Ünnep és Navracsüccs

Ilyenkor, ünnepek-tájt nem irígylem a “poliktikust”. Tele a határidőnapló, sok a helyszín, de marha kevés az érdemi mondanivaló! Ennek ellenére teszik(?) a dolguk azaz: nyomják a sódert!

Ma van augusztus huszadik napja, mikoris megünnepeljük … a mit is? Mert volt már ez a nap sokminden: “Szt. István“, az “Új Kenyér“, az “Alkotmány“, mostanság pedig az “Államalapítás” ünnepe. Tulajdonképpen mindegy is (leszámítva, hogy az istváni, a koronázáshoz köthető államalapítás nem aug. 20.-án történt!), a lényeg az: ilyenkor a szegény “élvonalbeli politikusnak” rettentő sok a dolga. Beszélnie köll – ha tud, ha nem – , közzé adva az ezen alkalmakra megírt habonyárpis szövegeket.

Egyeseknek szerencséjük van, mivel nem köll ide-oda utazgatniuk a Nagymagyar Orbanabszurdisztánban, elegendő ha népnemzeti/polgári csákmátékként a saját latifundumuk területén belül mondják el a maguk Vezérfényező Beszédeit. Ahogyan ez tette pl.  Kósa “Mister Twentyprocent” Lajkó, a tiszántúli “Cívisvárostulajdonosa, amikor volt oly’ kedves A Vezért az Államalapítóhoz hasonlítani, a csődös unorthodoxiát pedig szakrifikálni:

“Szent Istvánnak akkoriban szokatlan eszközökkel kellett élnie, amelyek eredményeként egy törzsszövetségi államból keresztény államot hagyott utódaira. … Amikor Magyarország ma az államszervezet átalakításával, a társadalom megújításával foglalkozik szokatlan eszközökkel, akkor ezt a magyar tradíciót folytatja.” (forrás: nepszava.hu)

Hasonló balszfémiára vetemedett a minden létező törvényes és tákolmányos befolyástól megfosztott funkciójú “államelnök” is. Káder Janó beszéde szerint itten, valamikor úgy 28 hónapja, de legkésőbb tavaly Húsvétkor (a Tákolmány népmentes megszavazásának napja!) tuljadonképpen új államalapítás történt, amolyan szentistvános módon kihasználva azon lehetőségeket, amelyek “…kapuja csak azok előtt nyílik meg, akik előrelátó tervekkel, bátor és okos tettekkel maguk látnak hozzá álmaik valóra váltásához“. … ugyan Kire is gondolhatott?!

 

 
Persze mások is kaptak hasonló penzumokat, csakhogy már nem volt olyan szerencséjük, hogy a Budapestről való kimozdulás nélkül nyalhassák véresre Vityu Kán (Orbahnsturmführer) aranyerét. A két miniszterelnök-helyettest ugyanis alaposan megutaztatták, s közülük is Semjén Zsóti, a Katolikus Egyház Eltompult Dárdahegye járt a legrosszabbul, mivel nekije még tegnap a Pest megyei Diósdon köllött leszentistvánoznia a Führert, (Semjén balról az első!) …
 
Semjén Zsolt vallásos és...

 
… de csak azért, mert a Győr-Moson-Sopron megyei Szany községből, az M1 autópályán állami kocsival visszajövet ippeg az útjába esett. Ja, hogy mi az ördögöt keresett aug. 19.-én Szanyban? Hát csupán annyit, hogy mint az “Országos Magyar Vadászati Védegylet” elnöke kihírdethesse azon kormányprogramot, miszerint a hozzá hasonló, védtelen állatokra keresztényi alapon lövöldöző vérengzőknek hamarosan már mindent szabad lesz! (Semjén balról a második!)
 
 
Ezek után nem is csoda, hogy ma ugyan kénytelen volt Budapesten tartózkodni, de csak egy szentföldi fráterrel (a kifejezés nem a pejoratív módon értendő!)  beszélgethetett el, megerősítve a nem is létező kapcsolatokat!
 
Ámde a legrosszabbul a Másik Miniszterelnök-helyettes járt. Navracsicsnak ugyanis meg köllött magyaráznia, hogy mi a különbség a kaka és a szar között, s miért is JOBB, ha az ürülék inkább barna mint vörös! (Navracsics balról a második, a negyedik pedig az az Elsimon kultuszállamtitkár, akinek szőlőföldjein állami rabok kapálgatnak!)
 
