Don Vittore és Navrapanza

Nem csak az irodalomban vannak “Összeszokott Párok” (pl.: Hacsek és Sajó, avagy Don Quijote és Sanchopanza), de a politikában is. Ilyen páros minálunk, Orbanoabszurdisztánban a teljesen hülye Don Vittore, meg az ő összes idiotizmusát “jogilag” hűséggel kiszolgáló Navrapanza!

Don Quijote ugyan bolond “volt”, de az őszinte idealizmussal átitatott legteljesebb jóindulattal harcolt a nemlétező, de maga elé vizionált “elleséggel”. A Mi Szélmalom-harcosunk azonban mindezt a maga akkut szocio- és pszichopátiája okán teszi, önmagán kívűl útál mindent és mindenkit, s ha nincsenek “óriásoknak” tekinthető szélmalmok, hát majd hazudik magának/nekünk azokat is. Cervantes hőse ugyanúgy álomvilágban élet, mint a Mi Hősünk, csakhogy míg előbbi a vágyai kiéléséhez mindössze egy vedlett bordájú Rosinantét, meg egykissé ütődött szolgát, addig utóbbi egy teljes országot és egy komplett államigazgatási apparátust kapott a Teremtőtől. A mi (Be)Képzelt Kormányfőnk pedig alapost ki is használja ezeket.

 

 Az Ország Betege tegnap például tapasztalt diplomatának, illetve nagykaliberű külügyi stratégának képzelte magát. A magyar diplomáciai misszióvezetők szokásos, éves értekezletének nyitónapján elmodott beszédében azonban csupán annyi volt a “külpol.”, mint “Mackó sajt”-ban a brummogás. Ahogyan azt a volt magyar EU-biztos és külügyminiszter, Balázs Péter megjegyezte: “A miniszterelnök ‘fordítva tartja a térképet’, és vak hitet követel meg a diplomatáktól, akiknek kötelező azt hinni, hogy a dolgok valóban fordítva vannak. Az éves misszióvezetői értekezleten a kormányfők általában rögzítik a kormányzati irányvonalat, majd felvázolják a külpolitikai lépéseket, prioritásokat, ám ebben az esetben Orbán csupán előbbinek tett eleget, míg amit az utóbbinak szánt, az külpolitikának eléggé sovány. A legszembeötlőbb az volt, hogy a miniszterelnök  megszületett a sokadik, e hétre szánt EU-ellenes kormányfői üzenet, és még örülhetünk, hogy Orbán az unión kívül másba – például a szomszédos országokba – nemigen kötött bele.

A Félbevágott Törpenapoleon ugyanis szokása szerint, már megint össze-vissza hadovált. Legelébb is alaposan vállon veregette önmagát azzal, hogy a “hüjje unijó”-hoz képest az ő Magyarországa milyen faszányosan kezelte a gazdasági válságot (csak azok az ennek ellentmondó statisztikai adatok ne lennének! – szendam), aztán még megjegyezte azt is, hogy “az euroövezet válsága tartós lesz“, melynek kezelését a jelen körülmények között a “demokrácia modellje nem könnyíti meg“. Aztán brekegett még olyanokat is, hogy ma már nem cselekedhetünk úgy, hogy elébb “megvárjuk, mit mondanak a németek“, mert  “ezt a mankót a történelem kirúgta a hónunk alól, most már nekünk kell utat törnünk magunknak“. …

