Ilyen nincs és mégis van!

Emlékszik még valaki erre a knézyjenős (Isten nyugosztalja!) felkiáltásra, amikor Egerszegi (“Egér”) Krisztina óriásit úszva elsőként csapott rá a medence falára? Nos ezt a kifejezést azóta is az elképzelt, de reálisan nem várt teljesítmény megvalósulására használjuk.

A mai napomat amolyan net- és postmentesnek szántam. Rá sem akartam nézni a bologmra, a mail-fiókomra és az aktualitásokra sem. Időnként a magamfajta blogger is megcsömörlhet, ugye? Aztán persze (mint mindíg) közbe szólt az élet, meg a telefon. Alig egy órával ezelőtt felhívott blogkövető barátom, s számon kérte rajtam a hallgatásomat. “Hajnal óta ott virít a hír a nepszava.hu-n, s te még mindíg nem írtál semmit. Az még talán megszokható, hogy az impotens ‘ellenzék’ minden magaslabdát lecsapatlanul hagy, no de már te is beálltál a sorba?!

No, gondoltam, érdemes lenne rákattintanom az általa megadott linkre. Meg is tettem, elolvastam a cikket, aztán visszahívtam a havert:

– Drága Barátom, én itten azt olvasom, hogy Viktor király, meg a szerviensei idén február végén kimentek Frankfurt am Mainba és a német kereskedelmi és iparkamara rendezvényén számos, jólmenő vállalkozó előtt nagyképűsködtek. Ennek során az egyik kiszármazott és gazdag magyar (Csukás István) 10 milló forintos felajánlást tett a száz legszegényebb honi család kisegítésére, s ebben pont ettől a miniszterelnök-féleségtől kért segítséget, mivel a “jótékonysági szervezetekkel kapcsolatosan rossz tapasztalataik vannak” (megjegyzem: nekem is! – szendam). Persze ezt a Mi Istenkirály-Főkormányzónk úgy engedte el ezt az egészet a füle mellett, ahogyan az a “Nagykönyv“-ben le vagyon írva. De mivel Csukás nem hagyta annyiban a dolgot, hát nagynehezen (májusban) kijelölt egy “miniszterelnöki megbízottat”‘ a méltán közismeretlen Nagy István, Újpest egykori alpolgármestere (jelenleg országgyűlési képviselő) személyében, aki azt a nagyszerű “módosító indítványt” tette Csukásnak, hogy ezt a tízmillát a szegények helyett inkább az újpesti focicsapatnak adja át, persze “ünnepélyes keretek között“. Erre pedig Csukás azt mondta: “Csodálkozásunkat leplezve egy határozott nem volt a válaszunk, s ezzel be is fejeződött rövid beszélgetésünk“. … Eddig értem a dolgot, de mi ebben a hírérték?

 – Hát nem érted?! Ez a Mocskos Disznó a felajánlott tízmillát is inkább a szaros magyar focira fordíttatná, mint a valóban rászorulók közel ötmilliós táborára! Hát miféle ember ez, és miféle az is, aki egy ilyen javaslatot van képe közvetíteni a külhoni felajánló felé?

 – Kedves Barátom! Attól tartok, hogy Te nagyon le vagy maradva a honi események követésében. Szerinted ez a tízmilla “A Hír“? Hát akkor mi az, amikor három-millió embertől úgy zsaroltak ki 3000 milliárd forintot, hogy áz általuk közvetetten megvásárolt, 1300 milliárd forintnyi államkötvényt (tehát az államnak kölcsön adott pénzüket) egyszerűen bezúzatták, s cserébe egy lófasszal felérő, de még azt sem beváltott ígéretet kaptak? Ez szerinted nem “lenyúlás“? De amikor “egységessé, arányossá és igazságossá tették” a személyi jövedelemadózást, s ezzel csakis a havi 300 ezer fölött kereső 15% járt jól (míg a “maradék” pedig marha rosszul), s az ezzel kieső 500 milliárdos állami bevételt a 85% megadóztatásával, a világ egyik legmagasabb (27%) áfájával ellensúlyozták, akkor nem a szegények pénzét lopták el a gazdagok javára? Amikor ez az Alak olyasmiket merészel kijelenteni, hogy szerinte az államnak teljesen ki kell vonulnia a felsőoktatás finanszírozásából, s így kiszorítva a korabeli önmagához hasonló, vidéki (szerinte) “senkiháziakat” a diplomaszerzés lehetőségétől, viszont az úgynevezett “elit” géndegenerált leszármazottjainak szélesre tárja a kaput, az nem lopás a szegényektől? Amikor lerohasztja a vállalkozásokat, s így ellehetetleníti a munkehelyeket, közben pedig ezzel párhuzamosan kilencről három hónapra csökkenti a munkanélküli segélyt, nettó 61 ezerről brutto 47 ezerre csökkenti a közmunkások bérét, 28500-ról 22800-ra a minimális szoc.támot, helyben topiztatja a családi pótlékot, s közben a be sem fizetendő adó mértékéhez köti a családi “adókedvezményt”, akkor ez nem a szegények lenyúlása? Ez nem a “szegények zsírján gazdagok hízlalása”? Amikor a kolontári vörösiszap-katasztrófa károsultjainak magánszemélyek és vállalkozások által összedobott 2 milliárdos alapot simán lenyúlták azzal a szöveggel, hogy e pénzből majd “települést fejlesztenek”, avagy amikor kitalálták, hogy a cégek a focicsapatoknak fizetett adományaikat leírhatják az adójukból, az nem ugyanazon szemétség, amikor ez a “nagyistván” nevezetű miniszterelnöki senkiházi a szegényeknek ajánlott pénzt egy nulla-teljesítményű focicsapathoz irányíttatná át … “ünnepélyes keretek között”?