 
Azt már egy korábbi nyilatkozatából (a Nyírő-ügy) tudhattam volna, hogy a kormány “nem történészekből áll”, de hogy ennyire nincs historikus műveltésege, azt nem is gondoltam volna! Jó, a Büdösbunkóról, aki mindenhez hülye volt (a focihoz is!), s ezért “jobb híján” került be a korabeli legelitebb egyetem (ELTE) legelitebb (ÁJTK) karára nem ismeri a történelmet, még elhiszem. De az ELTE oktatója, Navracsics ne tudná, hogy Európa történelmében egyáltalán nem azonos szimbólum az ötágú vöröscsillag (meg a sarló-kalapács), mint a horogkereszt?! Az előbbi ugyanis egy, még a XIX. században kibontakozott Munkásmozgalom jelképe (“logo”-ja), melyet csak utóbb “kommunizált el” és öltött magára jogtalanul (akárcsak az Orbanista Szisztéma a “jobboldaliság”-ot!) egy államkapitalista és népírtó diktatúra! A horogkereszt azonban egyértelműen és csakis a hitlerista, fajelmélet alapján működő, tömeggyilkos rendszerhez köthető, mindenféle európai előzmény nélkül!
 

*

Anno, 1944 csúnya őszén anyai nagyapámhoz, aki akkor már egy bizonyos kisváros nagytekintélyű (tiszti)orvosa volt, beállítottak a nyilasok, s mint “helyi potentátot”, az egykorvolt K.u.K. hadeseregének orvos-ezredesét a Szálasista Hatalom támogatására kérték fel. Nagyapám azt válaszolta nekik, hogy “Úriember bizonyos dolgokat még bottal sem piszkál meg, nemhogy beleüljön!
 
Nos Navracsics, bár értelmiségi, de nem Úriember! Nemcsak bottal piszkálja, de még bele is ül! Nyakig! Így lett belőle Navracsüccs! (magyarázza majd akinek akarja! … fogja!)
 
… és ezt …
 
szendamondja!
Reklámok

16 hozzászólás on “Ünnep és Navracsüccs”

 1. öregszeder szerint:

  Aug 20.-a a horthy rendszer restaurációján fáradozó fidesznek kutyafülét (fülét!!!) sem jelent. Ezért nem is tudják, hogyan lehetne erről az ünnepről ideológiai úton leszoktatni a nagyérdeműt. Fikázni nem merik. Zavarukban mindenféle hülyeséget összehordanak. Nem kell focihordákkal szétcseszni ma már egy ünnepet sem, nem tudnak ezek már semmit tisztességesen megünnepelni. Ezt lassan már mindenki látja, és csak legyint rájuk. Vállalhatatlanul ostobák. Nem csodálkoznék, ha a tüzijátékos cirkusz sem hatná meg a polgárokat. Megint egy hivatalos nap, amikor döngethetjük az éhes gyomrunk felett a vánnyad mellünket, hogy milyen fasza magyarok vagyunk? Uncsi ez így, pont erre kell költeni? Azon kívül, hogy fizetett munkaszüneti nap, mi a jó ebben a polgárnak? Na de “mijafaszt” ünnepel ma az a sok munkanélküli, nincstelenné vált ember? Nem csak ez a baj. A demokratikus ellenzék sem nagyon mond semmit, ami a zembereknek szólhatna! Ez a nagyobb baj! Mi maradt ebből az ünnepből? A tüzijáték és semmi más! De ez így nagyon kevés!

  • szendam szerint:

   Kedves “szeder”!
   Örülök neki, hogy mostanság felhorgadt a komment-kedved! Szeretem olvasni a Te hsz.-aidat (is).
   Ami az “aughuszadiki” ünneplést illeti: igazad van! Éppen a minap olvastam erről a nol.hu-n egy nagyon jó interjút (link: http://nol.hu/ajanlo/orban_dontheti_el_az t_is__meszaros_antonia_kerdezhet-e_a_kozteveben ). Itt az Állampárt ünnepli a Pártállamot … gusztustalan módon! Meg önmagát és talpasait tünteti ki.
   Igaz, ez szinte mindíg is így volt.
   Ez a normális(?).
   Üdv! szendam

 2. emigrant szerint:

