A Vezérért a síron is túl!(?)

És akkor a pasas – miután Vityu kán az összes magyar diplomata előtt bejelentette, hogy le van szarva az EU, meg az USA, meg midenki, aki nem éri fel (a hozzá hasonlóan beteg) ésszel azt a Nagyszerűséget, amit ippeg ő, meg a “Jobbkeze” művel ezzel a “mintának” szánt, de azért nálánál (talán) jobbat is megérdemlő országgal –  felállt és beszélni kezdett.

Az egykori “privatizációs kormánybiztos, aki majd’ napra pontosan akkor lépett be a Korabeli Állampártba, amikor a Jelenlegi Állampárt megalakult. Az, aki mindezek ellenére nem csak az Antall-, hanem mindkét Viktoriánus Kormányban is külügyi főlótuszkaktusz lehetett. Az, aki a híres amerikai “Baker & McKenzie” ügyvédi vállalkozás magyarországi üzlettársa volt, s ezen minőségében a saját villájában hozta össze “konzultálni” a leendő kormányfőt a volt sukorói beruházókkal. Az, aki egyesek teljesen téves véleménye szerint “egy úriember“, a semmiféle (jogászi) szakmai szempontból hozzá nem hasonlítható Kenyéradó Gazdájának tercelve, volt orcája kijelenteni azt, hogy a magyar diplomáciai képviseletek munkatársainak legfőbb feladata a Vezér védhetetlenül szagos seggéből áradó “illat”, illetve a Vezér hülyeségeinek megmagyarázása, megvédése. Ennek során meg is dícsérte (sőt,  követendő példáknak állította be) azt a három, “sajtólevelező-szakon lepéhádézott” nagykövetet (Washington, Bécs és Berlin), akik voltak képesek arra, hogy a mértékadó külhoni lapokban megjelent Vezérbírálatokra (mint blaszfémiákra) úgy önmagukat, mint az őket delegáló kormányt, meg úgy általában az egész országot lejárató “olvasói levelek“-kel reagáljanak.

Nos, az a helyzet, hogy én tegnap találtam a neten egy nagyon kemény Orbán-bírálatot! Néhány perc az egész (csak hang!), érdemes rákattintani – felszerelkezve pártucat papírzsebkendővel, a röhögés miatt kicsordult könnyek felitatása végett!

Szóval kedves Martonyi “külügyminiszter” “úr”! Arra lennék én nagyon kíváncsi, hogy ezen kritikával szemben ugyan melyik nagykövetének, avagy konzuljának köllene aktívan tiltakoznia? Ugyan melyik nemzetközileg elismert lapban köllene “olvasói levelet” írniuk? Géza ugyanis (sajnos) már halott, s ma csupán az Odafenti Kocsmákban és Kabarékban szórakoztathatja egykori pályatársait az Önhöz, meg a maga Főnökéhez hasonló, felfuvalkodott barmok kikarikírozásával!

Van Orbanisztánnak mennyországi nagykövete, avagy Sokadik Benedeknél fogja az ottani magyar “diplomata” kezdeményezni Hofi (Hoffmann) Géza utólagos kiátkozását? Mert még ez is kitelik maguktól, miniszer “úr”!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

19 hozzászólás on “A Vezérért a síron is túl!(?)”

 1. bonhomme szerint:

  Martonyiról egy éles emlékem van: 2001.09.11-éről, midőn azt nyilatkozta: – Mi segítenénk, de még nem kaptunk felkérést Amerikától…
  Azért ez olyan jópofa dolog, mint mikor az egér felkínálja az elefántnak, hogy masírozzanak együtt , és ő is legalább olyan hangosan csapja majd oda a bakancsot…

  • szendam szerint:

   Kedves “bonhomme”!
   Bevallom őszintén, nekem “martonyi” csupán egy alkalmazható ürügy volt ahhoz, hogy a linkelt hofi-youtube-ot közzé, közkincs-csé tegyem! Úgy engem igazából “martonyi” nem zavar. Ő is csak egy gerincvesztett mameluk, aki “Just a brick in the Wall”! Mint ilyet én, mint a demokrácia és az igazság “őrkutyája”, legfeljebb csak lepisilni szoktam! 😉
   Üdv! szendam