 – No de ez az egész, ez a teljesen részvétlen, hidegszívű hozzáállás egyszerűen elképesztő!

 – Igen! Ebben teljesen igazad van.

… és ezt …

szendmondta!

Reklámok

15 hozzászólás on “Ilyen nincs és mégis van!”

 1. Fehér Klára szerint:

  Kedves “szendam”!
  Hát ez tényleg vérlázító! Csak sajnos tényleg az lesz, hogy a legtöbb magyarnak ez nem “hírérték”. Eszembe jutott Hofinak egy jelenete, úgy szól, hogy szétnyitja az újságot és kérdezi: “Na, ma ki lopott”? Még nem állt össze a “kritikus tömeg”. Még ez sem elég. Vajon mi váltja ki végre a magyaroknál, mit kell még ellopni tőlük, hogy végre meginduljanak…?

 2. Wolffie szerint:

  Kedves Szendam!
  Sajnos, jellemző az általad kiposztolt eset erre a rablóbandára! Már annyira jellemző ez, hogy az embereket ez már hidegen hagyja. Már csak legyintenek, hogy “na, ma is elloptak valamit?”
  Minden napra jut valami, és ez veszélyes dolog. Ugyanis a kicsikre már immunis a társadalom, és egyre nagyobb dolgok kellenének, hogy “kicsapja a biztosítékot”. Persze, lehetséges, hogy egy apró dolog miatt fog egyszer elszakadni a cérna, ki tudja?!
  Mellesleg érdeklődöm, ezt már olvastad?
  http://asbarez.com/105143/breaking-news-armenia-suspends-relations-with-hungary/
  Üdv,
  Wolffie

  • szendam szerint:

   Kedves Wolffie!
   Igen, ismertem a hírt, hiszen a honi net is ezzel van tele. Ippeg most, úgy 30 perce ki is posztoltam az egészet!
   Köszi és üdv! szendam

 3. kekec szerint:

  Bizony szendam, ez a diplomáciai kapcsolatok megszakítása, Magyarország égetése az egész világ előtt (és ennek során a magyar zászló letépése az örmény nagykövetségünkről- teljesen indokoltan) megért volna egy posztot. Ehhez képest ez a 100 szegény család vagy a foci problémakör nem tűnik annyira fontosnak és “világra szólónak”
  Nem vagy eléggé résen, tudhatnád, hogy minden napra juttat valamit a népnek a qurmány. Kenyérre nem telik, ezért cirkuszt. Itt nem lehet lazítani!

  • szendam szerint:

   Kedves “kekec”!
   A helyzet az, hogy ma egész nap egy jó bográcsozós/sörözős ultipartin vettem részt, így nem tudtam (akartam) most ezzel a témával (is) foglalkozni. De úgy fél órával ezelőtt pótoltam a hiányosságaimat!
   Üdv! szendam

 4. öregszeder szerint:

  Egyszer, régebben az ATV-n néztem Lázárt Kálmán Olgánál. Olga egyik provokatívnak szánt kérdésére Lázár felháborodottan reagált: ” …hát minek néznek minket!?”. És akkor Olga csendben maradt, nem válaszolt.
  Egyébként elég csak a hirkereső.hu címeit felsorolni és már szégyenlem magam, de meg is ijedek, mi lesz itt? “Örményország megszakítja kapcsolatait Magyarországgal”. “Uniós eljárást indítottak Magyarország ellen”.” Elengedett gyilkos: Obama magyarázatot vár Magyarországtól”. “Felsült, és hallgat Lázár”. “Die Welt: Orbán nem kiszámíthatatlan, hanem rafinált”. És így tovább!!!
  “”Magyarország és Azerbajdzsán közösen megnyitották az utat az ehhez hasonló bűncselekmények megismétlődése előtt. Ezzel a döntéssel egyértelmű üzenetet küldenek a mészárosoknak. A gyilkosok ezek után már tudják, hogy büntetlenséget élvezhetnek az etnikai vagy vallási gyűlölet miatt elkövetett gyilkosságért” – mondta az örmény elnök az ENSZ-tagállamok Örményországba akkreditált nagyköveteinek, azt is hozzátéve, hogy Magyarország hitszegő.
  Mit merészel még ez a bandita társaság!!!! De ha valaki ezt a nyilvánosság előtt szemükre veti, akkor felháborodnva magyarellenesnek nevezik a vádlót.