  Magyarország legrosszabb, legátkosabb szokása az ünnepi beszéd. Annak idején – a tényleges átkosban – az ünnepi beszédeknek szabályos piaca volt, kézről kézre jártak a valamikor valaki által megírt, lehetőleg unalmas, közhelyektől hemzsegő, viszont baromi hosszú ünnepi beszédek, melyek elmondására külön tartottak lehetőleg olvasni rosszul tudó, viszont beszédhibás embereket. Még fontosabb volt, hogy az ünnepséget levegőtlen teremben, vagy a szabad ég alatt, árnyékban 35 fokos kánikulában rendezzék. De árnyék az nem volt. Ennek a szép hagyománynak méltó folytatói derék kormánytagjaink, és mindig akad kivezényelt tömeg, aki meghallgassa. De miért kell ezeket a sületlenségeket a sajtóban is citálni, sőt elemezni?! Más: A fenti képpel egyszerűen nem tudok betelni. Azt a címet adnám neki, hogy “A giccs apoteózisa”. Állítólag Tömjénzsolti is rajta van, de annyira beleolvad a környezetébe (rejtőszín!), hogy én nem vagyok képes megkülönböztetni a matyó keresztektől, csobolyóktól és egyéb praktikus konyhai tárgyaktól.

  • szendam szerint:

   Kedves emigrant!
   Igazad van, mijafaszér’ elemzem még ezeket a nettó hülyeségeket?! …
   … Ámde én ezeket nem “elemezni”, hanem karikírozni akarom bemutatván, hogy a Felfuvalkodott és Kitömött Lófaszkirályaink(nőink) egytől-egyig meztelenek!
   Ami pedig a szóhasználatukat illeti: lehet, hogy az egyik Orbánfan kommentes úgy vélte, hogy az én “oldalammal” még maga Rákosi Et. is elégedett lett volna, ámde az Ő “oldlaik” (MH, MNO & Tsai.) által használtak kenterbe verik úgy a korabeli Szabad Nép, mint a későbbi Népszabadságot is! … nem csoda: mindnyájan a “Párt”-rovatnál tanultak seggett nyalni (ezért meg még Stefka kapott tavaly egy díszláncos keresztet … nem a hátára!).
   Azon viszont nagyon csodálkozom, hogy Semjéndíszfaszt nem tudtad megkülönböztetni a felsorakoztatott csobolyóktól! Pedig oda is írtam, hogy: “balról az első”!
   … a vaddisznós fotóval mi a helyzet?! 😉
   Üdv! szendam

   • emigrant szerint:

    Kedves Szendam!
    Nem is rád céloztam ezzel a minek még elemezni is megjegyzéssel, hanem az ún. sajtóorgánumokra. Balról az első egy kedves idős hölgy, az lenne a tömjén? Utána meg csak a matyómintás izék jönnek. A kettő között egy sötét folt van. Esetleg még az lehet a zsolti. A vadászatról én nem szívesen nyilatkozom, a családban utoljára nagyapám lőtt vadat, Kárpátalján, és kizárólag étkezési célból, természetesen a szükséges engedélyek teljes nélkülözése közepette. Egyébként az osztrák definíciót fogadom el, miszerint “a vadász felfegyverzett alkoholista”. De ha egy igaz keresztény lehet antiszemita, akkor akár vadász is lehet, ezek után kíváncsian várom az osztrákok igaz keresztényre vonatkozó definícióját. A képen egyébként jól elkülönül a vaddisznó és a tömjén, mert előbbi nyakkendőt visel. Vagy fordítva? Most elbizonytalanodtam…

   • szendam szerint:

    Kedves emigrant”!
    Hát a helyzet az, hogy könnyesre röhögtem magam a kommenteden! Az osztrák meghatározás, miszerint “a vadász, felfegyverzett alkoholista” (alig bírtam ezt a pár szót begépelni, mert még mindíg rángat a röhögés!), az egyszerűen ÖTCSILLAGOS! 😀 😀 😀 😀 😀
    Ami az “elbizonytalanodásodat” illeti: tök’ megértem, ha nem Tömjén viselné a nyakkendőt még véletlenül összetéveszthetnénk a teljesen normális vaddisznóval! 😉
    Üdv! szendam

 3. kekec szerint:

  Nono! Az utolsó képen kihagytad a számításból a második sorban ülő két nőt. Azokat is számítva (és remélem nálad még számítanak a nők is) a 4-ik. A harmadik képen biztos, hogy nem jobbról az első? Olyan értelmesen lesajnáló tekintettel néz azokra a vaddisznókra!
  Egyébként kifogástalan! Sőt!

 4. gondolkodo szerint:

  Lehet, hogy csak én értem rosszul, Kósa szeretné halva látni/tudni Szeretett Vezérünk! (Akit az Isten tartson meg sokáig! – a Pokolban!)
  Volt István, a király, akiből lett István, a szent. Ámde! – soha nem volt Szent István királyunk, hiszen szentté avatni csak halála után lehetett és lehet a katolikus kánon szerint!
  Következésképp: bárki, aki Szeretett Vezérünket (akit az Isten tartson meg sokáig! a Pokolban!) Szent Istvánhoz hasonlítja, az halott embernek nézi Orbánt!!