 2. Wolffie szerint:

  Kedves Szendam!
  Köszönöm…:-) Mindíg szerettem Hofi humorát, igyekeztem minden műsorát meghallgatni.
  Elképzelem, manapság micsoda műsorokat készíthetne, a tartalomról gondoskodnának a cikkben szereplő balfékek.:-)
  Bevallom, nagyon hiányzik a mester.
  De abban nagyon igaza volt Hofinak, hogy a humorod, azt nem veheti el tőled senki, az a tiéd! Mint ahogy az is, amit eddigi életed során már megtanultál. Az is a tiéd, azt sem veheti el tőled senki.
  Üdv,
  Wolffie

  • szendam szerint:

   Kedves Wolffie!
   Ismét egyetértésben leledzünk! Ippeg ezért idézem olyan sokat “A Gézát”! Nagy, de nagyon nagy kár, hogy már csak Odafent kabarézik! 😦 De azért még több, mint tíz esztendővel a holta után is nagyot tud rúgni a Felkapaszkodott Alcsúti Vezérfőkormányzó ánuszába! Ugye? 🙂
   A mondás szerint: “A nevetés éltet, a nevetségesség pedig öl!”. Milyen igaz! Géza már halott, de még mindíg Él, Viktor pedig ugyan még mindíg “él”, de már régóta Halott! 😉
   Üdv! szendam
   (ps: mára én kikapcs, jóéjt Mindenkinek!)

 3. gondolkodo szerint:

  Hofi, ha ma élne, már nes is élne.
  Vagy: túleröltetné agát, mert annyi témája van,
  vagy: egyszerűem belehalna a röhögésbe.
  .
  Igazul a mondás a mai vezetésre: “Akinak humora van, mindent tud, akinek humora nincs, mindenre képes!”
  A mostani vezetésünk humor nélküli…
  .
  Kedves
  Wolffie!
  “… amit eddigi életed során már megtanultál. Az is a tiéd, azt sem veheti el tőled senki.”
  Jut eszembe:
  Az apa neveli fiacskáját:
  – Tanulj kisfiam, mert a tudást nem veheti el senki!
  – De Apa! Fölösleges tanulnom, mert a hülyeséget meg nem is akarja elvenni senki!
  .
  Hőn Szeretett Vezérünk saját bevallása szerint a középiskolában nem volt erős magyarból és történelemből, valamint a matematika és fizika sem volt erőssége.
  Lám-lám, mégis az akkori legerősebb és a legkevésbé elérhető egyetemre nyert(!) felvételt, oda, ahova azok közül is kevesen, akik már elemista koruk óta erre készültek és keményen tanultak!
  Hát akkor minek is tanulnia?

  • szendam szerint:

   Kedves “gondolkodo”!
   Naná, hogy Hofi még ma is aktuális! Hiszen semmi mást nem tett úgy bő három évtizeden át, mint kikarikírozta a csupán “nyelvtehetséggel”, de semmiféle hozzáértéssel nem rendelkező apparatcsikokat. Mivel az idiotizmus és a szolgalelkűség “nem rendszer-specifikus jelenség”, így Hofi biztosította magának az Öröklétet!
   Ámbátor élek a gyanúpörrel, hogy “A Géza” szívesen lemondana ezen hallhatatlanságáról, ha végre MI, Abszurdisztán lakói végre egyszer, ebben a kibaszott történelmünkben egyetlenegyszer a sarkunkra állva elzavarnánk a PIÓCÁKAT! 👿
   Tegyek még ehhez valamit?
   Üdv! szendam

 4. gondolkodo szerint:

  Mea culpa, mea maxima culpa!
  Az első sort kértik így olvasni:
  Hofi, ha ma élne, már nem is élne.