 5. öregszeder szerint:

  Még hozzá kell tennem az örmény történethez, hogy ez orbán viktor, navrasics tibor és martonyi urak hírhedt pávatánca. Ebben a sorrendben lesznek vádlottak is a nemzetközi bíróság előtt. Az örmény elnök az ENSZ követek által állásfoglalásra szólította fel az általuk képviselt országokat. Gyanítom, hogy ők lesznek a vádlók. Kellett ez nekünk néhány milla dollárért vagy euróért, hogy az IMF ne nézhessen a könyvelésükbe? Az nem számít, hogy a világ terrorista támogató, hitvány, hitszegő országnak néz minket, akinek nyilvánosan lábbal tiborják és leköpik a zászlaját (ami engem kurvára sért és bánt, de nem szólhatok, mer jogos)! Annyira pitiánerek, hogy az már Grand Piti. És persze repedtsarkú, földútszéli, büdösbukszájú, vérbajos lotyók!!! Mintha az ország jobboldali vezetése miatt hitszegőnek nézett volna már a világ minket. Meg is fizette az árát az ország helyettük életekkel, területtel. Kedves fideszes bunkók!! Erre adtátok a voksotokat? Biztos ezt akartátok? Nem lesz ebből határrevízió, Trianon felülvizsgálata, országgyarapodás, higgyétek el!Ez az út tragédiába viszi az országot is és az egyént is!! Ébresztő már, a fene egy meg!!!

  • Fehér Klára szerint:

   Felfoghatatlan, hogy az egész világ döbbenten és irtózattal néz a Hazámra, ezek meg kiállítják ezt a nyugdíj tolvaj szőke ribancot magyarázkodni…Ha eltekintünk a személytől, – elég nehéz mert ennyire gusztustalan ember nincs még egy ebben a minden emberi hulladékot keblére ölelő pártban sem – akkor is egy párt szóvivőt kiállítani egy ilyen súlyos ügyben…

   • szendam szerint:

    Kedves Klári!
    Csatlakozom a véleményedhez: pfujj! Nemrég közzé tett posztomban kisebb “csokrot” kötöttem az “azerigate”-ről alkotott véleményekből!
    Üdv! szendam

  • szendam szerint:

   Kedves “szeder”!
   Köszönöm a kommenteket és a linket is. Utóbbi alapján már közzé is tettem a legújabb, a témával foglalkozó posztomat!
   Üdv! szendam

 6. emigrant szerint:

  Én TGM hozzászólását ajánlom mindenki figyelmébe: :http://hvg.hu/velemeny/20120901_ormenyektgm
  Erről jutott eszembe egy orbánra vonatkozó epitheton ornans, ezúttal egy Petőfi nevű költőtől kölcsönözve: “a Hülyeség Kalapácsa”.
  IQ ügyben nyerésre állok.

 7. kekec szerint:

  Fehér Klára
  A ribancra találtam másik helyes (már nem emléxem hol olvastam) kifejezést: szennyorita.
  szendam
  Ezek tényleg azt hiszik, hogy ha egy ilyen ügyletet péntekre időzítenek, akkor az lecseng majd egy hétvégén, és hétfőre majd elfelejtik? Majd jövő héten megnézzük, hogy mennyibe kerül ez nekünk – forintosítva. És akkor még az elnökválasztási hajrában a MINDKÉT oldal által körüludvarolt örmény lobbiról még nem is szóltunk.
  Ja: és ezek után akár csak egy fabatkát is elfogadni az azeriaktól – nyílt beismerés lesz!
  Csak egy moral insanity nem képes felfogni, hogy itt a “haza becsületének” a kiárusításáról van szó! Amit a költő az alábbi viszonyrendszerrel érzékeltetett:
  “Kinek drágább rongy élete
  mint a haza becsülete”
  és mit kezdjünk az évszázados lemosott gyalázat után a mostani mocsokkal?
  “Mit rákentek a századok,
  Lemossuk a gyalázatot!”
  Aki a nemzet becsületét árulja – az nemzetáruló! Az ne papoljon ezek után erkölcsről!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s