 
Nem idézgetnék tovább, mert ezeket a dumákat már mindenki únásig ismerheti, s csupán a szokásost állapíthatja meg: “Őrült beszéd, de van benne rendszer!“. Az azonban mindenképpen szóra érdemes, hogy ezt az ostoba hablatyolást úgy hallgatta végig a 104 magyar diplomáciai misszó különböző rendű, s rangú vezetője, hogy nem akadt közöttük egy sem, aki felállt volna, s ujjal mutatva a Köpcösre kijelenti: “Hát ez az ember itten őrült! Sík hülye! Hívja valaki azonnal a mentőket, s mondja meg nekik, hogy hozzanak egy ‘muszájdzsekit’ is!“. S miért nem? Mert ezek az alakok nem karrier-diplomaták, hanem csupán Orbán kesztyűbábjai, akik életük főművének tekintik a Vezér ánuszából kitüremkedő aranyér véresre nyalását, az ország külképviseletét pedig úgy képzelik el, hogy a tekintélyes külhoni lapokban megjelent Orbán-bírálatokra olyan olvasói leveleket skribálgatnak jószerint futószalagon, melyekkel nem csak önmagukat, az őket delegáló kormányt, hanem az országot is kiröhögtetik. Utóbbiban a washingtoni, a bécsi és a berlini nagykövet jeleskedett eleddig , de bizonyos, hogy hamarost követőkre fognak találni. E három Díszfasz Pojácát ugyanis Martonyi János, az állítólagos külügyminiszter ezen értekezleten, mint “derék sztahanovistákat” példaképül állította a többiek elé! Anyám, borogass!
 
Miközben Dzsugasviki a “diplomatáknak” osztotta az észt (pedig neki is marha kevés van!), a közigazgatási és igazságügyi miniszter szerepét mímelő hűséges szolgája, Navra a Csicska, a pártszolgálati rádió “180 perc” című reggeli műsorában vázolta fel azt az újabb lépést, mellyel azt a bizonyos, a válság kezelését megnehezítő “demokrácia” modelljét igyekeznek kiküszöbölni. Azt az egyáltalán nem meglepő sőt, várt bejelentést tette ugyanis, hogy a választói jog gyakorlásának előfeltételéül szabandó regisztrációt (ők ezt “felíratkozás”-nak nevezik) bevezető törvényt  – annak érdekében, hogy kikerülhessék a még a saját Tákolmányuk szerint is ilyen (“sarkalatos“) ügyekben kötelező “szakmai és társadalmi egyeztetést” – a “szokásos módon”, egyéni képviselői indítvánnyal fogják szeptemberben az Orbanista Törvénygyár (leánykori nevén: Országgyűlés) elé terjeszteni!
 
NavraCsicskáról még két esztendővel ezelőtt is sok, nemfideszista azt tartotta, hogy az Orbánpárt legkultúráltabb úriembere, igazságügyi miniszterré és miniszterelnök-helyettessé való kinevezésétől pedig azt várták, hogy majd ő lesz az a “fék”, amely korlátozni fogja Orbahnführer gátlástalan hatalmi törekvéseit. Hát, mit mondjak: baromi nagyot tévedtek. Ez az alak ugyanis a 2010-es Alkotmányos Puccs óta sima szájjal hazudozik, s rezzenéstelen arccal adja nevét a legelképesztőbb, legpofátlanabb törvényekhez is!  Most például ugyan arról hazudozott, hogy “Annyi bizonyos, ha előírjuk a választópolgárok feliratkozását, akkor az államnak meg kell szerveznie, hogy mindenki a lehető legegyszerűbben intézhesse azt“, ámde a nyílvánosságra került tervezet szerint a regisztrációt csakis az úgynevezett “választási irodák“-ban lehet majd intézni. Ezen irodákból pedig darabra annyi lesz, mint az új szisztéma szerinti, egyéni választókerületekből! PONTOSAN SZÁZHAT, azaz 106! Ez pedig azt jelenti, hogy a választói jogával élni, s ezért regisztráni akaró emberek egy jelentős részét többórányi utazgatásra kényszerítik! Ez lenne az a NavraCsicska- féle “legegyszerűbb intézés”! Anyádat, Tibikém!!!
 
Ezek után már nem is csodálkozom, ha egyesekben az az ötlet is felmerült, hogy a hatalomvesztés lehetőségétől a zoknilefosásig beijedt Don Vittore hűséges Navrapanzája hamarosan előáll majd az “előregisztráció” ötletével is. Blogger-kollégám, “Poldi bácsi“, a “Regelve kergesd el!” című posztjában például azon véleményének ad hangot, hogy a Simicska-féle “Mahir Cityposter” felületein néhány hónap múlva az alábbi óriásplakátok fognak megjelenni:
 
 
Kedves Olvasóim! Azt hiszitek, hogy a fenti montázs csak vicc? Azt hiszitek, hogy ezektől az elvetemült gazemberektől nem telik ki az ilyesmi? Hát akkor tévedtek! Nem csak az “idő” és az “emberi ostobaság”, de a paranoia, a cezarománia, meg a szolgalelkű aljasság is végtelen!
 
