne nem veszünk tőlük.”

Artashes Aramazd Mkrtchyan: Shame on you mr orban
Magyarul:
Szégyellje magát, Orbán Úr!

Gegham Azatyan: Shame you on Hungary!!!
Magyarul:
Szégyelld magad, Magyarország!!!

Ernest Margaryan nem fedi föl, hogy ki szégyellje magát. Ennyit ír: „SHAME ON YOU”
Magyarul: SZÉGYELLD MAGAD vagy SZÉGYELLJE MAGÁT, SZÉGYELLJÉK MAGUKAT, esetleg SZÉGYEN RÁTOK, tehát ez vonatkozhat Orbán Viktorra, de Magyarország összlakosságára is.

 
És még …  

TGM: Az örmény eset

Az egyszerű újságolvasó számára is nyilvánvaló kellett hogy legyen: ha kiadják a nacionalista azeri gyilkost hazájának, amelyben jelentős erők – beleértve Azerbajdzsán állam némely vezetőit – ünneplik ezt a pasast, aki álmában megölte baltával az egyik felebarátját mindössze azért, mert az illető örmény, akkor lehetséges, hogy elnöki kegyelemmel szélnek eresztik. Aki ezt a döntést Pesten meghozta, nincs eszénél. A magyar állam élén a nagyvilág ügyeiben eligazodni képtelen, agresszív és felelőtlen, vénülő kamaszok állnak.
 
 

Kis türelmet kérek az olvasótól, némi kerülővel fogok elérni

 

a címben jelzett témához, amely végül is csak napi szenzáció, bár lehet, hogy súlyosak lesznek a következményei.A komplex tömegtársadalmakban – ahol nem a személyes kapcsolatok uralkodnak, ahol a pénz és az intézményesség közvetíti az emberi viszonyokat – az esendő emberekről való gondoskodás az állam dolga.

Az állam lehetővé teszi, hogy ha baj van, egyetlen telefonhívással segítséget kérhessünk a mentőtől, tűzoltóságtól, rendőrségtől, amely díjtalanul oltalmaz meg bennünket bűnözéstől, balesettől, rosszulléttől, szerencsétlenségtől.

Az állam közutakat, vasutakat tart fönn, városi és helységközi tömegközlekedést üzemeltet, hogy eljuthassunk egyik helyről a másikra, postát tart üzemben, hogy leveleket írhassunk a távollévőknek, magáncégek közbejöttével ugyan, de tesz róla, hogy telefonálhassunk, internetünk lehessen.

Az állam gondoskodik róla, hogy mérsékelt díjszabás ellenében fűthessünk és világíthassunk, hogy legyen a lakásunkban tiszta víz, hogy elhordják a szemetet.

Az állam gondoskodik azokról, akik nem gondoskodhatnak saját magukról: nyugdíjat folyósít, segélyt oszt, segít a munkanélkülieknek az elhelyezkedésben. Oktatja a gyerekeket (díjtalanul), gyógyítja a betegeket, segít rehabilitálni a megtévedteket; tiltja, korlátozza az egészségre és közerkölcsre ártalmas gyakorlatokat (dohányzás, kábítószer, alkoholizmus, prostitúció, szerencsejáték). Fegyveres testületeivel védi az ország területét, konzuli szolgálatával segíti a külföldön tartózkodó honpolgárokat.

Az állam versenyhivatala és kereskedelmi, pénzügyi fölügyelete, árhivatala védi a gazdaságban a gyöngébbeket, nehogy visszaélés áldozataivá váljanak.

Az állam éjjelente kivilágítja az utcákat, kijavítja a járdákat, nehogy akár a kapatos polgártársaink megbotoljanak és megüssék magukat.

Az állam védi a környezetet, parkokat ültet, hogy jobb legyen a levegő. Kulturális intézményeket és kögyűjteményeket tart fönn, nehogy megbutuljunk, nehogy elvesszen kollektív emlékezetünk.

Az állam szerződéses viszonyra lép érdekképviseletekkel, a civil társadalom szervezeteivel, nonprofit szervezetekkel, alapítványokkal, egyházakkal, mert elismeri, hogy gondoskodó funkcióját nem teljesítheti pusztán a közigazgatási-hivatali eljárás alá-fölérendeltségi viszonyainak és jogi szabályozottságának a keretében. A gondoskodásra szorulóknak is van szavuk – más szóval: vannak jogaik.