  • szendam szerint:

   Kedves “gondolkodo”!
   Végig olvasva a kommentedet, tanulmányozva annak formális logikáját csakis azt tudom mondani: “Ámen! Legyen meg a Kósa akarata!” 🙄 😀
   Üdv! szendam

 5. gondolkodo szerint:

  Javaslom, nézzétek meg ezt:

  • szendam szerint:

   Kedves “gondolkodo”!
   Megnéztem! Fasza! Esetleg még majd használom is!
   Bár erről eszembe jutott egy régi “rendszervicc”, miszerint a különböző pártvezetők milyen címen fogják megírni majd országuk történelmét:
   L.I. Brezsnyev: “A leninizmustól a szenilizmusig”;
   E. Gierek (lengyel): “Az illegalitástól az aligellátásig”;
   Kádár J.: “Az Árpádháztól a szegényházig”!
   😀
   Üdv! szendam

 6. Fehér Klára szerint:

  Komolyan csodálkoztam egy időben azon, hogy amúgy mélységesen fidesz és Orbán ellenes barátaim között is akadt olyan, aki látott valamit ebben a Navracsicsban. -Ő azért nem olyan mint a többi! -Miben nem olyan? – kérdeztem . Aztán rájöttem, hogy a barátaimnak azon az alapon volt “más” ez a csicska, hogy nem használta ezt a dagályos, elavult, röhejes, duplafenekű nyelvezetet, ami nélkül nincs közbeszéd azon a tájékon. Ezt a szerepet már Pokornira is szerették volna oktrojálni , de ő köszönte szépen és kihátrált a megtiszteltetés elől…Aztán egy kicsit elvitatkozgattunk azon, hogy szerintem Navrának sokkal nagyobb a felelőssége ezért az egész eldurvult, kommunikációra képtelen mai közéletért mint egy sima mezei szabadrablásra szerződött fidesz zsoldosnak…A két Árpád-vitéznek maszkírozott alak között feszítő Navra – szemközt egy püspökkel ( ha a lila ruhás az) akár jelkép is lehetne…pogányok vagyunk vagy keresztények? Megyünk vissza Ázsiába, vagy jövünk éppen onnan?

  • szendam szerint:

   Kedves Klári!
   Igazad van, Navra-csicska, csak az ólbérlőtársaihoz képest tűnt kultúrált úriembernek, s tényleg képes volt eléggé visszafogottan, szinte már-már értelmesen is nyilatkozni/megnyílvánulni. Aztán, hogy miniszter lett, alaposan kimutatta a foga fehérjét: nemcsak hogy zokszó nélkül adja a nevét a leggyalázatosabb törvényhez is (ő, a jogászprofesszor!), de olyan folyékonyan és rezzenéstelen arccal hazudozik, amit nem lehet betanultsággal, hanem csakis meggyőződéssel magyarázni. Megjegyzem: OVi nyílvánvalóan rossz hatással van mindenkire, aki csak a környezetébe kerül, kihozza belőlük az addig elnyomottan tartott “Alattomos Én”-t! Emlékezz csak vissza az Első Vitykabinet ig.ügyminiszterére! Dávid Ibolyka is mindaddig hozta az orbanista formát, amíg 2002-ben meg nem buktak. Utána, hogy kikerült Orbáncsipolla bűvköréből, szinte rögtön megjött az esze! Na, valami ilyesmi vár Navra-csicskára is, csakhogy az ő vétkei már nem megbocsájthatóak!
   Az a lilapalástos pasi egyébként nem püspök. Én inkább valmi borlovagrendi nagymesternek nézem, különös tekintettel a kezében tartott palackra. A Csicska melletti két bohóc pedig a XIX.-XX. században megszokott röhögényes … akarom mondani … 🙄 … izé: kacagányos “úri viselet”-et hordja.
   ÜÜdv! szendam

 7. Fehér Klára szerint:

  Káder Jankóra különösen pikkelek! Még az olimpiai megnyitó előtt fogadtunk, hogy legalább most hogy az egész világ látja, most az egyszer elmosolyodik! De nem! Én arra fogadtam, hogy elmosolyodik – egy üvegcse francia parfümöt nyertem volna – de nem mosolygott az átkozott! Abcug Káder!:))


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s