… és ezt …
 
szendamondja!
Reklámok

22 hozzászólás on “Don Vittore és Navrapanza”

 1. öregszeder szerint:

  Szükségtelen lett volna a RÉMnek most külpolitikai iránymutatást adnia, hiszen ezt már egyszer elég bőven kifejtette. Ez volt a pávatánc beszéd. Egész életében ezt csinálta és továbbra is ez a szándéka. Ő egy mániákus hazudozó, az őt dicsőítő mértékadó véleményformálók (még drágabolgárúr is) jó esetben jószándékú hülyék, rosszabb esetben prostituáltak. A dermesztő az egészben ez a sok politikai prostituált ,akik még egy ilyen rendezvény után sem képesek odamenni és jól pofán vágni. A nemtom milyenoldali keze, Navracsics szintén egy ócska politikai prostituált, aki hosszú, vívódásokkal teli folyamat után adta fel emberi, szakmai tisztességét egy rühes hazudozó, focipartner pozíció osztogató mániájáért. Elzüllésének folyamata iskolapéldája az önfeladó prostituálódásnak és a nepotizmus mindent legyőző hatalmának. Bőőőőő-ááá!!!

 2. öregszeder szerint:

  Ja, azt meg elfelejtettem még, úgy hallottam, hogy az az elképzelés, miszerint regisztrálni a kampány indulásáig lehetne. Akkor már csak azt nem értem, hogy “mijafasznak” a kampány?

 3. ??? szerint:

  Ha jól számolom, akkor kb: 8 millió választópolgár 106 irodára az irodánként 75472 fő. Ha fejenként az adategyeztetés miatt 10 percet veszünk az 754720 perc ami 524 teljes nap.
  Számoljunk irodánként 10 munkatárssal és mivel a hivatalnokok éjszaka nem nagyon szoktak dolgozni, napi 12 órás munkaidővel. Ja meg nehezen tudom elképzelni, hogy valaki aki nem tud aludni úgy gondolná akkor inkább elmegy “feliratkozni”. Akkor az összes választásra jogosult regisztrációjához 105 nap szükséges, abban az esetben, ha folyamatosan halad a dolog.
  Tudom, hogy az országban sok a munkanélküli, akik bármikor el tudnának menni, és nem is mindenki akar szavazni …, na mindegy nem ragozom tovább a dolgot, a távolság, sorban állás (ki vállalná ezért órákig), tehát ha a 106 iroda komoly, akkor fizikailag is nonszensz. Így tényleg szükség lesz előregisztrációra, lehet majd időpontot kérni, ha valaki biztosra akar menni.
  Bocs, ha rosszul számoltam.
  És az ellenzék még mindig ott ül a Parlamentben.

  • szendam szerint:

   Kedves “???”!
   Mindenek előtt üdvözöllek a blogomon! Remélem máskor is lesz szerencsém Hozzád.
   Ami a számításaidat illeti: én nem vagyok ugyan jó matekból (nemúgy, mint “gondolkodo”), de készséggel elhiszem Neked a számításaidat! Ezek szerint ez az egész ebből a szempontból is DISZNÓSÁG!
   Miért hagyjuk?
   Üdv! szendam

   • ??? szerint:

    Kedves Szendam,
    Köszönöm, mindig szívesen olvasom az írásaidat. Nem sok helyről tájékozódom a napi politikát illetően, de az egyik, a blogod. (ezt nem hízelgésnek szántam 🙂 ) Ritkán érzem úgy, hogy valami újat tudok hozzátenni a cikkek és hozzászólók mellett, de ha lesz ilyen nem fogok habozni.
    Hogy miért hagyjuk? Talán, mert nem vagyunk gyilkosok, nem kenyerünk az erőszak és bízunk abban, hogy az igazság végül legyőzi a hazugságot. Vagy ez tündérmese???