Az állam (önmagának az ellenőrzése céljából) maga segít fönntartani a politikai ellenzéket és a kritikai nyilvánosságot (médiaszabadság, panasztételi jog, pörindítási jog közügyekben), és aláveti magát a jognak (ezért nincs a törvényhozás és az igazságszolgáltatás a végrehajtó hatalom – a kormány – alá rendelve).

Természetesen az államnak ez a képe hiányos: számos követelmény csak fölöttébb tökéletlenül teljesül. Ennek ellenére nagyjából mindannyian elismerjük, hogy a nagy terjedelmű területi államokban, a munkamegosztás és a termelés regionális aránytalanságai miatt az ún. öngondoskodás illuzórikus – hogy a társadalmi egyenlőtlenségről, a szegénységről itt ne is tegyünk említést – , ezért a humanista, gondoskodó államra múlhatatlanul szükség van, akkor is, ha sokakat aggaszt az élet minden területére befolyást gyakorló állam óriási hatalma.

Ez a csakugyan megdöbbentően nagy hatalom maga is humanizálásra szorul. Akármilyen is legyen a politikai fölfogásunk, elismerjük azt is – a legelvetemültebb szadisták kivételével – , hogy a közigazgatásnak, különösen az irányításnak nemeslelkűnek és belátónak kell lennie. Szükséges, hogy a közigazgatás (különös tekintettel a magasrangú hivatalnokokra) a társadalom- és jogtudomány széleskörű, alapos ismeretére támaszkodjék – a társadalom- és bölcsészettudományok függetlensége és bőkezű finanszírozása ezért is nélkülözhetetlen – , mert az élet pusztán intuitív-empirikus („gyakorlati”) megközelítése a modern társadalom hihetetlen bonyolultsága miatt reménytelen illúzió. A reformkor óta – megszakításokkal: a sajnos túlságosan elhúzódó diktatúrás epizódok és háborúk okozta összeomlásokkal „tarkítva” – a jogtudó és közéleti, humanista elitek arra törekedtek, hogy csökkentsék a kegyetlenséget, hogy kiiktassák a megtorlásra és büntetésre, fegyelmezésre, represszióra, konformizmusra támaszkodó eljárásokat, rutinokat és mentalitásokat.

Széchenyi, Wesselényi, Bölöni Farkas Sándor korában nagyjaink a börtönügy reformját tanulmányozták Napnyugaton. A testi fenyítés és mindenfajta, államilag szentesített megaláztatás, a halálbüntetés eltörlése együtt járt a társadalmi patológiákat okozó viszonyok megreformálására irányuló törekvésekkel – a földbirtokreformtól a nőoktatásig, az óvodától a tudományos ismeretterjesztésig, az ingyenes népoktatástól az általános, egyenlő és titkos szavazati jogig, a származási kiváltságok eltörléséig – , igaz, nagyon viszonylagos sikerrel. A kudarcok és visszaesések ellenére a kényszer megszelídítése, a hierarchia helyett az egyenlőség, a parancs helyett a megegyezés, a bántalmazás helyett a gyógyítás, a tekintélytisztelet helyett az egyenlő méltóság kivívásának szándéka így vagy úgy, de ott szerepelt az ország – és az emberiség – legjobbjainak alapvető szándékai között.

Ebben az elkerülhetetlen és szép küzdelemben ismételten fölmerült a végrehajtó hatalmat és a közigazgatást irányító, nagy hatalmú személyek és csoportok emberi (morális és intellektuális) minőségének a kényes kérdése. Nem hinném, hogy az állam humánus (gondoskodó, oltalmazó) funkcióinak visszanyesése – pl. az ingyenes, mindenkinek egyformán járó egészség- és oktatásügy megszüntetése, a közszolgáltatások értékcsökkenése, a szociális és egyéb segélyek elleni eredményes, antihumanista és antiegalitárius (nagyon sikeres) támadások – a végrehajtó hatalom és a közigazgatás vezetőinek az erkölcstelensége és hiányos tudása miatt következett be, az okok itt mélyebbek, általánosabbak és személytelenebbek. Ugyanakkor látható volt az is, hogy az antihumanista fordulat az államéletben megtalálta a maga képmutató vagy brutális képviselőit, akiket aligha illet meg a választott vezetőknek amúgy valamennyire kijáró tisztelet (amely nem a személynek, hanem az „officium”-nak, esetünkben a nép képviseletének szól).

Az azeri gyilkos szabadon engedése és az örmény—magyar diplomáciai kapcsolatok megszakítása riasztó fényt vet a magyar állam egyik fő problémájára.