  • Observer szerint:

   Talált! Kiegészítem: Hofi idő előtti halálához (szerintem) nem kis mértékben járult hozzá Orbánnak a 2002-es választások két fordulója között a TF-en elmondott beszéde. Ezzel a beszéddel kezdődött el a magyar társadalom végzetesnek bizonyuló kettészakítása, szakszóval: az orbanizáció. “Kizökkent az idő; – ó kárhozat…” mondja Hamlet: És vajon “ki született arra, hogy helyre tolja azt?” – kérdezem én…

   • szendam szerint:

    Kedves “Observer”!
    Szerintem már megszületett az, aki “helyre tolni hivatott” azt a bizonyos “kizökkent”-et. Ámde amint közzé teszi az alapítványa (“Haza és Haladás”) azt a receptet, hogy az ellenzék miént és hogyan tudja I. Viktor Mihályt detronizálni, az a bizonyos Ellenzék máris arról kezd szövegelni, hogy ki és kivel, meg miért nem hajlandó együttműködni.
    … “Oh kárhozat!” … Vityu kán pedig döglöttre röhögi magát két Xanax és kétliter Házi Adómentes benyakalása között!
    Grrrr! 👿
    Üdv! szendam

 5. kekec szerint:

  Hogy Hofi milyen aktuális – mintha ma élne! “Létrehozta a visegrádi 1-eket?! Mindenkit kirúgtak a Malévtől?! Orbán jött – menedzs ment?!
  Köszi szendam, mindig jó újra hallani.

  • gondolkodo szerint:

   Hát még ha csak nosztalgiáznánk! – de sajnos ma is időszerű!

   • szendam szerint:

    Kedves “gondolkodo”!
    Ez csupán annyiban nosztalgia, hogy az Első Viktormány idején még volt Egy Hofi, aki nyílvánosan és hetente többször is kimondta a “zemberek” véleményét. Akkor meg is bukott!
    Most azonban NINCS SENKI aki nyílvánosan kifejezné/mondaná annak a minimum 5 milliónak a véleményét, kiket Vityu kán tönkre tett.Bukása ugyan bizonyos, csak nem annyira, mint a Géza által is biztosított 2002-es! 😦
    Üdv! szendam

  • szendam szerint:

   Kedves “kekec”!
   V.melyik rekommentemben éppen ezt írtam, amit Te! Azt, hogy Hofi ugyan már halott, de még mindíg él. Orbán pedig ugyan még mindíg “él”, de tkp. már halott! 😉
   Üdv! szendam

 6. kekec szerint:

  szendam – a kormányzó özvegyekről szóló rendelkezés volt az első reményt keltő mozzanat a fidesz háza tájáról! Mert tulajdonképp a valóságos a legjobb! Ahogy az egyik kommentelő írta régebben a Vaáránuszon: minden nap reménykedve nézi meg az újságok címoldalát, hogy rendelheti-e már a koszorút? Neki ennyit megérne! Azt hiszem nekünk is, csak összedobnánk akár 5 forintjával is!

  • szendam szerint:

   Kedves “kekec”!
   Ez a törvény valóban “bíztató”-nak tűnik. Jó lenne, ha többet is tudhatnánk a “háttér”-ről, de ismerve a NET-et, hamarost minden nyílvánosságra kerül.
   Ami az 5 forintot illeti: bár három kölköt nevelek, baromi kevés pénzből, de az ő jövőjük érdekében 5000-et is felajánlok! Csak már lenne mire!
   Üdv! szendam

 7. gondolkodo szerint:

  Ha már itt tartunk, ezt “cigányviccként” hallottam, de nem akarok rasszista szinben pózolni, kissé átírom.
  .
  Az egyszeri emberen “fogást” akar keresni a rendőrség, ezért felteszik neki a kérdést:
  – Szereted-e Orbán Viktort?
  – Nem!
  – Szivesen látnád-e halva?
  – Igen!
  – Elmennél-e temetésére?
  – Igen!
  – Leszarnád-e a sírját!
  – Nem! Nem! Nem!
  – Neeem? Aztán miért nem?
  – Nem szeretnék hónapokig sort állni!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s