   • szendam szerint:

    Kedves “???”!
    Háááát … köszönöm! Igyekszem rászolgálni! 🙂
    Ami a “tündérmesét” illeti: tulajdonképpen igazad van. Egy bölcs, de meglehetősen formállogikai mondás szerint: “Hazugság nincs, mert az csak úgy ‘ki van találva’!”. Ugyanakkor meg kell jegyeznem: “igazság” is sokféle van, s csak a “Valóság” az, ami egyedülvaló! Majd meglátjuk melyik győz: a hazugság, az igazság, avagy a valóság! … Ismerve honfitársaimat, nem mernék fogadásokat kötni egyikre sem.
    Várom az esetleges kommentjeidet! Örülök neki, ha még egy értelmes emberrel bővül ez a “szendamondja minifórum”.
    Üdv! szendam

 4. bonhomme szerint:

  Csak futólag említem meg ugyan benne NavraCsika parteigenossét, de azért újra közreadnám tavaszi kis szösszenetemet:

  Végjáték

  Fut Bécs felé Navracsics, a gyáva,
  NERtársai porzanak nyomába’.
  Megvénült MSZP-s, kivénhedt FideSS-es,
  Menti az irháját mind, aki fineszes.

  Szittya Suttyó szalad, fürgén szaporázza,
  a Protokolldroid alig ér nyomába’.
  Tömjén Zsoltár fújtat, kemény ez az iram,
  Führerét kérleli: – Itt ne hagyj már, Uram!

  Ám a Duce gyorsít, nem törődik vele,
  Hiszen neki Grazban van már biztos helye.
  Lézer Janó farol oda Audiján,
  Ez egyszer még segít NERtársai baján.

  – Pattanjatok be mind! Irány Ausztria!
  Le van tojva ez a csóró Hungária!
  – És utána hova? Hol húzzuk meg magunk?
  – Ne aggódj! Segít majd mindenható Urunk!

  Lopott pénz a számlán, bankkártya a zsebben,
  Nehogy nélkülözzön meszze idegenben.
  Rákóczi még elvolt milliárdok nélkül,
  Na de egy FideSSnyik? Enélkül megkékül!

  Hitték, a birka nép nem lázad fel soha,
  Veri falba fejét mind a sok ostoba.
  Nem érti, jó sorsa hogy lett ily mostoha,
  Mért sújt most mindükre népharag ostora.

  Hajh, pedig de jól ment bő két esztendeig,
  Dőzsöltek és csórtak estétől reggelig,
  Azt hitték a dőrék, így marad örökre!…
  Pedig a hatalmat nem kapták örökbe.

  Most aztán futhattok behúzott farokkal!
  Egyik ország sem vár majd kitárt karokkal!
  A kerek világnak nincsen olyan zuga,
  Hol lapíthatnátok, mint kushadó kutya,

  Nyomorult fasiszták, nemzet-elárulók,
  Egykulcsos adóval népet sanyargatók,
  Jövőnket elorzók, sorsunkat megrontók,
  Népünket nyomorba döntő sunyi strigók,

  Földet-vagyont gyűjtő, enyveskezű mohók,
  Országot kirabló, pöffeszkedő tahók,
  Démoszt fasizmusra váltó Orbánkodók,
  Az egész világnak szemébe hazudók,

  Horthyt, Mussolinit utánzó-majmolók,
  Keresztényt mímelő mű-ájtatos manók,
  Elnöki tekintélyt Schmitt-tel lejáratók,
  Nemzeti ünnepre tapsoncot fogadók…

  Nem sorolom tovább, tengernyi a vétek,
  A választók ellen mind elkövettétek,
  Büntetéstek ezzel majd arányban lészen,
  Vár már rátok Nürnberg, s a bitófa készen.

  Nem lesz kegyelem a nemzetárulóknak,
  Sem az árulókkal kollaborálóknak,
  Fő- és jószágvesztés, mindőtök ezt kapja,
  És felvirrad végre Magyaroszág napja,

  Demokrácia lesz? Újra? El sem hisszük!…
  De ezután – hiszem – jobban megbecsüljük.