Arra ugyanis, hogy az álmélkodásra méltóan gigászi hatalmú állam élén felelőtlen és tudatlan emberek állnak.

Félreértés ne essék: én nem csodálom az örmény nacionalistákat azért, mert mindenáron börtönben akarnak tartani egy elítéltet, a bosszú és a megtorlás eszméje távol áll attól a gondolatkörtől, amelyet szeretni tudok. Arról se fogok itt moralizálni, hogy Magyarország kormánya olyan diktátorokkal tart fönn intim kapcsolatokat, mint Ilham Alijev, Azerbajdzsán ura – ezt más ún. demokráciák is megtették és megteszik, élükön az Egyesült Államokkal, Nagy-Britanniával és Franciaországgal. (És valamennyien rosszul teszik.)

Ugyanakkor az egyszerű újságolvasó számára is nyilvánvaló kellett hogy legyen: ha kiadják a nacionalista azeri gyilkost hazájának, amelyben jelentős erők – beleértve Azerbajdzsán állam némely vezetőit – ünneplik ezt a pasast, aki álmában megölte baltával az egyik felebarátját mindössze azért, mert az illető örmény, akkor lehetséges, hogy elnöki kegyelemmel szélnek eresztik. Aki ezt a döntést Pesten meghozta, nincs eszénél.

Az a tény, hogy a magyar állam élén a nagyvilág ügyeiben eligazodni képtelen, agresszív és felelőtlen, vénülő kamaszok állnak – emlékezzünk a saját megyéjében is rosszul tájékozódó debreceni és hódmezővásárhelyi polgármester világpolitikai matinéföllépéseire – , egyszerűen rémületes. (Bevallom, engem az is megriasztott, amikor a volt miniszterelnök, Gyurcsány blogot indított a rá jellemző óvatlansággal, s kiderült, mit tud a világról. Semmit.)

A magyar állam vezető személyzete – s az ellenzéket, beleértve sajnos az ellenzéki sajtó nagy részét, sem véve ki – egyáltalán nem látszik érdeklődést mutatni a külvilág, így a külföld iránt, ez kiviláglik szószólóinak az ilyesmit érintő fölületes, tudatlan, bizarr utalásaiból, történelmi érzéketlenségéből. Az is jellemző, hogy a legközhelyesebb nyugati „elemzésekből” indulnak ki akár közvetlen szomszédaink megítélésekor. Magyarországon történelmi monográfiákat lehet írni (és publikálni!) erdélyi kérdésekről román nyelvtudás nélkül. Magyarország majd fél évszázadot töltött el a szovjet érdekszférában, mégis: ellentmondás, vita nélkül lehet bármilyen légből kapott ostobaságot és kitalációt világgá kiáltani a Szovjetunióról és a szovjet rendszerről, az orosz kultúráról. Magyarország négyszáz évet töltött el a Habsburg-birodalomban, de az osztrák-cseh történelem épp oly ismeretlen itt, mint a kaukázusi.

Megint csak a félreértések elkerülése végett: én nem tekintem a világban való helyes tájékozódás ismérvének a nagyhatalmakkal szembeni szolgalelkűséget, és éppen ezen a helyen magyaráztam el, miért tartom demokratikus értéknek a nemzeti függetlenséget, a nemzeti önrendelkezést.

Egyszerűen csak azt látom, hogy államunk lelkiismeretlen vezetői minden érdemlegesebb ok nélkül veszélyeztetik Magyarország presztízsét és érdekeit. Hozzáértés nélkül, magánügyükként kezelik a külkapcsolatokat, mint az apró reneszánsz fejedelemségek uralkodói – tönkre is mentek ebbe – , holott az állam, amelyet irányítanak, nem az övék, mi több: erre az államra szükségük lenne az állam polgárainak. Minden tisztességes hivatalnok (s a legtöbb hivatalnok persze alkatilag konzervatív, ha nézeteiben olyik talán nem annyira) megmondhatja, hogy az állam ide-oda rángatása dilettáns politikai ötletek alapján nem helyi, hanem rendszerszerű károkat okoz, mert az állam intézményei összefüggenek egymással. Válság idején pedig ez katasztrofális.

Föltűnő, hogy a nemzeti retorikával kakaskodó magyarországi államvezetés mennyire nem érti a nacionalizmust. Ki gondolhatta azt, hogy a sovén okokból orgyilkosságra vetemedő azeri katonatiszt sovén okokból történt szabadon engedése nem váltja ki az Azerbajdzsánnal nemrég még háborút vívott, nacionalista lázban égő, sokat szenvedett Örményország hangos fölháborodását? Ki gondolhatta azt, hogy az amúgy is bajkeverő hírében álló magyar kormány ezt megúszhatja?