 5. Observer szerint:

  Tiszta sor! Arra számít fosfej Orbánbasi és jogi (Navra)csicskája, hogy ha a választási irodába (az mijafasz?) kell menni “feliratkozni”, csak a hűséges alattvalók mennek el. Gondoljunk csak bele (és ne a budapesti, még csak ne is a vidéki nagyvárosi lakókat vegyük) hanem a falvak, tanyák, putrik népét. Nem fognak, mert részben nem is tudnak elmenni: Kijafasz fizeti majd a helyenként jelentős útiköltséget? És aki dolgozik, azt el fogja engedni a földesura? Na ugye! A Kubatov-listásokért (már ami a fidiótákat illeti) majd buszok mennek. Széles úr, Demján úr, Simicska úr majd megoldja, nekik ez aprópénz! Aki pedig rossz helyen van a listán (ellenség!), az mehet ugyan feliratkozni, legfeljebb minden harmadikat “elfelejtenek” regisztrálni. Vagy minden másodikat… A XXI. század legnagyobb választási csalása készül!!!!!!

  • bonhomme szerint:

   Observer,
   ez pontosan így van.
   Kérdés: Brüsszel vagy Strassbourgh – akárhová is tartozik – tudja már?
   Lépett valamit hivatalosan az ellenzék, egy alkotmányjogász, vagy bárki?

   • Observer szerint:

    bonhomme, el kell, hogy keserítselek: nem tudják… Az ellenzék se hivatalosan, se nem hivatalosan nem lépett, csak forog, mint a fing a gatyában, jajveszékel, mindegyik bal(fasz)oldali alakulat kizárólag azzal foglalkozik hogy kivel és miért NEM FOG EGYÜTTMŰKÖDNI, mert majd ő – mint a mesebeli Hüvelyk Matyi – egyedül is legyőzi Orbánt, és jutalmul övé lesz az egész királyság, plusz még bónuszként Orbán legkisebbik lánya is. Hogyne, persze, okvetlenül így lesz! MSZP, LMP, Milla, Szolidarítás, 4K – egyik kutya. másik eb. (Egyedül Gyurcsányék kiabálnak, halkan ugyan, de mégis. Velük pedig senki nem akar szóba állni, amióta Fletót – övéi hathatós segédletével – sikeresen leamortizálta Orbán hazugságbrigádja). Egyszerűen ott tartanak, hogy már az elemi matematika is nehezen megy nekik! Orbánék meg jót röhögnek a markukba, ennél jobbat el sem tudnak képzelni. Én kimatekoztam (néha szoktam ilyesmivel foglalkozni, tudod, ez nálam szakmai ártalom), hogy az sem lehetetlen, hogy az új választási rendszerben kb. 40-45 %-os részvétel mellett, a leadott szavazatok 45 %-ának megszerzésével a Fidesz 4/5-ös (80 %-os), vagy valamivel ennél is nagyobb többséghez jut! (Ez persze a “worst case”, a legrosszabb eset. Lehet, hogy “csak” marad a szimpla 2/3…). Horror, de lehetséges. És hogy mi lesz azután? Jobb ebbe bele se gondolni… Kb. másfél-két generáció (!) kell majd ahhoz, hogy ezeket – és az időközben majd a tojásból kibújó utódaikat – eltakarítsák ebből az országból. Ami pedig utánuk marad majd, az nem lesz más, mint káosz, szenny, könny, és – valószínűleg – vér…

   • szendam szerint:

    Kedves “observer””!
    Nos, ez az a komment, amire én már csak annyit tudok mondani, hogy “No comment”! Olyannyira a szívemből “beszéltél”, amit kifejezni sem tudok! Köszönet érte!
    Üdv! szendam
    (Ps.: “*****” és “+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ …..” limes-> +”fekvőnyolcas”!)

  • öregszeder szerint:

   Hát erről beszélek! Akik elmennek regisztrálni, azok ilyen-olyan elkötelezett választók! Akkor minek vagy kinek kell rendezni utána egy két hónapos választási kampányt sőt magát a választást? Hiszen a regisztráció gyakorlatilag már maga a választás.