S gondoljunk bele: ezek az emberek irányítják a kórházainkat, az energiaellátásunkat, az úthálózatunkat, a hulladéktemetőinket, az atomerőművünket, a múzeumainkat, az operánkat, a hadseregünket. Örülhetünk, hogy – hála néhány becsületes tisztviselőnek – még állnak a hidak, söprik az utcát, kiviszi a postás a nyugdíjat. Annyit, amennyit.

Addig, ameddig.

S végül meggondolandó: milyen rendszer az, amely így válogatja ki a vezetőit? Milyen társadalom az, amely hagyja magát így vezetni?

Mi lesz itt, ha jön az árvíz vagy a földrengés?

Mert azt, hogy mi történik, ha menetelnek a terrorista hajlamú náci rohamosztagok, már tudjuk.

És még …

Obamát aggasztja a kegyelem, Washington magyarázatot kért Budapesttől

“Obama elnököt mélységes aggodalommal töltötte el a bejelentés, miszerint Azerbajdzsán elnöke megkegyelmezett Ramil Safarovnak” – áll a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője, Tommy Vietor által kiadott közleményben.
“Tolmácsoljuk az azeri hatóságoknak a Safarovnak adott kegyelem miatti csalódottságunkat. Ez a cselekedet ellentétes a regionális feszültség csökkentése és a megbékélés érdekében tett erőfeszítésekkel” – hangsúlyozta a közlemény.

A Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője hozzátette, hogy Magyarországot is megkérték arra, magyarázza meg a Safarov hazaküldésével kapcsolatos döntését.

Közleményt adott ki pénteken az üggyel kapcsolatban Patrick Vetrell, az amerikai külügyminisztérium szóvivője is, aki úgy fogalmazott: “További részleteket várunk Magyarországtól azzal a döntéssel kapcsolatban, hogy Safarovot átengedte Azerbajdzsánnak”.
A külügyi állásfoglalás is arról szólt, hogy az Egyesült Államokat aggasztja a kegyelem, amelyben az azeri elnök a Bakuba pénteken hazatérő katonatisztet részesítette. A dokumentum emlékeztetett arra, hogy Safarov életfogytig tartó szabadságvesztését töltötte Magyarországon.

És még …
 
Bazdmeg Viktor! Neked volt pofád, a te “köz(g)éposztályod” finanszírozása érdekében, pár fillérnyi azeri pénzért lejáratni AZ EGÉSZ ORSZÁGOT, ELADNI ANNAK MARADÉK TEKINTÉLYÉT?! Ugye neked saválló acél-lemezből van a fizimiskád? Apád verte is azt rendesen, de sajnos nem a “húszkilós samuval“. Ezt meg most RAJTUNK vered le?! Mert nincs még elég pénzed, meg a Simicskacsányidemjánestébé haverodnak sem? Hát nem tömődött még tele a zsebetek a szegényektől sőt, az egész országtól eleddig ellopott milliárdokkal? Most még egy azeri Senkiháziseggét is ki köll nyalni, hogy legyen még pár milliárdotok az egyik off-shore bankszámlátokon?Bazdmeg Viktor! Nem kéne már elhúznod neked, meg a bandádnak is innen a jó büdös francba? Bakuban a “manat”-kötvényeitekből egy darabig el tudnátok éldegélni! Ugye, Viktor?

És tudod mit: még ki is fizetjük nektek az egészet, csak már Bakuban látnák mindannyiótokat!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

15 hozzászólás on “A Haza árulása”

 1. emigrant szerint:

  Kedves Szendam!
  Igen, látom, megérkezett TGM írása. Remekműnek tartom. Gyorsan szétnéztem a neten, dagad-e már eléggé a nemzetközi botrány. Sajnos (még?) nem. Úgy látom, hogy mivel ez a dolog a hagyományos fideSS módszer bevetésével kezelhetetlen, azaz széthazudhatatlan, az agyonhallgatást fogják választani, és felelőst sem neveznek meg. Azaz jön a B-variáció, a következmények elmaradása, e sportágban szerintem Magyarország abszolút világcsúcstartó.. Az USÁnak meg majd válaszolnak valami tenyérbemászó arcátlanságot, ahogy már megszoktuk.
  Üdvözlettel: emigrant

  • szendam szerint:

   Kedves emigrant!
   Igen, ezúttal TGM “nagyot” írt és ráadásul még “ütőset” is. Ámde “kijafasz” olvassa ezt azon, cca. 1,1-1,2 milliónyi orbánhívő közül, akik még mindíg és mindezek/mindenek ellenére is hajlandóak lennének ennek a … 👿 … alaknak a hatalmát akár a Végítélet Napjáig is prolongálni?
   Persze a “Judgement Day” már nincs olyan messze: 2014. márcusa/áprilisa! Kivéve, ha addig valamilyen “népérdek” okán nem hoznak egy újabb, abszolajte “demokratikus” törvényt! … előtte persze “megkonzultálva”: a kb. 800 visszaküldővel!
   Üdv! szendam

 2. Fehér Klára szerint:

  Nem örülnék neki, de nincs kizárva, hogy valamelyik fél(vagy tán egészen)ázsiai nacionalista megoldja számunkra a kérdést…Mondjuk egy jól irányzott lövéssel. Még ha három TEK-es őrzi még a budin is…

 3. kekec szerint:

  Olvastam olyan javaslatot is a NET-en, hogy majd Orbán és bandáját adjuk ki az örményeknek… Én benne vagyok!
  áthoztam ide a másik poszttól a hsz-met, mert ide jobban illik:
  szendam
  Ezek tényleg azt hiszik, hogy ha egy ilyen ügyletet péntekre időzítenek, akkor az lecseng majd egy hétvégén, és hétfőre majd elfelejtik? Majd jövő héten megnézzük, hogy mennyibe kerül ez nekünk – forintosítva. És akkor még az elnökválasztási hajrában a MINDKÉT oldal által körüludvarolt örmény lobbiról még nem is szóltunk.
  Ja: és ezek után akár csak egy fabatkát is elfogadni az azeriaktól – nyílt beismerés lesz!
  Csak egy moral insanity nem képes felfogni, hogy itt a “haza becsületének” a kiárusításáról van szó! Amit a költő az alábbi viszonyrendszerrel érzékeltetett:
  “Kinek drágább rongy élete
  mint a haza becsülete”
  és mit kezdjünk az évszázados lemosott gyalázat után a mostani mocsokkal?
  “Mit rákentek a századok,
  Lemossuk a gyalázatot!”
  Aki a nemzet becsületét árulja – az nemzetáruló! Az ne papoljon ezek után erkölcsről!

 4. kekec szerint:

  Közben “előkerült” az azeriek levele (naná: az MNO-n)
  http://mno.hu/belfold/itt-a-bizonyitek-hazudtak-az-azeriek-1102783
  amire Fábius/varánusz reakciója (már persze a hitelt érdemlőség kétségbe vonása mellett)

  “Mit is bizonyított a Csúti Zsebnéró ha igaznak tételezem fel – eszemben sincs – a levelet?
  Hogy nem rosszindulatú buta kurva, hanem CSAK hiszékeny buta kurva? Akit ugyanúgy baszogat tovább az egész világ. Eredmény ez én mondom.”
  Az elmúlt 2 évben is az örmények folyamatosan jelezték a kormánynak, hogy Azerbajdzsán ezt a gyilkost hősnek tartja, és tiltakoztak a kiadatása ellen. Tehát a “hiszékeny buta kurva” nem igazán opció!

 5. gondolkodo szerint:

  Kedves Vezetőnk dilettantizmusával elérte, hogy az egész világ médiumaiban vezető hír lett, ott is vele foglalkoznak, ahol eddíg ritkán.
  Torkosborz Vezérünk megszívta. Felült egy olyan mentalitású ember ígéretének, mint ő. (“Ne azt figyeljék, mit mondok, hanem mit teszek!”)
  Eddíg nem is lenne baj, ám:
  – eddigi ténykedésével bebizonyította, hogy tanulásra képtelen, tehát ennek az ügynek sincs számára konklúziója;
  – nem csupán ő és dicső társai járatták le magukat, hanem lejáratták az országot, benne minket, a “magyar” nevet!
  Ráadásul hülyének nézi az egész világot, európai egyezményre hivatkozik olyan országgal kapcsolatban, amelyik ázsiai, nem is tagja az EU-nak.
  .
  Hadd idézzek Dave Gilpin-től:
  ” Soha ne rösteld elimerni,hogy tévedtél. Azzal csak azt mondod, hogy ma bölcsebb vagy, mint tegnap voltál.”
  .
  (Utánanéztem, Ő az:
  http://www.davegilpin.com/ )
  .
  Mivel sem Vezérünk, a Kedves, sem kormánya egyik tagja sem ismerte/ ismeri be tévedését, a következtetést mindenki vonja le magának…
  .
  Cinkosságot vállalni olyannal, aki álmában baltával gyilkolja le egyetemi évfolymtársát, nem vetít jó fényt az illetőre!
  .
  Hőn Szeretett Vezérünk és kormánya, az (i)gazságügyi minisztériummal egyetemben elérte, hogy a világ már nem azt boncolgatja, mit jelent “félázsiai népség”-nek lenni, hanem teljes ázsiainak tart. Mindnyájunkat, magyarokat. Ezek után csak sunnyoghatunk, hiába hangoztatjuk ezer éves keresztény államiságunkat.
  A Korona, István király koronája, állítólag mágikus erővel bír, ha arra illetéktelen teszi fejére az keservesen meglakol.
  Adja Isten, hogy így legyen és Őátvertsége felpróbálja!