   • farcsika67 szerint:

    IGAZ

   • szendam szerint:

    Kedves “szeder”!
    Szerintem Te is “választó” vagy, s ráadásul még “elkötelezett” is. Persze az, hogy “hová” (mármint elkötelezett) arra Te sem tudsz szerintem pontos választ adni azon kívül, hogy EZEKRE NEM, tekintettel a “választékra”. Ennek ellenére élek a gyanúpörrel, hogy el fogsz menni “felíratkozni” … ha ez a “módja”, akkor ez a módja!
    Üdv! szendam

 6. öregszeder szerint:

  Persze,hogy elmegyek feliratkozni, mert ki akarom fejezni a véleményemet, még akkor is, ha az utcára nem megyek ki. Azt is tudom már a feliratkozáskor, hogy kire nem adom a voksom. A rémet is csak ez érdekli. Gyanítom, hogy aki elmegy regisztrálni, úgyanígy elkötelezett már ellenük vagy velük. Tehát egy kampány már nem fogja megváltoztatni a feliratkozottak szavazási véleményét. A bizonytalanok véleményét meg lehetne változtatni a kampánnyal, csakhogy ők meg már nem szavazhatnának. Ez estben meg minek a kampány? Mivel a szavazásra jogosultak elkötelezett véleménnyel rendelkeznek, mindjárt a regisztrációnál meg tudják mondani, kire szavaznának. Így a választást is le lehetne zavarni a regisztrációval együtt. Kb. annyit is érne így, mint utána egy látszat választás.

 7. Fehér Klára szerint:

  Múltkoriban ekéztük itt Sólyom Lászlót. Hogy mennyire jogosan, azt ez a kis gyöngyszem is bizonyítja : “Alkotmányosan igazolhatatlan közéleti tudatossági cenzusnak” nevezte az előzetes választási regisztrációt…Hát ez az! Ahelyett, hogy összeszedné végre azt a kicsinyke bátorságát és világgá kiáltaná ékes magyarsággal : Orbán Viktor az újkori magyar történelem legnagyobb választási csalására készül!!!

  • Wolffie szerint:

   Valóban, az újkori magyar történelem legnagyobb választási csalása készül. Olyannyira, hogy még azt a bizonyos kékcédulásat is überelni fogja!
   Viszont….. A hőbörgő nácikon kívül másokat nem látok az utcákon, és nem látom azt sem, hogy itt bárki is szövetséget építene a Viktátum ellen! Ezek nélkül pedig nem fog menni, az szinte teljesen bizonyos! Inkább akkor a választások teljes blokkolása, semmint az asszisztálás a viktátori hatötöd megszerzéséhez.

   • szendam szerint:

    Kedves Wolffie!
    Azért vannak csakis az IQ-mínuszos hülyenácik az utcán, mert MI (tehát ÉN IS) csak a fotelből, meg a klaviatúra előtt ülve “harcolunk” 😦 ! Ennek ellenére élek a gyanúpörrel, hogy MI hatékonyabbak leszünk, mint a Rohamkéményseprők, lévén az ő Vezérük is csupán egy megélhetési “nemzeti-radikális”! 😉
    Üdv! szendam

  • szendam szerint:

   Kedves Klári!
   Azt, hogy a Fidesznyik Orbanda netto választási csalásra készül, azt tkp. Sólyom már kimondta (lásd: “A két Laci”, ill. a “Popsibuksi” c. posztomat!). Ennél konkrétabb és akcionyer kiállásra azonban nem lehet tőle számítani, lévén a 2010-ben Orbán által módosított, a “Köztársasági Elnök ellátására” vonatkozó törvénnyel “(dr.) Schmitt” nevezetű kollégájával egyetemben gyakorlatilag “holtig tartó haszonélvezeti jogot” kapott Orbanisztánra! Márpedig – mint azt egy volt államtitkártól származó értesülésemre hivatkozva – az egyik rekommenteben leírtam: “Sólyom nem csak ‘cím és rangkórságban’ szenved, de ‘megfelelő összegért az anyukáját is eladná’!”. … hát, ha az anyukát ugyan nem is, de az Alkotmányos Jogállamot, a Demokráciát sikerült elkótyavetyélnie!
   Üdv! szendam


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s