 6. öregszeder szerint:

  Azért azt fontosnak tartom kiemelni, hogy ami történt, az maga a vegytiszta Hazaárulás. Pénzért eladta Fa-Jankó-orbán az ország becsületét és ezzel a jövőjét is. Miről vartyog akkor az a sok fideszes-kdnpés-jobbikos “jobboldal”? A világ szemében ugyanolyan gusztustalan, undorító, hitvány, hitszegő nép lettünk, mint amilyennek a II. v.háború befejezésekor látott a világ minket. Milyen jól jönnek még ehhez az újnáciaink vonulgatásának,balhéinak, cigány-és zsidóveréseknek a hírei. Azt pedig kikérem magamnak, hogy hazaszeretetről, magyarságról egy ilyen szarrágó, pénzéhes “asshole” és bandája oktasson ki nap mint nap.
  Ha az ellenzéknek ez sem lesz elég ok az összefogásra, akkor elmehetnek ők is a ¶csába.

  • gondolkodo szerint:

   “…az maga a vegytiszta Hazaárulás.”
   A mi szemszögünkből, ámde “audiatur et altera pars”!
   A király nem követhet el hazaárulást, hiszen az egész ország mindenestől (polgárostól, sőt azok személyesnek hitt vagyonával együtt!) az ő tulajdona!
   Eladhatja, elzálogosíthatja (nem sorolom a történelmi példákat, nem regénynek helye ez…), az övé.
   Anakronisztikusnak nem szabad tekinteni, mert a Graz-i Műintézmény Kihelyezett Tagozatában (Magyarország, mert az államhatárra helyezték át a “megszüntetett” OPNI kerítését) az idő visszafelé folyik!

   • szendam szerint:

    Kedves “gondolkodo”!
    Vityu kán nem király! Ha az akar lenni, azt tegye abban a bizonyos “grazi intézményben”!
    Jut eszembe: a magyar történelem során hány Vityuhoz hasonló országvezető volt, aki ennyi kárt okozott MINDÖSSZE KÉT ÉV ALATT a saját(!) hazájuk(?)nak?!
    Üdv! szendam

 7. öregszeder szerint:

  Annyira pipa vagyok, hogy elfelejtek leírni mindent, amit akartam.Pl még azt, hogy még el sem felejtette a nemzetközi közvélemény a magyar-izraeli “barátságos” focimeccsen tanúsított sportszerű viselkedésünket sem. Bár azt valsz. azért mondja a jobboldal barátságosnak, mert élve távozhatott a vendécsapat a pályáról. Hogy a magyar mennyire sportszerű és vendégszerető, az már egy más kérdés. Mint ahogy az is, hogy ki volt az az idióta, aki ezt a meccset megszervezte? Ezt is hozzá lehet adni a “kis” Hazaáruláshoz. Ahogy a nete-en láthatjuk, olcsón megvehető, becstelen országnak tart minket a világ.

 8. kekec szerint:

  Öregszeder
  Majd meglátjuk mennyien jönnek ki 11.45-re a Kossuth térre. Én megyek. Csak előbb 11-kor rendhagyó évnyitó a Szalay utcában a DK-val és Gyurcsánnyal.

 9. […] Mivel kazah baltásgyilkosunk pillanatnyilag nincs raktáron (az ügyről összefoglaló itt olvasható!), a Bélyeg-ötlet már elsütve! -(lásd itt!), hát nem maradt más hátra, mint az […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s